[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Filtr przeciwpyłkowy (kabinowy) - lokalizacja
tnalag - 07-12-2012, 20:43
W FAQ tu na forum filtr demontowany był bez tego elementu chyba, że któryś krok przeoczyłem
Dread87 - 07-12-2012, 20:54
Wg. mnie to niemozliwe;)
Hugo - 07-12-2012, 21:11
Możliwe, jak najbardziej. Ja tak wymieniłem. Nic nie pękło, ale było blisko...
adt81 - 07-12-2012, 21:11
Możliwe - mi się udało jak pierwszy raz zmieniałem
marcinzam - 07-12-2012, 21:20
chyba tylko Denso można założyć bez demontażu tej listwy metalowej, pozostałe są z twardego plastiku i nie pasują za dobrze otwory mocujące filtr w obudowie
Hugo - 07-12-2012, 21:57
marcinzam napisał/a: | chyba tylko Denso można założyć bez demontażu tej listwy metalowej | Ja założyłem jakiś zamiennik. Japanparts czy coś. marcinzam napisał/a: | nie pasują za dobrze otwory mocujące filtr w obudowie | Ale spokojnie da się przykręcić.
norbiolo - 11-01-2013, 00:19
Panowie czy ktoś zna oznaczenie i producenta filtra z węglem aktywnym ?
Szukałem ale z dostępnych są tylko zwykłe bez węgla
jAZZMAN - 14-04-2013, 17:34
A u filmik jak wymienić filtr
http://www.youtube.com/watch?v=k3o2f89DdtQ
milo - 14-04-2013, 18:35
jAZZMAN napisał/a: | A u filmik jak wymienić filtr |
Kilka postów wyżej to samo jest
jAZZMAN - 14-04-2013, 18:40
nieuważnie przeglądałem temat
tresorex - 19-04-2013, 13:45
Źle zrobił bo powinien jeszcze tam wsadzić rurę od odkurzacza. Widać że ten filtr jest dodany na prędce w konstrukcje puszek ogrzewania sprzed dekady. Jest tam pełno zakamarów w których gromadzi się brud.
jAZZMAN - 19-04-2013, 16:22
i liście robiące "trrrr" na małym nawiewie i "TRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR" na dużym nawiewie.
mohinder - 21-04-2013, 10:52
Witam
Przeczytałem cały wątek i u mnie jest filtr z czego się ciesze. Kilka dni temu wymieniłem i do wymiany ściągałem ta listwe metalowa. Zastanawiam się dlaczego niektórzy meczą się giąc ten filtr zamiast odkręcić dwie śrubki i poprostu wsunąć filtr?
Ale to tak przy okazji. Chciałem odpowiedzieć komuś kto wcześniej pytał czy jest jakis filtr wstępny przed lisciami i innymi wiekszymi elementami. Wydaje mi sie że takim filtrem wstepnym można nazwać ta kratkę w podszybiu bo przecież tamtędy wpada powietrze do wentylacji. Ta kratka właśnie spełnia taką role aby zatrzymywac liście i inne większe badziewie.
Hugo - 21-04-2013, 12:33
mohinder napisał/a: | Ta kratka właśnie spełnia taką role aby zatrzymywac liście i inne większe badziewie | Skoro tak to dlaczego je przepuszcza dalej?
Witek vel Mysza - 01-02-2014, 15:02
Może jest zbyt mało asertywna
Wymieniałem dziś u siebie przeciwpyłkowca. Wyciągnąłem skrytkę jak w linku www.mann-hummel.com/mf_pr...au/HBZ74pR7.pdf Potem wyciągnąłem stary filtr. Miał cieniutką plastikową ramkę z elastycznego materiału. No i ledwo ale udało się go wyciągnąć. Przeszkadza w tym blacha od mocowania skrytki. Przy próbie włożenia nowego - jakiś zamiennik - nie było już tak kolorowo. Absolutnie nie chciał się zgiąć tak jak stary filtr. Nawet mi nadpękł w rękach. Nie chciałem go rozwalić do końca i postąpiłem bardzo brutalnie... z blachą! Pociągnąłem ją do siebie, wygięła się w banan i umożliwiło to swobodną wymianę filtra. Potem wyprostowałem blachę tak jak była i zamontowałem skrytkę. Myślę że tak najłatwiej, chociaż nie wiem ile wymian filtra wytrzyma ta blacha przy takim traktowaniu
|
|
|