To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Mi¶ki - Mój mi¶kowóz :D:D

jkrzysztof80 - 12-08-2009, 16:21

mlodzianinwawa napisał/a:
Tak popatrzyłem sobie na Twojego Gala, pomy¶lałem o czerni i my¶lę by trochę kaski zainwestować w taki lakier:

http://img30.picoodle.com...ckm_0677ee8.jpg

Lipa tylko z utrzymaniem czysto¶ci... ale efekt Gala byłby kozak.

Ja zainwestowałbym w te fele :mrgreen:

costa brawa - 12-08-2009, 21:01

nabassu, 1 no stozek podkrecil dzwiek ale jak sie zrobilo goraco to naprawde moc spadla i narazie stozka nie ma bo mi sie obudowy niechce robic i wymyslac :D
2 a z ciekawosci to ta nordi czym sie rozni? to tak z drewnem niby?
3 no ramki juz wiem ze sa - a deski nie bede przerabial :)
4 jakie sprezyny? moje sa zamontowane w aucie :D eibachy nowe kupilem za mniej niz pol ceny niby 30 mm ale roznica w wygladzie kolosalna a o nic jeszcze nigdy nie zaczepilem niczym nad wiekszosc kraweznikow sie miesci tylko trzeba uwazaj zeby na zbyt wysoki nie wjechac

mlodzianinwawa,
hehe no kolorek super :D mi tez sie takie cos podoba
jkrzysztof80,
tez takie chce :D :headbang:

nabassu - 13-08-2009, 17:53

ramki SSˇ :) a nie Sˇ. od ssania :D w sensie sux :)
kiera nardi jest hmm ostrzejsza i ladniejsza :) znajdz "veronika" w "nasze miski. to moj

costa brawa - 15-09-2009, 21:49

ostatnio sie troszke porobilo przy galu :
1 umycie silnika - jak nowy wyglada teraz :D - zdjecie niedlugo
2 kupno blendy u cuuube - czeka na malowanie
3 dzis nowiutki olej i filtry - mobil 5w50 syntetyk :)

wkrotce pewnie mikody zagoszcza :)

sorki za nie ostre fotki ale kompaktem robione i cos mu sie pomieszało i takie glupie wyszly

cala decha - ramke do radia kupilem jednak, nie jest jakas super ale lepsza niz dziury dookola a niechcialo mi sie robic - moze zrobie kiedys inna

sprzatanie pod maska zeby ladnie bylo jak sie otworzy :) (karcher i dobry plyn do mycia wszystkiego RM-81 tez karchera)

i siatex wylecial i teraz szukam innego o wiekszych oczkach podobnych do orginalnej siatki ;/
moze macie jakies sugestie co by tu wsadzic ??

costa brawa - 09-10-2009, 14:54

tak dla odswierzenia to :
Mikoda :)

Ciemne szybki zrobione - tyl jeszcze prawdopodobnie do poprawki bo cos na szybie jest i kropeczki w jednym miejscu wyszly ale to juz kosmetyka :)

do tego siatka do zderzaka zrobiona ( prawie jak orginal - ale zaznaczam prawie) ;/
i blenda pomalowana tylko zalozyc nie ma kiedy

Trwaja przygotowania do zimny czyli znow bedzie agresor :twisted:

Rafal_Szczecin - 09-10-2009, 20:29

costa brawa napisał/a:
Mikoda

kazdy zaczyna na mikodzie latac :)

costa brawa - 21-11-2009, 22:00

jako ze ostatnio czasu bardzo nie bylo a jak byl to pogody nie bylo zrobilem cos co powinno byc juz dawno zrobione a wiec konserwa nadkoli
lewe nadkole w super stanie ( tylko delikatne naloty w okolicach tych gumowych kapselkow ) wszystko wyczyszczone odtluszczone pomalowane i zakonserwowane
niestety prawe juz gorsze jakis partacz a nie blacharz zrobil tak ze wyprostowal ale juz nawet nie pomalowal nie mowiac o konserwacji . tymbardziej ze prostowany byl doslownie kawalek rantu nadkola tak na 5 cm szeroki tylko w tym miejscu co na zdjeciu widac ( pewnie jakas obcierka byla albo stluczka o czym wiedzialem od poczatku ale myslalem ze to lepiej bylo zrobione)
i podejrzewam ze jesli moje proby podratowania tego nie poskutkuja to pewnie trzeba bedzie zrobic nadkole w przyszlym roku albo za dwa lata :/ wyczyscilem wszystko na zero ale .. jak juz zaczelo jesc to pewnie bedzie jadlo dalej :/
poprostu brak slow na tych partaczy mechanikow

i tu tez moje pytanie czy miedzy obie blachy nadkola mozna dostac sie przez bagaznik zeby konserwacje jakas dac czy cos ?

