Nasze Miśki - j-rules - CB4A czyli miłosc od pierwszego wejrzenia
rosomak1983 - 25-12-2009, 16:59
j-rules napisał/a: | Tylko czy potem uda sie dorwac taki zderzak ladny? Po za tym mialem w planach oddac autko do lakiernika (usuwanko rudej) w styczniu, przy okazji mozna by sie zajac tymi bliznami..
Po swietach ogarne budzet.. |
dokładnie łykaj tego tylko jakos taniej bo troche przegiał z cena typ...
mkm - 26-12-2009, 14:38
j-rules napisał/a: | chyba musze kupic nowy kierunek i reflektor |
Kierunek drogi nie jest.
Ja za kierunek do Colta placilem cos kolo 30zl, wiec u Ciebie powinno być podobnie.
Z lampa podjedz do zakładu gdzie spawaja plastiki, to Ci powiedza czy da się „skleic” czy nie.
Jakbym miał cos doradzac to albo kupuj dwa nowe zamienniki, albo szukaj ori uzywki, bo roznica miedzy nowym, a starym reflektorem mocno rzuca się w oczy.
rosomak1983 - 26-12-2009, 19:32
mkm napisał/a: | Jakbym miał cos doradzac to albo kupuj dwa nowe zamienniki, albo szukaj ori uzywki, bo roznica miedzy nowym, a starym reflektorem mocno rzuca się w oczy. |
mkm, czytałem i o ile pamietam nawet ty pisałes ze zamienniki to lipa... Jesli tak jest to tylko ori używka po co kupować zeby mieć dwa gorsze reflektory???
PS mowa była o tych tańszych zamiennikach
mkm - 26-12-2009, 20:49
Te droższe niewiele lepsze… tyle, ze dokladniej zrobione i ladnie blyszcza.
Z uzywka nie bedzie efektu „odmlodzenia”, no i trzeba dokladnie oglądać przy zakupie, żeby nie nabyc gorszej sztuki niż się ma (albo co gorsze-uzywanego zamiennika), bo wtedy wtopa po całości…
rosomak1983 - 26-12-2009, 22:02
Najlepsza opcja to skleić chyba ze masakra... Ja miałem małe bum ponad rok temu co własciwie miałem podobne zniszczenia ale mniejsze (zadnego pekniecia zderzaka) ale swiatło cofniete. Skleilem jakims klejem i no kurde jest idealnie Teraz pewnie kupiłbym nowe lampy wtedy studecki budzet... No ale trzyma sie doskonale do dziś!!!
j-rules - 26-12-2009, 23:12
hm.. a jakiej firmy sa ori reflektory? Co szlo na montaz?
Wiem, ze kierunek drogi nie jest - w IC za 20 pln..
to jest pryszcz. Reflektor zamiennik ustawiany manulanie w IC za 87 - to nawet parke bym mogl kupic. Watpie czy da sie to posklejac co jest, chociaz ustawilem reflektor i nawet sie mocno trzyma (kierunek lata tylko lekko). Moze tak zostawic i tylko kierunek wymienic?
Pojezdze pare dni (bo narazie swieta i w sumie nie mialem okazji jezdzic) i zoabcze co sie dzieje.
Pod jakim wzgledem zamiennik reflektora to lipa? Podejrzewam, ze sporo aut jezdzi na zamiennikach wszak niemal kazde mialo w zyciu jakies bum.. Dostep do uzywek dosc spory - drazni cena 2x wieksza niz zamiennika z IC czy Foty..
Hugo - 26-12-2009, 23:15
j-rules napisał/a: | jakiej firmy sa ori reflektory? Co szlo na montaz? | KOITO.
j-rules - 27-12-2009, 13:07
dziekuje Hugo.
I moze wam przedstawie problem w "liczbach"
1. wersja budżetowa KLIK Bez zaslepek, bez halogenów, listwe przekladam nie musze lakierowac.
2. wersja rokefeler KLIK2 drooogo, musialbym cos wytargowac plus lakierowanie, ale za to komplet (pod warunkiem ze aukcja tego dotyczy bo rocznik sie nie zgadza - obejrze na wlasne oczy bo mam na miejscu)
O szkło sie nie martwie, bo kierunek to grosze a reflektor sie znajdzie bo wybor duzy.
Co byscie wybrali?
