To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Listwy progowe

alfiq - 04-03-2010, 21:40

Ooooo... ładne :) Się będę musiał tej firmie przyjrzeć :)
waldinio - 05-03-2010, 00:32

Luk napisał/a:
alfiq napisał/a:
Mitsubishi oferuje owszem ładną metalową osłonę ale za jedyne 600 zł

A to:
http://moto.allegro.pl/it...ant_lancer.html
Trochę taniej :)

widziałem juz takie na allegro ale jeszcze tansze bo za 149zł

o takie http://allegro.pl/item877...shi_lancer.html :)

chociaż chyba się deko róznią :P

Uwex - 05-03-2010, 09:26

Mitsu oferuje też takie czarne foliowe do naklejenia .
gzesiolek - 05-03-2010, 11:14

Co do Croni to oplaca sie do nich dzwonic i negocjowac... mozna w stosunku do allegro z 20-30% (liczac z wysylka) spokojnie zbic, zwlaszcza jak sie cos wiecej wezmie...
alfiq - 05-03-2010, 11:41

Uwex widziałem tą folię i jest to prawie dokładnie to, co nakleiłem na progi za - przypominam - 25 zł za 2 metry. A Mitsu sobie życzy jedyne 105 :) Uważam jednak, że czarna folia akurat w tym miejscu wygląda dość nieprzyjemnie (co innego na schowanych pod drzwiami progach). Dlatego zainwestuję albo w blachę od croni, albo w folię przezroczystą.
Izold - 20-06-2010, 23:21

Czy ktoś z was zakładał sobie w wersji Inform albo Invite listwy progowe w kolorze nadwozia? Chodzi mi o te, które fabrycznie są zamontowane w wersjach Intense i Instyle - idące wzdłuż progu od przedniego do tylnego koła.
One mają mieć chyba charakter aerodynamiczny i ozdobny (auto z nimi wyglada bardzo fajnie). Ale czy np chronią również w jakimkolwiek stopniu karoserię przed kamyczkami i piaskiem?

Jeśli zakładaliście - to oryginalne, czy zamienniki z Allegro?

waldinio - 20-06-2010, 23:25

tak, ja montowałem fabryczne, chronią od kamczyków a w dodatku pełnią funkcję zwiększającą atrakcyjność lancera :)
Izold - 20-06-2010, 23:35

waldinio napisał/a:
tak, ja montowałem fabryczne, chronią od kamczyków a w dodatku pełnią funkcję zwiększającą atrakcyjność lancera :)

No bo ja się strasznie biję z myślami, czy się na nie szarpnąć. Niedługo będę odbierał zamówiony samochód i w związku z tym w kasie i tak już echo niesie :lol:

Niby można je założyć i później, ale - jak znam życie - jak teraz tego nie zrobię, to później pewne też już nie.

Myślałem o zamiennikach, ale to chyba musi być jakiś szajs straszliwy. Pewnie raczej oszpeci, niż ozdobi.

Hishi - 15-03-2014, 20:47

Przeglądałem na allegro różne listwy progowe, bo już kilka osób zdążyło mi kopnąć w progi :-X Muszę zapytać jak wam się to sprawdza ? Czy są dobrze dopasowane do krzywizn na progach ? Jakie lepiej sprawdzają się w praktyce: wypolerowane "na lustro" czy matowe itp. itp. itp.
Dziękuję za odpowiedzi :)

mjsystem - 15-03-2014, 21:53

Hishi napisał/a:
Muszę zapytać jak wam się to sprawdza ? Czy są dobrze dopasowane do krzywizn na progach ? Jakie lepiej sprawdzają się w praktyce: wypolerowane "na lustro" czy matowe itp. itp. itp.

Cały temat jest o tym. Wystarczy poczytać opinie innych użytkowników :wink:

piomic - 03-04-2014, 14:43

W żony Colcie pięknie się ruda pod tymi nakładkami gnieździła. Znajomy lakiernik mówi po cichu żeby omijać, taśma/folia lepsza.
Lucas123w - 21-05-2014, 19:29

Nowy zakup, jutro montaż i foto jak to wygląda na aucie :D

Hishi - 22-05-2014, 19:08

Lucas123w napisał/a:
Nowy zakup, jutro montaż i foto jak to wygląda na aucie :D

Obrazek

Będę czekał na fotki :)

Lucas123w - 22-05-2014, 19:58

Listwy zamontowane, nie rzucają się w oczy, taki był mój plan. Są dopasowane bardzo dobrze, montaż to ok 15 min pracy wraz z odtłuszczaniem progów i przyklejaniem.

Zdjęcia wyszły tak sobie :P

Hishi - 23-05-2014, 19:16

Lucas123w napisał/a:
Listwy zamontowane, nie rzucają się w oczy, taki był mój plan. Są dopasowane bardzo dobrze, montaż to ok 15 min pracy wraz z odtłuszczaniem progów i przyklejaniem.

Zdjęcia wyszły tak sobie :P

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dobrze to wyszło. Coraz bardziej skłaniam się do założenia listew.