jeszcze nadmienie ze orginalna konserwa i cala reszta w bardzo dobrym stanie co mnie cieszy - podloga rowniez bo sprawdzalem :)
ze w zasadzie gdyby nie ten feler na prawym to nie musial bym nic robic w zasadzie ewentualnie tylko zapobiegawczo

a i jescze na koniec woskowanie :)

mala foto relacja z zabiegu :
po rozpoczeciu prac chwila oddechu

nieszczescne prawe nadkole i "robota" blacharza

lewe po zakonserwowaniu

Misiek wersja WINTER :D

Hugo - 21-11-2009, 23:00

O kurcze. Masakra w tym prawym nadkolu. Niestety na wiosnę będzie to samo. Trzeba oddać profesjonali¶cie.
costa brawa - 21-11-2009, 23:06

no dokladnie tak bedzie podejrzewam ... na szczescie tylko ten jeden fragment reszta jest jak najbardziej ok nie ruszona takze jak cos to sie zrobi i bedzie po problemie nie ma sie co przejmowac

choc jest nadzieja ze bedzie ok niewielka ale jest :D - wszystko czyscilem mechanicznie takze usunalem rdze napewno z tej strony ale z drugiej nie wiadomo co jest

robertdg - 21-11-2009, 23:21

costa brawa napisał/a:
czy miedzy obie blachy nadkola mozna dostac sie przez bagaznik zeby konserwacje jakas dac czy cos ?
Można, sciagasz boczki materiałowe w bagazniku, te po prawej i lewej stronie, kompresor pistolet do konserwacji i konserwacji do profili zamknietych, tryskasz pod cisnieniem, widac gdzie ;-) tylko zakryj sobie czyms kola i poloz cos pod auto jakby mialo wyciekac ;-) POWODZENIA
costa brawa - 21-11-2009, 23:26

o widzisz... dzieki ... to moze jeszcze w poniedzialek zrobie jak pogoda bedzie .. bo pistolet i konserwe do profili mam ... :)
a przy okazji zerkne na to nadkole z drugiej strony moze w jakis sposob - moze bedzie cos widac

robertdg - 22-11-2009, 11:48

costa brawa, z prawej strony bedzie ci troche zastawial wlew paliwa z lewej strony o wiele lepiej ale i tak nic wiecej nie zobaczysz jak max pol metra biezacego nadkola zewnetrznego i wewnetrznego od srodka ;-) moze Ci to wystarczy. Powodzenia
robertdg - 22-11-2009, 11:50

costa brawa, a jakbys chcial pewniej zapsikac luki nadkoli tylnych przy drzwiach tylnych to bys musial demontowac boczki tylnej kanapy i przebic sie przez otwor inspekcyjny, wtedy jak zalejesz to normalnie wszystko bedzie plywac, tylko nie zapomnij sobie aby poodtykac odplywy wody jak konserwa zaschnie.
costa brawa - 20-12-2009, 14:36

Problem z hamulcami juz rozwiazany (byl problem z reperaturkami bo jedna mialem w wtorek rano juz a druga dopiero w czwartek popoludniu ale dobrze ze byly )
wszystko jeszcze raz wyczyscilem ( choc i tak nie bylo bardzo z czego czyscic ) i poskladalem narazie jest ok
Maly wypadzik na snieg :) - niestety aparatu zapomialem ( jak zwykle) i telefonem jedna fotke tylko zrobilem

robertdg - 20-12-2009, 18:08

Czarny kocur na ¶niegu (niczym czarna pantera - agresywna i gotowa do ataku) :mrgreen: