Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem Galant
szpala85 - 05-12-2009, 18:28
no i tak..... oba banany które wymieniałem na początku roku wytrzymały 20 tyś km
teraz jestem pewien że to one bo byłem u mojego mechanika ... on wziął łom i ...... zdziwko .... stukają na sworzniach .... nawet jak się dokładnie przyjrzę to widzę sparciałą gumę
ahhh..... aż tak strasznie nie jestem zły
byłem tego świadom że kupując na alledrogo mogę kupić nieznanej firmy .... po prostu było tanio
i tak jestem zdziwiony że wytrzymały 20 tyś. km , a nie 10 tyś . km tak jak u niektórych
teraz jak będę kupował nowe banany to dołożę troszkę więcej $$$ i kupię coś renomowanego
szpala85 - 14-12-2009, 18:39
Dziś :
- wymiana oleju Castrol Magnatec 5W40
- wymiana filtra oleju
- wymiana świec zapłonowych ( w końcu )
Pozostało :
- Sprawdzić klimatyzację (czemu nie działa)
- Kupić nowe banany
- Posmarować uszczelki bo przymarzają
ps. po wymianie świeczek Galuś odzyskał wigor nawet sobie nie wyobrażacie jak wyglądały stare świeczki ( a były to NGK ) popalone i wypalone .
ps. po wymianie oleju silnik ciszej chodzi i nie cyka
szpala85 - 11-01-2010, 17:04
... GAl spisuje się świetnie w zimę
... oraz daje zdjęcie mojego drugiego gala który zawsze czeka w pogotowiu :
szpala85 - 17-01-2010, 14:05
komp pokładowy prawie skończony :
Więcej o tu : http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=47069
Galuś ostatnio zrobił psikusa ... nie mnie ,a mojemu tacie okazało się że jeden mały kabelek od rozrusznika zaśniedział i Galant nagle przestał odpalać .... mój tato wpadł w panikę że chyba rozrząd poszedł sobie na urlop ale po szybkiej interwencji w roli głównej moja magiczna ręka .... poruszałem kabelkiem i Galant odpalił ..... będę musiał zabrać się za ten kabelek jak się ociepli
ApAcHoS - 17-01-2010, 14:22
Fajny o orginalny bo 5 drzwiowy co się rzadko widzi
jak to się zbiera w automacie...?
Felgi 17 bardzo ładne, klasyczne ale optycznie fajnie by było gdyby go trochę obniżyć (ze 30 mm.)
Hugo - 17-01-2010, 15:20
szpala85 napisał/a: | Galuś Otrzymał odemnie niespodziewankę i zafundowałem mu Alu Felgi 17' Ori mitsu http://moto.allegro.pl/sh...2+wys%C5%82any. ze Zgorzelca ...... jak je zobaczyłem na żywo to pikawa mi omało nie stanęła ..... Stan felg oceniam na "Bardzo Dobry - " i kupiłem je za 700 zł !!! | Swoje felgi sprzedam również za 700 zł. Te co kupiłeś to widzę trochę zniszczone. Szkoda, że nie zagadałeś do mnie. Miałbyś fele jak z salonu niemal.
szpala85 - 17-01-2010, 15:29
ApAcHoS napisał/a: | jak to się zbiera w automacie...? |
jak dla mnie OK ...... tylko czasami brakuje jednak tego Tiptronica
Hugo napisał/a: | Te co kupiłeś to widzę mocno zniszczone. Szkoda, że nie zagadałeś do mnie. Miałbyś fele jak z salonu niemal. |
jedna z tych felg ma zadrapania na rantach od krawężnika nie jest tak źle bo przed zimą wszystkie takie miejsca psiknąłem srebrną farbą do felg i już jest i wygląda OK
ps. a kiedy sprzedawałeś swoje .... i czy z oponami .... ??
