[97-04]Galant EAxA/W - kierownica
artufcb - 14-09-2015, 04:00
Chciałbym obszyć kierownicę skóra. Mam zwykła, nieskórzana. Lepszy efekt będzie na oryginalnie skórzanej czy to bez różnicy?
Gdybym chciał kupić oryginalnie skórzana to jak jest z kwestią poduszki? Bo większość aukcji na allegro jest bez poduszek. One też były skórzane czy sama obręcz? A jeśli nie to obszywaja środek kierownicy czyli poduszkę?
Jak jest z wymontowaniem i z zamontowaniem poduszki? Duży problem?
Hugo - 14-09-2015, 08:34
artufcb napisał/a: | One też były skórzane czy sama obręcz? | Były normalne plastikowe. artufcb napisał/a: | Jak jest z wymontowaniem i z zamontowaniem poduszki? Duży problem? | Żaden. Odpinasz akumulator, odkręcasz 2 śrubki na Torxa po bokach poduszki, odsuwasz ją od kierownicy, odłączasz wtyczki od poduszki i klaksonu i jest Twoja.
Tomii - 14-09-2015, 08:37
artufcb napisał/a: | Chciałbym obszyć kierownicę skóra. Mam zwykła, nieskórzana. Lepszy efekt będzie na oryginalnie skórzanej czy to bez różnicy?
Gdybym chciał kupić oryginalnie skórzana to jak jest z kwestią poduszki? Bo większość aukcji na allegro jest bez poduszek. One też były skórzane czy sama obręcz? A jeśli nie to obszywaja środek kierownicy czyli poduszkę?
Jak jest z wymontowaniem i z zamontowaniem poduszki? Duży problem? |
Poduszki powietrzne nie są obszywane skórą no chyba że tak sobie zażyczysz przed wymontowaniem poduszki/kierownicy odepnij akumulator dla bezpieczeństwa oraz aby nie pojawiła się później kontrolka airbagu, potem tylko dwie śruby na torx po bokach kierownicy, odpinasz wtyczkę od poduszki i masz ją wymontowaną, nakrętkę kierownicy odkręcasz kluczem chyba 17 na przedłużce, potem ją delikatnie obstukujesz ręką aby zeszła z wałka.
Sunderland86 - 14-09-2015, 09:13
Tomii napisał/a: | Poduszki powietrzne nie są obszywane skórą no chyba że tak sobie zażyczysz |
Chyba po to, aby był problem z odpaleniem poduszki w razie wypadku...
artufcb - 17-09-2015, 03:59
Jeśli zamierzam ją obszyć to kupić w obojętnie jakim stanie aby skórzana?
Owczar - 17-09-2015, 15:34
Bierz skórzana. Do obszycia najlepiej zdjąć starą skórę. Wtedy masz kierownicę o tej samej grubości.
Te bez skóry są grubsze.
Możesz zamówić też skórę na wzór starej i obszyc samemu. Ja tak właśnie zrobiłem. Pokrowiec fajnej jakości, a całkowity koszt to 80zł.
Marcino - 17-09-2015, 15:49
Owczar, podaj namiary na te pokrowce?
Rozumiem ze starą skórę zdjąłeś.
Owczar - 17-09-2015, 15:53
Tak. Stara była zdjęta. Akurat na tej kierownicy była klejona skóra. W dodatku z kawałków. Ale wysłałem jako całość i gość przysłał nowy perforowanej skóry tymczasowo nie miał. Ale ta jest trwalsza. Dobrze mieć opalarke do wykończenia. Ja detale wykanczalem zelazkiem
http://allegro.pl/obszywa...5671589962.html
pawel_201 - 08-01-2016, 16:57
Witam mam pytanko , czy kierownica nardi od carismy bedzie pasować do gala ??
I czy w ogóle jest taka sama wymiarowo ?
Hugo - 08-01-2016, 18:40
pawel_201, będzie pasować, bo to identyczne kierownice.
herkules - 08-01-2016, 20:30
Ewentualnie będziesz musiał wykonać otwór na dźwignię tempomatu, albo ją zdemontować jak ja.
mar111cin - 08-01-2016, 21:05
zdemontowałeś tempomat, bo nie miałeś na niego otworu?
pawel_201 - 09-01-2016, 10:17
Wielkie Dzięki Panowie
herkules - 17-01-2016, 19:19
Dokładnie. Zdemontowałem tempomat, bo go nie używam i nie jest mi potrzebny. Jak komuś jest niezbędny, żaden problem . Jeden otwór.
obcy87 - 08-02-2016, 14:05
herkules napisał/a: | Jak komuś jest niezbędny, żaden problem . Jeden otwór. |
JAk ktoś ma stara kierą z tempomatem a kupił kiere bez to wystarczy że odkręci 6 śrubek i zamieni sobie plastiki (te z tyłu kierownicy). Nic nie trzeba ciąć ani wiercić. Wczoraj przerabiane.
|
|
|