Nasze nieMiśki ;-) - Opel Vectra C 1.9 CDTi
Matejko - 07-08-2009, 13:32
cenes80 napisał/a: | No i trochę pogrzebałem i pooglądałem zdjęć. |
a wez porownaj opla vivaro i movano z dostawczymi renowkami to juz sam dojdziesz do tego skad owy silnik w dostawczym
j-rules - 07-08-2009, 18:59
Ja moge jedno napewno dopowiedziec - 1.3 CDTI to wloski (fiatowski) multijet z pandy/punto. Czy multijet to to samo co JTD? Nie wiem. Tak samo nie wiem czy CDTI w wersjach wiekszych (1.7 i 1.9) to tez makaronskie
Student - 07-08-2009, 20:18
To tak jak z testem turbo (nie znam modelów porównywanych ale test sprzed roku) w VW i Fordie , zrobiono ranking która lepsza itd.
Oczywiście wyszło na VW bo on The Best.
Tylko nikt z wypowiadajacych sie nie sprawdził że to to samo turbo ale oczywiście w Fordach padają częściej.
Piwor - 08-08-2009, 01:18
To jest ciekawe. Jakoś silnik 2.2, montowane (o paradoksie w oplu z nazwy) w Fronterach dają radę. Nie miałem przypadków dłubania w tym silniku. 1.9 montowany w Vectrach co i rusz. Znajomy ma oplu 2.2 i nie jęczy, wręcz przeciwnie. Mam tą "przyjemność" iż codziennie naprawiam głownie ople i jakoś samochody z silnikiem 2.2 przyjeżdżają na przeglądy. Pompy się sypią? W 1.9 owszem. To nic dziwnego. Akurat silniki Isuzu są dużym plusem w całej tej kupie. Opel raczej nic lepszego by nie spłodził.
Nice offtop.
joebar - 29-08-2009, 23:00
Służbowy samochód. Czy Twój ojciec nie jest, aby policjantem
gigant87 - 27-09-2009, 10:42
Heheh, nie jest
Na Vectre skończył się leasing i już jej nie mamy... teraz Vectra ma następcę... szkoda, że nie następczynię (miała być Insignia, albo Mazda 6)... o następcy napiszę w nowym wątku, a ten temat można zamknąć.
Pozdrawiam
|
|
|