To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Dodatkowe zabezpieczenie antykradzieżowe Lancera.

Pawcho - 21-08-2009, 15:28

Łobuzy łapy im poucinać :oops: Mam nadzieję, że był ubezpieczony ale mimo wszystko latanie , załatwianie itp. wścieklizny idzie dostać.

edit M

Anonymous - 21-08-2009, 19:30

Odi napisał/a:
Witam

Niestety jestem jedną z ofiar środowych kradzieży :( Auto ukradzione na Woli w Warszawie z ulicy pod domem. Z relacji sąsiadów wynika że auto zwinęli między 21 a 21.30. Na komendzie dowiedziałem się, że to drugi lancer ukradziony tego dnia :evil:
W razie gdyby ktoś zauważył: czarny Lancer sedan 1.8 Intense. Znaki szczególe to zarysowany przedni zderzak po prawej stronie i lewe tylne nadkole.
Niestety moja przygoda z Lancerem się zakończyła...

No wlasnie z panami z tej dzielnicy mialem spotkanie :-)
Planujesz wrocic do tego modelu ? czy inny?
Pytanie jesli nie problem, ktore ASO i jaki alarm miales ?

Pozdr
AK

Heczok - 22-08-2009, 09:58

Witam, jak czytam Wasze posty to recę opadają z tymi kradzieżami Lancerów. Wydawało mi się, że tak mało popularne autko będzie w miarę bezpieczne. Czy proceder odnośnie kradzieży był tylko w Warszawie czy komuś w innym mieście również ukradli samochód? Współczuje tym, którym je ukradziono i mam nadzieje, że procedury pójdą dla Was sprawnie.
Odi - 24-08-2009, 11:24

dwakola napisał/a:

No wlasnie z panami z tej dzielnicy mialem spotkanie :-)
Planujesz wrocic do tego modelu ? czy inny?
Pytanie jesli nie problem, ktore ASO i jaki alarm miales ?

Zabezpieczenia standardowe, to co salon daje (alarm, immobilizer). ASO - Auto GT.

Na razie z Lancerem dam sobie spokój. Już za dużo ich po ulicach jeździ ;]
Poszukam czegoś tańszego czego nie będzie szkoda zostawić na ulicy. Może Dacia Sandero Stepway, całkiem ładne, spore, praktyczne, tylko silniki kiepskie.

ŁAPA - 04-09-2009, 08:45

ZAŁOŻYŁEM BLOKADĘ FIZYCZNĄ I MYŚLĘ ŻE PRZYNAJMNIEJ KTOŚ BĘDZIE MUSIAŁ POPRACOWAĆ :lol:
Benten - 03-11-2009, 10:26

Ja założyłem blokadę skrzyni biegów BearLock, koszt 740PLN w Wawie z montażem, bardziej dla własnego poczucia bezpieczeństwa niż faktycznego zabezpieczenia.
Nic nie zastąpi AC.

A teraz fakt, który znajoma opowiedziała mi 3 dni temu:

Mieszka ta Pani z mężem i 2 dzieci na nowym osiedlu na parterze.
Mają nowego Mercedesa (nie wiem jaki model), parkują na podziemnym parkingu.
Pewnego razu mąż tej pani palił papierosa w oknie i zauważył, że okno jest przewiercone na wylot do mieszkania.
Myślał, że chcieli mu się włamać do mieszkania więc wezwał Policję.
Panowie przyjechali i pierwsze pytanie po oględzinach, to nie czy mają jakieś drogocenne przedmioty w domu tylko jaki mają samochód.
Właściciel, że mają nowego Merca.
A oni na to, że wszystko jasne, że przyjdą po kluczyki, a nie obrobić mieszkanie.
Przez takie wywiercone szczeliny wpuszczają gaz (usypiający), i wchodzą po kluczyki od samochodu.
Mieli już takie przypadki w ostatnim okresie i z domu nic nie zginęło oprócz kluczyków.
A teraz najlepsze co powiedzieli:
Że oni wiedzą która grupa tak robi, ale niestety nie mogą nikogo złapać, albo nie mają dowodów i najlepiej to jakby kluczyki od tego Mercedesa to położył pan w widocznym miejscu, żeby nie musieli szukać, bo może ktoś z państawa się obudzi to krzywdę mogą zrobić.
A i pokój dzieci to na noc kocem na dole przysłaniać, żeby się tym gazem nie przytruły.

