OFF ROAD - PARK JURAJSKI
Anonymous - 18-04-2009, 10:07
Gene napisał/a: | wstalem. Troche mnie boli glowa. Po wczorajszej odprawie. |
To pewnie to świeże powietrze tak działa
Gene napisał/a: | Swieci slonce to bardzo pocieszajace. |
U mnie imprezka też niczego sobie, gwar od rana
O 6 miałem pobudkę - ach te kochane dzieciaki
Gene - 18-04-2009, 18:05
Pozdrawiamy z Zamku Krzyztopor.
cebull - 19-04-2009, 23:10
Weekend szybko minal we wspanialej atmosferze i doborowym towarzystwie, dziekujemy serdecznie za tak fajnie spedzoene dwa dni, mamy nadzieje na jaknajczestsze takie wyjazdy
Gene - 20-04-2009, 07:29
Dzien dobry,
wczoraj juz nie mialem sily napisac czegos sensownego. Dzis jest podobnie. Jeszcze myslami jestem na urokliwych szlakach ziemi sandomierskiej...
Dziekuje wszystkim za udzial w imprezie. Najbardziej tej najmlodszej czesci, ktora dzielnie znosila trudy podrozy i nurzace zwiedzanie. Dziekuje, ze byliscie i mam nadzieje dobrze sie bawiliscie. Dla mnie byla to udana wycieczka z duza dawka turystyki i z odrobina przygody. Jak sie okazuje nasza ojczyzna ma tak wiele miejsc, ktore sa dla przecietnych turystow nieodkryta kraina. Jedno to, wiedziec a co innego widziec.
Jak sie uda zdjecia juz umieszcze na stronie POC PL. Zachecam pozostalych do wrzucenia linkow do swoich galerii.
Cebull napisał/a: | ...mamy nadzieje na jaknajczestsze takie wyjazdy |
Adamie tak jak rozmawialismy, maj mamy juz zaklepany na impreze klubu Kochajmy Bezdroza. Czerwiec jest do rozwazenia. Z przyjemnoscia powtorze Kaszuby a moze klub zacznie na tyle juz funkcjonowac, ze wybierzemy sie dalej. Korci mnie ten Bornholm
Serdecznosci
Gene - 20-04-2009, 08:43
[ Dodano: 20-04-2009, 08:34 ]
Ogladanie urokliwych, wiosennych krajobrazow sprawialo mi duzo radosci. Ile piekna kryje sie w miejscach gdzie natura sama decyduje jak wymalowac pejzaz.
Jeden z trudniejszych odcinkow. Wawoz byl miejscem gdzie moglismy sprawdzic terenowe wlasnosci naszych bulwarowek.
Unikalne kolekcje figurek porcelanowych z Cmielowa. Tam naprawde warto pojechac i osobiscie zwiedzic "zywe muzeum"
To zdjecie z odcinka lesnego. Chwilami trasa wymagala od pilota i kierowcy sporej ostroznosci. Waskie przecinki z gesto porosnietymi krzakami byly grozna przeszkoda. Bardzo latwo mozna bylo uszkodzic lakier ostrymi galeziami.
Jedna z najokazalszych atrakcji regionu - Jura Park. Ilosc modeli i mnogosc atrakcji jest naprawde zaskakujaca. Nie jest to filmowy Park Jurajski ale mozna sporo zobaczyc i poszezyc swoja wiedze na temat prahistorii.
Jeszcze jedno ujecie z pierwszych kilometrow trasy. Poranek byl zimny ale sloneczny. Chwilami trasa wygladala na latwa. Jednak przy innej, deszczowej aurze mogla sie okazac nieprzejezdna.
Sandomierz przywital nas sloncem i pieknymi obiektami architektury...
...sakralnej ale i...
...uzytkowej
Korytarz z widocznymi wyrobiskami w kopalni krzemienia pasiastego w Krzemionce.
HugoOrmo - 20-04-2009, 09:49
Gratuluje pomyslu i wycieczki...
fajne fotki
pzdr
cebull - 20-04-2009, 11:27
foteczki fajowe my nasze wstawimy moze wieczorkiem jak nam sie uda
Bornholm... dlaczego nie? my jestesmy otwarci na propozycje
Hiszpan - 20-04-2009, 23:22
Witajcie
Ja niestety dopiero teraz znalazłem czas, by coś skrobnąć. Praca, praca... nie mówiąc już o tym, że złośliwie Bill Gates podesłał mi aktualizację do Windy przez którą nie mogłem otworzyć Firefox'a
Wracając do tematu, wielkie dzięki za wspólnie przeżyte chwile i przejechane km. Moja córa jeszcze dziś mi dziękowała za ten wyjazd
Adam, przepraszam, ale w tym zamieszaniu jakoś zapomniałem o naklejkach. A nawet miałem 4 czarne i 2 białe.
Gieniu, jutro będę miał luźniejszy dzień (chyba) to się odezwę na GG w sprawie POC.
Jeszcze raz dziękuję uczestnikom (tym małym i dużym)...
...i do następnego razu.
Gene - 21-04-2009, 10:23
Moje zdjecia i relacja pojawi sie na stronie klubu. Niestety obowiazki nie pozwalaja mi pracowac nad witryna POC PL tyle ile bym chcial. Prosze o cierpliwosc i przepraszam wszystkich czekajacych.
Do relacji beda dolaczone takze pliki (dostepne dla zarejestrowanych): Roadbook i oraz GPX* z trasa i waypointami kratek.
* garminowski format plikow z danymi
Gene - 22-04-2009, 19:17
Tak dokladnie wyglada trasa z naszego roadbooka widziana z "nieba".
AsiaKC - 23-04-2009, 09:02
Całkiem ładnie się prezentuje
Gene - 23-04-2009, 11:23
Asiu czekamy na zdjecia.
AsiaKC - 23-04-2009, 17:31
Wiem, wiem
Będą dziś wieczorem jak mi się uda.
Ciężko wybrać jakąś strawną ilość
[ Dodano: 23-04-2009, 22:57 ]
No to zaczynamy Pozwoliłam sobie zamieścić 2 fotki całej naszej "wycieczki".
Startujemy
Kopalnia krzemienia pasiastego
Wąwóz... trochę deszczu i by się działo...
Piękna nasza...
Ćmielów
W drodze do Krzyżtoporu
I zamek (i nie tylko)
Sandomierz
Gene, na zdjęciu ratusza u Ciebie widać mniej-więcej, o której zasiedliśmy w pttk-u
|
|
|