Lancer Ogólne - Odbiór nowego auta - na co zwrócić uwagę?
krzychu - 10-03-2009, 09:28
A ktoś się przejmuje czymś takim jak wystawanie felgi i może opony po za obrys samochodu? Co może spowodować przy jakiś wychyleniu koła otarcie o nadkole zewnętrzne?
Krzychu
filippoz - 10-03-2009, 09:45
krzychu napisał/a: | wystawanie felgi i może opony po za obrys samochodu? | z tego co wiem to w przepisach jest tak że nie może wystawać bo może grozić ci mandat i zmiana kół lub poszerzenie nadkoli - mogę się mylić.
Uwex - 10-03-2009, 12:29
filippoz napisał/a: | mogę się mylić. |
nie , nie mylisz się - koła nie mogą wystawać poza obrys auta .
filippoz - 30-03-2009, 14:57
OK więc serwis.
Dziś byłem na wymianie oleju przy 4k km. Pojechałem z własnym olejem i nie robił nikt żadnych problemów. Wymieniono oczywiście filtr oleju no bo jakżeby inaczej.
Podciągnięto hamulec ręczny bo to było w zleceniu oraz przestawiono licznik serwisowy bo ja coś wcześniej nakombinowłem i go przestawiłem.
Tak więc jestem zadowolony z obsługi, miło i sympatycznie.
Przy przeglądzie na 20K poproszę o zamontowanie dodatkowego gniazda zapalniczki oraz zmianę anteny z tej co teraz jest na taką która obsługuje także CB
Ogólnie jestem zadowolony z serwisu Auto-Wache w Baranowie (Przeźmierowie) k/Poznania
jaca71 - 30-03-2009, 15:10
filippoz napisał/a: | Przy przeglądzie na 20K poproszę o zamontowanie dodatkowego gniazda zapalniczki |
Po co Ci trzecie? Dwa już nie wystarczają? Już rozumiem: Komórka, laptop, drukarka i CB To musisz o dwa poprosić
filippoz - 30-03-2009, 15:13
jaca71 napisał/a: | Po co Ci trzecie? Dwa już nie wystarczają? | Ja mam jedno wersja Invite
To że kolega ma z USandA i ma dwa to nie oznacza że ja mam dwa i chce 3cie hehehe
Jedno pod kom/lap a drugie pod CB
jaca71 - 30-03-2009, 15:19
Bo już się przeraziłem... Ale w bagażniku to by się jednak gniazdko przydało i nawiew na tył z centralnego panelu za podłokietnikiem, niestety to po nogach czasami nie wystarcza.
I jeszcze bagażnik większy. Chociaż nie jest źle, w terenie córce zmieniałem pieluchę w bagażniku bo błoto było i druga 6 lat też chciała tam wejść... i weszła
filippoz - 30-03-2009, 16:10
jaca71 napisał/a: | Chociaż nie jest źle, w terenie córce zmieniałem pieluchę w bagażniku bo błoto było i druga 6 lat też chciała tam wejść... i weszła | daruj detale
no właśnie myślę czy nie zrobić tego na tym panelu centralnym tylko boję się że jak ktoś okazjonalnie będzie jechał to może mi noga coś urwać, pomyślę jeszcze co i jak.
jaca71 - 30-03-2009, 16:31
filippoz napisał/a: | no właśnie myślę czy nie zrobić tego na tym panelu centralnym tylko boję się że jak ktoś okazjonalnie będzie jechał to może mi noga coś urwać, pomyślę jeszcze co i jak. |
Oryginalnie drugie gniazdko jest w schowku pod podłokietnikiem. Czy to dobre rozwiązanie nie wiem, ale powinna tam już być pociągnięta instalacja będzie łatwiej.
filippoz - 30-03-2009, 17:27
jaca71 napisał/a: | Oryginalnie drugie gniazdko jest w schowku pod podłokietnikiem. Czy to dobre rozwiązanie nie wiem, ale powinna tam już być pociągnięta instalacja będzie łatwiej. | fakt, zapomniałem o tym
Teraz tylko znajdę antenę 2w1 do radia i do CB i będę wniebowzięty , gdzieś na forum widziałem takie cudo 2w1 wychodzące w miejscu oryginalnej anteny
Trik - 30-03-2009, 18:04
Filip to znaczy o czym zapomniałeś? Że masz 2 gniazdo (moim net takowo) czy że masz podciągnięta instalacje?
shalafi - 30-03-2009, 18:55
filippoz napisał/a: |
Teraz tylko znajdę antenę 2w1 do radia i do CB i będę wniebowzięty , gdzieś na forum widziałem takie cudo 2w1 wychodzące w miejscu oryginalnej anteny |
a nie ma potem problemu z ciągnięciem kabla pod sufitem, czy jak to jest montowane?
bo powiem szczerze ze tez by mnie cos takiego interesowało...
filippoz - 30-03-2009, 19:11
Trik napisał/a: | czy że masz podciągnięta instalacje? | o to chodzi
Trik napisał/a: | Filip to znaczy o czym zapomniałeś? Że masz 2 gniazdo | za kogo ty mnie masz hehehe
Cytat: | a nie ma potem problemu z ciągnięciem kabla pod sufitem, czy jak to jest montowane? | w związku z tym, że radio gubi fale i są szumy, okazało się że to jakieś cudo przy antenie jest odpowiedzialne za to i tak czy siak trzeba co nieco auta rozebrać i dlatego jak już będę montował nową antenę to za jednym zamachem do CB wymiana takiego tranzystorka pod anteną jest w ramach gwarancji - tak mi powiedzieli elektrycy z serwisu, sprawdzili radio i radio jest OK
tutaj zdjęcie z forum z jedno z wątków o CB
roobku - 01-04-2009, 16:02
jest jeszcze antenka Sirio Triflex (czy jakoś tak), 3 in 1 tzn. radio, komórka, CB, z wyglądu jak typowa antena radiowa
też mysle nad takim rozwiązaniem
krzychu - 01-04-2009, 21:38
Ja mam triflexa w swoim i naprawdę wygląda jak najzwyklejsza antena radiowa. Odbiór jest ok, nadawanie takie sobie ale po pierwsze nie szpeci auta, nie widać że się ma CB i mogę wjechać do garażu nie demontując anteny ogólnie sobie chwale.
Krzychu
|
|
|