Nasze Mi¶ki - Mój mi¶kowóz :D:D
jkrzysztof80 - 12-08-2009, 16:21
mlodzianinwawa napisał/a: | Tak popatrzyłem sobie na Twojego Gala, pomy¶lałem o czerni i my¶lę by trochę kaski zainwestować w taki lakier:
http://img30.picoodle.com...ckm_0677ee8.jpg
Lipa tylko z utrzymaniem czysto¶ci... ale efekt Gala byłby kozak. |
Ja zainwestowałbym w te fele
costa brawa - 12-08-2009, 21:01
nabassu, 1 no stozek podkrecil dzwiek ale jak sie zrobilo goraco to naprawde moc spadla i narazie stozka nie ma bo mi sie obudowy niechce robic i wymyslac
2 a z ciekawosci to ta nordi czym sie rozni? to tak z drewnem niby?
3 no ramki juz wiem ze sa - a deski nie bede przerabial
4 jakie sprezyny? moje sa zamontowane w aucie eibachy nowe kupilem za mniej niz pol ceny niby 30 mm ale roznica w wygladzie kolosalna a o nic jeszcze nigdy nie zaczepilem niczym nad wiekszosc kraweznikow sie miesci tylko trzeba uwazaj zeby na zbyt wysoki nie wjechac
mlodzianinwawa,
hehe no kolorek super mi tez sie takie cos podoba
jkrzysztof80,
tez takie chce
nabassu - 13-08-2009, 17:53
ramki SSˇ a nie Sˇ. od ssania w sensie sux
kiera nardi jest hmm ostrzejsza i ladniejsza znajdz "veronika" w "nasze miski. to moj
costa brawa - 15-09-2009, 21:49
ostatnio sie troszke porobilo przy galu :
1 umycie silnika - jak nowy wyglada teraz - zdjecie niedlugo
2 kupno blendy u cuuube - czeka na malowanie
3 dzis nowiutki olej i filtry - mobil 5w50 syntetyk
wkrotce pewnie mikody zagoszcza
sorki za nie ostre fotki ale kompaktem robione i cos mu sie pomieszało i takie glupie wyszly
cala decha - ramke do radia kupilem jednak, nie jest jakas super ale lepsza niz dziury dookola a niechcialo mi sie robic - moze zrobie kiedys inna
sprzatanie pod maska zeby ladnie bylo jak sie otworzy (karcher i dobry plyn do mycia wszystkiego RM-81 tez karchera)
i siatex wylecial i teraz szukam innego o wiekszych oczkach podobnych do orginalnej siatki ;/
moze macie jakies sugestie co by tu wsadzic ??
costa brawa - 09-10-2009, 14:54
tak dla odswierzenia to :
Mikoda
Ciemne szybki zrobione - tyl jeszcze prawdopodobnie do poprawki bo cos na szybie jest i kropeczki w jednym miejscu wyszly ale to juz kosmetyka
do tego siatka do zderzaka zrobiona ( prawie jak orginal - ale zaznaczam prawie) ;/
i blenda pomalowana tylko zalozyc nie ma kiedy
Trwaja przygotowania do zimny czyli znow bedzie agresor
Rafal_Szczecin - 09-10-2009, 20:29
costa brawa napisał/a: | Mikoda |
kazdy zaczyna na mikodzie latac
costa brawa - 21-11-2009, 22:00
jako ze ostatnio czasu bardzo nie bylo a jak byl to pogody nie bylo zrobilem cos co powinno byc juz dawno zrobione a wiec konserwa nadkoli
lewe nadkole w super stanie ( tylko delikatne naloty w okolicach tych gumowych kapselkow ) wszystko wyczyszczone odtluszczone pomalowane i zakonserwowane
niestety prawe juz gorsze jakis partacz a nie blacharz zrobil tak ze wyprostowal ale juz nawet nie pomalowal nie mowiac o konserwacji . tymbardziej ze prostowany byl doslownie kawalek rantu nadkola tak na 5 cm szeroki tylko w tym miejscu co na zdjeciu widac ( pewnie jakas obcierka byla albo stluczka o czym wiedzialem od poczatku ale myslalem ze to lepiej bylo zrobione)
i podejrzewam ze jesli moje proby podratowania tego nie poskutkuja to pewnie trzeba bedzie zrobic nadkole w przyszlym roku albo za dwa lata :/ wyczyscilem wszystko na zero ale .. jak juz zaczelo jesc to pewnie bedzie jadlo dalej :/
poprostu brak slow na tych partaczy mechanikow
i tu tez moje pytanie czy miedzy obie blachy nadkola mozna dostac sie przez bagaznik zeby konserwacje jakas dac czy cos ?
