To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - MOTO-CHAMP Bydgoszcz

Anonymous - 19-02-2007, 14:22

Witam
Jestem nowym użytkownikiem forum, chociaż mojego MSS mam już rok i jestem baaardzo zadowolony. :)
Natomiast co do firmy Moto Champ. Hm?
Od nich kupiłem mojego Space (jako używany). Sprawuje się dobrze, ale ma obecnie 3 lata, więc nie wypada by były z nim problemy.
Kiedy znalazłem samochód w Moto Champie, była mowa o tym, że poprzedni właściciel był niepalący, a samochód bezwypadkowy (tak było w ogłoszeniu oraz w rozmowie telefonicznej).
No cóż rzeczywistość była inna.
Dziura w tapicerce (w dwóch miejscach) po papierosie, oczywiście przykryte pokrowcem. O zapachu anit-tabacco nie wspomnę. Dodatkowo samochód miał stłuczkę - wymiana lewego wachacza, blachy (nadkole) i lampy.
Odkryłem to przed zakupem, bo zachciało mi się wchodzić pod samochód. Dopiero wtedy się przyznali, a powinni chyba wcześniej.
Generalnie ok, kupiłem go z taką świadomością i nie narzekam, po roku nadal wygląda że robotę zrobili dobrze, ale niech nie ściemniają, że był bezwypadkowy.
Druga sprawa, że wpis w książce serwisowej o dokonanej naprawie blacharskiej był zrobiony dopiero na wyraźne moje życzenie (dwukrotnne). I to tyle.

Pozdrawiam
S.

AniołekM - 19-02-2007, 15:04

No to tak chcieli mi wcisnąć MSS 1.6 Comforta bezwypadkowego choć pół roku wcześniej miał wypadek i sami mi o tym opowiadali ale w momencie chęci sprzedaży jakoś zapomnieli o tym fakcie i nawet o tym że mi wspominali kilka miesięcy wcześniej.
Brawo dla Pana Karasia , brawo , brawo ........................... kolejny raz "my to jak w rodzinie" - ściemniarstwo, przekręctwo i matactwo to powinna być wizytówka.

Anonymous - 19-02-2007, 22:34
Temat postu: CWANIAK ZOSTANIE CWANIAKIEM
W koncu " pan ":finga: ( nie mam szacunku tego czlowieka):finga: wywodzi sie od zwykłego picowania i sprzedawaniu szajsu na giełdzie ,wiec sie nie dziwie jego uczciwosci przy odsprzedazy samochodów , poza tym z napraw blacharskich dokonywanch w jego warsztacie mozna sie domyslec ze jego tanie naprawy metoda chałupnicza zostały mu we wkrwi i w dalszym ciagu je uskutecznia , "cena czyni cuda " lecz tanio nie oznacza solidnie tylko półdupą , a jesli chodzi o zapłate to oczwiscie ceny ASO , strasznie sie "pan" Karas zdenerwował jak mu powiedzialem w oczy ze szyld ASO MITSUBISHI zoobowaiazuje bylo to dla niego straszne zaskoczenie , bo on myslal ze jak ma autoryzacje to sam wyznacza normy , a w jego mniemaniu to chyba BYLE JAK ABY BYLO wkoncu liczy sie jedno napchac sobie w kieszenie ale wiem jedno tak mozna rok moze dwa ludzie sie sami przekonaja i niestety ale albo zmienia marke ( nieprofesjonalny serwis doprowadzi do ruiny nawet najlepszy samochod) albo w najlepszym wypadku zmieni serwis
My dobrze wiemy ile nasze auta sa warte ale wiekszosc laikow poprostu stwierdzi ze z szajsem do czynienia i tak sie własnie psuje marke
SZKODA ZE CENTRALA NIE PILNUJE ABY SERWISY KTORYM POWIERZAMY NASZE AUTA SPEŁNIAŁY NORMY PRODUCENTA :finga:

AniołekM - 19-02-2007, 23:47

On myśli, że fałszywymi uśmiechami obsługi klienta i tanimi tekstami można wszystko załatwić i omamić ludzi. Na szczęście są jeszcze ludzie obiektywni nie ulegli takim nieudacznym zabiegom marketingowym. A z tym dealerstwem to faktycznie powinni się dobrać mu do dupy.
Hubeeert - 20-02-2007, 01:37

Mam prosbe.

W zwiazku z tym ze to forum jest otwarte dla wszystkich prosze opisywac konkretne przyklady nieprawidlowosci i podpierac sie dokumentacja typu zdjecia, dokumenty itd.

