[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Reperaturki błotników tylnych do CA0
staszekd - 24-04-2011, 19:54
KucharZ napisał/a: | Przymierzałeś je do auta ?? A może montowałeś i masz możliwość pokazania jak to na aucie wygląda ?? |
Byłem w Autoelements w Katowicach. Najpierw na magazynie wybraliśmy wszystkie podobne a potem przymierzając do samochodu drogą eliminacji zostały te z Hondy. Wszystko się zgadza, co prawda nie montowałem ich bo sprzedałem samochód ale mam następnego miśka i jak reperaturki będą do zrobienia to na pewno te. Wygląda na to, że wlew baku oraz wycięcie na tylną lampę też pasuje, ale przy montażu już może nie być tak różowo. No w każdym razie rant i krzywizna jak oryginał.
KucharZ - 25-04-2011, 09:58
staszekd napisał/a: |
Wygląda na to, że wlew baku oraz wycięcie na tylną lampę też pasuje, ale przy montażu już może nie być tak różowo. No w każdym razie rant i krzywizna jak oryginał. |
Co do wycięcia na tylną lampe to nie wiem, ale wlew baku napewno nie pasuje chociażby dlatego że honda ma go po drugiej stronie
Misiek :) - 25-04-2011, 10:07
Światła i wlew paliwa sąto rzeczy które można wyciąć z reparaturki albo przerobić
KoraX - 03-07-2011, 16:21 Temat postu: Naprawa błotników tył - CAO Witam,
To jak to jest z tymi błotnikami na tył do CAO.
Żona jeździ co(l)ciakiem i już ruda tak zjadła że zderzak nie ma się czego trzymać na zakończeniu
Da się jakieś reperaturki lub nawet całą ćwiartkę (nową) kupić ? Bo na allegro nikt nie ma a ze szrotu wszystkie w takim samym stanie.
Dzięki za odpowiedzi - Pozdrawiam.
JayChyl - 03-07-2011, 18:14
Najlepiej pasują reperaturki od Corolli z lat 92-97. Nie ma też dużo rzeźbienia. Jedyne co się zmieni to brak rantu, bo ma cieńszy niż oryginalne nadkola w Colcie. Gdyby takie ranty miały zostać, nie pasowałyby do zderzaka tylnego.
Sprawdzone, sam mam takie reperaturki na nadkolu lewym
KoraX - 03-07-2011, 20:35
JayChyl napisał/a: | Najlepiej pasują reperaturki od Corolli z lat 92-97. Nie ma też dużo rzeźbienia. Jedyne co się zmieni to brak rantu, bo ma cieńszy niż oryginalne nadkola w Colcie. Gdyby takie ranty miały zostać, nie pasowałyby do zderzaka tylnego.
Sprawdzone, sam mam takie reperaturki na nadkolu lewym |
Dzięki JayChyl, Rozumiem że chodzi ci o wersję 3 drzwiową?
A tak swoją drogą to dziwi mnie fakt że do wcześniejszych modeli widziałem na alledrogo i to niemało .... bardziej popularne?
mkm - 04-07-2011, 21:58
Do wcześniejszych są
Jak chcesz mieć jak oryginał to blacharz musi dorobić.
Jak nie zależy Ci na wyglądzie to pasuj z Corolli.
TRAWOR76 - 08-07-2011, 09:34
Mam dwie ćwiartki z tego modelu,w dobrym stanie,tylko kłopot z wysyłką na ogół:-)
JayChyl - 08-07-2011, 20:40
KoraX napisał/a: | JayChyl napisał/a: | Najlepiej pasują reperaturki od Corolli z lat 92-97. Nie ma też dużo rzeźbienia. Jedyne co się zmieni to brak rantu, bo ma cieńszy niż oryginalne nadkola w Colcie. Gdyby takie ranty miały zostać, nie pasowałyby do zderzaka tylnego.
Sprawdzone, sam mam takie reperaturki na nadkolu lewym |
Dzięki JayChyl, Rozumiem że chodzi ci o wersję 3 drzwiową?
A tak swoją drogą to dziwi mnie fakt że do wcześniejszych modeli widziałem na alledrogo i to niemało .... bardziej popularne? |
Tak - 3 drzwiowa hatchback
Matejo - 19-07-2011, 08:31
JayChyl napisał/a: |
Tak - 3 drzwiowa hatchback |
I mam rozumieć że tył? nie przód
|
|
|