[97-04]Galant EAxA/W - Przyciemnianie szyb
m6riano - 21-06-2010, 15:48
skupiłem sie na tym % zapominając że przecież właśnie EAXA to sedan a EAXW to kombi (które z reszta mam).
wracając do szyb to skoro mówisz że dobrze robią to nie wiem czy jest sens dalej szukać.
a gdzie dokładnie mają warsztat, bo chyba nie robią tego pod blokiem czy w garażu?
tomione - 21-06-2010, 22:53
pisz na mail który podałem , okolice łodygowej ,pszczyńska chyba.
, nie musisz zostawiać auta jak masz czas.
m6riano - 01-07-2010, 23:36
tomione napisał/a: | pisz na mail który podałem , okolice łodygowej ,pszczyńska chyba.
, nie musisz zostawiać auta jak masz czas. |
pisalem na mejla..babka odpisala zeby dzwonic do meza...;-)
tomione - 05-07-2010, 17:25
888-770-167 dzwoń o normalnych porach bo to prywatny pzd
m6riano - 18-07-2010, 22:29
tomione napisał/a: | 888-770-167 begin_of_the_skype_highlighting 888-770-167 end_of_the_skype_highlighting dzwoń o normalnych porach bo to prywatny pzd |
byłem dziś...zrobiony tył plus pasek na przednią szybe...koszt 400 zł=3 godziny.
marcinzam - 21-03-2011, 17:50
czy ma ktoś doświadczenie z folią przyciętą na wymiar
http://www.window-tint.co...-and-newer.html
lsp - 24-03-2011, 21:31
Cytat: | To przednią też można przyciemnić? Myślałem, że to nielegalne, wiedziałem , że przednie boczne muszą przepuszczać jakiś procent a reszta może być "smoła" Ja i tak jak już się zdecyduję to na wszystkie boczne i tylną. |
Wilku ja żyje m.in. z przyciemniania szyb wiec powiem ci ze swojej wiedzy.
W GALANCIE W POLU WIDZENIA KIEROWCY 180 STOPNI NIE MOZESZ PRZYCIEMNIC SZYB. CHYBA ZE LUBISZ MANDATY, ZABIERANIE DOWODU A JAK TRAFISZ NA FAJNEGO FUNKCJONARIUSZA TO JESZCZE MOZESZ POBIEGAC PO SADACH JAK ZAŁOŻĄ SPRAWĘ FIRMIE MONTUJACEJ.
Tylne drzwi i cały bagaznik możesz nawet zakleic w cho....
sorry za brak pol znaków ale mam na kolanach lapa, pisze jedna reką a na drugiej usypiam półtora rocznego syna
Anonymous - 24-03-2011, 22:07
lsp, nie przesadzajmy, oczywiście to co piszesz jest prawdą ale moje doświadczenia z użytkowania takich szyb to ponad rok czasu bez problemów, 2 policmajstrów bardziej czepiało się braku przedniej rejestracji niż szyb i kazali zakładać tablicę z ostrzeżeniem, że jak jeszcze raz złapią bez to będę też szybki skrobał co prawda szybki i tak po tym roku skrobałem, ale to przez swoją głupotę bo poszalałem a za zakrętem stał radiowóz i już wiedziałem, że zaraz kontrola mnie nie ominie a, że nie było się do czego doczepić to tym razem folia z szyb poszła za karę. oczywiście jeździć można ale do czasu, bo prędzej czy później ktoś się doczepi, wszystko zależy od szczęścia bo jeden pojeździ rok a inny co tydzień będzie miał skrobanie chodzi też o to żeby kierowcę było widać bo jak z przodu damy też totalną smołę to wtedy szybko dowód poleci.
Hugo - 25-03-2011, 08:09
I dlatego stwierdziłem, ze na 100% nie przyciemniam szyb w Galu. Jakbym przyciemniał to tylko i wyłącznie wszystkie równo na najjaśniejszy odcień czarnego, ale nie mam ochoty się stresować, ze jak mnie zatrzymają to będę musiał zdzierać. Zresztą w EA SE sa fabrycznie delikatnie przyciemnione wszystkie szybki (co szczególnie widać po ich umyciu) i to mi musi wystarczyć. Szwagier miał w Lexusie is 200 wszystkie szyby przyciemnione przez poprzedniego właściciela oraz ksenony z alle..., jeździł tak prawie 2 lata i nagle kontrola w swoim miescie i bęc, folia do zdarcia, ksenony do wywalenia, dowód rejestracyjny zatrzymany i niepotrzebne problemy.
marexi - 25-03-2011, 09:23
W Kiełpinie pod ZIeloną Góra piecowo przyciemniaja z certyfikatem intstytutu ceramiki i szkla z krakowa i wtedy policje masz w glebokiej dziurze, bo certyfikat z instytutu wydawany jest na dane auto z nr rej i te szyby piecowow przyiemniane sa fotochromatyczne, czyli sie w nocy rozjasniaja a w slonce przyciemniaja:) pelen kozak:P
Szwagroz - 25-03-2011, 09:53
a gliniarz z miernikiem sprawdzi przednie boczne i jak będzie przepuszczalność światła mniejsza niż 75% to ten twój certyfikat z NASA będzie mniał jeszcze głębiej w dziurze.
marcinzam - 25-03-2011, 10:08
jeżeli to jest prawda co piszą , to mega lipa to całe przyciemnianie piecowe
http://forum.fordclubpols...ead.php?t=22460
robertdg - 25-03-2011, 10:22
marexi napisał/a: | bo certyfikat z instytutu wydawany jest na dane auto z nr rej | no to jak przerejestrujesz auto, to juz certyfikat traci wazność
Szwagroz napisał/a: | gliniarz z miernikiem sprawdzi przednie boczne i jak będzie przepuszczalność światła mniejsza niż 75% to ten twój certyfikat z NASA będzie mniał jeszcze głębiej w dziurze | Nie sprawdzi bo nie może gdyz musi być spełniony szereg warunków do pomiaru przepuszczalności światła, jednakże policjant zawsze może mieć podejrzenia co do ... etc., Jak dotąd chyba nikt policjantom "drogówki" nie nadał możliwości/uprawnień takowych pomiarów.
Hugo - 25-03-2011, 11:11
marexi napisał/a: | W Kiełpinie pod ZIeloną Góra piecowo przyciemniaja z certyfikatem intstytutu ceramiki i szkla z krakowa i wtedy policje masz w glebokiej dziurze, bo certyfikat z instytutu wydawany jest na dane auto z nr rej i te szyby piecowow przyiemniane sa fotochromatyczne, czyli sie w nocy rozjasniaja a w slonce przyciemniaja:) pelen kozak:P | Wiem, mam nawet blisko, ale koszty spore. Coś ok. 1500 zł za całego Galanta. Przyciemnienie w zakładzie zwykłą folią ok. 400 zł, wiec różnica jest.
Szwagroz - 25-03-2011, 15:52
ostatnio oglądałem stop drogówka czy uwaga pirat i mieli busa policyjnego z masą sprzętu i sprawdzał auto na miejscu, gość przy nim zrywał folie mimo że machał mu certyfikatami przed oczami i nic mu to nie dało. A jak się postawisz to i tak ci dowód zabierze i wyśle do diagnosty na labolatoryjne sprawdzenie.
|
|
|