Niezłe co nie hehehehe

Lestat - 03-11-2009, 13:18

Caly czas nikt nie odpowiedzial, czy zamontowanie odcięcia zapłonu albo czegoś w tym stylu poza ASO powoduje utrate gwarancji?
Z tego co wyczytałem funkcje takie jak antynapad / antyporwanie są nielagalne w UE:

Niestety w Polsce i krajach UE ze względu na przepisy ta funkcja jest zabroniona ponieważ w czasie kiedy silnik jest uruchomiony system alarmowy nie może wpływać na pracę silnika.

wiec Panowie powiem tak, jesli zlodziej ukradnie samochod, odjedzie a silnik mu zgasnie i ktos w niego uderzy i koles dozna uszczerbku na zdrowiu to mimo tego ze zlodziej moze zostac wam wytoczony proces z urzedu (jak koles polezy w szpitalu dluzej niz 7 dni) lub z powodztwa cywilnego...szkoda przez glupiego gnoja miec sprawe w sadzie a wtedy nie bedzie gadki typu: "ALE ON UKRADL MI SAMOCHOD" bo powiedza ze np to byl czasowy zabor mienia albo inne dziadostwo :-(

ja swoja droga zastanawialem sie nad takim systemem bezobslugowym, ale nie wiem wlasnie jak jest z ta gwarancja...I pytanie co z Bear'em jak go zainstaluje nie w ASO...?

Uwex - 03-11-2009, 18:25

ulrik - jeśli warsztat montujący Bear-a ma autoryzację na jego montaż , to MMC nie może unieważnić gwarancji .
elturu - 03-11-2009, 20:42

Hej!

Kurcze zmartwiły mnie troche te kradzieże a żadne ubezpieczenie nie zrekompensuje mi straty mojego Bloo :) .. Dlatego też ostatnio zamontowałem dodatkowy immobilizer (na bluetooth :) żeby było nietypowo) od QuasarElectronics. Łaczy się przy wsiadaniu z telefonem i sprawdza czy to ja. Jak nie ja to nie odpala fura :) ...Tak czy siak dziwne to, że odcinanie zapłonu jest zabronione w UE, bo przecież mnóstwo fur z tym jeździ i jakoś nigdy nie słyszałem o jakimś zakazie stosowania. (???)

pzdr

Biodar - 03-11-2009, 20:45

Czyli jak nie masz telefonu ze sobą to nie pojedziesz ? tak ?
piomic - 03-11-2009, 20:58

Jak bateria padnie też nie...
lukas1 - 03-11-2009, 21:25

i jak koles ma elektroniczne co nieco to nagrywa bez problemu sygnał blue tooth i uzywa go pozniej dla SIEBIE :)
gzesiolek - 03-11-2009, 21:48

elturu, montowanie dodatkowego zabezpieczenia swiadczy o Twojej zapobiegliwosci...
czego nie da sie powiedziec o pisaniu ze szczegolami o rodzaju tegoz przy jednoczesnym chwaleniu sie takim nietypowym wozem jak Sportback Intense w kolorze blue... jak sadzisz ile takich jest w Wa-wie i okolicach? 2-3?
wiec dla swego dobra zedytuj swego posta... tak przezornie... licho nie spi... google tez... :D

elturu - 03-11-2009, 23:25

Faktycznie trochę na hura to wszystko wypisałem :) . Się poprawię...w każdym bądź razie gdyby tele nie zadziałał to jest alternatywa (super tajna :) by odpalić furę więc z tym nie ma problemu..a o zgrywaniu sygnału bluetootj to jeszcze nie słyszałem. Czy to nie jest jakoś konkretnie kodowane?? Kiedyś wiem, że łatwo było można z kluczyka otwierającego drzwi zgarnać sygnał ale teraz są szyfrowania i zmienna pula kluczy więc się tak nie da. Czy bluetooth przypadkiem nie ma podobnie??
lukas1 - 04-11-2009, 07:35

Niestety nie, jakis czas temu nawet ogladalem program o pewnej firmie ktora zajmuje sie zabezpieczeniami i we wszytkich swoich urzadzeniach wyeliminowala Blue tooth z powodu latwosci nagrani asygnalu. Koles pokazywal jak uzywajac wlasnego laptopa z wbudowanym modulem bluetooth siedzial w zasiegu jego dzialenia kolo budynku innej firmy i za pomoca jakiegos softu mial dostep do wszytkiego co mialo bluetooth w tym budynku.

Takze ten caly bluetooth to jedynie do myszki bezprzewodowej sie nadaje albo do czegos w podobnym stylu.