Łódzkie - mitsulodziakowy kącik pomocy wszelakich
Radek - 04-07-2009, 22:59
Witam!
Mam wielki problem i pisze tutaj z nadzieją na jakąś pomoc. Jakiś czas temu zorientowałem się, że mam przegryziony rdzą wahacz przedni lewy w colcie ca0. Dzis zabrałem się z kolegą za wymianę pod blokiem. Było dość ciężko bo dużo rdzy i pozapiekane śróby. Po wielu trudach udało się zdjąć wahacz, ale ukręciła się jedna śróba (jedna z dwóch mocujących tę dużą gumową część). No i jest lipa straszna bo potrzebuję kanału, najlepiej z prądem lub fachowca z narzędziami który potrafiłby wykręcić tę resztkę pod blokiem.e Śróba nie wystaje ani trochę, mało tego jest schowana wewnątrz tej "tuleji". Resztę myśle, że dam radę zrobić. Żeby było ciekawiej to od rana cały dzień był pod wiatr, nawet wahacz w intercarsie mi sprzedali od CJ0 i teraz muszę czekać do poniedziałku go wymienić, a do pracy jakoś trzeba się dostawać W ogóle mam też pytanie - jak prykręcę ten nowy wahacz bez tej 1 śróbki to czy mogę sobie pzwolić na jakąkolwiek jazdę (dojechać na kanał lub jeżdzić do pracy?) Czy niebardzo. Najbliższy kanał mam 100km od Łodzi w miescie z którego pochodzę .
Za wszelką pomoc byłbym wdzięczny, za wypozyczenie kanału lub czegoś podobnego oczywiście zapłacę. góry wielkie dzieki.
Anonymous - 05-07-2009, 09:38
Nie pomogę ci, bo nie posiadam sprzętu (rozwiertaki) ale powiem co myślę....
Można spróbowaś rozwiercić tę śrubę na tyle węższym wiertłem co by gwintu nie uszkodzić, potem gwintownik i nagwintować. Trochę precyzji będzie to wymagało, bo wiercenie musi być idealnie....
Co do jazdy, to niewielki dystans można pokonać....ale 100km....odradzam.
junior81 - 05-07-2009, 14:23
Forest_Taft napisał/a: | Można spróbowaś rozwiercić tę śrubę na tyle węższym wiertłem co by gwintu nie uszkodzić, potem gwintownik i nagwintować. Trochę precyzji będzie to wymagało, bo wiercenie musi być idealnie.... |
Sprawdzona metoda wymaga czasu i cierpliwości i gwintowników o odpowiednim rozmiarze i rodzaju gwintu. Kiedyś kupiłem takie rozwiertaki kosztowały ze 20 zł ale nigdy ich nie widziałem w akcji i jeden już się złamał. Ale myślę że na śruby od wahaczy nie będzie to dobra metoda.
A - 07-07-2009, 16:06 Temat postu: Nakrętki od kół Witajcie, niedawno kupiłem swojego gala i teraz się za niego powoli biorę... Przy okazji wymiany zimówek na letnie (poprzedni właściciel nie zmienił...) okazało się, że tylne koła są przykręcone tylko trzema nakrętkami... W warsztacie powiedzieli, że oryginalnie pewnie były zabezpieczenia jakieś na koła, które poprzedni właściciel zdjął/zgubił i dlatego jest mniej nakrętek...
Ma może ktoś na zbyciu dwie takie nakrętki, albo jakiś szrot gdzie dałoby się zdobyć coś takiego?
Anonymous - 07-07-2009, 16:47
Kolega Japaneeze w Pabianicach ma i sprzedaje po 5 zł/szt.
A - 07-07-2009, 17:20
Forest_Taft, super dzięki Kliknąłbym pomógł, ale nie ma takiej możliwości...
misiek-misiek - 08-07-2009, 15:20
A napisał/a: | Kliknąłbym pomógł, ale nie ma takiej możliwości... |
No i kolega Forest zostałby wyniesiony na ołtarze
junior81 - 12-07-2009, 12:23
Potrzebne planowanie głowicy, gdzie w łodzi sie zgłosić ?
P.S. Potrzebuje przeprowadzic strojenie anteny CB
Anonymous - 12-07-2009, 12:39
junior81 napisał/a: | P.S. Potrzebuje przeprowadzic strojenie anteny CB |
To przyjeżdżaj......zdzwonimy się
amrowczynski - 12-07-2009, 21:03
junior81
planowanie zrobisz u ceglińskiego na ul.kilińskiego
kosztuje to 160 złoty razem ze sprawdzeniem szczelności
junior81 - 13-07-2009, 12:51
Forest to się zdzwonimy. tylko mi powiedz czy musze przyjechać samochodem gdzie CB będzie na stałe jeździć czy wystarczy przywieść radio i antenę. Nie jestem mocny w tych sprawach.
Ogólnie panowie wielkie dzięki za info.
Anonymous - 13-07-2009, 13:11
może być antena + radio. co do wizyty......to zapraszam 20.07.2009 o dowolnej godzinie.
misiek-misiek - 13-07-2009, 13:17
Forest_Taft napisał/a: | zapraszam 20.07.2009 o dowolnej godzinie. |
a czy masz zamiar kostkę układać?
ja potrzebuję natomiast używanego zderzaka przedniego do seicento'98 w kolorze białym, oczywiście całego i nie podrapanego, mogą być małe ryski
nie wiecie gdzie coś takiego może się znajdować?
na allegro nie ma, szukałem
junior81 - 13-07-2009, 14:43
Forest_Taft napisał/a: | to zapraszam 20.07.2009 o dowolnej godzinie. |
Dogadamy sie z innym terminem, akurat w tym czasie radio będzie poza Łodzią.
[ Dodano: 13-07-2009, 14:45 ]
misiek-misiek napisał/a: | nie wiecie gdzie coś takiego może się znajdować? |
Ja uważam że na szrotach nie powinno brakować takich części..
jacek11 - 13-07-2009, 16:49
misiek-misiek napisał/a: | ja potrzebuję natomiast używanego zderzaka przedniego do seicento'98 w kolorze białym |
A co się stało ze starym?
Nie widziałem,żeby coś z nim było nie tak
|
|
|