To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Immobilizer

SPEWEYS - 07-08-2017, 21:47

podobno fachura z kompem jak podpiol to mowil ze to kluczyk trachniety dlatego pojechałem po zapasowe które i tak nic nie daly.w pobliżu radia temperatura normalna.6 lat autko chodzilo gitara a tu takie czary wyszly.podczas jazdy wszystko jest gitara kopa ma rozpedza się ladnie nic nie szarpie oprócz checka który się pali.nikt niewie o co chodzi .Jak by to było cos poważnego to nie sadze ze bym tym autem wogole jezdzil.jezdze wszędzie i każdy rece rozklada
szwagierr - 08-08-2017, 07:08

Rocznik 98 czyli da się wymrugać błędy. Sprawdź i podaj jakie są.
Krzyzak - 08-08-2017, 07:53

no przecież to 2.0 - padł czujnik położenia wałka rozrządu
1 śrubka, 1 wtyczka i po minucie auto będzie sprawne
i nie gaśnie po 3 sek a po 5 - wiem, chociaż auta nie widziałem na oczy :P

szwagierr - 08-08-2017, 09:02

Skoro tak twierdzisz to pewnie masz rację.
Dodam tylko że z uszkodzonym czujnikiem wałka nigdy mi nie zgasł, za to pracował na 2 cylindry (i samochodem dało się jechać w miarę bezproblemowo). Tak samo po uruchomieniu z odłączonym tym czujnikiem.

Krzyzak - 08-08-2017, 12:30

no bo nie gaśnie póki jedzie, ale jak zgasisz to dopóki nie ostygnie to nie odpalisz bo wtryskuje paliwo na 2 pary cylindrów tylko na podstawie czujnika wału
ponadto na gorącym najczęściej odpala - ale tylko na 5 sekund

SPEWEYS - 25-08-2017, 14:01

krzyzak fakt faktem padl czujnik wymienili na nowy ale jeszcze cos go boliu jest lepiej ale chec jeszcze się wlaczy od czasu do czasu i czasem jest problem z odpaleniem ale nie tak tragiczny jak wcześniej.Dwonilem teraz i jeczcze sprawdzają pozostale czujniki.
Krzyzak - 28-08-2017, 08:57

SPEWEYS napisał/a:
ale jeszcze cos go boli
bo dali zamiennik - poszukaj używanego, sprawnego oryginału i będzie dobrze
SPEWEYS - 10-09-2017, 14:42

autko naprawione czujnik kupiony nowy z serwisu,poprawione zimne luty wszystko przeczyszczone autko chodzi luks. THX all.
K4yl669 - 30-08-2021, 18:29
Temat postu: Immo
Witam jestem po zmienię silnika i prawie esystko, zrobiłem tylko przez zupełny przypadek poszedł w drzazgi czujnik immo przy stacyjce pętla immo komputer mam mr340456 i poszukuje pętli do niego najlepiej z kluczykiem cała stacyjke może ktoś coś