To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem Galant

szpala85 - 05-12-2009, 18:28

Hugo napisał/a:
"Banan"?

no i tak..... :| oba banany które wymieniałem na początku roku wytrzymały 20 tyś km :|
teraz jestem pewien że to one bo byłem u mojego mechanika ... on wziął łom i ...... zdziwko .... stukają na sworzniach .... nawet jak się dokładnie przyjrzę to widzę sparciałą gumę :evil:

ahhh..... aż tak strasznie nie jestem zły
byłem tego świadom że kupując na alledrogo mogę kupić nieznanej firmy .... po prostu było tanio :lol:

i tak jestem zdziwiony że wytrzymały 20 tyś. km , a nie 10 tyś . km tak jak u niektórych :lol:

teraz jak będę kupował nowe banany to dołożę troszkę więcej $$$ i kupię coś renomowanego :wink:

szpala85 - 14-12-2009, 18:39

Dziś :
- wymiana oleju Castrol Magnatec 5W40
- wymiana filtra oleju
- wymiana świec zapłonowych ( w końcu :P )

Pozostało :
- Sprawdzić klimatyzację (czemu nie działa)
- Kupić nowe banany
- Posmarować uszczelki bo przymarzają :evil:

ps. po wymianie świeczek Galuś odzyskał wigor :twisted: nawet sobie nie wyobrażacie jak wyglądały stare świeczki ( a były to NGK ) popalone i wypalone .
ps. po wymianie oleju silnik ciszej chodzi i nie cyka :wink:

szpala85 - 11-01-2010, 17:04

... GAl spisuje się świetnie w zimę :twisted:
... oraz daje zdjęcie mojego drugiego gala który zawsze czeka w pogotowiu :

szpala85 - 17-01-2010, 14:05

komp pokładowy prawie skończony :

Więcej o tu : http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=47069

Galuś ostatnio zrobił psikusa ... nie mnie ,a mojemu tacie :lol: okazało się że jeden mały kabelek od rozrusznika zaśniedział i Galant nagle przestał odpalać :lol: .... mój tato wpadł w panikę że chyba rozrząd poszedł sobie na urlop :lol: ale po szybkiej interwencji w roli głównej moja magiczna ręka .... poruszałem kabelkiem i Galant odpalił :lol: ..... będę musiał zabrać się za ten kabelek jak się ociepli :mrgreen:

ApAcHoS - 17-01-2010, 14:22

Fajny o orginalny bo 5 drzwiowy co się rzadko widzi :mrgreen:
jak to się zbiera w automacie...?

Felgi 17 bardzo ładne, klasyczne ale optycznie fajnie by było gdyby go trochę obniżyć (ze 30 mm.) 8)

Hugo - 17-01-2010, 15:20

szpala85 napisał/a:
Galuś Otrzymał odemnie niespodziewankę i zafundowałem mu Alu Felgi 17' Ori mitsu http://moto.allegro.pl/sh...2+wys%C5%82any. ze Zgorzelca ...... jak je zobaczyłem na żywo to pikawa mi omało nie stanęła ..... Stan felg oceniam na "Bardzo Dobry - " i kupiłem je za 700 zł !!!
Swoje felgi sprzedam również za 700 zł. Te co kupiłeś to widzę trochę zniszczone. Szkoda, że nie zagadałeś do mnie. Miałbyś fele jak z salonu niemal.
szpala85 - 17-01-2010, 15:29

ApAcHoS napisał/a:
jak to się zbiera w automacie...?

jak dla mnie OK ...... tylko czasami brakuje jednak tego Tiptronica :wink:

Hugo napisał/a:
Te co kupiłeś to widzę mocno zniszczone. Szkoda, że nie zagadałeś do mnie. Miałbyś fele jak z salonu niemal.

jedna z tych felg ma zadrapania na rantach od krawężnika :P nie jest tak źle bo przed zimą wszystkie takie miejsca psiknąłem srebrną farbą do felg i już jest i wygląda OK :wink:
ps. a kiedy sprzedawałeś swoje .... i czy z oponami .... ?? :roll:

Hugo - 17-01-2010, 15:36

szpala85 napisał/a:
a kiedy sprzedawałeś swoje .... i czy z oponami .... ??
Jeszcze nie sprzedałem. Bez opon.
szpala85 - 17-01-2010, 15:44

