To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Colcik 2Fast4U created by KucharZ

2Fast4U - 31-08-2010, 18:33

Hmm a to dziwne, bo na tyle też mam Kayaby i naprawde nie narzekam. Zresztą różnice między przodem, a tyłem czuje gdy przejeżdżam przez hopkę zwalniającą, gdyż tył zjeżdża wyraźnie "twardziej". Być może przez to że jest lżejszy, choć nawet z 4 osobami na pokładzie da sie odczuć tą różnice.
2Fast4U - 05-10-2010, 00:39

Dzisiaj troszkę się działo...;)

Jak go rozpakuję i zrobię to poznacie nowego Cyborga :D

KaWu - 05-10-2010, 08:29

2Fast4U, malowaleś garaz :?: :D
mackbeth - 05-10-2010, 08:44

O kurcze:)
A ja widziałęm go chwilę przed zapakowaniem:)
tak akurat wczoraj trafiłem:)

W sumie:)Ale kurzu było:)

robertdg - 05-10-2010, 08:56

2Fast4U napisał/a:
Dzisiaj troszkę się działo...;)
undefined
Jak go rozpakuję i zrobię to poznacie nowego Cyborga :D

Na moje oko, cos kombinowane z dachem, ofkors tym od garażu :mrgreen:

rosomak1983 - 05-10-2010, 09:43

KaWu napisał/a:
malowaleś garaz :?: :D

Kawu to kobieta :wink:

KaWu - 05-10-2010, 11:55

rosomak1983, Kawu to nie kobieta :P

Ale 2Fast4U, tak - dzięki :twisted:

2Fast4U - 06-10-2010, 19:20

OK na Cyborga się nie nabraliście :P Za często Deejay’a ktoś odwiedza, ale z tym dachem dobrze kombinujecie :)
Ponieważ tak jak już wcześniej pisałam dach Colta to przed zimą jego największa bolączka, pod wpływem tematu mkm’a postanowiłam się nim zająć jak najszybciej :) Szybka konsultacja z Deejay’emi już byliśmy umówieni w sprawie tępienia zrudziałych purchli z dachu :)
Co prawda Deejay wybrał inną metodę zabezpieczenia dachu przed zimą niż mkm, ale ważne, żeby było skutecznie ;)
Niestety nie zrobiłam zdjęć dachu przed rozpoczęciem prac, ale zapewne większość z Was wie jak rdza lubi wysypywać na dachu, więc mam nadzieje, że nie trudno Wam będzie sobie to wyobrazić :)
Po otrzymaniu mms’a z pierwszego dnia pracy byłam lekko przerażona, wiadomość wyglądała tak:
http://img709.imageshack.us/i/foto1639t.jpg/
dodatkowa informacja mówiła, że na łatanie poszła cała puszka szpachli aluminiowej i chyba trzeba będzie dokupić jeszcze jedną :P o masie szlifowania tylko wspomnę.

A kurzu jak pisał mackbeth faktycznie było sporo, co potwierdzają fotki.
Po odtłuszczeniu dach wyglądał tak:

A tak po nałożeniu ocynku:

Jako, że u Deejay’a zawsze musi być najbardziej idealnie jak się tylko da, postanowił nałożyć w niektóre miejsca jeszcze trochę szpachli, po ponownym szlifowaniu, kolejnym ocynku i odtłuszczeniu dach przygotowany do położenia podkładu wyglądał tak:

A tu już w trakcie pracy:

I już z podkładem:

Apropos jak Wam się podoba taki biały „berecik” ?? :)
A tu już fotka ze wczoraj, dodana na życzenie Deejay’a ;)

Colcik czeka na malowanie lakierem, mam filmik z tego procesu ale na razie myślę, jakby go tu dodać bo jest dość spory.

robertdg - 06-10-2010, 19:27

2Fast4U napisał/a:
propos jak Wam się podoba taki biały „berecik” ?
Prawie jak Cooper "S" :biggrin:
kartomaniak gti - 06-10-2010, 19:32

Dorotko zostaw biały dach :P
londolut - 06-10-2010, 19:49

Ja bym wolał na odwrót: śnieżnobiały CA0 i czarny dach.
2Fast4U - 06-10-2010, 19:50

kartomaniak gti napisał/a:
Dorotko zostaw biały dach :P

Hehe :) namawiali mnie na to, ale jednak co czarny to czarny ;) Jak znam Deejay'a to właśnie poleruje czarny dach :)

KaWu - 07-10-2010, 10:01

robertdg napisał/a:
Prawie jak Cooper

To samo mialem napisać :)

2Fast4U napisał/a:

Oooo coś nowego. Może ktoś objaśnić z czym i jak sie to je :?: Ma spełniać dodatkowe zabezpieczenie :?:

Pracowałem XX lat temu w mieszalni lakierów ale ocynku nie sprzedawałem lakernikom.. co innego ołów w farbie :P

robertdg - 07-10-2010, 16:23

KaWu napisał/a:
2Fast4U napisał/a:

Oooo coś nowego. Może ktoś objaśnić z czym i jak sie to je :?: Ma spełniać dodatkowe zabezpieczenie :?:

Pracowałem XX lat temu w mieszalni lakierów ale ocynku nie sprzedawałem lakernikom.. co innego ołów w farbie :P

Szczerze, tez mnie to dziwi, bo te popularne ocynki w spreyach, nakłada się na goła blache, gdyż w innych przypadkach współpracować nie chcą

deejay - 07-10-2010, 22:42

tak dokładnie , ocynk został połozony tylko na gołą blachę i zapruszone zostały krawędzie aluminiowej szpachl to tyle :)