Nasze Miśki - Galant SE i trzynastki w tle
robertdg - 25-01-2010, 21:06
Cezar napisał/a: | Czy mozna go odpalic na hol ? Bo to chyba jedyna obecnie opcja. Prosze o odp | mozna ale istnieje ryzyko przeskoczenia, albo zerwania paska rozrzadu raczej odradzam, a dzisiaj widziałem jak gosc odpalał swojego Passata 1.9TDi na pych, normalnie żałosne, jeszcze zadowolony że sie udało, a co by było gdyby pasek przeskoczył niestety na pasek także oddziałowuje mróz, więc nie warto ryzykować, juz lepszym rozwiazaniem byłaby suszarka na gniazdko samochodowe i z drugiego auta ogrzewać
Cezar - 25-01-2010, 21:29
robertdg napisał/a: | nie warto ryzykować |
ok, dzieki
Cytat: | lepszym rozwiazaniem byłaby suszarka na gniazdko samochodowe i z drugiego auta ogrzewać |
Trzeba najpierw miec taka suszarke
pawliku - 25-01-2010, 21:41
a o ci się w zderzak stało że ci się tak wygioł ?
Cezar - 25-01-2010, 21:47
pawliku napisał/a: | a o ci się w zderzak stało że ci się tak wygioł ? |
Jezeli chodzi o przedni, to pod spodem mam 0,5cm plyte aluminiowa, ktora robi taki efekt.
Cezar - 26-01-2010, 18:06
Jednak sukces
Kombinowalem juz jak przepchac auto do mojego kumpla, ktory mieszka na parterze i zaczac bawic sie farelka. Postanowilem jeszcze ostatni raz otworzyc maske i dalo rade.
Aku juz sie laduje, wiec aby do jutra
Zamek maski wygladal na posmarowany jakas mazia, ale psiknalem tam jeszcze silikonem. Zobaczymy czy jutro da rade otworzyc bez zadnych przygod
Cezar - 11-02-2010, 23:35
Tym razem to nie ja, tylko Czarna (dokladnie jej kolega z pracy)
Koles cofajac bardzo chcial zaparkowac w bok Gala, tylko trabienie powstrzymalo jego zapedy. Cale szczescie ze wszystko odbylo sie przy malych predkosciach i znany byl sprawca - jedyna moja pociecha Sprawca ubezpieczony w Concordi
Szkody:
Sadze, ze drzwi sie odratuje bez koniecznosci malowania. Musze to obejrzec na spokojnie w dzien, dzis tylko ta fotke zrobilem, bo no wiecej nie mialem ochoty
Spisza ladnie oswiadczenie i teraz nie wiem czy dac do lakierni i zalatwic to bezgotowkowo, czy brak kase do lapy i znajomy lakiernik to ogarnie. Ogolnie to pierwszy raz mam z takim czym stycznosc i poczekam na ogledziny z ubezpieczalni. Podpowiedzi mile widziane
W tym roku na bank wykupuje AC
mkm - 11-02-2010, 23:45
Zdejmij tapicerke i zobacz jaki dostep. Moze sam dasz rade ogarnac?
Rafal_Szczecin - 11-02-2010, 23:54
dobrze,ze nie az tak mocno, ale nadkole widze, ze troszke kolega ruszyl,bedzie dobrze
Cezar - 12-02-2010, 00:07
mkm napisał/a: | Zdejmij tapicerke i zobacz jaki dostep. Moze sam dasz rade ogarnac? |
Musze zobaczyc kiedy Gal nie pracuje i sprobuje tam zajrzec. Jak bedzie lipa to poczekam na cieplejsze dni
Rafal_Szczecin napisał/a: | nadkole widze, ze troszke kolega ruszyl,bedzie dobrze |
Rafal, wydaje mi sie ze do jest zmarznieta breja, choc moge sie mylic
robertdg - 12-02-2010, 00:11
Cezar napisał/a: | Sadze, ze drzwi sie odratuje bez koniecznosci malowania. | Zapomnij, masz conajmniej 3 ostre załamania, po drugie drzwi pod listwe sa profilowane drobnymi wytłoczeniami, dodatkowo pare centymetrów wyżej masz belke w drzwiach, tak więc troszku bedzie to kosztować, malowanie drzwi plus cieniowanie elementow ościennych, koszt +/- 900zł
Rafal_Szczecin - 12-02-2010, 00:17
robertdg napisał/a: | malowanie drzwi plus cieniowanie elementow ościennych, koszt +/- 900zł |
do malowania jest jeden element, wiec nie rozumie, czemu koszt jest jak za 3 elementy.
idzie do lakiernika, pokazuje mu co jest 5, i placi max 350 zika,a ze ten musi wejsc na pozostale elementy, tak by lakier sie nie roznil, to juz jego sprawa, wiec koszt powinien sie zamknac w max 350 w skrajnych wypadkach 400pln . tyle bym zaplacil za to u magika ktory robil gala .
robertdg - 12-02-2010, 00:21
Rafal_Szczecin, lakiery powinno się cieniowac co by róznicy nie powinno byc znac, ja może i się nia znam, ale kazdy lakiernik i szpec od doboru lakieru Ci to powie, po pierwsze lakier się starzeje, a po drugie nigdy w 100% nie dobierzesz idealnego odcienia lakieru oraz grubości i zagęszczenia ziarna na metaliku, tymbardziej na srebrnym metaliku jak się dorze przyjrzysz to bardzo efektownie widać strukture bazy lakierniczej, o wiele bardziej niz np na kolorze ciemnym. Tak bynajmniej powinno byc jak chce sie mieć dobrze zrobione i aby się w oczy nie rzucało
KaWu - 12-02-2010, 07:41
Cezar napisał/a: | W tym roku na bank wykupuje AC |
już chyba w żadnej ubezpieczalni nie wykupisz. Masz auto starsze niż 10 lat.
mkm - 12-02-2010, 08:05
Wykupi, wykupi... np. w Warcie.
Kmer - 12-02-2010, 08:13
Czarek nie ma co się bawić w łatanie tych drzwi,tylko wymienić na nowe,pod listwą drzwi są profilowane i nie wyprowadzi się tego tak jak było,żeby to wyprowadzić trochę kitu będzie musiało iść,miałem podobna sytuacje,w trakcie roboty podjąłem decyzje żeby wymienić drzwi na nowe,także moja rada wymiana drzwi na nowe,i tak nie Ty za to płacisz.
Co do cieniowania elementów,to nie liczy się tego tak jakby był malowany cały nowy element,sadze ze samo malowanie zamknie się w 500 PLN.
|
|
|