Natomiast wycieczki osobiste i domysly prosze pozostawic dla siebie

Pozdrawiam
ADMIN FORUM

AniołekM - 20-02-2007, 07:11

Kolego Hubeeercie widzę, że moich poprzednich szerokich opisów nie czytałeś. Każdy z nich jest konkretnym przykładem a nie domysłem. Wszystko na własnej skórze doświadczyłem a większość z tych spraw mogą nawet sami pracownicy tego ASO potwierdzić. Czyżby kolega dotałe jakieś wytyczne, aby gębę mi zamknąć? Dla kogo to forum ma służyć? Widać nawet tutaj zapędy sowieckich sposobów ustawiania ludzi próbują wtargnąć.
Jackie - 20-02-2007, 09:12

AniołekM, wyluzuj. Forum ma służyć nam i wymianie opinii. Myślę, że nie zrozumiałeś Hubeeerta - ostatnie posty są niczym innym jak pomstowaniem na opisane wcześniej sytuacje. Jak widzisz nie zniknęły posty a na tym forum można zaatakować nawet dealera - założyciela (mnie znaczy się) - dealer ma się sam obronić. Nie wiem czy Twoje pretensje są słuszne czy nie (domniemuję, że tak) ale wierz mi, że jeden post (taki jak np. o wpisie w książkę gwarancyjną) wystarcza zupełnie do skompromitowania każdej instytucji i wycieczki osobiste:
a) nie licują z poziomem forum
b) nic nie dają
Stąd prośba - opisąłeś jedną sytuację, OK, opisałeś drugą OK i każdą inną też OK, ale odpuść proszę sformułowania typu cham, prostak i inne kanalie bo otrzymasz za to ostrzeżenie i to nie od Hubeeerta ale ode mnie w imię dobrze pojętego poziomu zachowań na forum.
pozdrawiam

Hubeeert - 20-02-2007, 10:26

AniołekM,
co_hipi napisał/a:
W koncu " pan ":finga: ( nie mam szacunku tego czlowieka):finga: wywodzi sie od zwykłego picowania i sprzedawaniu szajsu na giełdzie ,wiec sie nie dziwie jego uczciwosci przy odsprzedazy samochodów
Jak dla mnie to sa domysly.
co_hipi napisał/a:
poza tym z napraw blacharskich dokonywanch w jego warsztacie mozna sie domyslec ze jego tanie naprawy metoda chałupnicza zostały mu we wkrwi i w dalszym ciagu je uskutecznia
To tez
co_hipi napisał/a:
on myslal ze jak ma autoryzacje to sam wyznacza normy
co_hipi napisał/a:
w jego mniemaniu to chyba BYLE JAK ABY BYLO wkoncu liczy sie jedno napchac sobie w kieszenie

O to mi chodzi.

Koledzy - opisujcie konkrety jak na przyklad:
AniołekM napisał/a:
No to tak chcieli mi wcisnąć MSS 1.6 Comforta bezwypadkowego choć pół roku wcześniej miał wypadek i sami mi o tym opowiadali ale w momencie chęci sprzedaży jakoś zapomnieli o tym fakcie i nawet o tym że mi wspominali kilka miesięcy wcześniej.
Szpak napisał/a:
Od nich kupiłem mojego Space (jako używany). Sprawuje się dobrze, ale ma obecnie 3 lata, więc nie wypada by były z nim problemy.
Kiedy znalazłem samochód w Moto Champie, była mowa o tym, że poprzedni właściciel był niepalący, a samochód bezwypadkowy (tak było w ogłoszeniu oraz w rozmowie telefonicznej).
No cóż rzeczywistość była inna.
Dziura w tapicerce (w dwóch miejscach) po papierosie, oczywiście przykryte pokrowcem. O zapachu anit-tabacco nie wspomnę. Dodatkowo samochód miał stłuczkę - wymiana lewego wachacza, blachy (nadkole) i lampy.
Odkryłem to przed zakupem, bo zachciało mi się wchodzić pod samochód. Dopiero wtedy się przyznali, a powinni chyba wcześniej.
Generalnie ok, kupiłem go z taką świadomością i nie narzekam, po roku nadal wygląda że robotę zrobili dobrze, ale niech nie ściemniają, że był bezwypadkowy.
Druga sprawa, że wpis w książce serwisowej o dokonanej naprawie blacharskiej był zrobiony dopiero na wyraźne moje życzenie (dwukrotnne). I to tyle.

