To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - q u b e c Car audio system Outlander

jachupda - 09-07-2009, 09:02

rafaelcx napisał/a:
jachupda napisał/a:
ale BT i komunikacja ze sprzetem dziala i glosnomowiacy tez dziala.

a z jakim sprzętem - myślałem że BT jest do obsługi telefonu ??

no to nie do konca masz racje :

cytuje :

"Bluetooth - technologia bezprzewodowej komunikacji krótkiego zasięgu pomiędzy różnymi urządzeniami elektronicznymi, takimi jak klawiatura, komputer, laptop, palmtop, telefon komórkowy i wieloma innymi."

Ja korzystam z BT do komunikacji z PDA min , pda to przede wszystkim palmtop a niektore maja funkcje telefonu.
Poza tym nie bardzo rozumiem czemu sie czepiasz ??

Teraz bez OFFTOPA :

Dostalem sie do systemu operacyjnego czyli windows ce 5.0. Sprzet nie jest w zasadzie zabezpieczony , system siedzi w tzw nandflashu. Jest okolo 10 MB wolnego wiec mozna spokojnie dograc tam jakies oprogramowanie jesli komus bedzie to potrzebne. Uruchomilem na tym min tcmp , jak ktos nie wie o czym pisze tu jest wyjasnienie :
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=58491.0
Generalnie potestowalem troche oprogramowania i dziala , odpalalem z karty.
Mam juz fotki , wstawie dzisiaj na forum

To tyle z drugiego dnia uzytkownania.

c.d.n

Anonymous - 09-07-2009, 11:45

jachupda napisał/a:
"Bluetooth - technologia bezprzewodowej komunikacji krótkiego zasięgu pomiędzy różnymi urządzeniami elektronicznymi, takimi jak klawiatura, komputer, laptop, palmtop, telefon komórkowy i wieloma innymi."

co to BT to wiem, tylko nie dokońca było napisane w specyfikacji że to radio obsługuje inne sprzęty czy tez potrafi np odtwarzac mp3 bezpośrednio z telefonu poprzez BT

jachupda napisał/a:

Poza tym nie bardzo rozumiem czemu sie czepiasz ??

tego to ja w ogóle nie rozumiem, czy to zabrzmiało jak "czepianie się" chodziło mi tylko o wyjaśnienie kwestii ....

jachupda - 09-07-2009, 11:56

rafaelcx : ok w takim razie sie nie zrozumielismy :)
Komunikacja jest pomiedzy sprzetem (aplikacja) a pda ( jako telefon ) bo tylko na tyle pozwala ta apikacja. Jesli chodzi o pozostala komunikacje musze to sprawdzic jak wejde do windows ce czy BT komunikuje sie i mozna np przesylac pliki . Wydaje mi sie ze powinno dzialac ale nie ma aplikacji do obslugi tego .

Anonymous - 10-07-2009, 16:51

Jestem prawie zdecydowany na zakup tego urządzenia, tylko ciekawy jestem jeszcze jak wygląda plastik czy wygląda tak samo jak cała deska czy może różni się od oryginału ??
jachupda - 10-07-2009, 19:22

rafaelcx napisał/a:
Jestem prawie zdecydowany na zakup tego urządzenia, tylko ciekawy jestem jeszcze jak wygląda plastik czy wygląda tak samo jak cała deska czy może różni się od oryginału ??

minimalna roznica jest ale jak dla mnie pomijalna. Postaram sie dzisiaj wstawic fotki jak tylko beda sie nadawac do ogladania.

Krzysiek_slask - 14-07-2009, 15:25

jachupda napisał/a:
... Postaram sie dzisiaj wstawic fotki jak tylko beda sie nadawac do ogladania.

Niesmialo zapytuje, co z tymi fotkami ? :wink:

TomekSz - 18-07-2009, 10:08

Ja również chętnie rzucę okiem :p
Anonymous - 18-07-2009, 13:04

fotki pewnie nie różnią się od tych poprzednich , mnie bardziej by interesowało czy np rozmowy przez BT sa komfortowe tzn czy dobrze słychać i czy nie ma opóźnień tak jak w przypadku fabrycznego zestawu oraz czy były jakieś komplikacje podczas montażu które wymagałyby interwencji ASO ..? chciałbym sam podłączyć jeśli tylko będą pasować kostki od wiązek (ponoć ma pasować bo to jest urządzenie dedykowane) .
Krzysiek_slask - 18-07-2009, 16:40

