Nasze Miśki - Projekt Monster -Czyli 2 Evolucje Colta GSR :)
Anonymous - 16-01-2009, 10:47
pawela napisał/a: |
Bro, może jakieś zdjęcia? |
Pawel moge porobic foty no problem ale nic sie nie zmienia narazie blacha z lakierem pozostaje ta sama.
Moge porobic fotki wyposazenia misków i obecnego stanu.
Fotki na pewno wstawie jak pospawam dach i porobie pare zabiegów blacharskich - chce go poszerzyc tylko nie wiem jak.Czy tak jak czerwony jest zrobiony /o i tu foty sie przydadza faktycznie /czy inaczej moze jakies sugestie z waszej strony o własnie
PANOWIE WSTAWIAJCIE FOTKI NAJLEPIEJ POSZERZONYCH COLCIAKÓW I NIE TYLKO ICH
AUTO PO SWAPIE IDZIE DO BLACHARZA BEDZIE GO SKLADAL DO KUPY.PRZEKLADAM DO NIEGO SZEROKIE NA 8 CALI FELGI Z DYSTANSAMI Z CZERWONEGO W TYM CELU MUSZE POSZERZYC BLOTNIKI ZAROWNO TE Z PRZODU JAK I Z TYLU.CZY LEPIEJ JE ROZCIAGNĄC CZY WSPAWAC CO INNEGO...
DZIEKUJE Z GORY ZA WSZELKIE POMYSLY I SUGESTIE
P.S
Dzieki Pawela przez Ciebie zawsze mi jakies dobre pomysly do glowy przychodza
pozdrowki MMWariaty
Anonymous - 16-01-2009, 12:54
funcolt napisał/a: | Myslę,że sam Colt CAO to niezwykłe autko a CAO GTI to niezwykle niezwykłe autko Ostatni Colt z takim silnikiem |
Colt CA0 sam w sobie rzeczywiście jest ponadczasowy
niezwykły to jest Colt z silnikiem 4G92 DOHC (nie Mivec)
+ mniejsza pojemność - w kjs wpada w niższą klasę jak ktoś się chce pościągać, no i jak 1,6 objedzie GTi to też radocha
+ podobne osiągi jak 4G93
+ zdecydowanie bardziej elastyczny, ciągnie od samego dołu, a nie jak 4G93 świszczy i na górze coś zaczyna ciągnąć - wiem, jeździłem - zdecydowanie lepszy silnik do zawodów
nie mówiąc już o 4WD
i wychodzi Colt RS
Anonymous - 16-01-2009, 13:12
ufoq napisał/a: | + zdecydowanie bardziej elastyczny, ciągnie od samego dołu, a nie jak 4G93 świszczy i na górze coś zaczyna ciągnąć - wiem, jeździłem - zdecydowanie lepszy silnik do zawodów |
Jezdziles w ogole 1.8 dohc fwd?
pawela - 16-01-2009, 17:17
Bro, wg mnie dospawać błotnik z czegoś innego. Chyba nie da się aż tak 'wyciągnąć' błotników w CA0.
No chyba, że masz kasę, to rób z laminatu Ultra lekkie
autoR produkuje taki stuff
ictus - 16-01-2009, 17:19
ufoq napisał/a: | zdecydowanie bardziej elastyczny, ciągnie od samego dołu, a nie jak 4G93 świszczy i na górze coś zaczyna ciągnąć - wiem, jeździłem - zdecydowanie lepszy silnik do zawodów |
chyba jakas padaka GTI jezdziles lub zauroczenie swoim wlasnym przeslonilo ci oczy rozowa wstega cudownosci
Anonymous - 16-01-2009, 21:07
ictus napisał/a: | chyba jakas padaka GTI jezdziles lub zauroczenie swoim wlasnym przeslonilo ci oczy rozowa wstega cudownosci |
wlasnie nie chcialem tak ostro z poczatku ale wydaje mi sie ze to nie byla obiektywna ocena.Ok załóżmy ze jest tak jak mówisz ufoq, ale po kiego grzyba w takim razie produkowali Gti a nie tylko 1,6 dohc.Mniejszy mocniejszy silnik niz w Gti /na pewno nie jest tak elastyczny jak 1,8 jezeli juz o jakiejkolwiek elastyce w tych silikach mowa/ lepsze dno to sa te punkty które wymieniasz o swoim aucie.
Czemu kazdy chce miec Gti nie 1,6 dohc?...
