[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Rozpórka przednia, górna
milo - 27-02-2012, 19:26
sipex napisał/a: | czytalem artykuły że po założeniu rozpórki przestaja brzęczeć plastiki itp?to prawda?komfort jazdy na plus czy minus waszym zdaniem? |
Bardziej sztywniejszy tu jest o rozpórkach http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
sipex - 27-02-2012, 21:01
milo, szkoda ,że nie przeczytałem wcześniej tematu o samoróbkach to bym się do Ciebie uśmiechnoł i coś może sam stworzył..
zamówiłem taką Pro Racing
http://allegro.pl/rozpork...2170647956.html
opinie są ogólnie dobre negatywne też się trafią,co myślisz?może miałeś z tą firma doczynienia?
Tomek - 27-02-2012, 21:32
sipex napisał/a: | opinie są ogólnie dobre |
gdzie widziałeś dobrą opinie o tej rozpórce??
do Galanta konkretnie
sipex - 27-02-2012, 21:48
nie pamiętam dokładnie min. jakieś forum bmw..do Galanta konkretnie nie było,ale widze po Twoim pytaniu ,że wtopiłem 125zł?
Tomek - 27-02-2012, 21:59
sipex napisał/a: | nie pamiętam dokładnie min. jakieś forum bmw..do Galanta konkretnie nie było,ale widze po Twoim pytaniu ,że wtopiłem 125zł? |
ja nie mówię, że wtopiłeś
jako gadżet może być, co najwyżej, złamać Ci się nie złamie raczej, bo nie przegniesz auta na tyle
wystarczy poczytać ten temat, szczególnie 3 stronę
te rozpórki produkują do paru aut, ja widziałem albo opinie złe - rura się wygła, albo nijakie, w sensie, że wizualny gadżet, bez żadnych funkcji
sipex - 27-02-2012, 22:38
rozumiem,mam sporotwe sztywne zawieszenie i chciałem troche usztywnić nadwozie myśle ,że ta rozpórka chociaż troche spełni swoją rolę bo ruchy nadwozia z tego co wiem oscyluja w kilku mm za 2-3 dnie przyjdzie więc napisze coś więcej jak wykonana itp..
m6riano - 27-02-2012, 23:24
No właśnie..też sie chętnie dowiem..bo wydaje mi sie że to tylko gadżet optyczny...
Dzik - 28-02-2012, 13:17
w stanach takie rozpórki kosztują 10dolców. Jest idealna dla osób które chcą gdzieś rękę oprzeć podczas grzebania przy silniku i to tyle co do jej walorów.
sipex - 28-02-2012, 13:31
Dzik, ale co z nią się dzieje nie tak? nie spełnia swojej roli?gnie się czy co?bo każdy pisze ,że lipa itp ale nikt tego nie uzasadni..
Tomek - 28-02-2012, 13:35
sipex, już kupiłeś, zamontuj i napiszesz po czasie opinie
będzie pierwsza opinia od użytkownika takie rozpórki w Galancie
ja stawiam flaszkę, że:
- ta rozpórka Ci się nie wygnie, nie przegniesz auta na tyle, żeby miało to nastąpić
- jakby poddać tą rozpórkę takiemu naciskowi, jak dostaje ori rozpórka w VR4, np. przy ostrzejszej jeździe po torze, to łamie się w momencie
Dzik - 28-02-2012, 13:44
Może Wasze Gale są jakieś magiczne i nie wyginają się lecz mój pomimo tego, że jest bezwypadkowy, podczas ostrzejszej jazdy (czyt. spieszy mi się), potrafi tak się złożyc na zakręcie, że czuje jak się cała buda wygina w chińskie 8. Długi samochód i 1,5 tony wagi robi swoje, gale są bardzo miękkie więc podejrzewam, że taka rozpórka bardzo szybko się podda lecz nigdy nie złamie bo jest zbyt plastyczna. Twierdzę tak bo widziałem jak chińszczyzna reagowała w CRXie, który ważył 800kg i jest połowy długości Gala, oraz w s13.
Lepiej podjechać do kogoś takiego jak np. do P. Treli i pewnie za max 200zł ogarnąć profi rozpórkę ze stali.
Tomek - 28-02-2012, 13:49
Cytat: | Może Wasze Gale są jakieś magiczne i nie wyginają się lecz mój pomimo tego, że jest bezwypadkowy, podczas ostrzejszej jazdy (czyt. spieszy mi się), potrafi tak się złożyc na zakręcie, że czuje jak się cała buda wygina w chińskie 8. |
jakimi przyrządami mierzone?
Dzik napisał/a: | Twierdzę tak bo widziałem jak chińszczyzna reagowała w CRXie, który ważył 800kg i jest połowy długości Gala |
raptem 85cm krótszy i z 200 kg lżejszy
sipex - 28-02-2012, 13:52
tomek84,
no ja też tak myśle..poprostu jedyne co odniej wymagam to ogólnie usztywnić nadwozie 136KM pod maska to niewiele i dlamnie "sporotwa jazda" nie jest realna w takim samochodzie z tym silnikiem..fakt do 2.5 to już bym rozglądał się napewno za ori ale wydawać ponad 500zł , żeby ładnie wyglądała pod maską 2.0 jest bez sensu
Dzik - 28-02-2012, 14:17
Nie trzeba wszystkiego podpinać pod aparaturę NASA aby wiedzieć, że tak jest.
Twój galant waży 1000kg wow, nie wiedziałem, że Mitsubishi współpracowało z Audi przy produkcji karoserii z aluminium.
sipex, to wydałeś 150zł aby ładnie wyglądało pod maską. Myślę, że nie wygnie Ci się tak bardzo jak jeździsz jak Pan Bóg przykazał, jedynie po spotkaniu z dziurami odkształci Ci się trochę, lecz i tak powinieneś być zadowolony bo czuć różnicę nawet z taką "rozpórką".
milo - 28-02-2012, 15:28
sipex napisał/a: | milo, szkoda ,że nie przeczytałem wcześniej tematu o samoróbkach to bym się do Ciebie uśmiechnoł i coś może sam stworzył..
zamówiłem taką Pro Racing |
Zobacz jak przyjdzie Tobie rozpórka jakie wykonanie i grubość materiałów ze zdjęcia wychodzi na cieniznę.... małym kosztem można zrobić samemu i dobrze dopasować i odpowiedniej grubości użyć materiały
|
|
|