To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sterowanie radiem z kierownicy wielofunkcyjnej.

gzesiolek - 12-05-2010, 12:22

olosoft, niestety Buldi ma tylko 1 plyte na raz... ;)
olosoft - 12-05-2010, 12:33

gzesiolek napisał/a:

mea culpa, masz rację bezwzględnie, dopiero od Intense jest Rockford ze zmieniarką :oops:

FeniX - 12-05-2010, 14:29

olosoft napisał/a:
gzesiolek napisał/a:

mea culpa, masz rację bezwzględnie, dopiero od Intense jest Rockford ze zmieniarką :oops:

To wystarczy 1 płyta z MP3 też parę godzin słuchania :)

Trik - 12-05-2010, 22:13

FeniX napisał/a:
To wystarczy 1 płyta z MP3 też parę godzin słuchania
I zmieniania utworów. BTW Przycisk MODE słuzy też do wł/wył radia. I to by było na tyle o sterowaniu radiem w kierownicy w Invite :D
FeniX - 13-05-2010, 08:55

Trik napisał/a:
FeniX napisał/a:
To wystarczy 1 płyta z MP3 też parę godzin słuchania
I zmieniania utworów. BTW Przycisk MODE słuzy też do wł/wył radia. I to by było na tyle o sterowaniu radiem w kierownicy w Invite :D

A ja u siebie jestem zadowolony ze sterowania :)

gzesiolek - 13-05-2010, 13:13

No brakuje przelaczania stacji, a przy sluchaniu plyt przelaczania folderow z kiery...
no ale da sie przezyc...

Anonymous - 19-05-2010, 10:57
Temat postu: Re: Sterowanie radiem w kierownicy
Buldi napisał/a:
szuka stacji, czy można tymi przyciskami przełączać stacje już zaprogramowane? Jeśli tak, to jak to się robi.

Ja znalazłem pseudo obejście tego problemu.

Ze względu na to, że radio ma kilka zakresów FM ja przyciskiem MODE zmieniam sobie zaprogramowane w radiu pierwsze stacje dla FM1 FM2 FM3. Oczywiście do tego wplatają się też i MW LW i CD.
No cóż - nie ma ideałów :) , ale 3 stacje pod rząd można przeszukać.

prosto - 13-02-2012, 11:33
Temat postu: sterowanie radiem w kierownicy
Witam. Niedawno kupiłem Lancera, tempomat działa, jednak sterowanie radiem z kierownicy działa tylko przy mocno skręconej kierownicy, ma ktoś taki sam problem ? podobno problem może tkwić albo z jakąś wiązką albo z taśmą, przy czym koszt wiązki to zaledwie ok 60 zl , a koszt taśmy to juz ok 600 zł, jak to sprawdzić co jest do wymiany i gdzie najlepiej wymienić ? (w serwisie za same zdiagnozowanie zarządali 200zl, wiec odpuscilem, samochód i tak juz nie jest na gwarancji)
nighthawk89 - 05-09-2016, 22:34
Temat postu: Sterowanie niefabrycznym radiem z kierownicy
Witajcie koledzy i koleżanki, czy wie ktoś co leci w przewodach z przycisków kierownicy czy jest to sterowanie rezystancyjne? bo kupiłem sobie radyjko a po czasie zauważyłem że sterowanie z kierownicy nie jest takie oczywiste.
tokyo - 05-09-2016, 23:38

Witaj
jest to drabinka rezystancyjna

gringo66 - 22-07-2018, 09:19
Temat postu: Sterowanie radia w kierownicy
Witam . Może miał ktoś z kolegów problem ze sterowaniem radia w kierownicy ? Dwa razy w ostatnim tygodniu nie działało a obecnie na dobre przestało działać . Przyciski są podświetlone .
sharky - 22-07-2018, 13:38

Pewnie jakaś taśma w kierownicy się uszkodziła, źle ułożyła czy coś. Pokręć kierownicą na maksa w lewo, potem w prawo, wyśrodkuj. W każdym położeniu kierownicy naciskaj przyciski i zobacz czy w którejś pozycji zadziała.
Venom86 - 23-07-2018, 17:05

dociśnij tez wtyczkę ona jest za zaślepką na spodzie kierownicy. Ja sam miałem tak że mi podświtlenie gasło albo przyciski nie robiły tego co trzeba i to pomogło ;)
sharky - 24-07-2018, 11:25

Venom86, tak z ciekawości zapytam: ta wtyczka jest w kierownicy za zaślepką poduszki powietrznej?
gringo66 - 15-08-2018, 12:01
Temat postu: Taśma
Witam. Mam uszkodzoną taśmę w kierownicy może orientujecie się czy są zamienniki jej czy muszę w ASO zaopatrzyć się w nową.