To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

OFF ROAD - PARK JURAJSKI

Anonymous - 18-04-2009, 10:07

Gene napisał/a:
wstalem. Troche mnie boli glowa. Po wczorajszej odprawie.

To pewnie to świeże powietrze tak działa :D
Gene napisał/a:
Swieci slonce to bardzo pocieszajace.

U mnie imprezka też niczego sobie, gwar od rana
O 6 miałem pobudkę - ach te kochane dzieciaki

Gene - 18-04-2009, 18:05

Pozdrawiamy z Zamku Krzyztopor. :wink:
cebull - 19-04-2009, 23:10

Weekend szybko minal we wspanialej atmosferze i doborowym towarzystwie, dziekujemy serdecznie za tak fajnie spedzoene dwa dni, mamy nadzieje na jaknajczestsze takie wyjazdy ;)
Gene - 20-04-2009, 07:29

Dzien dobry,
wczoraj juz nie mialem sily napisac czegos sensownego. Dzis jest podobnie. :mrgreen: Jeszcze myslami jestem na urokliwych szlakach ziemi sandomierskiej...
Dziekuje wszystkim za udzial w imprezie. Najbardziej tej najmlodszej czesci, ktora dzielnie znosila trudy podrozy i nurzace zwiedzanie. Dziekuje, ze byliscie i mam nadzieje dobrze sie bawiliscie. Dla mnie byla to udana wycieczka z duza dawka turystyki i z odrobina przygody. Jak sie okazuje nasza ojczyzna ma tak wiele miejsc, ktore sa dla przecietnych turystow nieodkryta kraina. Jedno to, wiedziec a co innego widziec.
Jak sie uda zdjecia juz umieszcze na stronie POC PL. Zachecam pozostalych do wrzucenia linkow do swoich galerii. :wink:

Cebull napisał/a:
...mamy nadzieje na jaknajczestsze takie wyjazdy

Adamie tak jak rozmawialismy, maj mamy juz zaklepany na impreze klubu Kochajmy Bezdroza. Czerwiec jest do rozwazenia. Z przyjemnoscia powtorze Kaszuby a moze klub zacznie na tyle juz funkcjonowac, ze wybierzemy sie dalej. Korci mnie ten Bornholm
Serdecznosci 8)

Gene - 20-04-2009, 08:43

[ Dodano: 20-04-2009, 08:34 ]

Ogladanie urokliwych, wiosennych krajobrazow sprawialo mi duzo radosci. Ile piekna kryje sie w miejscach gdzie natura sama decyduje jak wymalowac pejzaz.

Jeden z trudniejszych odcinkow. Wawoz byl miejscem gdzie moglismy sprawdzic terenowe wlasnosci naszych bulwarowek.

Unikalne kolekcje figurek porcelanowych z Cmielowa. Tam naprawde warto pojechac i osobiscie zwiedzic "zywe muzeum"

To zdjecie z odcinka lesnego. Chwilami trasa wymagala od pilota i kierowcy sporej ostroznosci. Waskie przecinki z gesto porosnietymi krzakami byly grozna przeszkoda. Bardzo latwo mozna bylo uszkodzic lakier ostrymi galeziami.

Jedna z najokazalszych atrakcji regionu - Jura Park. Ilosc modeli i mnogosc atrakcji jest naprawde zaskakujaca. Nie jest to filmowy Park Jurajski ale mozna sporo zobaczyc i poszezyc swoja wiedze na temat prahistorii.

Jeszcze jedno ujecie z pierwszych kilometrow trasy. Poranek byl zimny ale sloneczny. Chwilami trasa wygladala na latwa. Jednak przy innej, deszczowej aurze mogla sie okazac nieprzejezdna.

Sandomierz przywital nas sloncem i pieknymi obiektami architektury...

...sakralnej ale i...

...uzytkowej

Korytarz z widocznymi wyrobiskami w kopalni krzemienia pasiastego w Krzemionce.

HugoOrmo - 20-04-2009, 09:49

Gratuluje pomyslu i wycieczki...

fajne fotki :thumbleft:

pzdr

cebull - 20-04-2009, 11:27

foteczki fajowe my nasze wstawimy moze wieczorkiem jak nam sie uda ;)

Bornholm... dlaczego nie? my jestesmy otwarci na propozycje :biggrin:

Hiszpan - 20-04-2009, 23:22

Witajcie
Ja niestety dopiero teraz znalazłem czas, by coś skrobnąć. Praca, praca... nie mówiąc już o tym, że złośliwie Bill Gates podesłał mi aktualizację do Windy przez którą nie mogłem otworzyć Firefox'a :evil:

Wracając do tematu, wielkie dzięki za wspólnie przeżyte chwile i przejechane km. Moja córa jeszcze dziś mi dziękowała za ten wyjazd :D

Adam, przepraszam, ale w tym zamieszaniu jakoś zapomniałem o naklejkach. :oops: A nawet miałem 4 czarne i 2 białe.
Gieniu, jutro będę miał luźniejszy dzień (chyba) to się odezwę na GG w sprawie POC.

Jeszcze raz dziękuję uczestnikom (tym małym i dużym)...
...i do następnego razu. :mrgreen:

Gene - 21-04-2009, 10:23

Moje zdjecia i relacja pojawi sie na stronie klubu. Niestety obowiazki nie pozwalaja mi pracowac nad witryna POC PL tyle ile bym chcial. Prosze o cierpliwosc i przepraszam wszystkich czekajacych.
Do relacji beda dolaczone takze pliki (dostepne dla zarejestrowanych): Roadbook i oraz GPX* z trasa i waypointami kratek.

* garminowski format plikow z danymi

Gene - 22-04-2009, 19:17

Tak dokladnie wyglada trasa z naszego roadbooka widziana z "nieba". :mrgreen:

AsiaKC - 23-04-2009, 09:02

Całkiem ładnie się prezentuje :)
Gene - 23-04-2009, 11:23

Asiu czekamy na zdjecia. :wink:
AsiaKC - 23-04-2009, 17:31

Wiem, wiem :)
Będą dziś wieczorem jak mi się uda.
Ciężko wybrać jakąś strawną ilość ;) :roll:

[ Dodano: 23-04-2009, 22:57 ]
No to zaczynamy :) Pozwoliłam sobie zamieścić 2 fotki całej naszej "wycieczki".
Startujemy

Kopalnia krzemienia pasiastego

Wąwóz... trochę deszczu i by się działo...

Piękna nasza...

Ćmielów

W drodze do Krzyżtoporu

I zamek (i nie tylko)

Sandomierz

Gene, na zdjęciu ratusza u Ciebie widać mniej-więcej, o której zasiedliśmy w pttk-u :roll: