[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - spowiednik - czyli wszystko nt nowego lancera
jaca71 - 25-03-2009, 16:33
tomekrvf napisał/a: | jaca71 napisał/a:
puste na dwójce nie dochodzą do czerwonego.
To dziwne. |
Powyżej 4500 ten silnik nie ma już nic... osiąga na dwójce stałą prędkość i nie przyspiesza...
Anonymous - 25-03-2009, 19:50
krzychu napisał/a: |
Bo pewnie nie są zalane Lotosem.... |
Bez podtekstów... Lotosy nie są złymi olejami. Semisyntetic jest wymiataczem w tej klasie (10W40) w stosunku do innych rynkowych olejów. Gdybym miał powody zalewać właśnie 10W40 ( mowa o półsyntetyku) - to tylko Lotos.
[ Dodano: 25-03-2009, 19:53 ]
michaello napisał/a: |
Zdarzylo mi sie jechac ponad 200 zupelnie przez przypadek, jadac ok 190 zobaczylem w lusterku zblizajaca sie do mnie... fabie!!! Co? mnie fabia?
Pociagnalem do 205 przez jakies 5km, pozniej dalem spokoj. Co najdziwniejsze "czeszka" byla caly czas w zasiegu wzroku, a RSka to nie byla... Do dzisiaj zastanawiam sie jaki to mogl byc silnik w starej fabii. |
A jak napiszę, że Coltem 1.3 jechałem 190km/h ( w miejscu dozwolonym)..?
tomekrvf - 25-03-2009, 19:59
jaceksu25 napisał/a: | A jak napiszę, że Coltem 1.3 jechałem 190km/h ( w miejscu dozwolonym)..? |
Jacek, pójdzie trochę więcej.
Anonymous - 25-03-2009, 20:03
tomekrvf napisał/a: | jaceksu25 napisał/a: | A jak napiszę, że Coltem 1.3 jechałem 190km/h ( w miejscu dozwolonym)..? |
Jacek, pójdzie trochę więcej. |
Myślę, że tak. To było tylko na V-tym biegu. Ale trochę to ja się bałem
filippoz - 25-03-2009, 20:20
hie hie hie, a ja dziś przez przypadek przesunąłem wskaźnik serwisowy z 15900km na 35900km i z 11m na 23miesiące
Jak pojade wymienić olej i filtr to poproszę żeby mi przywrócili poprzedni stan haha ahh ups
Trik - 25-03-2009, 20:36
filippoz napisał/a: | hie hie hie, a ja dziś przez przypadek przesunąłem wskaźnik serwisowy z 15900km na 35900km i z 11m na 23miesiące |
Przypomnij sobie jak tego dokonałeś i opisz, będzie wesoło.
ElemenT - 25-03-2009, 20:50
chetnie bym sobie przesunął na 20 tyś bo obecnie mam 15 a wg ksiązki powinno być 20
Trik - 25-03-2009, 20:54
ElemenT napisał/a: | chetnie bym sobie przesunął na 20 tyś bo obecnie mam 15 a wg ksiązki powinno być 20 |
Mi przestawili to w ASO. Ale przy przeglądzie na 20k MUT był spsuty i gościu ręcznie przestawił to na 3K lub 3M. A 3k właśnie mi minęły i pokazuje "wal chłopie ma przegląd"
Anonymous - 25-03-2009, 21:02
Trik napisał/a: | ..... i pokazuje "wal chłopie ma przegląd" |
To na co czekasz?? Wiedzieli jak ustawić
Od przybytku główka nie boli ( tylko dla kieszonki gorzej)
Dot. tematu
w sportback-u nie podoba się mi wdech - powinien być całkowicie ukryty
filippoz - 25-03-2009, 22:12
Klikałem na postoju przyciskiem INFO żeby w Settings zmienić z A na M przy Avr czy jakoś tak, i z tego co pamiętam, przy kluczu serwisowym przytrzymałem guzik tak z sek lub dwie i wyskoczył komunikat RESET czy coś w ten deseń i z 15900 i 11 miesięcy do przeglądu zrobiło się 35900 i 23 miesiące do przeglądu lol muszę ich poprosić tzn napisze na kartce co ma być zrobione w aucie jak pojadę bo jutro podjadę się dopiero umówić na ten olej
czyli mój olej + filtr od nich + podciągnięcie linki od ręcznego + cofnięcie tego licznika serwisowego to chyba alles
jaca71 - 25-03-2009, 22:15
A tak z ciekawości używacie filiżanki z kawą w kompie? Bo dzisiaj oglądałem Moto-ON na TVN-Turbo i Kornacki strasznie się tą filiżanką jarał w E-Klass
Anonymous - 25-03-2009, 22:16
filippoz napisał/a: | Klikałem na postoju przyciskiem INFO żeby w Settings zmienić z A na M przy Avr czy jakoś tak, i z tego co pamiętam, przy kluczu serwisowym przytrzymałem guzik tak z sek lub dwie i wyskoczył komunikat RESET czy coś w ten deseń i z 15900 i 11 miesięcy do przeglądu zrobiło się 35900 i 23 miesiące do przeglądu lol |
Nie próbowałeś zrobić tak więcej razy? Ciekawe do ilu by doszło?
filippoz - 25-03-2009, 22:25
jaceksu25 napisał/a: | Nie próbowałeś zrobić tak więcej razy? Ciekawe do ilu by doszło? |
Nie, mocno się zdziwiłem i karpika zapuściłem wole nie próbować
jaca71 napisał/a: | A tak z ciekawości używacie filiżanki z kawą w kompie? Bo dzisiaj oglądałem Moto-ON na TVN-Turbo i Kornacki strasznie się tą filiżanką jarał w E-Klass |
Tak też to widziałem, wg mnie to jest sensowne jak się jedzie w daleką trasę autostradą (co najmniej 1000km) i żeby nie usnąć to komp mówi że powinieneś odpocząć bo tak sobie ustawiłeś, w mieście to nie ma najmniejszego sensu . A co do samej E klasy to zacne autko ale jakby mi coś tak ciągle pikało to bym chyba wszystkie bezpieczniki wyjął. Ten system widzenia nocnego - mega super pomysł.
Anonymous - 25-03-2009, 22:31
filippoz napisał/a: | jaceksu25 napisał/a: | Nie próbowałeś zrobić tak więcej razy? Ciekawe do ilu by doszło? |
Nie, mocno się zdziwiłem i karpika zapuściłem wole nie próbować
|
Jeszcze mocniej się zdziwią w serwisie Powinni czytać to forum aby móc się przygotować
jaca71 - 25-03-2009, 22:34
filippoz napisał/a: | A co do samej E klasy to zacne autko ale jakby mi coś tak ciągle pikało to bym chyba wszystkie bezpieczniki wyjął. Ten system widzenia nocnego - mega super pomysł. |
Mnie to się aktywny tempomat podoba. Pamiętam jak Clarkson się tym bawił. Włączył i jechał za jakimś kolem, samochód Clarksona sam się zatrzymał jak tamten na ustąp się stanął.
Za dużo asystentów to jednak przesada - gdzie frajda z jazdy. Trzeba stare samochody trzymać b te nowe bez duszy ale za to "straśnie mundre". A i nie zapomnij nagrać sobie gangu miśka bo za parę lat będziesz musiał z mptrójki puszczać w elektrycznym samochodzie...
|
|
|