Aha i jeszcze jedno pytanko : Spryskiwacze reflektorów. Nie che sie ich pozbywac wiec czy da sie to przelozyc w nowy zderzak? Wystarczy chyba otwory wyciac prawda?
mkm - 27-12-2009, 13:07
j-rules napisał/a: | Pod jakim wzgledem zamiennik reflektora to lipa? |
Wszystko jest w tym temacie: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=41491
j-rules napisał/a: |
Podejrzewam, ze sporo aut jezdzi na zamiennikach wszak niemal kazde mialo w zyciu jakies bum.. |
Niestety tak jest. Glownie przez to:
j-rules napisał/a: | Dostep do uzywek dosc spory - drazni cena 2x wieksza niz zamiennika z IC czy Foty. |
Dodatkowo jeszcze dochodzi zuzycie uzywek (niektóre nadaja się na śmietnik, a nie do sprzedazy) i kupuje się zamiennik…
Jednak jak możesz spokojnie poszukac to warto.
j-rules - 27-12-2009, 14:08
A co sądzicie o lampach Stanley? Mial ktos juz stycznosc z tym?
Byc moze moglbym kupic od kartomaniakowego gieteja a tam wlasnie ma stanleya
mkm - 27-12-2009, 14:13
Dobre.
Tylne lampy (w Colcie) sa Stanley-a.
robertdg - 27-12-2009, 14:45
j-rules napisał/a: | A co sądzicie o lampach Stanley? | W Galancie przednie lampy montowane jako fabryczne Stanley, tak samo dodatkowe swiatlo stop, wiec mowi samo za siebie
j-rules - 05-01-2010, 19:40
Jako ze wczoraj stuknął Lancerowi roczek jak jest ze mną to postanowilem mu kupic na urodziny pare sprzetow co by mu sie milej pracowalo.
Przede wszystkim : Kierunkowskaz prawy, made in Taiwan (TYC)
obecny niby sie trzyma ale jednak sie rusza i brzydko odstaje od reszty.
Idac za ciosem skoro juz bylem w IC kupilem kolejne graty dla jubilata ;p
Kopułka i palec EPS (nie wymienialem tego jeszcze, zastanawiam sie czy sam sobie dam rade? )
Zaszaleje pomyslalem i kupilem nowe kable WN. Tym razem postawilem na Seiwa, sam nie wiem czy dobrze zrobilem? Na NGK mnie nie stac zwyczajnie, zasugerowalem sie made in Japan SEIWA.. Obecne Nipparts pojda na zapas..
Wczesniej juz kupilem swieczki NGK v-line, niestety made in france a nie jpn.
Na zapas zakupilem filtr powietrza i oleju, zostanie az do wymiany oleju... zastanawiam sie nad przejsciem na syntetyk... Nie wiem sam co o tym myslec.
Za wszystko (nie liczac swiec) zaplacilem 222 pln. Filtry wzialem najtansze jakie byly w IC.
Pomogl kolega ktory tam pracuje, stad cena wg mnie niska.
Z pozytywow po ostatnich przejsciach - stan oleju po 3 tysiacach od wymiany - bez zmian, nic a nic nie ubywa Stad me przemyslenia o syntetyku pelnym..
Niestety spalanie w meiscie dalej, jakbym nie jezdzil 10 na 100. Nawet nie czuc roznicy czy lato czy zima, w lecie palil 9,5 w miescie, teraz rowne 10.. Co o tym myslec? gubie paliwo czy jak? Lambda? Eh.. No, ale do tego juz przywyklem. Autko dziala w kazdym mrozie, szybko sie rozgrzewa, amory z tylu sie tluka, klocki piszcza przy skreconej kierownicy na maxa - wszystko w normie .
Aha, kupilem jeszcze dodatkowe swiatlo stop. Takie zwykle ledy, jak znajde czas/checi to pstrykne foto jak to wyglada.
Jutro jade na szrot ogladac zderzak. Sprobuje sie potargowac. uruchamiam ostatnie zaskorniaki ktore odkladalem ale chce miec autko na cycus glancus.
Pomyliles fora!
idas - 05-01-2010, 21:22
U mnie takie spalanie miałem przed regulacją zaworów i zapłonu (jak miałem fabryczne 5 stopni-była nawet ori plomba na aparacie), ustawiłem na około 6-7 stopni i spadło! Zawory regulowałem sam więc mam pewność, że zrobiono to dokładnie:). Teraz średnie wychodzi jakieś 7.5 litra w jeździe 50/50 i około 8,5-9 litra/100 w jeździe miejskiej (Wrocław...). Co do kopułki i palucha kupiłem ostatnio takie same:)
j-rules - 05-01-2010, 22:00
Wiem, śledze w sumie to sie wlasnie twym zakupem zainspirowalem.
Sam zakladales?
|
|
|