[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer Sportback
Anonymous - 30-12-2008, 23:02
Hubert, poprzedni model lancera faktycznie równał się z mazdą 3, obecny lancer jest już bliżej mazdy 6(jak mniemam po wymiarach itd) informuję , że byłem dość żywo zainteresowany 3ką w sedanie użyłem nowej 6 aby uzmysłowić zainteresowanym, iż jakość oraz kolory i proste rozwiązania wewnątrz auta można spotkać w najnowszym modelu 6tki, za co dość negatywnie oceniano lancera. Cena faktycznie z poziomu auta segment większego co jak widać nie do końca jest oczywiste:) bo lancer niby nieco mniejszy, a jednak tak samo wyposażony i 25 tys. tańszy O co zatem chodzi???
tomekrvf - 30-12-2008, 23:09
Bastek77 napisał/a: | O co zatem chodzi??? |
Przejedź się mazdą to sam znajdziesz odpowiedź. To jednak jest samochód z wyższego segmentu.
jaca71 - 30-12-2008, 23:13
Bastek77 napisał/a: | Hubert, poprzedni model lancera faktycznie równał się z mazdą 3, obecny lancer jest już bliżej mazdy 6(jak mniemam po wymiarach itd) informuję , że byłem dość żywo zainteresowany 3ką w sedanie |
A skąd ty takie informacje czerpiesz?
Mazda 3: rozstaw osi-2640mm, długość-4490mm, szerokość-1755mm, wysokość-1465mm
Lancer: rozstaw osi-2635mm, długość-4570mm, szerokość-1760mm, wysokość-1490mm
Mazda 6: rozstaw osi-2725mm, długość-4755mm, szerokość-1795mm, wysokość-1440mm
Ja tam widzę więcej podobieństw do trójeczki niż szósteczki
Cytat: | użyłem nowej 6 aby uzmysłowić zainteresowanym, iż jakość oraz kolory i proste rozwiązania wewnątrz auta można spotkać w najnowszym modelu 6tki, za co dość negatywnie oceniano lancera. |
Japończycy maja swój smutny ale bardzo funkcjonalny styl już tak jest.
Cytat: | Cena faktycznie z poziomu auta segment większego co jak widać nie do końca jest oczywiste:) bo lancer niby nieco mniejszy, a jednak tak samo wyposażony i 25 tys. tańszy O co zatem chodzi??? |
O to chodzi że jesteś ślepo zakochany w swoim lancerze i ta miłość przesłania ci obraz rzeczywistości. Co by tu nie pisać lancer to najzwyklejszy kompakt, a mazda 6 już klasa średnia.
Anonymous - 30-12-2008, 23:21
To zadam Ci chłopie pytanie, czy siedziałeś w Maździe 3? Pewnie nie, bo jak byś usiadł to byś zmienił zdanie na temat tej ciasnoty we wnętrzu , centymetry pewnie masz dobre, ale rzeczywistość wiele razy pokazała jak z pozoru większe auta, mają mniej miejsca wewnątrz Co do zakochania, to masz rację i to od pierwszego ................
ps. dla mnie sprawa jest jasna, skoro nie widać różnicy to po co przepłacać?
jaca71 - 31-12-2008, 00:01
Bastek77 napisał/a: | To zadam Ci chłopie pytanie, czy siedziałeś w Maździe 3? Pewnie nie, bo jak byś usiadł to byś zmienił zdanie na temat tej ciasnoty we wnętrzu , centymetry pewnie masz dobre, ale rzeczywistość wiele razy pokazała jak z pozoru większe auta, mają mniej miejsca wewnątrz |
A muszę cię zadziwić od 31 grudnia 2007 roku byłem napalony na mazdę 3. Jeździłem nią oglądałem testowałem. Potem zobaczyłem nowego Lancera (tak koło lutego/marca) i już były dwa typy. W między czasie corolla i civic 4dr. Do wszystkich się przymierzałem i w finale zostały trójka i lancer. Zadecydowała cena i to że pojawiły się przecieki o nowej maździe 3. Stara była przecież tłuczona od 2003 roku. Nie chciałem schodzącego modelu, podobnie było z civkiem ten chyba od 2004.
Cytat: | Co do zakochania, to masz rację i to od pierwszego ................
ps. dla mnie sprawa jest jasna, skoro nie widać różnicy to po co przepłacać? |
No właśnie po co? Ja jestem zdania że jak można to kupuję większy samochód z gorszym wyposażeniem. Jak mogę to kupuje większy silnik nawet w golasie. Już tak mam. Przez chwile nawet polowałem na schodzącą mazdę 6, przed wejściem nowej. Tu mi stary model nie przeszkadzał bo była na wyprzedaży i po rabatach teoretycznie była po cenie lancera. Ale nie było już dostępnych takich wersji jaką chciałem.
Anonymous - 31-12-2008, 14:05
To mnie zadziwiłeś, przecież 3 jest sporo mniejszym autem no takie są fakty, przecież jezdziłem tym autem Faktycznie 6 jest większa od lancera, oblukałem sobie dokładnie na parkingu w realu :wink:jednak cena nadal moim zdaniem ma gorszą relację niż w przypadku lancera.
Co do dużego silnika. to faktycznie może i lepiej mieć zapas mocy, ale wolę zatrzymać kasę w kieszeni i być 30sekund później w danym miejscu:) a liczby nie kłamią, 15tys.km rocznie i 2-3 litry mniejsze spalanie=nowe alusy do misia, pozdr iżyczę szczęśliwego nowego roku wszystkim forumowiczom, hej.
