Nasze nieMiśki ;-) - FSM Stuff by Jogurt
Olivia - 03-07-2011, 14:35
Soczku, niestety na razie nie przelecisz się ze mną Efekt incydentu w samolocie Nawet do szybowca na ten czas nie wsiadam
A żółta pszczoła faktycznie jest bardzo ładna. Pytanie, na czym ona jeździ ? Tzn. jakie paliwo 95 z ołowiem czy co ?
Jogurt - 10-07-2011, 16:25
Cytat: | Jogurt Ty lepiej pisz czy jakieś plany masz jeszcze dla swojej królowej ;>?
| w zasadzie to utrzymywać ją dalej w takim stanie jak jest.
luckyluck napisał/a: | Jogurt, a na Nekli bywasz? | bywam ale rzadko, nick mam taki sam.
Olivia napisał/a: | Pytanie, na czym ona jeździ ? Tzn. jakie paliwo 95 z ołowiem czy co ? | syrena jest dwusuwem więc nie ma zaworów. żadne dodatki do paliwa nie są potrzebne. wystarczy najpodlejsza benzyna i olej (fabrycznie jest przystosowana do spalania etyliny LO78 więc silnik przetrawi wszystko co się zapala). ja tankuję na orlenie i dolewam mixol. pozdrawiam
Marcin-Krak - 10-07-2011, 19:54
Jogurt, dalej szukasz Bosto
rosomak1983 - 11-07-2011, 01:24
Uploaded with ImageShack.us
albo lepiej takie cos
Jogurt - 11-07-2011, 18:01
Marcin-Krak napisał/a: | Jogurt, dalej szukasz Bosto | tak, masz coś ?
rosomak1983 napisał/a: | albo lepiej takie cos |
przecież dopiero wawkę sprzedałem.
Jogurt - 26-07-2011, 20:35
w dniach 22-24.07.2011 maluszek zaliczył II Rajd Św. Krzysztof w Zatorze k. Oświęcimia. impreza bardzo fajna, link do galerii rajdowej:
http://www.zbury.type.pl/gallery/122.html i druga fotorelacja:
http://veteran.mojeforum.net/viewtopic.php?t=1223
w piątek dodatkową atrakcją był nocny przejazd. wystartowała do niego jednak mała liczba aut z powodu ''niemocy'' kierowników
Arturro-86 - 26-07-2011, 21:20
Jeśli chodzi o maluchy to Twój chyba musiał być najzacniejszy, bo najwięcej fotek ma
Miło się patrzy na takie stare samochody w takim świetnym stanie
Kiedyś podobna po Tychach będzie śmigała, racja
londolut - 27-07-2011, 15:46
Na razie takie Bosto śmiga po Rudzie Śląskiej :P
Jogurt - 27-07-2011, 21:45
Arturro-86 napisał/a: | Kiedyś podobna po Tychach będzie śmigała, racja | na 99% nie ale narazie ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiicho sza
Arturro-86 - 07-08-2011, 22:02
Jogurt napisał/a: | Arturro-86 napisał/a: | Kiedyś podobna po Tychach będzie śmigała, racja | na 99% nie ale narazie ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiicho sza |
I tak pewnie coś ciekawego przygotujesz
Jogurt, ja muszę kiedyś zobaczyć te Twoje cuda na żywo, bo jeszcze nie miałem nigdy okazji
Jogurt - 10-08-2011, 22:13
Arturro-86 napisał/a: | I tak pewnie coś ciekawego przygotujesz |
no i dooopa miał być on:
Lancer A75V 1978r
wszystko już było dogadane i gość nagle stwierdza że papieru żadnego do niego nie może dać a wystarczyłaby mi głupia faktura Vat. autko mimo 33 lat nie widziało blacharza, nawet nim jeździłem, ogólnie trochę roboty by było przy nim ale sprzęt był warty zabawy. mówi się trudno i szuka się dalej ...
Arturro-86 - 10-08-2011, 22:40
Jogurt napisał/a: | Arturro-86 napisał/a: | I tak pewnie coś ciekawego przygotujesz |
no i dooopa miał być on:
[url=http://img21.imagesh....th.jpg]Obrazek[/URL]
Lancer A75V 1978r
wszystko już było dogadane i gość nagle stwierdza że papieru żadnego do niego nie może dać a wystarczyłaby mi głupia faktura Vat. autko mimo 33 lat nie widziało blacharza, nawet nim jeździłem, ogólnie trochę roboty by było przy nim ale sprzęt był warty zabawy. mówi się trudno i szuka się dalej ... |
Gdzieś w okolicy to było do wyrwania
Szkoda, szkoda... ale mówi się trudno i szuka się dalej
Z pewnością byłby unikatowy
rosomak1983 - 11-08-2011, 11:58
Jogurt napisał/a: | wszystko już było dogadane i gość nagle stwierdza że papieru żadnego do niego nie może dać a wystarczyłaby mi głupia faktura Vat. autko mimo 33 lat nie widziało blacharza, nawet nim jeździłem, ogólnie trochę roboty by było przy nim ale sprzęt był warty zabawy. mówi się trudno i szuka się dalej ... |
nie da razy wyrobic papierów ponownie ???
luckyluck - 11-08-2011, 19:14
rosomak1983 napisał/a: | Jogurt napisał/a: | wszystko już było dogadane i gość nagle stwierdza że papieru żadnego do niego nie może dać a wystarczyłaby mi głupia faktura Vat. autko mimo 33 lat nie widziało blacharza, nawet nim jeździłem, ogólnie trochę roboty by było przy nim ale sprzęt był warty zabawy. mówi się trudno i szuka się dalej ... |
nie da razy wyrobic papierów ponownie ??? |
Nie wiem jak to jest z autami zagranicznymi ale polskie pojazdy jeśli są w wieku zabytkowym, żadnych dokumentów nie potrzebują. Wystarczą numery nabite i wyrabiane są nowe dokumenty.
Jogurt - 11-08-2011, 22:11
luckyluck napisał/a: | polskie pojazdy jeśli są w wieku zabytkowym, żadnych dokumentów nie potrzebują | to nie do końca prawda. każde auto zarejestrujesz bez papierów. ale żeby ruszyć całą sprawę trzeba mieć jakikolwiek dokument że auto jest Twoją własnością i stało się Twoją własnością w legalny sposób. jeśli było zarejestrowane w pl wystarczy umowa z właścicielem, jeśli auto jest zezłomowane faktura Vat z uprawnionej stacji demontażu pojazdów i tyle. jeśli auto nie ma żadnego kwitu można przenieść sądowo własność przez zasiedzenie ale ta zabawa trwa 3 lata. w przypadku tego lancera zonk był taki że auto jest zarejestrowane w grecji a gość, który nim przyjechał do pl nie chce dać papierów, gość z auto-złomu na którym stoji nie chce wystawić FV. szkoda że skończy w hucie ale na legalu nie da się go zarejestrować nawet na żółte blachy.
|
|
|