[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Dodatkowe zabezpieczenie antykradzieżowe Lancera.
Pawcho - 21-08-2009, 15:28
Łobuzy łapy im poucinać Mam nadzieję, że był ubezpieczony ale mimo wszystko latanie , załatwianie itp. wścieklizny idzie dostać.
edit M
Anonymous - 21-08-2009, 19:30
Odi napisał/a: | Witam
Niestety jestem jedną z ofiar środowych kradzieży Auto ukradzione na Woli w Warszawie z ulicy pod domem. Z relacji sąsiadów wynika że auto zwinęli między 21 a 21.30. Na komendzie dowiedziałem się, że to drugi lancer ukradziony tego dnia
W razie gdyby ktoś zauważył: czarny Lancer sedan 1.8 Intense. Znaki szczególe to zarysowany przedni zderzak po prawej stronie i lewe tylne nadkole.
Niestety moja przygoda z Lancerem się zakończyła... |
No wlasnie z panami z tej dzielnicy mialem spotkanie
Planujesz wrocic do tego modelu ? czy inny?
Pytanie jesli nie problem, ktore ASO i jaki alarm miales ?
Pozdr
AK
Heczok - 22-08-2009, 09:58
Witam, jak czytam Wasze posty to recę opadają z tymi kradzieżami Lancerów. Wydawało mi się, że tak mało popularne autko będzie w miarę bezpieczne. Czy proceder odnośnie kradzieży był tylko w Warszawie czy komuś w innym mieście również ukradli samochód? Współczuje tym, którym je ukradziono i mam nadzieje, że procedury pójdą dla Was sprawnie.
Odi - 24-08-2009, 11:24
dwakola napisał/a: |
No wlasnie z panami z tej dzielnicy mialem spotkanie
Planujesz wrocic do tego modelu ? czy inny?
Pytanie jesli nie problem, ktore ASO i jaki alarm miales ?
|
Zabezpieczenia standardowe, to co salon daje (alarm, immobilizer). ASO - Auto GT.
Na razie z Lancerem dam sobie spokój. Już za dużo ich po ulicach jeździ ;]
Poszukam czegoś tańszego czego nie będzie szkoda zostawić na ulicy. Może Dacia Sandero Stepway, całkiem ładne, spore, praktyczne, tylko silniki kiepskie.
ŁAPA - 04-09-2009, 08:45
ZAŁOŻYŁEM BLOKADĘ FIZYCZNĄ I MYŚLĘ ŻE PRZYNAJMNIEJ KTOŚ BĘDZIE MUSIAŁ POPRACOWAĆ
Benten - 03-11-2009, 10:26
Ja założyłem blokadę skrzyni biegów BearLock, koszt 740PLN w Wawie z montażem, bardziej dla własnego poczucia bezpieczeństwa niż faktycznego zabezpieczenia.
Nic nie zastąpi AC.
A teraz fakt, który znajoma opowiedziała mi 3 dni temu:
Mieszka ta Pani z mężem i 2 dzieci na nowym osiedlu na parterze.
Mają nowego Mercedesa (nie wiem jaki model), parkują na podziemnym parkingu.
Pewnego razu mąż tej pani palił papierosa w oknie i zauważył, że okno jest przewiercone na wylot do mieszkania.
Myślał, że chcieli mu się włamać do mieszkania więc wezwał Policję.
Panowie przyjechali i pierwsze pytanie po oględzinach, to nie czy mają jakieś drogocenne przedmioty w domu tylko jaki mają samochód.
Właściciel, że mają nowego Merca.
A oni na to, że wszystko jasne, że przyjdą po kluczyki, a nie obrobić mieszkanie.
Przez takie wywiercone szczeliny wpuszczają gaz (usypiający), i wchodzą po kluczyki od samochodu.
Mieli już takie przypadki w ostatnim okresie i z domu nic nie zginęło oprócz kluczyków.
A teraz najlepsze co powiedzieli:
Że oni wiedzą która grupa tak robi, ale niestety nie mogą nikogo złapać, albo nie mają dowodów i najlepiej to jakby kluczyki od tego Mercedesa to położył pan w widocznym miejscu, żeby nie musieli szukać, bo może ktoś z państawa się obudzi to krzywdę mogą zrobić.
A i pokój dzieci to na noc kocem na dole przysłaniać, żeby się tym gazem nie przytruły.
