Nasze Miśki - Nadszedł ten dzień
Bartek - 27-03-2009, 09:29
Wczoraj przebrnąłem przez resztę formalności i mam stale numery - jak zwykle u mnie WI **77*
Więc mamy w 100licy 2 białe Legnumy na warszawskich blachach
Anonymous - 27-03-2009, 20:59
Bartek Gratulacje -super samchodzik teraz jak już formalności załatwione to tylko usiąść i cieszyć się jazdą
Jogurt - 27-03-2009, 22:01
no ładne cacko. Bartek, coraz ciekawsze sprzęty masz w podpisie. ciekawe co bedzie następne. w każdym razie życzę zadowolenia z autka a żonie wyrozumiałości
wilk88 - 27-03-2009, 22:15
Co tu dużo mówić, GRATULACJE! Wszystkie Legnumy są piękne , ale wg. mnie najładniejszego miał autor-r
nabassu - 01-04-2009, 13:10
wszystkie polskie to kombiaki... prawie :>
a za te czarne blachy to ci glowe zmyje!
Bartek - 31-03-2010, 18:06
Minął rok, ok. 13 000 km. Auto jeździ.
Awarie:
- Chłodnica wymieniona na nówkę - puściła się górna plastikowa część
- Zwalczony temat AYC
- puścił się przewód klimy - nie mam czasu podjechać na wspawanie nowej końcówki
Usprawnienia:
- Wnętrze od SE
- 2 komplety kół Enkei z Evo 8
- komplet hamulców Brembo ze stalowymi przewodami
Fotki przed oddaniem auta na poprawki blacharsko/lakiernicze:
zabawy na lotnisku:
myjnia (niestety było maleńkie oczko rdzy, od którego zadarł się lakier):
Wjazd w kuper:
Odziedziczone po Japończyku:
Łoś parkingowy:
Czekam na fotki po zrobieniu tego wszystkiego
Koyocik - 31-03-2010, 18:41
Bartek napisał/a: | Czekam na fotki po zrobieniu tego wszystkiego |
Ja też. Jak nie przepadam za białymi samochodami, tak Twój Legnum mięsię podoba.
Rafal_Szczecin - 31-03-2010, 19:02
Bartek napisał/a: |
- Wnętrze od SE |
a wczesniej od czego bylo ?
cud,miod, malina
edit, dobra odpowiedzialem sobie sam, to co masz teraz, sreberko czy karbonik ?
swinks_UK - 31-03-2010, 19:22
Wjazd w kuper?? Jaja se robisz Bartek?
Ja mogę ci pokazać jak wygląda "wjazd w kuper", a nie takie tam detale.
Co do łosiów na parkingach to chyba w UK jest ich matecznik
To jaki miałeś środek, że wstawiasz SE? Beżowe skórki? I pewnie pseudo drewno wywalasz...
Bartek - 01-04-2010, 11:26
swinks_UK, miałem to szczęście, że między walącym a Legim złamało się Volvo V40. Straty - belka zderzaka zamiast w kształcie litery C była w kształcie o, podniósł się pas tylny, no i połamało poszycie. Pas naprawiony, reszta nówki prosto z Japonii - okazało się, że nie jest to duży kłopot - 28 dni i przyszły
Pseudo drewno zastąpione pseudo carbonem, wnętrze czarne jak przystało na białe auto - na Zlocie już tak było.....
swinks_UK - 01-04-2010, 12:42
No wiesz, na zdjęciu nie wygląda wcale na taki wielki wgniot. Plastik wrócił na miejsce?
Hi hi hi, masz za ostre hamulce, stwarzasz zagrożenie dla ludzi jadących za tobą
Też wywaliłem "drewienko" i wstawiłem zielonkawy karbon. I teraz wygląda
Ten odcień jest kosmicznie wygięty. Teraz myślę o przerobieniu starego drewienka i oklejeniu go matą 3M di-noc.
Bartek - 01-04-2010, 16:05
Cytat: | Hi hi hi, masz za ostre hamulce, |
żebym dostał w takiej sytuacji, to może bym się zastanawiał. Oberwałem w sytuacji korka, ja dojechałem i stanąłem, za mną wołowina wyhamowała bez stresu, a w wołowinę przygrzał P306 bez hamowania wcale.....
swinks_UK napisał/a: | Plastik wrócił na miejsce? |
dokładnie - stąd nie wyglądało to strasznie.....tylko pod plastikiem pusto
swinks_UK - 01-04-2010, 19:42
Bartuś, a ty mnie przypadkiem nie wrabiasz z okazji 1 kwietnia, co?
Bo mimo to ciężko uwierzyć, że zderzak tak dzielnie zniósł przemoc
robertdg - 01-04-2010, 22:54
swinks_UK napewno robi Cię w batona, przeciez pisał że lampka przeciwmgielna do wymiany no chyba ze to Transformers i się sam naprawia
Bartek - 07-04-2010, 13:42
swinks_UK, tworzywo z którego jest wykonany tylny zderzak jest na prawdę fajne. Prędzej pęka lakier niż ono, a i ten sporo wytrzymuje. Uderzenie było prawie idealnie płaskie zderzak w zderzak, na tyle głębokie, że maska wołowiny wgniotła klapę...... Nie mam zdjęć po demontażu plastiku, ale belka spełniła swoje zadanie - pas tylny oberwał już delikatnie....
Ale najważniejsze, że już po wszystkim
PS. aktualne fotki autorstwa Hipis'a
|
|
|