To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Carisma Stanika

Anonymous - 13-11-2007, 13:35

Gratulacje!!! Bardzo fajnie się prezentuje - nawet w zimowym obuwiu :mrgreen:
Marcin-Krak - 13-11-2007, 13:49

Ładna ta Octavia :twisted:
Bardzo fajny kolor i ta jasna tapicerka we wnętrzu.
Chyba też sobie kupię Carismę - bo potem ma się Volvo :D

Niech się dobrze sprawuje :)

Krzyzak - 13-11-2007, 16:44

Fajne autko - tez mi sie te modele podobaja.
Jedynie konsola srodkowa wyglada jak od wartburga i moglby miec tyl mniej kanciasty.
Ale ogolnie bardzo przyjemne auto.

Matejko - 13-11-2007, 17:07

stanik napisał/a:
a oto i mój nowy nabytek, którym cieszę się od kilku dni :)

skrobnij cos wiecej w temacie auta, jaki silnik itp.

Rafal_Szczecin - 13-11-2007, 17:12

jezdzilem takim 2,4 w automacie .

idzie jak szalony :D ladny samochod, dobry zakup ,bedziesz z niego zadowolony :)

saphire - 13-11-2007, 17:16

Zaprawdę wielce sympatyczne auto - gdyby jeszcze tak ciemną tapicerkę miało i automat jak w mojej Cari (lub nawet lepiej - 5cio biegowy z tiptronikiem...)
stanik - 13-11-2007, 17:23

coś więcej? :)

- rok produkcji 2003
- przebieg 93 tyś km (cała historia autka znana)
- kupiony w Polsce i serwisowany w ASO do końca
- silnik to benzyna 2.4 140 KM R5 (najmniejszy, jeśli chodzi o moc, motor benzynowy oferowany w S60 z tego co się orientuję, obecnie chyba juz niedostępny i zastąpiony wersją 170km (podobno różni się tylko elektroniką)). Osiągi nie zwalają na kolana, bo jest to około 10 sekund do setki (ale w porównaniu do mojej carismy z LPG czuć różnicę). Różnica za to jest przy większych prędkościach, gdy Cari dostawała już zadyszki (choć i tak do 160 szła ładnie, tutaj wciskamy pedał gazu i jedziemy dalej). Ale dżwięk w porównaniu do R4 z Cari jest zupełnie inny, bardziej basowy, choć zapewne do V6 mu jeszcze trochę brak albo do silników R6 BMW :)
- na wyposażeniu tak jak pisałem, dwa komplety kół w tym jedne oryginalne felgi Volvo, sprzęt audio najniższy z oferowanych (chyba 5 głośników z przodu) ale gra baaaardzo ładnie (czysty dźwięk i głębokie basy) a poprzedni właściciel założył do niego oryginalną zmieniarkę płyt na 10 CD.
- oprócz tego tempomat, co mi się bardzo podoba, tapicerka to materiał łączony ze skórą w odcieniach jak na zdjęciach, światła ksenonowe, dwustrefowa klimatyzacja... chyba wszystko co człowiek normalnie użytkujący autko potrzebuje.

DO zrobienia jest górna poduszka silnika i wymiana łączników stabilizatora (z tego co pamiętam) według moich informacji zamknie się to w kwocie około 500 PLN.

Średnie spalanie jakie uzyskiwał poprzedni właściciel to około 9 litrów na setkę, więc ja powinienem się zamknąć w jakiś 10 litrów Pb 95. I to chyba tyle.

A że w domu jest drugie identyczne Volvo :) to mam od razu do niego bagażnik dachowy :)

Pozdrawiam

stanik - 13-11-2007, 17:29

saphire napisał/a:
Zaprawdę wielce sympatyczne auto - gdyby jeszcze tak ciemną tapicerkę miało i automat jak w mojej Cari (lub nawet lepiej - 5cio biegowy z tiptronikiem...)

taki automat ma mój tata w swoim z silnikiem 2.4 D5 163 KM i powiem szczerze że umiarkowanie mi się podoba. Jest to ten najnowszy tiptronik (volvo nazywa go geartronic z tego co pamiętam) oferowany w volvo ale jak dla mnie ma za dużą zwłokę "w myśleniu". Natomiast ma jedną mega zaletę, jest super użyteczny w korkach :)
Poza tym akurat ten sie trafił od znajomego, ze znaną historią, a wolałem kupić auto z pewnej ręki niż z allegro gdzie nie wiadomo co sie trafi.

saphire - 13-11-2007, 19:33

To chyba jasne że przecież INVECS-II/III są da'best :) więc wiadomo że automat z Volvo niekoniecznie musi być tak miodny a to że auto od znajomego z wiadoma historią to tylko same zalety - tak samo ja kupiłem moją Cari. Grunt by dobrze i bezawaryjnie służyło :thumbright:
mlun - 13-11-2007, 19:34

No powiem że furka niezła.Gratuluje przesiadki. Co do jasnej tapicerki to mi się właśnie bardziej taka podoba niż ciemna. Oby Ci służył równie dobrze co mitsu.
Anonymous - 13-11-2007, 19:58

Od siebie dodam tylko tyle, że jest to w moim odczuciu najładniejsze volvo, jakie kiedykolwiek widziałem. S60 ma znakomicie dobrane proporcje elementów karoserii i z każdej strony wygląda drapieżnie.

Pozdrawiam i przyjemniej jazdy :biggrin:

Robson86 - 13-11-2007, 21:57

stanik napisał/a:
Średnie spalanie jakie uzyskiwał poprzedni właściciel to około 9 litrów na setkę, więc ja powinienem się zamknąć w jakiś 10 litrów Pb 95. I to chyba tyle.

srednio czy w miescie :?:
stanik napisał/a:
bo jest to około 10 sekund do setki (ale w porównaniu do mojej carismy z LPG czuć różnicę).

w zupelnosci wystarczajaca wartosc i aby pojezdzic spokojnie i aby w razie czego ruszyc szybciej spod swiatel :twisted: ...ale chyba Twoja Cari tez miala jakos 10s z groszem do setki :?: :!: :P
Bardzo ladny samochodzik Gratki i oby dlugo i bezawaryjnie Ci sluzyl :)
pozdroo

stanik - 13-11-2007, 22:19

Robson86 napisał/a:
srednio czy w miescie :?:

średnio oczywiście, w mieście z tego co widzę to raczej będzie tak około 12, w trasie (Warszawa - Białystok - Warszawa) udało mi się zejść przy umiarkowanie spokojnej jeździe do 8,5 średnio (na ustawionym tempomacie z prędkościa 110-120 komputer pokazuje chwilowe spalanie w okolicy 7,8 na równej drodze)
Ale na razie uczę się tego samochodu i myślę, że bedzie tak jak z Cari że po kilku pierwszych zbiornikach paliwa noga się ułoży i znajdzie taki najbardziej ekonomiczny tryb dla mojego stylu jazdy :)

Robson86 napisał/a:
...ale chyba Twoja Cari tez miala jakos 10s z groszem do setki :?:

tak, miała katalogowo 10,2 ale myślę ze po założeniu LPG troszkę jeszcze przybyło. Ale to trzebaby zmierzyć. Różnica nie jest jakaś kolosalna ale wydaje mi się że jest.

Pozdrawiam

Anonymous - 20-11-2007, 00:03

Super autko - co ja piszę - fura 8) !
Bardzo mi się podoba, jak będziesz sprzedawał (pewnie nieprędko) - daj znać... :P
... Cari od Ciebie już kupiliśmy... :biggrin:
Pozdrawiam