Mnie interesuje, jak jest z odtwarzaniem mp3. Czy da sie np. ustawic czas pozostaly do konca nagrania czy pokazuje tylko czas trwania piosenki. Czy przy przelaczaniu roznych zrodel dzwieku (tuner, cd, usb, bt audio i bt phone), urzadzenie wraca do odtwarzania nagrania w miejscu w ktorym zostalo to przerwane (dla mnie wazne, bo czesto slucham w samochodzie podcastow, a te audycje maja i po 4h dlugosci i jak po kazdej rozmowie tel mialbym sluchac od nowa to br...). W radiu, ktore uzytkuje (JVC KD BT-1) nie ma z tym problemu.

Takze, czy podczas uzywania nawigacji, mozna w tle sluchac muzyki

Co z dlugimi nazwami plikow ? Czy czyta ID 3 ?

Anonymous - 22-07-2009, 21:30

jachupda chyba na wakacje pojechał lub sprzęt oddał :) albo nie chce mu się z nami pisać :lol:
jachupda - 31-07-2009, 14:10

rafaelcx napisał/a:
jachupda chyba na wakacje pojechał lub sprzęt oddał :) albo nie chce mu się z nami pisać :lol:

chce chce tylko wrocilem z urlopu :)
Juz nadrabiam zaleglosci .

[ Dodano: 31-07-2009, 14:12 ]
rafaelcx napisał/a:
fotki pewnie nie różnią się od tych poprzednich , mnie bardziej by interesowało czy np rozmowy przez BT sa komfortowe tzn czy dobrze słychać i czy nie ma opóźnień tak jak w przypadku fabrycznego zestawu oraz czy były jakieś komplikacje podczas montażu które wymagałyby interwencji ASO ..? chciałbym sam podłączyć jeśli tylko będą pasować kostki od wiązek (ponoć ma pasować bo to jest urządzenie dedykowane) .

BT i rozmowy dla mni ebez zastrzezen. Opoznien nie ma.
Ja sam tego nie podlaczalem tylko ASO.

Anonymous - 01-08-2009, 10:00

jachupda napisał/a:

Dostalem sie do systemu operacyjnego czyli windows ce 5.0. Sprzet nie jest w zasadzie zabezpieczony , system siedzi w tzw nandflashu. Jest okolo 10 MB wolnego wiec mozna spokojnie dograc tam jakies oprogramowanie jesli komus bedzie to potrzebne.

Mam pytanko jak się dostałeś do systemu - nie bardzo wiem jak się do tego zabrać bo niema mini usb i activsync nie będzie działał, a może przez główne usb ?? i jeszcze jedno odpaliłem automape - działa ale trochę rozdzielczość jest mała, da się jakoś ją przestawić ??

Grześku - 01-08-2009, 10:35

A zdjęć jak nie było tak nie ma :|
jachupda - 01-08-2009, 14:13

rafaelcx napisał/a:
jachupda napisał/a:

Dostalem sie do systemu operacyjnego czyli windows ce 5.0. Sprzet nie jest w zasadzie zabezpieczony , system siedzi w tzw nandflashu. Jest okolo 10 MB wolnego wiec mozna spokojnie dograc tam jakies oprogramowanie jesli komus bedzie to potrzebne.

Mam pytanko jak się dostałeś do systemu - nie bardzo wiem jak się do tego zabrać bo niema mini usb i activsync nie będzie działał, a może przez główne usb ?? i jeszcze jedno odpaliłem automape - działa ale trochę rozdzielczość jest mała, da się jakoś ją przestawić ??

Rozdzielczosci niestety nie zmienisz :(
Do systememu dostac sie latwo . Instalujesz na karcie troche softu i uruchamiasz jak nawigacje. Odpalasz np totalcommandera i masz caly system w okazalosci.

nephilim - 01-08-2009, 18:26

Dla mnie podstawa aby:
1. Działało sterowanie telefonu z kierownicy
2. Można było oglądać mapę na głównym ekranie i filmy na drugim / trzecim
3. Jakość wykonania będzie dobra i nie będzie to-to trzeszczeć

Fajnie by było gdyby można podpiąć jeszcze pod to jakąś klawiaturę oraz kartę GSM = aby mieć net w aucie. to byłoby idealne :) ...