To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Światła przeciwmgłowe, przeciwmgielne - halogeny.

apikus - 23-04-2009, 13:33

ElemenT napisał/a:
mi chodzi o to byś podpioł się pod wyzwalacz

W zestawie, który mam jest wiązka, z której wychodzą dwa kable. Jeden do zasilania (+), drugi do uziemienia (-). Ja tylko potrzebuję wpiąć kabel zasilający w odpowiednie miejsce, tam gdzie może być obciążony. Zasilanie niskoprądowe nic mi nie da.

spowiednik napisał/a:
Jesteś pewien, ze ich potrzebujesz?

Jestem pewien, że mi się przydadzą. Mieszkam w okolicy podgórskiej i jak jest mgła czasem ciężko w drogę trafić. Szczególnie na drogach bez namalowanych pasów. ja wiem, że w mieście nie ma potrzeby ich używania.

ElemenT - 23-04-2009, 17:30

w górach się bardzo przydają
jak jeżdzę do Włoch to po nocy bez halogenów ani rusz, na krętych wąskich drogach gdzie noc
taka że nic nie widać, halogen ładnie doświetla zakręty i jest przecudnie :)

MARIO 100 - 18-10-2009, 15:27

co do halogenow:jakis nieduzy zwierzak walna mi w zderzak w okolice halogena i spalilo mi zarowke-jakas niespotykana.gdzie taka sukac na wymiane,w ASO a moze sklep z czesciami
Anonymous - 19-10-2009, 23:03

Żarówka H11 w każdym trochę bardziej rozgarniętym sklepie
racer1972 - 19-04-2010, 19:00
Temat postu: [CY3A 1.8] Halogeny instalacja elektryczna Lancer Inform
Czy ktoś orientuje się czy w nowym Lancerze w wersji Inform jest poprowadzona instalacja elektryczna pod halogeny? tzn. czy Wystarczy je zabudować w przednim zderzaku?
sla - 19-04-2010, 20:16

Myślę że tak, przynajmniej tak było w poprzednich modelach Lancera.
racer1972 - 19-04-2010, 23:09

Chyba to trochę mało... ASO tradycyjnie nie wie... :doubt:
jaca71 - 19-04-2010, 23:20

Był wątek o halogenach z USA. Instalacja jest gotowa. Pogmyraj trochę na forum :)
Trik - 19-04-2010, 23:25

No niestety raczej nie. "Halogeny" powinny przyjść razem z kablami, to raz. W schematach w Service Manual, kable bezposrednio do zasilania "halogenów" są linią przerywaną, tzn że ich tam nie ma albo może nie być, to znaczy są ale jak przyjdą z lampami. Trzeba je podpiąć w odpowiednich miejscach/kablach, to dwa. Należy je, te światła, aktywować! w komputerku auta, to trzy. Ktoś już miał zajawki w nowym aucie z kompem, bo serwus coś przypiekł. :mrgreen: abu żle połączył.
Z resztą w SM na stronie 80A-4 są rusunki. Niech mnie ktos poprawi ewentualnie. Ale aktywować trzeba, z tego co przyglądałem sie danym na MUT jak podłączyli moje auto i zadawałem niewygodne pytania :wink:

apikus - 20-04-2010, 07:58

Instalacji nie ma. Musisz mieć wszystko łącznie z kablami i przekaźnikiem. Jeśli chcesz podłączyć pod oryginalny wyłącznik to tylko oryginalne w ASO + zmiana ustawień w MUT. Jak kupisz nie oryginalne to powinieneś mieć wszystko w komplecie (halogeny, przewody, przekaźnik, wyłącznik, maskownice). Niestety wtedy wyłącznik jest montowany w puste miejsce koło wyłącznika ESP.

Zobacz tu:
Halogeny Lancer

jaca71 - 20-04-2010, 08:45

apikus,
Dzięki za znalezienie odpowiedniego tematu.

Pamiętałem że kable gdzieś były, tylko nie pamiętałem czy po stronie samochodu czy halogenów.

apikus - 20-04-2010, 09:37

Ja montowałem, kabli w samochodzie nie było.
Jak pytałem w serwisie to powiedzieli, że komplet halogenów jest z okablowaniem Wtedy koszt to ok. 1300 zł) :shock: , a przekaźnik trzeba kupić osobno wtedy koszt 300 zł) :shock: :shock:

racer1972 - 20-04-2010, 16:05

Masakra... Myślałem raczej o oryginałach z demontażu (400-500zł komplet)... Oryginały z kablami i przekaźnikami były na Allegro za 1.200zł... Chyba więc sobie daruje jak instalacji nie ma :?
apikus - 20-04-2010, 19:28

Ja mam z ebay-a za ok. 120 USD. :lol: W komplecie okablowanie, przekaźnik i wyłącznik. Wszystko działa. :D Podłączenie jest proste, trzeba tylko znaleźć źródło prądu. :idea:
racer1972 - 21-04-2010, 18:45

E... serwis skasuje mnie jak za zboże... Nie mogę sam grzebać na gwarancji...