To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Nakladka / koncowka tlumika.

macadoshis - 12-03-2009, 18:20

Ja mam rok modelowy 2009 i częśc prosta rury ma maks 20cm i napewno nie więcej, może jest to spowodowane tym ze w nowym roczniku przebudowali wydech w silnikach 1.5 żeby poprawić wyciszenie, chyba że dopuszczają takie odchyłki :twisted: .
Uwex - 12-03-2009, 19:38

shalafi napisał/a:
wyszło mi, że do 1.8 Sedana taka do nasunięcia:

a to jest cytat z opisu tej końcówki : "możliwy montaż na rure o średnicy 30 do 50mm" .
Jak byk piszemy w kilku postach , że w 1.8 ma średnicę 55 mm. ( w zaokrągleniu ) !!!
Wejdź sobie na tę stronę i sprawdź .
Ludzie - myślcie trochę zanim coś kupicie - szkoda kasy i nerwów . :)

shalafi - 12-03-2009, 22:28

tylko piszecie że w Sportbacku, myślałem że w Sedanie jest 50 (tak jak ktos pisał o wersji 1.5 )

dzięki za odpowiedź

$iwy - 13-03-2009, 06:56

Uwex napisał/a:
Ludzie - myślcie trochę zanim coś kupicie - szkoda kasy i nerwów . :)

Tak jest ! Niech każdy zmierzy swoją rurę :D - i będzie po problemie. W przeciwnym razie Uwex zastrzeli was ze swojego pistoletu na wodę :axe: :D

Uwex - 13-03-2009, 08:13

$iwy - bez obaw , to pukawka na kota sąsiadów . A na serio - niby co za problem kupić końcówkę tłumika , a jednak lepiej tę rurę zmierzyć jeśli ma to jakoś wyglądać .
I proszę bez podtekstów . :P

shalafi - 13-03-2009, 09:26

ok, to teraz pytanie dla tych co już mocowali u siebie,
(ja jeszcze czekam na odbiór mojego auta)
czy taka końcówka nie będzie zbytnio wystawać?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=575029650

Uwex - 13-03-2009, 12:43

shalafi - moim zdaniem będzie . Mocowanie na rurę to tylko gdzieś 1/4 długości całej końcówki , czyli około 6 cm. Reszta ( około 18 cm. ) przedłuży tłumik - jak dla mnie to zdecydowanie za dużo .
Oczywiście możesz rurę z tłumika skrócić , ale to już inna sprawa .

$iwy - 13-03-2009, 14:14

Uwex napisał/a:
shalafi - moim zdaniem będzie . Mocowanie na rurę to tylko gdzieś 1/4 długości całej końcówki , czyli około 6 cm. Reszta ( około 18 cm. ) przedłuży tłumik - jak dla mnie to zdecydowanie za dużo .
Oczywiście możesz rurę z tłumika skrócić , ale to już inna sprawa .

Uwex ma rację ta końcówka będzie OK ale przy skróconym wydechu, a w takie rzeczy to bym się nie bawił przy nowym aucie.

shalafi - 13-03-2009, 14:31

no ciąć póki co to nie planuję...
to chyba zadowolę się czymś takim:
http://superfura24.pl/pro...--_evo,46.html#

nawet nazwa pasuje :o tylko martwi mnie ten dyfuzor.. czy nie będzie to źle brzmiało..

Uwex - 18-03-2009, 13:42

Ja zamontowałem taką :
[img][/img]

[img][/img]

Chwycona w dwóch punktach minimagiem .

sla - 19-03-2009, 16:40

Nie było czegoś bardziej gustownego , przecież ten wygląd z tyłu to jakiś koszmar i tandeta. Ale to jest oczywiście tylko moja opinia.
$iwy - 19-03-2009, 17:35

sla napisał/a:
Nie było czegoś bardziej gustownego , przecież ten wygląd z tyłu to jakiś koszmar i tandeta. Ale to jest oczywiście tylko moja opinia.

Chyba lekki przerost formy nad treścią (przysłania chyba trochę otwór gazów wylotowych - nie wiem czy to najlepiej). Ale każdy czepia to, co mu się podoba :biggrin:

pawelek32 - 19-03-2009, 18:25

któregoś razu rozmyślałem na temat właśnie końcówki i wg mnie ładnie pasowałoby coś takiego http://moto.allegro.pl/it...ka.html#gallery

płaska myślę, że pasowałaby na kształt do umieszczonych powyżej odblasków.
niech ktoś kupi, zamontuje i zrobi zdjęcia :D
pzdr

Uwex - 19-03-2009, 19:10

sla - nie oczekuję na to pytanie odpowiedzi , ale co to znaczy " bardziej gustownego" ? Może Tobie podoba się trójkątna ? Jeśli nawet , to Twoja sprawa i ja bym nie napisał o Twoim wyborze tak ja Ty . No ale każdy ma swoje wyczucie , co napisać, a co nie . Nie , nie obraziłem się - taka uwaga tylko .

$iwy - nic nie przysłania . powierzchnia otworów jest taka jak na rurze wylotowej .
Ten owal jest dużo większy niż rura .

Trik - 19-03-2009, 19:11

pawelek32 napisał/a:
któregoś razu rozmyślałem na temat właśnie końcówki i wg mnie ładnie pasowałoby coś takiego http://moto.allegro.pl/it...ka.html#gallery

płaska myślę, że pasowałaby na kształt do umieszczonych powyżej odblasków.
niech ktoś kupi, zamontuje i zrobi zdjęcia :D
pzdr

Robiłem kiedyś przymiarkę z takiej. Ni w d...e ni w oko :badgrin: . Wg mnie najlepsze to elipsa i koło (może być podcięte).