Takie wypowiedzi pozwalaja na wyciagniecie wnioskow.
Te domysly - no coz... Jak Jacek napisal - tu na Forum musimy zachowac pewien poziom dyskusji.
Kazdy Dealer ktory robi cos nie tak jak powinien musi liczyc sie z tym, ze sprawa moze zostac tu naglosniona. Wypowiedzi dotyczace tych nieprawidlowosci nie znikna bo tylko opowiadajac innym o tym co nas spotkalo mozemy przekazac innym KONSUMENTOM to co nas spotkalo.

Natomiast obrazanie, wyzywanie i zachowania ponizej pewnego poziomu nie beda tolerowane z dwoch powodow:
1. Jak napisalem wczesniej - na forum musimy zachowac pewien poziom dyskusji
2. Obrazajac kogos dajemy mu argument do reki - odpowiedz wtedy moze byc - nie bede dyskutowal z kims kto opowiada bzdury (bo domysly moga byc bzdurne), lub nie odpowiem wogole a TO FORUM to tuba dla KRZYKACZY - i mozna je olac.
Jezeli liczymy na to, ze cos sie zmieni, jezeli liczymy na to, ze Dealerzy i MMC dostrzega w Nas PARTNERA do rozmowy i poprawy tego co jest zle to wygralismy.
W innym przypadku szkoda pary...

Pozdrawiam

Anonymous - 20-02-2007, 22:46
Temat postu: SPROSTOWANIE
WITAM
Widze ze admin odrobil zadanie domowe wiec postaram sie w najblizszym czasie uzupełnic moja wypowiedz o dowody , porobie zdjecia jak wyglada moj samochod po naprawie i sami ocenicie na jakim poziomie sa wykonywane naprawy w serwisie MOTO CHAMp , pozatym to nie sa tylko moje domysły tylko sam na własnym aucie odczułem i odczuwam nadal patrzac codziennie na mojego space bład ktory popełnilem ufajac temu pseudo serwisowi :twisted:
Prosze o wybaczenie ale kierunek działania admina jest troche podejrzany , i odbiegajacy od bezstronnoscie tym bardziej ze obszerny opis mojej przygody jest zamieszczony na tym forum nierozumiem wiec takiego podsumowania mojej sprawy
POZDRAWIAM

Jackie - 21-02-2007, 09:26

co_hipi, nie o merytoryczne zastrzeżenia chodzi. Proszę tylko o powstrzymanie się od epitetów nie licujących z poziomem forum. To tyle. Nic w tym podejrzanego nie widzę, nikt nie zmusza do zaprzestania pisania, nikt nie neguje Twojej wypowiedzi i wręcz należy o tym pisać bo jest to najszybsza droga do zauważenia problemu przez dealera i MMC. Proszę jednak o dyskusję rzeczową (nie na zasadzie pan X to cham) tylko o taką jaka miała miejsce na początku tego wątku. Napisałeś o zdjęciach - przyznaję, że sam z chęcią rzuciłbym okiem na to co się tam dzieje. Jeżeli znajdziesz czas wrzuć je na forum. Mam nadzieję, że tym razem zostałem dobrze zrozumiany...
Pozdrawiam

Hubeeert - 21-02-2007, 13:22

co_hipi,
co_hipi napisał/a:
Prosze o wybaczenie ale kierunek działania admina jest troche podejrzany , i odbiegajacy od bezstronnoscie

Rozne rzeczy o mnie mowiono. Ale, cos takiego po raz pierwszy.
Mam prosbe - jak trafisz na liste plac gdzie bede wymieniony to nie zapomnij mi o tym powiedziec.
Mi chodzi tylko o to co napisalem.
Hubeeert napisał/a:
Natomiast obrazanie, wyzywanie i zachowania ponizej pewnego poziomu nie beda tolerowane z dwoch powodow:
1. Jak napisalem wczesniej - na forum musimy zachowac pewien poziom dyskusji
2. Obrazajac kogos dajemy mu argument do reki - odpowiedz wtedy moze byc - nie bede dyskutowal z kims kto opowiada bzdury (bo domysly moga byc bzdurne), lub nie odpowiem wogole a TO FORUM to tuba dla KRZYKACZY - i mozna je olac.
Jezeli liczymy na to, ze cos sie zmieni, jezeli liczymy na to, ze Dealerzy i MMC dostrzega w Nas PARTNERA do rozmowy i poprawy tego co jest zle to wygralismy.
W innym przypadku szkoda pary...