Hugo, Ja kupiłem te fele z oponami :wink:
może inaczej ..... jak byłem zainteresowany felgami do Gala to patrzyłem tylko na te z gumami .... miałem ograniczony budżet :wink:

szpala85 - 20-01-2010, 01:22

szpala85 napisał/a:
jak byłem zainteresowany felgami do Gala to patrzyłem tylko na te z gumami

no i żeby miały ori dekielki mitsu :mrgreen:

Dzisiaj ... znaczy się wczoraj Galant otrzymał komputer Pokładowy 8) .... na ta chwile pozostaje mi jeszcze kalibracja ..... Ogólnie jestem zadowolony z efektu :mrgreen: i najlepsze jest to że nic nie spaliłem w tym projekcie ( chodzi o elektronikę ) chociaż mało brakowało i LCD-kowi powiedział bym papa ..... tak to jest jak się próbuje w taśmę wkręcić śrubę :lol:

klik : http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0

Oraz Galant stracił dzisiaj ostatni kawałek osłony silnika ...... tak właśnie wygląda parkowanie przed blokiem na parkingu na którym jest pół metra śniegu ... zamarzniętego śniegu :evil:

ApAcHoS napisał/a:
ale optycznie fajnie by było gdyby go trochę obniżyć (ze 30 mm.) 8)

jak bym obniżył go o te 3 cm to bym w tą zimę nie miał juz przedniego zderzaka :mrgreen:

szpala85 - 05-02-2010, 18:10

dzisiaj jadąc Galem przytrafiła mi się dziwna sytuacja ,a mianowicie nagle zapaliły mi sie trzy kontrolki ABS , pomarańczowa od poziomu oleju i czerwona ładowania .... Gal normalnie pracował ..... po około 1 min zapiszczał pasek klinowy ( taki sam dzwięk jak wjedzie się w dużą kałuże ) i kontrolki zgasły :roll: ..... czyż by alternator mi się zawiesił :roll: .... w czasie jazdy :roll: :?:

Ogólnie z Galem wszystko w porządku za każdym razem odpala bez problemu , paliwko pije bez umiaru :lol: śmiem powiedzieć że mógł by tak do końca świata :mrgreen:
popychacze przy -5 stopniach klekotają ( silnik zimny) jak sie rozgrzeje to już nie klekotają .... = wymiana oleju pomogła na chwilę .... ale to moja wina bo wymieniałem na szybko i zapomniałem zrobić sekwencji z przepłukaniem silnika przed wymianą na nowy ( gaz do 1000rpm puszczamy gaz do 2500 rpm puszczamy .... itd. ) ... chyba trzeba będzie zakupić ceramizer :wink:
Banany nadal stukają zwłaszcza rano jak jest zimno :| taka jazda jest wkurzająca :evil: ale niech przybędzie mi troche gotówki to na pierwszy ogień idą banany i klimatyzacja :wink:

szpala85 - 09-02-2010, 16:39

komp pokładowy ustawiony :mrgreen:

szpala85 - 01-03-2010, 00:35

Myłem dzisiaj Galusia na zewnątrz i wewnątrz i świeci się jak psu dwie kulki :twisted: ...... ale wystąpił jeden problem ... RUDA :evil: .... tylnie drzwi od strony pasażera .... z resztą sami popatrzcie :

najgorsze jest to że na zewnętrznej stronie wyskoczył mały bąbel :| .....i teraz nie wiem czy :

1. sam sie z tym uporam ( i wy mi w tym pomożecie ... znaczy się poradzicie jak to wykonać aby nie narobić więcej szkód )
2. oddam do Fachowca przez duże "eeeeFFFFF" ( który za drobną opłatą mi to zrobi .... właśnie ile taka "naprawa" może kosztować ? )

:roll:

Wszyc - 01-03-2010, 09:48

3 fotki przez to że masz czarne auto w ogóle nie ogarniam gdzie to i jak to i co to za część gubię się w niej :D za mało RAMu ma chyba mój mózg by ją ogarnąć :D

trzeba walczyć o to miejsce w okolicach progu tylnego u mnie od tego miejsca poszły drzwi nadkole i zeżarło próg aż pod korek paliwa jak byś walną fotke z daleka i pokazał które to miejsce bo gubię się w tej nieodpartej czarnej czeluści to bym mógł spytać swojego blacharza za ile on by to zrobił tak na oko byś miał cenę orientacyjną

szpala85 - 01-03-2010, 17:32

Wszyc, specjalnie dla ciebie :mrgreen: więcej fotek :mrgreen:

tam gdzie zaznaczone na czerwono to tam pojawia sie ruda :