Anonymous - 31-12-2008, 14:54
Hej.
Dzisiaj swiezo bedac po jezdzie posiedzialem i porownywalem rozmiary tylko zewnetrzene M3 i Lancera,
przy czym nie jechalem Mazda.. przy okazji patrzylem do nowego Focusa II
Mazda 3 1,6 Mazda 3 2.0 Lancer 1,8 Focus
Masa 1260 1310 1355 1326
roznica w stosunku do Lancera -95,00 -45,00 0,00 -29,00
Dlugosc 4420 4420 4570 4342
roznica w stosunku do Lancera (cm) -15 -15 0 -22,80
Szerokosc 1755 1755 1760 1840
roznica w stosunku do Lancera (cm) -0,5 -0,5 0 8,00
Wysokosc 1465 1465 1490 1497
roznica w stosunku do Lancera (cm) -2,5 -2,5 0 0,70
Minus oznacza mniejsza wartosc..
Czyli Mazda 3 mniejsza jest minimalnie...
Wizualnie wyglada mniejsza niz jest w rzeczywistosci..
Pozdr
AK
Mati81 - 31-12-2008, 15:18
Zobaczymy jak Sportback wypadnie na drodze. W piątek mam jazdę próbną i jak mi sie spodoba to pewnie go kupie Zobaczymy co jeszcze da się w salonie utargować
Szczęśliwego Nowego roku dla wszystkich !!!!
jaca71 - 01-01-2009, 13:10
Bastek77 napisał/a: | To mnie zadziwiłeś, przecież 3 jest sporo mniejszym autem no takie są fakty, przecież jezdziłem tym autem Faktycznie 6 jest większa od lancera, oblukałem sobie dokładnie na parkingu w realu :wink:jednak cena nadal moim zdaniem ma gorszą relację niż w przypadku lancera. |
Po moich wizytach i jazdach jakiejś kosmicznej różnicy w przestronności na widziałem, Mazda tak jakby trochę bardziej otula kierowce ale nie przytłacza. A co do 6 Nie da się porównywać kompaktu z klasa średnią i mówić, w którym jest lepszy stosunek oferowanych bajerów do ceny. Porównaj z 6 z avensisem, mondeo vectra czy innym peugeotem 406 i z tego wyciągaj wnioski. Ja mogę wybrać do porównanie wypasione punto i lancera i wyjdzie że punto lepiej kupić i jeszcze z Tjetem jest Z błędnych założeń wyciągasz wnioski. Nie napiszę że błędne ale inne niż ja...
Cytat: | Co do dużego silnika. to faktycznie może i lepiej mieć zapas mocy, ale wolę zatrzymać kasę w kieszeni i być 30sekund później w danym miejscu:) a liczby nie kłamią, 15tys.km rocznie i 2-3 litry mniejsze spalanie=nowe alusy do misia, pozdr iżyczę szczęśliwego nowego roku wszystkim forumowiczom, hej. |
Na tej zasadzie można kupić 26" LCD od LG zamiast 42" plasmy od Panasonica i twierdzić że za różnicę w "spalaniu prądu" mam po jakimś czasie odtwarzacz DVD. Ty masz swoje podejście do przyjemności ja mam swoje. Ja szanuje Twój wybór to Ty nie twierdź kategorycznie że jest on najlepszy, bo jest on najlepszy dla Ciebie, dla innych już może tak nie być.
Hubeeert - 01-01-2009, 13:22
jaca71 napisał/a: | Porównaj z 6 z avensisem, mondeo vectra czy innym peugeotem 406 |
Z wymienionej czwórki jak dla mnie wygrywa 406. I moim zdaniem jest lepsza niż 407.
Anonymous - 01-01-2009, 14:11 Temat postu: [OT] Szczegolnie w wersji Taxi.
-306!
-Szef wybaczy, ale to chyba 406. I to nie nowy....
-306 na liczniku idioto, wezwij resztę!
Pozdr
AK
Mati81 - 03-01-2009, 23:21
No i stało się Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Sportbacka. podpisana umowa- wózek będzie około środy. Wersja Invite udało się wynegocjować oponki zimowe, czujniki parkowania, alarm, dywaniki i sportową końcówkę rury wydechowej.
Wrażenia po próbie samochodu super. Sportback wbrew pozorom oferuje bardzo przestronne wnętrze.
Wg mnie super - reszta wyjdzie w praniu.
Hugo - 04-01-2009, 00:13
Mati81 napisał/a: | Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Sportbacka | To nic tylko pogratulować.
Anonymous - 04-01-2009, 10:36
Mati81 napisał/a: | No i stało się Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Sportbacka. podpisana umowa- wózek będzie około środy. Wersja Invite udało się wynegocjować oponki zimowe, czujniki parkowania, alarm, dywaniki i sportową końcówkę rury wydechowej.
Wrażenia po próbie samochodu super. Sportback wbrew pozorom oferuje bardzo przestronne wnętrze.
Wg mnie super - reszta wyjdzie w praniu. |
Hihi
Jak jutro zadzwonie do ASO i powiem co w innych ASO daja to chyba sie sprzedawcy
zalamia
Pozdr
AK
Mati81 - 04-01-2009, 10:56
Powiem Ci szczerze, że ciężko było negocjować z nimi. z ceny to nawet o 100 zł nie chcieli opuścić. Jak bierzesz samochód za gotówkę to spokojnie możesz walczyć i postraszyć ich że pójdziesz do konkurencji... . Przy kredycie już nie są tacy chętni do gratisów - ale i tak można wywalczyć dodatkowe wyposażenie np za pół ceny.
|
|
|