Forum ogólne - Zapłacisz nawet 3 tys. podatku !
karolgt - 21-04-2009, 22:41
Polecam TV Puls teraz !!
[ Dodano: 21-04-2009, 22:43 ]
lol
prowadzacy: dlaczego osoby ktore maja starsze samochody maja płacić za to jeszcze kare w postaci 3 tys zł rocznie?
ten co odpowiada (gość z PO): wie Pan, to nie jest kara, to jest pewna zacheta dla tych co kupia nowy samochod
prowadzacy: a dlaczego PO podnosi te podatki co PIS obnizyl?
gosc z PO: wie Pan, zalezy jak na to spojrzec
prowadzacy: a dlaczego PO podnosi te podatki co PIS obnizyl?
gosc z PO: wie Pan, zalezy jak na to spojrzec
Piwor - 21-04-2009, 23:08
Tak sobie myślę. Ok, wejdzie podatek. Przykładowo 15% Polaków spali swoje samochody przed domem. A co zrobi jakieś MZA czy inne MPK? Ceny biletów Komunikacji Miejskiej i PKS skocza o spory procent. Poza tym, jedzonko, artykuły, usługi... Wszystko trzeba transportować. Przecież zdrożeje wszystko, począwszy od pieczywa aż po pranie dywanów.
Szkoda tylko, że podwyżki nie będzie.
jawaldek - 21-04-2009, 23:14
http://wmw24.pl/ sprzeciw dla podatku ekologicznego
tanaka - 21-04-2009, 23:19
ciekawe kto bedzie kupowal teraz auta 4-7 letnie ?
karolgt - 21-04-2009, 23:39
przesadzacie
po dzisiejszych wypowiedzial Pana z PO już zrozumiałem, że 3 tys zł podatku to nie jest kara, to tylko zachęta do kupna nowszego samochodu i odebrania nagrody w postaci mniejszej opłaty np 500 zł
p.s oczywiście żartuje
Krzyzak - 22-04-2009, 08:24
karolgt napisał/a: | ten co odpowiada (gość z PO): wie Pan, to nie jest kara, to jest pewna zacheta dla tych co kupia nowy samochod |
taaaa - juz widze te tlumy pod salonami
gulgulq - 22-04-2009, 08:56
Krzyzak napisał/a: |
taaaa - juz widze te tlumy pod salonami |
myślicie ze beda kolejki za nowymi autami i talony jak za komuny??
gres - 22-04-2009, 09:10
myślę że tak
natomiast przeraziła mnie wypowiedz SIWKA z końca poprzedniej strony... świetna postawa , jak ktoś pluje nam na łeb to udajemy że deszcz pada tak? Kolego mamy demokracje a w niej lud rządzi!!
siwek - 22-04-2009, 09:59
gres napisał/a: | natomiast przeraziła mnie wypowiedz SIWKA z końca poprzedniej strony... świetna postawa , jak ktoś pluje nam na łeb to udajemy że deszcz pada tak? Kolego mamy demokracje a w niej lud rządzi!! | myślę ze czegoś nie rozmuiesz...
po pierwsze to nikt nie mowił ze to jest śmieszne...bo to jest tragiczne!
po drugie to właśnie dzięki demokracji wybraliśmy taki do dupy rząd który wymyśla teraz takie debilne ustawy...
po trzecie to jeśli będzie obowiązek płacenia to jedyne co możesz to pluć sobie w brode że wybraliśmy taki rząd, bo obowiązek to obowiązek, mi też się nie podoba płacenie podatku i innych składek i co? mam coś do gadania? też bez mojej zgody to uchwalili i podnoszą składki.
polecam najpierw się zastanowić nad tym co piszesz
karolgt - 22-04-2009, 12:19
kwota jest chora.
Jakby nie patrzeć, 3tys zł płacone raz do roku, to np. całkiem fajne 2-tygodniowe wakacje w ciepłych krajach.
p.s cos jeszcze slyszalem o wprowadzeniu podatku "na osoby starsze" - stanowiący 1% z pensji, zabierany co miesiąc - gratulacje dla PO
a potem wygląda to własnie tak: Kanalizacja
gres - 22-04-2009, 13:27
siwek napisał/a: | gres napisał/a: | natomiast przeraziła mnie wypowiedz SIWKA z końca poprzedniej strony... świetna postawa , jak ktoś pluje nam na łeb to udajemy że deszcz pada tak? Kolego mamy demokracje a w niej lud rządzi!! | myślę ze czegoś nie rozmuiesz...
po pierwsze to nikt nie mowił ze to jest śmieszne...bo to jest tragiczne!
po drugie to właśnie dzięki demokracji wybraliśmy taki do dupy rząd który wymyśla teraz takie debilne ustawy...
po trzecie to jeśli będzie obowiązek płacenia to jedyne co możesz to pluć sobie w brode że wybraliśmy taki rząd, bo obowiązek to obowiązek, mi też się nie podoba płacenie podatku i innych składek i co? mam coś do gadania? też bez mojej zgody to uchwalili i podnoszą składki.
polecam najpierw się zastanowić nad tym co piszesz |
a czy ja napisałem że to jest śmieszne? Bo nei wiem czemu wyskoczyłeś z tym pierwszym zdaniem.
A co do demokracji to skoro mogliśmy tak wybrać to możemy też zmienić. Można przecież pokazać władzy jak bardzo się myli i zagrozić brakiem poparcia. Już powstają inicjatywy tego typu - na naszym forum też już wspomniano o "zlotach " na wiejskiej, wysyłaniu listów do partii rządzącej itp.
Postawa typu biadolenie - ale będzie do dupy ale nic z tym nie zrobimy jest rozbrajająca....
karolgt - 22-04-2009, 15:38
gres napisał/a: |
Postawa typu biadolenie - ale będzie do dupy ale nic z tym nie zrobimy jest rozbrajająca.... |
wystarczajaco dużo w mediach się śmieja z tej ustawy. W kazdym razie ilosc negatywnych opini choćby w samych wiadomościach jest spora i myśle że powinna dac komus do myślenia.
tanaka - 22-04-2009, 15:40
karolgt napisał/a: | gres napisał/a: |
Postawa typu biadolenie - ale będzie do dupy ale nic z tym nie zrobimy jest rozbrajająca.... |
wystarczajaco dużo w mediach się śmieja z tej ustawy. W kazdym razie ilosc negatywnych opini choćby w samych wiadomościach jest spora i myśle że powinna dac komus do myślenia. |
nic w tv o tym nie slyszałem
sruba - 22-04-2009, 16:05
tanaka napisał/a: | nic w tv o tym nie slyszałem |
dokładnie.
w tv - cisza, w radio - cisza, gazeta.pl - cisza...
karolgt - 22-04-2009, 16:14
pisalem wczoraj - na TV Puls byla dyskusja na ten temat, która troszke opisałem jak wyglądała.
generalnie sam prowadzący wyśmiewał ustawe.
onet.pl i interia.pl, wp.pl - równiez "wyśmiewają" tą ustawe i krytykują
gazeta.pl nie sprawdzałem. ale te powyżej i tak maja wieksza oglądalność
|
|
|