Hugo - 17-01-2010, 15:36
szpala85 napisał/a: | a kiedy sprzedawałeś swoje .... i czy z oponami .... ?? | Jeszcze nie sprzedałem. Bez opon.
szpala85 - 17-01-2010, 15:44
Hugo, Ja kupiłem te fele z oponami
może inaczej ..... jak byłem zainteresowany felgami do Gala to patrzyłem tylko na te z gumami .... miałem ograniczony budżet
szpala85 - 20-01-2010, 01:22
szpala85 napisał/a: | jak byłem zainteresowany felgami do Gala to patrzyłem tylko na te z gumami |
no i żeby miały ori dekielki mitsu
Dzisiaj ... znaczy się wczoraj Galant otrzymał komputer Pokładowy .... na ta chwile pozostaje mi jeszcze kalibracja ..... Ogólnie jestem zadowolony z efektu i najlepsze jest to że nic nie spaliłem w tym projekcie ( chodzi o elektronikę ) chociaż mało brakowało i LCD-kowi powiedział bym papa ..... tak to jest jak się próbuje w taśmę wkręcić śrubę
klik : http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
Oraz Galant stracił dzisiaj ostatni kawałek osłony silnika ...... tak właśnie wygląda parkowanie przed blokiem na parkingu na którym jest pół metra śniegu ... zamarzniętego śniegu
ApAcHoS napisał/a: | ale optycznie fajnie by było gdyby go trochę obniżyć (ze 30 mm.) |
jak bym obniżył go o te 3 cm to bym w tą zimę nie miał juz przedniego zderzaka
szpala85 - 05-02-2010, 18:10
dzisiaj jadąc Galem przytrafiła mi się dziwna sytuacja ,a mianowicie nagle zapaliły mi sie trzy kontrolki ABS , pomarańczowa od poziomu oleju i czerwona ładowania .... Gal normalnie pracował ..... po około 1 min zapiszczał pasek klinowy ( taki sam dzwięk jak wjedzie się w dużą kałuże ) i kontrolki zgasły ..... czyż by alternator mi się zawiesił .... w czasie jazdy
Ogólnie z Galem wszystko w porządku za każdym razem odpala bez problemu , paliwko pije bez umiaru śmiem powiedzieć że mógł by tak do końca świata
popychacze przy -5 stopniach klekotają ( silnik zimny) jak sie rozgrzeje to już nie klekotają .... = wymiana oleju pomogła na chwilę .... ale to moja wina bo wymieniałem na szybko i zapomniałem zrobić sekwencji z przepłukaniem silnika przed wymianą na nowy ( gaz do 1000rpm puszczamy gaz do 2500 rpm puszczamy .... itd. ) ... chyba trzeba będzie zakupić ceramizer
Banany nadal stukają zwłaszcza rano jak jest zimno taka jazda jest wkurzająca ale niech przybędzie mi troche gotówki to na pierwszy ogień idą banany i klimatyzacja
szpala85 - 09-02-2010, 16:39
komp pokładowy ustawiony
szpala85 - 01-03-2010, 00:35
Myłem dzisiaj Galusia na zewnątrz i wewnątrz i świeci się jak psu dwie kulki ...... ale wystąpił jeden problem ... RUDA .... tylnie drzwi od strony pasażera .... z resztą sami popatrzcie :
najgorsze jest to że na zewnętrznej stronie wyskoczył mały bąbel .....i teraz nie wiem czy :
1. sam sie z tym uporam ( i wy mi w tym pomożecie ... znaczy się poradzicie jak to wykonać aby nie narobić więcej szkód )
2. oddam do Fachowca przez duże "eeeeFFFFF" ( który za drobną opłatą mi to zrobi .... właśnie ile taka "naprawa" może kosztować ? )
Wszyc - 01-03-2010, 09:48
3 fotki przez to że masz czarne auto w ogóle nie ogarniam gdzie to i jak to i co to za część gubię się w niej za mało RAMu ma chyba mój mózg by ją ogarnąć
trzeba walczyć o to miejsce w okolicach progu tylnego u mnie od tego miejsca poszły drzwi nadkole i zeżarło próg aż pod korek paliwa jak byś walną fotke z daleka i pokazał które to miejsce bo gubię się w tej nieodpartej czarnej czeluści to bym mógł spytać swojego blacharza za ile on by to zrobił tak na oko byś miał cenę orientacyjną
szpala85 - 01-03-2010, 17:32
Wszyc, specjalnie dla ciebie więcej fotek
tam gdzie zaznaczone na czerwono to tam pojawia sie ruda :
|
|
|