To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant VR4/Dynamic E39A 88-92 - E39A (VR-4) czyli nowe auto autoR

Hubeeert - 04-12-2008, 18:06

TommiCrazy napisał/a:
czy CYCLONE bylo zastosowane tylko w galancie?

W Mirage Cyborg C53A 4G61T też.

tosztotomasz - 04-12-2008, 18:32

autoR napisał/a:
Jestem ''wyznawcą'' japońskiej felgi więc będzie dobrze(od święta musi być inne koło )

Może kwestia już nieaktualna, ale znalazłem coś takiego w necie - można ocenić, a może jeszcze pomysł na body wpadnie ;)

Jak dla mnie rzeźnia :P

Hubeeert - 04-12-2008, 19:08

Przy okazji - tak wygląda maska RS-a. Tzn tego VR4 który ma 240 KM
TommiCrazy - 04-12-2008, 20:47

ale zdezak i nadkola sa juz nieoryginalne, zawsze podobalo mi sie poszezenie gala
Anonymous - 04-12-2008, 22:36

Z tego co kojarzę to zderzaki to JDM kouki lekko zmodyfikowane.
Marcino - 05-12-2008, 08:44

DaleCooper napisał/a:
autoR napisał/a:
Jestem ''wyznawcą'' japońskiej felgi więc będzie dobrze(od święta musi być inne koło )

Może kwestia już nieaktualna, ale znalazłem coś takiego w necie - można ocenić, a może jeszcze pomysł na body wpadnie ;)

[url=http://img222.images....th.gif]Obrazek[/URL][url=http://img355.images....th.gif]Obrazek[/URL][url=http://img222.images....th.gif]Obrazek[/URL]

Jak dla mnie rzeźnia :P

Piekny. mi sie bardzo podoba..

Serek - 05-12-2008, 13:14

AutoR, kiedy pierwsze postępy z Galantem?
Anonymous - 05-12-2008, 14:00

Założe temat na dniach, zamontowane dodatkowe zegary ori mitsu(temp.cieczy, boost, ładowanie prądu), zamówione tłumiki u Eltec'a, wydech będzie 2,5", na dwóch przelotach i końcowym, wymieniam od razu podpory wału napędowego i uszczelniam dół silnika(dzięki Japaneze :wink: ). Poszukuję intercooler od Evo 7,8,9. Jak wiecie gdzie szukać dawać namiary! Ogólnie jak dam radę to w nstępną sobotę melduje się z nowym wydechem i dolotem w VTG na Dorodnej(chyba to ta ulica) u Sebi'ego i reszty bandy.
Z pierdół to potrzebuję mechanizm wycieraczek(stoją tuleje na amen), plastiki montujące boczki drzwi przednich - 3szt., zaślepkę rączki w boczku(strona kierowcy).
A no i założyłem granie: Nakamichi cd400 z Morelami Dotech(przód), wzmacniacz stara seria Lanzara i myślę nad basem Helixa lecz nie wiem gdzie go upchnąć i chyba go nie będzie.

Krzys - 05-12-2008, 17:16

Czarek... Morel + Helix :? :? :? a co do bassu jak gdzie upchnac??do bagaznika :wink:
Wook@sH - 05-12-2008, 17:57

Piękne autko ... aż zazdroszczę, mimo że mi się to na codzień nie zdarza :P

autoR napisał/a:
zaślepkę rączki w boczku(strona kierowcy)

Przyłączam się do prośby tez mi tej brakuję :P

A co do suba to w bagażniku po prawej stronie masz miejsce. Nie za dużo ale zawsze coś.

Zerknij w ogóle na korozję w bagażniku, bo ja jak w tym tygodniu odsłoniłem tapicerkę to się trochę załamałem.

Anonymous - 05-12-2008, 18:42

2 Helixy mam ze starego zestawu brata, dawały radę...takie mi zostały, miałem kiedyś ze JL ale miałem i takie zdarzenie że już nie mam :cry:

Rudej nie ma w bagarzniku :mrgreen: spód auta ładniejszy niż u ....musze to powiedzieć Krzysia :mrgreen:

Krzys - 05-12-2008, 19:18

autoR napisał/a:
2 Helixy mam ze starego zestawu brata, dawały radę...takie mi zostały, miałem kiedyś ze JL ale miałem i takie zdarzenie że już nie mam :cry:

Rudej nie ma w bagarzniku :mrgreen: spód auta ładniejszy niż u ....musze to powiedzieć Krzysia :mrgreen:

dzieki :P :P :P :axe:
no jak Ci pozostały takie "klocki" po starym zestawie to OK cos tam napewno bedzie "dudniało" z reszta wiek juz nie ten :P :D

Serek - 05-12-2008, 19:40

Faktem jest, że trafiłeś na "zdrowy" model. Tym autkiem podróżowały osoby w "sędziwym" wieku :D . Myślę, że nie będzie problemu z blacharką. Nie wiem jak z silnikiem. Patrząc na naszych mechaników i podejście właściciela to najprawdopodobniej robił go pan Mietek :) . Zazdroszczę trafionego egzemplarza. Kilka dni temu miałem ochotę zadzwonić do niego i spytać czy nie chce go sprzedać. I co? Bach! Autka nie ma :evil:
Będziesz rozkładał silnik?

TommiCrazy - 06-12-2008, 00:52

w australii znalazlem na sprzedaz vr4 z turbina big16 wtryskami 550 i moca 280koni, wersja RS JDM

zawsze mi sie mazyl zlot galantow 4x4 w polsce....a tu prosze.... jak widac w temacie jest ich calkiem sporo :)

autor..... nie planujesz jakies serii zdezakow wypuscic do vr4...cos ala TM6,5?

Hubeeert - 06-12-2008, 01:20

TommiCrazy napisał/a:
australii znalazlem na sprzedaz vr4 z turbina big16 wtryskami 550 i moca 280koni, wersja RS JDM
Po tuningu. W VR4 o ile wiem - nie było BIG16.

Maksymalna moc E39A VR4 seryjnego to było 240KM. Zastanawiam się ile razy będę musiał to jeszcze napisać :?: