Nasze Miśki - Carisma MSX
hermeth - 12-11-2009, 13:41
Zwał jak zwał:) Rota nazywa ten kolor Steel Grey, BBS to Antracyt... co producent to inna nazwa, ale ogólnie to rozchodzi się coś w stylu szaro-grafitowym. Po wielodniowych przymiarkach zdecydowałem się na ten antracyt. Rzadko spotykany i fajnie mieć coś innego a i pasują do granatowego.
-Białe za bardzo rzucają się w oczy i za duży kontrast,
-Srebrne już były:) i ogólnie to oklepany kolor,
-Czarne giną na ucie i ciężko je utrzymać w czystości, poza tym miałem już czarne w Hondzie.
Poleci więc antracyt i bezbarwny na wierzch coby się błyszczało:) do tego nowe gumy na lato i będzie elegancko:)
hermeth - 12-11-2009, 23:15
I się ... nacieszyłem folią na szybach przez 6 miesięcy... Vectra, pościg i tym razem się nie udało. Do 5-ciu razy sztuka... Cały kraj juz autem zwiedziłem od morza aż po Śląsk i góry a zatrzymali mnie prawie pod domem... I trzeba teraz facjatą świecić przez szybę...
costa brawa - 12-11-2009, 23:23
kolor wybrales moim zdaniem bardzo fajny - najbardziej bedzie pasowal
a szybek szkoda - po zimie sobie zrobisz na nowo
hermeth - 12-11-2009, 23:45
costa brawa napisał/a: | po zimie sobie zrobisz na nowo |
No raczej
hermeth - 19-11-2009, 17:31
I tutaj zagadka: Kto wie do czego służy "1" i "2" zaznaczone na obrazku?
Próbowałem dojść przyczyny, z jakiej przestała działać wskazówka temp i urwałem to, co jest oznaczone jako "2". Czy jest to czujnik temp?
wyderka - 19-11-2009, 17:35
1 - czujnik ciśnienia oleju
2- czujnik temperatury wody
hermeth - 18-01-2010, 18:10
Cisza nastała ostatnimi czasy, więc dorzucę coś z nowszej sesji, aby trochę odświeżyć temat
W międzyczasie naprawiłem już czujnik i pokazuje tak jak się należy.
adziorf1xx - 22-02-2010, 12:43
siema najlepsza carim jaka widzialem pozazdroscic mam pytanie czy do standardowej cari 1.6 16v g492 da rade takie felgi zmiescic i jaki to parametry felg i jeszcze jedno wie ktos moze kto ma na sprzedarz taki spoiler tylny kosiarski jest
hermeth - 22-02-2010, 20:58
Taki spojler posiada tylko wersja MSX, bardzo ciężko go dostać - może w ASO mają?
Felgi chyba mają jednakowy rozstaw we wszystkich Carismach 4x114,3. Moje felgi mają rozmiar 17x8" i jeżeli u mnie na glebie weszły to do seryjnego też sie zmieszczą.
adziorf1xx napisał/a: | siema najlepsza carim jaka widzialem pozazdroscic mam pytanie czy do standardowej cari 1.6 16v g492 da rade takie felgi zmiescic i jaki to parametry felg i jeszcze jedno wie ktos moze kto ma na sprzedarz taki spoiler tylny kosiarski jest |
...nie zaszkodziłoby trochę interpunkcji, czytanie też staje się łatwiejsze...
Matejko - 22-02-2010, 21:29
hermeth napisał/a: | Moje felgi mają rozmiar 17x8" |
8" i nic nie trze, musisz miec bardzo sztywne zawieszenie, albo wyciete wszystko wewnatrz nadkola, bo tu wysokie et raczej nie zaskutkuje
hermeth - 22-02-2010, 22:02
Matejko napisał/a: |
8" i nic nie trze, musisz miec bardzo sztywne zawieszenie |
zgadza się - sztywne jest. W lecie nie ocierało, ale w zimie przyszedł śnieg i lód w nadkola, do tego podskakiwanie na wybojach i efekt gotowy - nadkola są przetarte od strony zderzaka przedniego i zerwały się z mocowań. Tylko wymiana aktualnie wchodzi w grę.
prosty81 - 23-02-2010, 13:12
ładniusia...
pelo99 - 25-02-2010, 11:45
hermeth, jak zwykłe autko musi być odpicowane, pamiętam jeszcze jajko, zawsze było wszystko ok !! Skóra z V40 ?? smakowe
RoBSoN_97 - 27-02-2010, 23:47
hermeth ładna Cari
Szkoda szybek, ale to zależy na jakie psy się trafi, na mieście jedni ani słowa mi nie powiedzieli odnośnie szyb, a innym razem na Cargo to szukali dziury w całym i się przyczepili, ale to ciemno było, to mocniej było widać.
Myślę nad wymianą nakładki na przedni zderzak właśnie z wersji MSX, nie są jakieś wyjątkowo agresywne, ale mają to coś w sobie lub na taką, którą ma akurat machet
hermeth - 28-02-2010, 12:56
Zdarzały mi się kontrole w Krakowie, Katowicach, Warszawie i nikt nigdy nie wspominał nic o szybach. Mam znajomego policjanta w Wawie i on sam jeździ na czarnych szybach i w życiu nie słyszał, żeby się ktoś od niego czepiał za takie rzeczy. Tylko w Rzeszowie policja nie ma co robić i się czepia czego popadnie. Co do dokładki to tez mnie się podoba i na pewno na żadna inną nie zamienię:)
Aktualna wizja na Miśka to:
- przywrócenie szybom czarnego umaszczenia,
- kubełki od EVO IX lub jakieś podobne np. BRIGE,
- felgi przemalować na grafit,
- kierownica z poduchą MOMO z EVO IX,
- przerobić dolot na CAI, czyli wyprowadzić stożek do kratki pod akumulatorem,
I tego będę szukać przez zimę, a na wiosnę planuję oficjalną premierę :]
A z takich przyziemnych rzeczy to:
- wymiana kompletnego rozrządu, uszczelniaczy i popychaczy, paska klinowego, uszczelki pod klawiaturą i napinacza paska rozrządu, oraz czyszczenie nagaru. A po tym wszystkim czyszczenie komory silnika, aby wyglądała jak z salonu
Wiosna się zaczyna i można zacząć kombinowanie:) Od jutra rano biorę się za wymianę nadkoli, podłubię tez przy climatronicu, żeby podawało temp. jak należy. Do tego dojdzie wymiana żarówek w halogenach na jakieś "białe", czyli niebieskie:) i wymiana oleju na jakiś dobry syntetyk.
|
|
|