Niezłe co nie hehehehe
Lestat - 03-11-2009, 13:18
Caly czas nikt nie odpowiedzial, czy zamontowanie odcięcia zapłonu albo czegoś w tym stylu poza ASO powoduje utrate gwarancji?
Z tego co wyczytałem funkcje takie jak antynapad / antyporwanie są nielagalne w UE:
Niestety w Polsce i krajach UE ze względu na przepisy ta funkcja jest zabroniona ponieważ w czasie kiedy silnik jest uruchomiony system alarmowy nie może wpływać na pracę silnika.
wiec Panowie powiem tak, jesli zlodziej ukradnie samochod, odjedzie a silnik mu zgasnie i ktos w niego uderzy i koles dozna uszczerbku na zdrowiu to mimo tego ze zlodziej moze zostac wam wytoczony proces z urzedu (jak koles polezy w szpitalu dluzej niz 7 dni) lub z powodztwa cywilnego...szkoda przez glupiego gnoja miec sprawe w sadzie a wtedy nie bedzie gadki typu: "ALE ON UKRADL MI SAMOCHOD" bo powiedza ze np to byl czasowy zabor mienia albo inne dziadostwo
ja swoja droga zastanawialem sie nad takim systemem bezobslugowym, ale nie wiem wlasnie jak jest z ta gwarancja...I pytanie co z Bear'em jak go zainstaluje nie w ASO...?
Uwex - 03-11-2009, 18:25
ulrik - jeśli warsztat montujący Bear-a ma autoryzację na jego montaż , to MMC nie może unieważnić gwarancji .
elturu - 03-11-2009, 20:42
Hej!
Kurcze zmartwiły mnie troche te kradzieże a żadne ubezpieczenie nie zrekompensuje mi straty mojego Bloo .. Dlatego też ostatnio zamontowałem dodatkowy immobilizer (na bluetooth żeby było nietypowo) od QuasarElectronics. Łaczy się przy wsiadaniu z telefonem i sprawdza czy to ja. Jak nie ja to nie odpala fura ...Tak czy siak dziwne to, że odcinanie zapłonu jest zabronione w UE, bo przecież mnóstwo fur z tym jeździ i jakoś nigdy nie słyszałem o jakimś zakazie stosowania. (???)
pzdr
Biodar - 03-11-2009, 20:45
Czyli jak nie masz telefonu ze sobą to nie pojedziesz ? tak ?
piomic - 03-11-2009, 20:58
Jak bateria padnie też nie...
lukas1 - 03-11-2009, 21:25
i jak koles ma elektroniczne co nieco to nagrywa bez problemu sygnał blue tooth i uzywa go pozniej dla SIEBIE
gzesiolek - 03-11-2009, 21:48
elturu, montowanie dodatkowego zabezpieczenia swiadczy o Twojej zapobiegliwosci...
czego nie da sie powiedziec o pisaniu ze szczegolami o rodzaju tegoz przy jednoczesnym chwaleniu sie takim nietypowym wozem jak Sportback Intense w kolorze blue... jak sadzisz ile takich jest w Wa-wie i okolicach? 2-3?
wiec dla swego dobra zedytuj swego posta... tak przezornie... licho nie spi... google tez...
elturu - 03-11-2009, 23:25
Faktycznie trochę na hura to wszystko wypisałem . Się poprawię...w każdym bądź razie gdyby tele nie zadziałał to jest alternatywa (super tajna by odpalić furę więc z tym nie ma problemu..a o zgrywaniu sygnału bluetootj to jeszcze nie słyszałem. Czy to nie jest jakoś konkretnie kodowane?? Kiedyś wiem, że łatwo było można z kluczyka otwierającego drzwi zgarnać sygnał ale teraz są szyfrowania i zmienna pula kluczy więc się tak nie da. Czy bluetooth przypadkiem nie ma podobnie??
lukas1 - 04-11-2009, 07:35
Niestety nie, jakis czas temu nawet ogladalem program o pewnej firmie ktora zajmuje sie zabezpieczeniami i we wszytkich swoich urzadzeniach wyeliminowala Blue tooth z powodu latwosci nagrani asygnalu. Koles pokazywal jak uzywajac wlasnego laptopa z wbudowanym modulem bluetooth siedzial w zasiegu jego dzialenia kolo budynku innej firmy i za pomoca jakiegos softu mial dostep do wszytkiego co mialo bluetooth w tym budynku.
Takze ten caly bluetooth to jedynie do myszki bezprzewodowej sie nadaje albo do czegos w podobnym stylu.
|
|
|