[97-04]Galant EAxA/W - "Sportowe" zawieszenie... (Eibach)
marcinzam - 08-04-2010, 21:53
mam pytanie
właśnie przymierzam się do montowania tych sprężyn ,ale w komplecie dostałem taki zestaw
http://www.autopartsdeal..../moog/K7332.jpg
nie wiem czy muszę tego używać ,to jest chyba do wyrównania kąta pochylenia ?
robertdg - 08-04-2010, 22:56
marcinzam, tak jest to zestaw do regulacji kąta pochylenia tylnych kół, najlepiej uzyć aby skorygowac kąt pochylenia.
kkkarol - 09-04-2010, 10:23 Temat postu: obnizenie i podniesienie Witam
Podziele sie swoim doswiadczeniem co do gleby w galu.
Kupiłem samochodzin z niemiec po glebie, a ze oni asfalcik ładny maja to otrzymalem galanta tylko 10cm nad ziemia !!!
Obnizony na sprezynach z profilem opony 45 Przejechałem pare miesiecy w polsce na czyms takim i w sumie w nic nie zaryłem ale dosc czesto zeby zaciskałem . Oczywiscie zapomniałem o podjazdach pod jakikolwiek kraweznik i kazda dziurke i koleine omijałem. Pamitam jak jechaliśmy nad jeziorko na dwa samochody to kumpel jechał przedemna i mówił mi przez radio czy jakaś padlina na drodze nie lezy, no i pare razy uratował mi zderzaki.
Moje rozwiazanie to wymiana opon na profil 55 i sie okazało ze galant podniósl sie znacznie i znikneły te luki miedzy opona a błotnikiem. Na oko moge smialo podac ze podniosłem go w ten sposob o jakies 5 cm.
Aktualnie jestem przy wymianie amorków bo były standardowe a przy takich sprezynach wiadomo długo nie pozyja. Wymieniam na KYB utwardzane - zdam relacje niebawem.
Tutaj gal 10cm nad ziemia (był na zjezdzie w zywcu)
gleba
porównanie ze standardowa wysokoscia
wawer82 - 09-04-2010, 16:07
Na moje oko masz te same zawieszenie co wszystkie sporty(Eibach). Ja miałem ten sam problem co Ty i przy oponach 205/50/16 jadąc na mazury wiele razy "przytarłem nosa" a po wymianie opon na 205/55/16 jest już lepiej ale prowadzenie auta mniej pewne bo na wyższym balonie bardziej"pływa"...
kkkarol - 09-04-2010, 17:22
No własnie co do sprezyn to nie jestem pewien co tam gosciu wsadził bede badał przy wymianie amorów. Moj galant to nie sport edition dlatego wątpie w ten (Eibach).
Fakt zapomniałem dodac jezdze na oponach 55/16 i raczej nie buja a te 55 potrafi sporo zamortyzowac. Wczesniej było 45/16 i raczej jezdziła sie jak toczka choc amory były rozjechane wiec dokładnie nie ocenie.
zuku3210 - 09-04-2010, 18:39
kkkarol napisał/a: | Moj galant to nie sport edition dlatego wątpie w ten (Eibach) | a wygląda prawie na SE i ma na bank sprężyny SE bo wygląda identycznie jak mój i powiem że nie ma problemu żadnego z wysokoscia, po polach spokojnie możnesz latać tylko uważaj na ten śliczny zderzak BTW co masz za maske?? tą z tworzywa o której był temat do kupna gdzies na forum czy to czysty carbon??
seir - 09-04-2010, 23:45
Ja na tych Eibachach i oponach standardowych 195/60R15 też tarłem, ale jest to też wina zruszanych amortyzatorów... Różnica jest niewielka, max 1cm, ale przy i tak niskich wysokościach łatwo o zawadzenie.
Filar - 13-04-2010, 08:54
podepne sie do tematu kolega kkkarol napisał ze wsadzil oponki o profilu 55 i znikła ta paskudna przestrzen pomiedzy nadkolem a oponą na sportowym zawieszeniu. Chcialbym sie dowiedziec jak by to wygladalo przy zwyklym seryjnym zawieszeniu.
kkkarol - 15-04-2010, 08:51 Temat postu: Spręzyny Odczytałem nazwe i numery spręzyn przy wymianie amortyzatorów:
Przód H R P/C 29519 VA (F)
Tył H R P/C 29519 HA (R)
Czy ktoś moze mi powiedziec czy to sa te sprezyny eibach.
BTW Maske mam czysty karbon, poprzedni własciciel sprowadził ja z USA.
Moj galant to narmalna wersja tylko wymieniłem jej zderzaki i wyglad ma sport edition
Na zderzak uwazam BARDZO
j13mk - 15-04-2010, 09:20
kkkarol, wygląda to na produkt H&R, numer w ich katalogu to: 52919, ale to numer zestawu 4 sprężyn. W zestawie sprężyny obniżające o 30mm. Przeznaczone do: MITSUBISHI > Galant > Typ EA0, 2WD, bis/up to 120 kW. Obecna cena w granicach 1000 zł.
Anonymous - 18-04-2010, 20:57
Witajcie śledzę sobie ten temacik i postanowiłem zeskanować mój TUV na zawieszenie tzn sprężyny jeśli ktoś by nie miał takiego papieru i nie byłby pewien symboli myślę że pomogę a nie zaśmiecę ten temat
Cezar - 18-04-2010, 22:22
corker, brakuje do kompletu 9strony
Anonymous - 18-04-2010, 22:36
wiem ale tam nic ciekawego nie było chiba.
Pitl88 - 06-08-2010, 11:45
Witam. Mam taki mały problemik z przodem właśnie Strasznie sterczy... Tył miałem siadnięty ale problem rozwiązałem tak zwanymi gumami usztywniającymi i jego wysokość mnie zadowala Jak nieco obniżyć przód? Miałem nadzieję że przód nieco opadnie po tym jak tył się uniesie ale niestety jakoś mu się na to nie zanosi Nie chce strasznie zglebować misia bo w mojej okolicy drogi nie oszałamiają... Myślałem o tym czy skrócić sprężyny z przodu, widziałem w tym temacie że dało to oczekiwane efekty Oto jak wygląda to na moim misiu
Uploaded with ImageShack.us
costa brawa - 06-08-2010, 21:59
Pitl88, najlepiej zalozyc dedykowane do gala sprezyny Eibacha i masz obnizenie nie przeszkadzajace w jezdzie a poprawiajace zdecydowanie wyglad ..
szukaj po allegro jak tak znalazlem nowki sprezyny za 400 zl do swojego a kiedys widzialem uzywane ale w zasadzie praktycnzie nowe za ok 300 takze nie ma co kombinowac z cieciem (tymbardziej ze seryjne mozesz sprzedac )
|
|
|