jeszcze nadmienie ze orginalna konserwa i cala reszta w bardzo dobrym stanie co mnie cieszy - podloga rowniez bo sprawdzalem
ze w zasadzie gdyby nie ten feler na prawym to nie musial bym nic robic w zasadzie ewentualnie tylko zapobiegawczo
a i jescze na koniec woskowanie
mala foto relacja z zabiegu :
po rozpoczeciu prac chwila oddechu
nieszczescne prawe nadkole i "robota" blacharza
lewe po zakonserwowaniu
Misiek wersja WINTER
Hugo - 21-11-2009, 23:00
O kurcze. Masakra w tym prawym nadkolu. Niestety na wiosnę będzie to samo. Trzeba oddać profesjonali¶cie.
costa brawa - 21-11-2009, 23:06
no dokladnie tak bedzie podejrzewam ... na szczescie tylko ten jeden fragment reszta jest jak najbardziej ok nie ruszona takze jak cos to sie zrobi i bedzie po problemie nie ma sie co przejmowac
choc jest nadzieja ze bedzie ok niewielka ale jest - wszystko czyscilem mechanicznie takze usunalem rdze napewno z tej strony ale z drugiej nie wiadomo co jest
robertdg - 21-11-2009, 23:21
costa brawa napisał/a: | czy miedzy obie blachy nadkola mozna dostac sie przez bagaznik zeby konserwacje jakas dac czy cos ?
| Można, sciagasz boczki materiałowe w bagazniku, te po prawej i lewej stronie, kompresor pistolet do konserwacji i konserwacji do profili zamknietych, tryskasz pod cisnieniem, widac gdzie tylko zakryj sobie czyms kola i poloz cos pod auto jakby mialo wyciekac POWODZENIA
costa brawa - 21-11-2009, 23:26
o widzisz... dzieki ... to moze jeszcze w poniedzialek zrobie jak pogoda bedzie .. bo pistolet i konserwe do profili mam ...
a przy okazji zerkne na to nadkole z drugiej strony moze w jakis sposob - moze bedzie cos widac
robertdg - 22-11-2009, 11:48
costa brawa, z prawej strony bedzie ci troche zastawial wlew paliwa z lewej strony o wiele lepiej ale i tak nic wiecej nie zobaczysz jak max pol metra biezacego nadkola zewnetrznego i wewnetrznego od srodka moze Ci to wystarczy. Powodzenia
robertdg - 22-11-2009, 11:50
costa brawa, a jakbys chcial pewniej zapsikac luki nadkoli tylnych przy drzwiach tylnych to bys musial demontowac boczki tylnej kanapy i przebic sie przez otwor inspekcyjny, wtedy jak zalejesz to normalnie wszystko bedzie plywac, tylko nie zapomnij sobie aby poodtykac odplywy wody jak konserwa zaschnie.
costa brawa - 20-12-2009, 14:36
Problem z hamulcami juz rozwiazany (byl problem z reperaturkami bo jedna mialem w wtorek rano juz a druga dopiero w czwartek popoludniu ale dobrze ze byly )
wszystko jeszcze raz wyczyscilem ( choc i tak nie bylo bardzo z czego czyscic ) i poskladalem narazie jest ok
Maly wypadzik na snieg - niestety aparatu zapomialem ( jak zwykle) i telefonem jedna fotke tylko zrobilem
robertdg - 20-12-2009, 18:08
Czarny kocur na ¶niegu (niczym czarna pantera - agresywna i gotowa do ataku)
|
|
|