To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lancer Ogólne - Odbiór nowego auta - na co zwrócić uwagę?

krzychu - 10-03-2009, 09:28

A ktoś się przejmuje czymś takim jak wystawanie felgi i może opony po za obrys samochodu? Co może spowodować przy jakiś wychyleniu koła otarcie o nadkole zewnętrzne?

Krzychu

filippoz - 10-03-2009, 09:45

krzychu napisał/a:
wystawanie felgi i może opony po za obrys samochodu?
z tego co wiem to w przepisach jest tak że nie może wystawać bo może grozić ci mandat i zmiana kół lub poszerzenie nadkoli - mogę się mylić.
Uwex - 10-03-2009, 12:29

filippoz napisał/a:
mogę się mylić.

nie , nie mylisz się - koła nie mogą wystawać poza obrys auta .

filippoz - 30-03-2009, 14:57

OK więc serwis.

Dziś byłem na wymianie oleju przy 4k km. Pojechałem z własnym olejem i nie robił nikt żadnych problemów. Wymieniono oczywiście filtr oleju no bo jakżeby inaczej.

Podciągnięto hamulec ręczny bo to było w zleceniu oraz przestawiono licznik serwisowy bo ja coś wcześniej nakombinowłem i go przestawiłem.

Tak więc jestem zadowolony z obsługi, miło i sympatycznie.

Przy przeglądzie na 20K poproszę o zamontowanie dodatkowego gniazda zapalniczki oraz zmianę anteny z tej co teraz jest na taką która obsługuje także CB :)

Ogólnie jestem zadowolony z serwisu Auto-Wache w Baranowie (Przeźmierowie) k/Poznania :)

jaca71 - 30-03-2009, 15:10

filippoz napisał/a:
Przy przeglądzie na 20K poproszę o zamontowanie dodatkowego gniazda zapalniczki

Po co Ci trzecie? Dwa już nie wystarczają? Już rozumiem: Komórka, laptop, drukarka i CB ;) To musisz o dwa poprosić :P

filippoz - 30-03-2009, 15:13

jaca71 napisał/a:
Po co Ci trzecie? Dwa już nie wystarczają?
Ja mam jedno :P wersja Invite

To że kolega ma z USandA :D i ma dwa to nie oznacza że ja mam dwa :P i chce 3cie :P hehehe

Jedno pod kom/lap a drugie pod CB ;)

jaca71 - 30-03-2009, 15:19

Bo już się przeraziłem... Ale w bagażniku to by się jednak gniazdko przydało i nawiew na tył z centralnego panelu za podłokietnikiem, niestety to po nogach czasami nie wystarcza.
I jeszcze bagażnik większy. Chociaż nie jest źle, w terenie córce zmieniałem pieluchę w bagażniku bo błoto było i druga 6 lat też chciała tam wejść... i weszła :)

filippoz - 30-03-2009, 16:10

jaca71 napisał/a:
Chociaż nie jest źle, w terenie córce zmieniałem pieluchę w bagażniku bo błoto było i druga 6 lat też chciała tam wejść... i weszła :)
daruj detale :P

no właśnie myślę czy nie zrobić tego na tym panelu centralnym tylko boję się że jak ktoś okazjonalnie będzie jechał to może mi noga coś urwać, pomyślę jeszcze co i jak.

jaca71 - 30-03-2009, 16:31

filippoz napisał/a:
no właśnie myślę czy nie zrobić tego na tym panelu centralnym tylko boję się że jak ktoś okazjonalnie będzie jechał to może mi noga coś urwać, pomyślę jeszcze co i jak.

Oryginalnie drugie gniazdko jest w schowku pod podłokietnikiem. Czy to dobre rozwiązanie nie wiem, ale powinna tam już być pociągnięta instalacja będzie łatwiej.

filippoz - 30-03-2009, 17:27

jaca71 napisał/a:
Oryginalnie drugie gniazdko jest w schowku pod podłokietnikiem. Czy to dobre rozwiązanie nie wiem, ale powinna tam już być pociągnięta instalacja będzie łatwiej.
fakt, zapomniałem o tym :)

Teraz tylko znajdę antenę 2w1 do radia i do CB i będę wniebowzięty :D , gdzieś na forum widziałem takie cudo 2w1 wychodzące w miejscu oryginalnej anteny :)

Trik - 30-03-2009, 18:04

Filip to znaczy o czym zapomniałeś? Że masz 2 gniazdo :?: (moim net takowo) czy że masz podciągnięta instalacje? :biggrin:
shalafi - 30-03-2009, 18:55

filippoz napisał/a:

Teraz tylko znajdę antenę 2w1 do radia i do CB i będę wniebowzięty :D , gdzieś na forum widziałem takie cudo 2w1 wychodzące w miejscu oryginalnej anteny :)

a nie ma potem problemu z ciągnięciem kabla pod sufitem, czy jak to jest montowane?
bo powiem szczerze ze tez by mnie cos takiego interesowało...

filippoz - 30-03-2009, 19:11

Trik napisał/a:
czy że masz podciągnięta instalacje?
o to chodzi

Trik napisał/a:
Filip to znaczy o czym zapomniałeś? Że masz 2 gniazdo
za kogo ty mnie masz :P hehehe

Cytat:
a nie ma potem problemu z ciągnięciem kabla pod sufitem, czy jak to jest montowane?
w związku z tym, że radio gubi fale i są szumy, okazało się że to jakieś cudo przy antenie jest odpowiedzialne za to i tak czy siak trzeba co nieco auta rozebrać :( i dlatego jak już będę montował nową antenę to za jednym zamachem do CB ;) wymiana takiego tranzystorka pod anteną jest w ramach gwarancji - tak mi powiedzieli elektrycy z serwisu, sprawdzili radio i radio jest OK :)

tutaj zdjęcie z forum z jedno z wątków o CB

roobku - 01-04-2009, 16:02

jest jeszcze antenka Sirio Triflex (czy jakoś tak), 3 in 1 tzn. radio, komórka, CB, z wyglądu jak typowa antena radiowa

też mysle nad takim rozwiązaniem :)

krzychu - 01-04-2009, 21:38

Ja mam triflexa w swoim i naprawdę wygląda jak najzwyklejsza antena radiowa. Odbiór jest ok, nadawanie takie sobie ale po pierwsze nie szpeci auta, nie widać że się ma CB i mogę wjechać do garażu nie demontując anteny ogólnie sobie chwale.

Krzychu