To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] GDI to beczka bez dna

Anonymous - 10-01-2009, 01:14

chłopie :) auto mi nie rdzeiweje nie mam problemu z zawieszeniem jest serwisowane co roku i jest zrobione co trzeba tylko z biegem czasu rzeczy do wymiany przybywa z roku na rok i poprostu zmieniam auto z 9 latka na 3 lata aby nie pakowac kasy w trumne bo po co? jak juz mam wkładac kase to w młodsze auto aby dociągneło w dobrym stanie do tych np 9 lat ,to wszystko. Tak sie złozyło ze pod koniec roku mam do roboty rozrząd sprzęło i zawory i pare innych rzeczy w UK za ta kase moge kupic 3 takie carismy i co dzienne jezdzic innym w innym kolorze :D tyko po co
MotyF - 10-01-2009, 01:19

Wiem o co Ci chodzi, ale zaprzeczasz sam sobie i z tąd moje pytania

Cytat:
Kupiłem misia 3 lata temu i byłem zadowolony nic sie nie psuło smigał jak cholera nie kupiłem go za 200F tylko ponad 2000 F jednak wyjezdził juz swoje i zaczyna sie sypac, a ja naprawde w czasie wolnym mam lepsze zajecia od srubek kluczy itp czas na zmiane auta bo 9 lat nawet dla tego auta to za duzo!

Kupujesz 3 latki, które po 3 latach mają 9 lat. Jak to liczysz?
Kod:

rzeczy do wymiany przybywa z roku na rok

Co rok serwisujesz a z roku na rok części do wymiany przybywa. Wychodzi, że czekasz aż się nie zużyją co przeczy zdaniu o bezpieczeństwu.

Anonymous - 10-01-2009, 01:22

czytaj z uwaga :D rocznik 99 pierwsza data rejestracji 2000 no to ma 9 lat tak ?

Tak sie złozyło ze pod koniec roku mam do roboty rozrząd sprzęło i zawory i pare innych rzeczy w UK za ta kase moge kupic 3 takie carismy i co dzienne jezdzic innym w innym kolorze tyko po co

demeone - 10-01-2009, 01:23

Widze ze dyskusja wrze :) a to z cena carismy to fakt sam sie zastanawialem czy nie kupic drugiej
MotyF - 10-01-2009, 01:27

Manysh napisał/a:
rocznik 99 pierwsza data rejestracji 2000 no to ma 9 lat tak ?

Tak sie złozyło ze pod koniec roku mam do roboty rozrząd sprzęło i zawory i pare innych rzeczy w UK za ta kase moge kupic 3 takie carismy i co dzienne jezdzic innym w innym kolorze tyko po co

Jak mieszkasz w UK to wiesz, ile auto kosztuje (nie chodzi o zakup) więc sam wiesz, że się troche mijasz z prawdą.

Anonymous - 10-01-2009, 01:27

po co chcesz miec 2 problemy :D ??
demeone - 10-01-2009, 01:28

A ta druga to tak na zapas ;) przywyklem do Carismy
Anonymous - 10-01-2009, 01:29

MotyF napisał/a:
Manysh napisał/a:
rocznik 99 pierwsza data rejestracji 2000 no to ma 9 lat tak ?

Jak mieszkasz w UK to wiesz, ile auto kosztuje (nie chodzi o zakup) więc sam wiesz, że się troche mijasz z prawdą.
z czym sie mijam ?? ostatnio mój koles przedawał rocznik 2000 po lifcie za 400F bo tez miał dosyc za 600F to kupisz wypas napewno bez dodatków typu zamiast blach kit

masz ciut wiecej 695F i twoja tyle to mnie rozrzad no 450 F w mitsu ofkors :D
http://search.autotrader....icleRegLetter=X

[ Dodano: 10-01-2009, 00:30 ]
demeone napisał/a:
A ta druga to tak na zapas ;) przywyklem do Carismy

no to jest problem ja tez przywykłem i teraz nic mi sie nie podoba :evil:

MotyF - 10-01-2009, 01:30

To napisz ile insurance na Ciebie i np. Twoją kobietę do jednej i drugie cari kosztuje.

Cytat:
przywykłem i teraz nic mi sie nie podoba

Też mam tą "chorobe.

W sumie sory już nie pisze nic. Płacisz 600 funtów i jeździsz. Reszta jest za free. Cudowny ten kraj. U nas kupisz też tanio. Ale KAŻDA cari gdi to dodatkowo min 3000zł. Dlaczego?
rozrząd ok 1000zł, przegląd, ubezpieczenie, filtry, płyny, oleje. Chyba, że się znowu myle a w UK przed sprzedażą wszystko Ci wymieniają.

Anonymous - 10-01-2009, 01:36

mylisz sie
demeone - 10-01-2009, 01:39

U mnie akurat rozrzad byl juz wymieniany przed zakupem musialem tylko podatek drogowy zaplacic a po 2 miesiacach przeglad ale przeszlo bez problemu.
Insurance coz nie jest tak tragicznie co prawda moglo by byc taniej ale nie mam zadnych znizek no i jeszcze zalezy w jakiej dzielnicy sie mieszka.

MotyF - 10-01-2009, 01:40

Manysh napisał/a:
mylisz sie
Możesz sprecyzować w czym? W czymś na pewno, ale nie wiem co dalej pisać. Ukierunkuj naszą debatę.

Cytat:
Insurance coz nie jest tak tragicznie co prawda moglo by byc taniej ale nie mam zadnych znizek no i jeszcze zalezy w jakiej dzielnicy sie mieszka

Jeżeli możesz przybliż ile kosztuje od osoby.

demeone - 10-01-2009, 01:44

mnie wynioslo 1000 funtow bo akurat mam zarejestrowany na jednej z gorszych dzielnic w manchesterze niestety :/
Anonymous - 10-01-2009, 01:45

MotyF napisał/a:
T filtry, płyny, oleje. Chyba, że się znowu myle a w UK przed sprzedażą wszystko Ci wymieniają.
w tym sie mylisz

co do ubezpieczenia to działa to inczej niz w polsce o ile dobrze pamietam to płaciłem w tym roku 450F za tzw polskie oc i ac + pana który cie sciagnie z drogi jak ci silnik wypanie na jezdnie :D

MotyF - 10-01-2009, 01:46

auto kosztuje 400 funtów a ubezpieczenie 1000 funtów od "głowy". Więc to nie logiczne, kupować drugą Cari.

Cytat:
co do ubezpieczenia to działa to inczej niz w polsce o ile dobrze pamietam to płaciłem w tym roku 450F za tzw polskie oc i ac + pana który cie sciagnie z drogi jak ci silnik wypanie na jezdnie

Tak, a ubezpieczenie jest na Ciebie nie na auto. Więc stawka na samego Ciebie nie ma odniesienia.