Anonymous - 17-01-2009, 14:20
jeździłem jakieś dwa lata GTi (które się rozbiło), w tamtym GTi miałem dwa silniki 4G93 DOHC, oba pracowały podobnie, z każdym z nich byłem w stanie wyciągnąć katalogowe 7,6s do 100 km/h (w przybliżeniu - raz lepiej raz gorzej), więc silniki były ok
jeden z tamtych silników jeździł w 4WD jakieś 3 miesiące, również w sporcie
zauroczenie to raczej nie jest
choć przyznam że jestem z tego silnika bardzo zadowolony
poza silnikami hondy vtec to chyba jeden z najmocniejszych seryjnych 1,6 na polskich drogach
ocena prawie nigdy nie będzie obiektywna - dzielę się z wami własnymi spostrzeżeniami
a produkowali silniki 4G93 DOHC zamiast 4G92 DOHC z prostych przyczyn produkcyjnych:
silnik 4G92 DOHC ma podniesioną kompresję, w prawdzie nie dużo w stosunku do 4G93 DOHC, ale to jest mniejszy silnik i jest to już granica awaryjności
oczywiście można wstawiać tytanowe elementy, lepsze stopy głowicy, ale cena rośnie
więc lepiej produkować za normalną cenę większy silnik o mniejszej awaryjności, niż mocno wyżyłowany mniejszy silnik o podobnych osiągach ale o większej awaryjności nie podnosząc jego ceny za super wytrzymałe elementy
dodatkowym argumentem jest też benzyna, jej jakość i dostępność w czasach produkcji tego auta
silnik 4G93 DOHC jeździ na 95 (oczywiście można lać 98)
silnik 4G92 DOHC z uwagi na wysoką kompresję i możliwość spalania stukowego jeździ tylko na 98 (a biorąc pod uwagę jakość polskich paliw to powinienem lać tylko Shell V-power Racing 102, bo jak zaleję 98 na jakiejś podrzędnej stacji to od razu check engine)
a jeśli chodzi o elastyczność, to zapraszam chętnych na spotkanie (możliwe że również za kółkiem) w niedzielę na eko w warszawie (info w osobnym poście), bo ciężko to opisać, lepiej zobaczyć, a jeszcze lepiej poczuć
każdy chce mieć GTi bo to dobry i mocny silnik
ale o ile 4G93 DOHC jest ciężko dostać w dobrym stanie, to 4G92 DOHC nie ma
jeśli będziesz miał na sprzedaż lub znajdziesz na sprzedaż 4G92 DOHC w polsce to daj mi znać, kupuję od ręki, cena praktycznie bez znaczenia (o ile realna oczywiście)
a po drugie jeśli się o czymś nie wie, to jak można to chcieć
włożyłem do 4WD silnik 4G93 DOHC i nawet do głowy mi nie przyszło że mógłbym mieć 4G92 DOHC = podobne osiągi, niższa klasa w kjs
* przypominam, że silnik 4G92 DOHC (którym jeżdżę) to nie to samo co silnik 4G92 SOHC który siedzi we wszystkich Coltach 1,6 GLXi
ciężko zmierzyć dwa auta 4G92 DOHC i 4G93 DOHC w tej chwili bo mam 4WD
ale mam nadzieję że niedługo urodzi się kolejne 4G93 DOHC 4WD i będzie można rzeczywiście zmierzyć jak się te dwa silniki mają do siebie na tych samych napędach
pozdrawiam i zapraszam w niedzielę na eko
ufoq
Anonymous - 18-01-2009, 00:35
ufoq napisał/a: | ciężko zmierzyć dwa auta 4G92 DOHC i 4G93 DOHC w tej chwili bo mam 4WD
ale mam nadzieję że niedługo urodzi się kolejne 4G93 DOHC 4WD i będzie można rzeczywiście zmierzyć jak się te dwa silniki mają do siebie na tych samych napędach
pozdrawiam i zapraszam w niedzielę na eko |
do wawy mam za daleko kolego ale na bank moze w Zywcu ,jak moje 4wd bedzie skonczone zobaczymy jak sie maja ye silniki do siebie
pozdr
bwr
Anonymous - 18-01-2009, 00:47
pawela napisał/a: | autoR produkuje taki stuff |
pokaz mie oto palcem a uwierze
maja jakas strone zeby to zobaczyc?
rosomak1983 - 18-01-2009, 01:26
ufoq, ile koni ma 4g92 dohc?
pawela - 18-01-2009, 10:32
Browar napisał/a: | pawela napisał/a: | autoR produkuje taki stuff |
pokaz mie oto palcem a uwierze
maja jakas strone zeby to zobaczyc? |
http://www.autor-tuning.com/
prącie Cię bardzo
robi też indywidualne zamówienia
(może się nie obrazi za małą reklamę )
Anonymous - 18-01-2009, 12:21
hehehe zadzownie pogadam ale ewentualnie przez maklaka bym cos działał sam nie mam tam dojscia ni bonusów heh
Anonymous - 18-01-2009, 14:25
rosomak1983 napisał/a: | ufoq, ile koni ma 4g92 dohc? |
145 KM
150 Nm
TommiCrazy - 18-01-2009, 14:44
widze ze przybywa tych rumaczkow 4x4 w wersji mini bardzo interesujace samochody az milo patrzec a jeszcze milej nimi jechac
rosomak1983 - 19-01-2009, 00:01
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7457261
nie wiem czy o to Ci chodziło ale zaokrąglone nadkola w ciekawy sposób masz tu
|
|
|