To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - spowiednik - czyli wszystko nt nowego lancera

jaca71 - 25-03-2009, 16:33

tomekrvf napisał/a:
jaca71 napisał/a:
puste na dwójce nie dochodzą do czerwonego.

To dziwne.

Powyżej 4500 ten silnik nie ma już nic... osiąga na dwójce stałą prędkość i nie przyspiesza...

Anonymous - 25-03-2009, 19:50

krzychu napisał/a:

Bo pewnie nie są zalane Lotosem....

Bez podtekstów... Lotosy nie są złymi olejami. Semisyntetic jest wymiataczem w tej klasie (10W40) w stosunku do innych rynkowych olejów. Gdybym miał powody zalewać właśnie 10W40 ( mowa o półsyntetyku) - to tylko Lotos.

[ Dodano: 25-03-2009, 19:53 ]
michaello napisał/a:

Zdarzylo mi sie jechac ponad 200 zupelnie przez przypadek, jadac ok 190 zobaczylem w lusterku zblizajaca sie do mnie... fabie!!! Co? mnie fabia?
Pociagnalem do 205 przez jakies 5km, pozniej dalem spokoj. Co najdziwniejsze "czeszka" byla caly czas w zasiegu wzroku, a RSka to nie byla... Do dzisiaj zastanawiam sie jaki to mogl byc silnik w starej fabii.

A jak napiszę, że Coltem 1.3 jechałem 190km/h ( w miejscu dozwolonym)..?

tomekrvf - 25-03-2009, 19:59

jaceksu25 napisał/a:

Jacek, pójdzie trochę więcej.

Anonymous - 25-03-2009, 20:03

tomekrvf napisał/a:
jaceksu25 napisał/a:

Jacek, pójdzie trochę więcej.

Myślę, że tak. To było tylko na V-tym biegu. :wink: Ale trochę to ja się bałem :D

filippoz - 25-03-2009, 20:20

hie hie hie, a ja dziś przez przypadek przesunąłem wskaźnik serwisowy z 15900km na 35900km i z 11m na 23miesiące

Jak pojade wymienić olej i filtr to poproszę żeby mi przywrócili poprzedni stan haha ahh :D ups ;)

Trik - 25-03-2009, 20:36

filippoz napisał/a:
hie hie hie, a ja dziś przez przypadek przesunąłem wskaźnik serwisowy z 15900km na 35900km i z 11m na 23miesiące

Przypomnij sobie jak tego dokonałeś i opisz, będzie wesoło. :biggrin:

ElemenT - 25-03-2009, 20:50

chetnie bym sobie przesunął na 20 tyś bo obecnie mam 15 a wg ksiązki powinno być 20
Trik - 25-03-2009, 20:54

ElemenT napisał/a:
chetnie bym sobie przesunął na 20 tyś bo obecnie mam 15 a wg ksiązki powinno być 20

Mi przestawili to w ASO. Ale przy przeglądzie na 20k MUT był spsuty i gościu ręcznie przestawił to na 3K lub 3M. A 3k właśnie mi minęły i pokazuje "wal chłopie ma przegląd" :D

Anonymous - 25-03-2009, 21:02

Trik napisał/a:
..... i pokazuje "wal chłopie ma przegląd" :D

To na co czekasz?? Wiedzieli jak ustawić :mrgreen:

Od przybytku główka nie boli ( tylko dla kieszonki gorzej) :D

Dot. tematu :D
w sportback-u nie podoba się mi wdech - powinien być całkowicie ukryty

filippoz - 25-03-2009, 22:12

Klikałem na postoju przyciskiem INFO żeby w Settings zmienić z A na M przy Avr czy jakoś tak, i z tego co pamiętam, przy kluczu serwisowym przytrzymałem guzik tak z sek lub dwie i wyskoczył komunikat RESET czy coś w ten deseń i z 15900 i 11 miesięcy do przeglądu zrobiło się 35900 i 23 miesiące do przeglądu lol :D muszę ich poprosić tzn napisze na kartce co ma być zrobione w aucie jak pojadę bo jutro podjadę się dopiero umówić na ten olej :D

czyli mój olej + filtr od nich + podciągnięcie linki od ręcznego + cofnięcie tego licznika serwisowego :D to chyba alles :)

jaca71 - 25-03-2009, 22:15

A tak z ciekawości używacie filiżanki z kawą w kompie? Bo dzisiaj oglądałem Moto-ON na TVN-Turbo i Kornacki strasznie się tą filiżanką jarał w E-Klass ;)
Anonymous - 25-03-2009, 22:16

filippoz napisał/a:
Klikałem na postoju przyciskiem INFO żeby w Settings zmienić z A na M przy Avr czy jakoś tak, i z tego co pamiętam, przy kluczu serwisowym przytrzymałem guzik tak z sek lub dwie i wyskoczył komunikat RESET czy coś w ten deseń i z 15900 i 11 miesięcy do przeglądu zrobiło się 35900 i 23 miesiące do przeglądu lol :D

Nie próbowałeś zrobić tak więcej razy? Ciekawe do ilu by doszło? :D :mrgreen: :biggrin:

filippoz - 25-03-2009, 22:25

jaceksu25 napisał/a:
Nie próbowałeś zrobić tak więcej razy? Ciekawe do ilu by doszło? :D :mrgreen: :biggrin:

Nie, mocno się zdziwiłem i karpika zapuściłem :D wole nie próbować :P

jaca71 napisał/a:
A tak z ciekawości używacie filiżanki z kawą w kompie? Bo dzisiaj oglądałem Moto-ON na TVN-Turbo i Kornacki strasznie się tą filiżanką jarał w E-Klass ;)

Tak też to widziałem, wg mnie to jest sensowne jak się jedzie w daleką trasę autostradą (co najmniej 1000km) i żeby nie usnąć to komp mówi że powinieneś odpocząć bo tak sobie ustawiłeś, w mieście to nie ma najmniejszego sensu :) . A co do samej E klasy to zacne autko ale jakby mi coś tak ciągle pikało to bym chyba wszystkie bezpieczniki wyjął. Ten system widzenia nocnego - mega super pomysł.

Anonymous - 25-03-2009, 22:31

filippoz napisał/a:
jaceksu25 napisał/a:

Nie, mocno się zdziwiłem i karpika zapuściłem :D wole nie próbować :P

Jeszcze mocniej się zdziwią w serwisie :D Powinni czytać to forum aby móc się przygotować :mrgreen:

jaca71 - 25-03-2009, 22:34

filippoz napisał/a:
A co do samej E klasy to zacne autko ale jakby mi coś tak ciągle pikało to bym chyba wszystkie bezpieczniki wyjął. Ten system widzenia nocnego - mega super pomysł.

Mnie to się aktywny tempomat podoba. Pamiętam jak Clarkson się tym bawił. Włączył i jechał za jakimś kolem, samochód Clarksona sam się zatrzymał jak tamten na ustąp się stanął.
Za dużo asystentów to jednak przesada - gdzie frajda z jazdy. Trzeba stare samochody trzymać b te nowe bez duszy ale za to "straśnie mundre". A i nie zapomnij nagrać sobie gangu miśka bo za parę lat będziesz musiał z mptrójki puszczać w elektrycznym samochodzie...