[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sterowanie radiem z kierownicy wielofunkcyjnej.
gzesiolek - 12-05-2010, 12:22
olosoft, niestety Buldi ma tylko 1 plyte na raz...
olosoft - 12-05-2010, 12:33
gzesiolek napisał/a: | olosoft, niestety Buldi ma tylko 1 plyte na raz... |
mea culpa, masz rację bezwzględnie, dopiero od Intense jest Rockford ze zmieniarką
FeniX - 12-05-2010, 14:29
olosoft napisał/a: | gzesiolek napisał/a: | olosoft, niestety Buldi ma tylko 1 plyte na raz... |
mea culpa, masz rację bezwzględnie, dopiero od Intense jest Rockford ze zmieniarką |
To wystarczy 1 płyta z MP3 też parę godzin słuchania
Trik - 12-05-2010, 22:13
FeniX napisał/a: | To wystarczy 1 płyta z MP3 też parę godzin słuchania | I zmieniania utworów. BTW Przycisk MODE słuzy też do wł/wył radia. I to by było na tyle o sterowaniu radiem w kierownicy w Invite
FeniX - 13-05-2010, 08:55
Trik napisał/a: | FeniX napisał/a: | To wystarczy 1 płyta z MP3 też parę godzin słuchania | I zmieniania utworów. BTW Przycisk MODE słuzy też do wł/wył radia. I to by było na tyle o sterowaniu radiem w kierownicy w Invite |
A ja u siebie jestem zadowolony ze sterowania
gzesiolek - 13-05-2010, 13:13
No brakuje przelaczania stacji, a przy sluchaniu plyt przelaczania folderow z kiery...
no ale da sie przezyc...
Anonymous - 19-05-2010, 10:57 Temat postu: Re: Sterowanie radiem w kierownicy
Buldi napisał/a: | szuka stacji, czy można tymi przyciskami przełączać stacje już zaprogramowane? Jeśli tak, to jak to się robi. |
Ja znalazłem pseudo obejście tego problemu.
Ze względu na to, że radio ma kilka zakresów FM ja przyciskiem MODE zmieniam sobie zaprogramowane w radiu pierwsze stacje dla FM1 FM2 FM3. Oczywiście do tego wplatają się też i MW LW i CD.
No cóż - nie ma ideałów , ale 3 stacje pod rząd można przeszukać.
prosto - 13-02-2012, 11:33 Temat postu: sterowanie radiem w kierownicy Witam. Niedawno kupiłem Lancera, tempomat działa, jednak sterowanie radiem z kierownicy działa tylko przy mocno skręconej kierownicy, ma ktoś taki sam problem ? podobno problem może tkwić albo z jakąś wiązką albo z taśmą, przy czym koszt wiązki to zaledwie ok 60 zl , a koszt taśmy to juz ok 600 zł, jak to sprawdzić co jest do wymiany i gdzie najlepiej wymienić ? (w serwisie za same zdiagnozowanie zarządali 200zl, wiec odpuscilem, samochód i tak juz nie jest na gwarancji)
nighthawk89 - 05-09-2016, 22:34 Temat postu: Sterowanie niefabrycznym radiem z kierownicy Witajcie koledzy i koleżanki, czy wie ktoś co leci w przewodach z przycisków kierownicy czy jest to sterowanie rezystancyjne? bo kupiłem sobie radyjko a po czasie zauważyłem że sterowanie z kierownicy nie jest takie oczywiste.
tokyo - 05-09-2016, 23:38
Witaj
jest to drabinka rezystancyjna
gringo66 - 22-07-2018, 09:19 Temat postu: Sterowanie radia w kierownicy Witam . Może miał ktoś z kolegów problem ze sterowaniem radia w kierownicy ? Dwa razy w ostatnim tygodniu nie działało a obecnie na dobre przestało działać . Przyciski są podświetlone .
sharky - 22-07-2018, 13:38
Pewnie jakaś taśma w kierownicy się uszkodziła, źle ułożyła czy coś. Pokręć kierownicą na maksa w lewo, potem w prawo, wyśrodkuj. W każdym położeniu kierownicy naciskaj przyciski i zobacz czy w którejś pozycji zadziała.
Venom86 - 23-07-2018, 17:05
dociśnij tez wtyczkę ona jest za zaślepką na spodzie kierownicy. Ja sam miałem tak że mi podświtlenie gasło albo przyciski nie robiły tego co trzeba i to pomogło
sharky - 24-07-2018, 11:25
Venom86, tak z ciekawości zapytam: ta wtyczka jest w kierownicy za zaślepką poduszki powietrznej?
gringo66 - 15-08-2018, 12:01 Temat postu: Taśma Witam. Mam uszkodzoną taśmę w kierownicy może orientujecie się czy są zamienniki jej czy muszę w ASO zaopatrzyć się w nową.
|
|
|