Przeczytaj jeszcze raz prosze skoro za pierwszym razem nie zrozumiales moich intencji. I nie doszukuj sie drugiego dna tam gdzie go nie ma - ja pisze to co mysle istaram sie pisac prosto. Co oznacza ze jesli moja wypowiedz da sie odczytac na dwa sposoby i jeden z nich nie jest bezstronny to chodzilo mi o to drugie.

Anonymous - 21-02-2007, 14:03
Temat postu: PRZEPRASZAM
SERDECZNIE CHCE PRZEPROSIC , JESLI KOGOS URAZIŁEM ,MOZE TEZ KIERUJE SIE EMOCJAMI SPOWODOWANYMI TAKI A NIE INNYM ZACHOWANIEM DILERA ,
MAM NADZIEJE ZE NIKOGO NIE URAZIŁEM JEDNO WIEM ZDANIA ORAZ OPINI O SERWISIE MOTO - CHAMp NIE ZMIENIE
POZDRAWIAM

Hubeeert - 21-02-2007, 14:15

co_hipi, nie ma sprawy. Nie o to chodzi.

Jezeli mamy cos osiagnac naglasnajac sprawe musimy postepowac rzeczowo. Prosze - zamiesc te fotografie. To da nam dwie sprawy:
1. Dowody
2. Ostrzezenie dla innych.

A wszystkim, ktorzy to czytaja przypominam, ze ten dzial nie sluzy tylko opisywaniu nieprawidlowosci. Jezeli macie cos do napisania na plus - Dealer postepuje wzorowo, serwis jest OK, pomogli Wam, lub macie pytania - piszcie.

Pozdrawiam

Anonymous - 13-03-2007, 08:48
Temat postu: POZIOM ASO MITSUBISHI MOTO CHAMP NA NAPRAWY BLACHARSKIE !!!!
WITAM
Tak jka obiecałem ,uzupełniam dokumentacje partaniny jaka mi zafundował serwis MOTO CHAM p z Bydgoszczy .
Wiele zali tu wylałem na temat tego serwisu wiele stworzyłem opisow a teraz uzupelniam moja wypowiedz o zdjecia
ZDJECIE NR 1 . http://www.fotosik.pl/pok...306fa32f14.html

Widzimy tu zderzak po wymianie na nowy !!!! juz przy odbiorze wisial on jakby nie byl przymocowany sam własciciel wciskał mi ze tak powinno byc a kierownik serwisu cytuje "nie da sie inaczej przymocowac" wiec sami ocencie oczywiscie to jest jeszcze wynik eksploatacji normalna jazda po miescie ale wstrzasy chyba nie powinny miec zadnego wpływu na zamocowanie .
ZDJECIE NR 2. http://www.fotosik.pl/pok...6c6a3621b2.html

Tu widzimy to samo krew mnie zalewa poprostu jak musze codziennie ogladac to
ZDJECIE NR 3 http://www.fotosik.pl/pok...96e6b2dea7.html

Zawsze po zimie myje mojego SS w wszelkich zakamarkach gdzie sie da zeby usunac sol , lecz tej wiosny jak widac na zdjeciu nie umyje go dokładnie bo...........Serwis MOTO CHAM-p przykrył brud lakierem bezbarwnym wiec teraz zimowym brudem bede sie cieszył cały rok

A TERAZ SAMI OCENCIE NA JAKIM POZIOMIE SA WYKONYWANE USŁUGI BLACHARSKIE W PSEUDO AUTORYZOWANYM SERWISIE MOTO CHAMp
I nie musicie przedstawiac tej sprawy włascicielowi bo sam on mnie mial okazje opieprzyc za czepianie sie przy odbiorze auta , no i bym zapomnial wspomniec za taka papudrowata robote z tego co wiem wzieli okolo 4 tys zł (wymiana zderzaka i pomalowanie blotnika )
I NIE MAM ZAMIARU KRYC MOJEGO ZŁEGO NASTAWIANIA DO TEJ INSTYTUCJI MOTO CHAMp

Krzyzak - 10-05-2007, 15:54

Przegladajac Allegro natknalem sie na cos takiego:

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2439564

jak ogloszenie zniknie, to zeby bylo wiadomo o co chodzi, napisze ze sprzedaja Galanta EAx z dopiskiem bezwypadkowy a na zdjeciach nie ma on lamp przeciwmglowych z przodu i na tyle widac wgniecenie...

bez komentarza