Nasze Miśki - Colcik 2Fast4U created by KucharZ
2Fast4U - 31-08-2010, 18:33
Hmm a to dziwne, bo na tyle też mam Kayaby i naprawde nie narzekam. Zresztą różnice między przodem, a tyłem czuje gdy przejeżdżam przez hopkę zwalniającą, gdyż tył zjeżdża wyraźnie "twardziej". Być może przez to że jest lżejszy, choć nawet z 4 osobami na pokładzie da sie odczuć tą różnice.
2Fast4U - 05-10-2010, 00:39
Dzisiaj troszkę się działo...;)
Jak go rozpakuję i zrobię to poznacie nowego Cyborga
KaWu - 05-10-2010, 08:29
2Fast4U, malowaleś garaz
mackbeth - 05-10-2010, 08:44
O kurcze:)
A ja widziałęm go chwilę przed zapakowaniem:)
tak akurat wczoraj trafiłem:)
W sumie:)Ale kurzu było:)
robertdg - 05-10-2010, 08:56
2Fast4U napisał/a: | Dzisiaj troszkę się działo...;)
undefined
Jak go rozpakuję i zrobię to poznacie nowego Cyborga
_________________ |
KaWu napisał/a: | 2Fast4U, malowaleś garaz |
Na moje oko, cos kombinowane z dachem, ofkors tym od garażu
rosomak1983 - 05-10-2010, 09:43
KaWu napisał/a: | malowaleś garaz |
Kawu to kobieta
KaWu - 05-10-2010, 11:55
rosomak1983, Kawu to nie kobieta
Ale 2Fast4U, tak - dzięki
2Fast4U - 06-10-2010, 19:20
OK na Cyborga się nie nabraliście Za często Deejay’a ktoś odwiedza, ale z tym dachem dobrze kombinujecie
Ponieważ tak jak już wcześniej pisałam dach Colta to przed zimą jego największa bolączka, pod wpływem tematu mkm’a postanowiłam się nim zająć jak najszybciej Szybka konsultacja z Deejay’emi już byliśmy umówieni w sprawie tępienia zrudziałych purchli z dachu
Co prawda Deejay wybrał inną metodę zabezpieczenia dachu przed zimą niż mkm, ale ważne, żeby było skutecznie
Niestety nie zrobiłam zdjęć dachu przed rozpoczęciem prac, ale zapewne większość z Was wie jak rdza lubi wysypywać na dachu, więc mam nadzieje, że nie trudno Wam będzie sobie to wyobrazić
Po otrzymaniu mms’a z pierwszego dnia pracy byłam lekko przerażona, wiadomość wyglądała tak:
http://img709.imageshack.us/i/foto1639t.jpg/
dodatkowa informacja mówiła, że na łatanie poszła cała puszka szpachli aluminiowej i chyba trzeba będzie dokupić jeszcze jedną o masie szlifowania tylko wspomnę.
A kurzu jak pisał mackbeth faktycznie było sporo, co potwierdzają fotki.
Po odtłuszczeniu dach wyglądał tak:
A tak po nałożeniu ocynku:
Jako, że u Deejay’a zawsze musi być najbardziej idealnie jak się tylko da, postanowił nałożyć w niektóre miejsca jeszcze trochę szpachli, po ponownym szlifowaniu, kolejnym ocynku i odtłuszczeniu dach przygotowany do położenia podkładu wyglądał tak:
A tu już w trakcie pracy:
I już z podkładem:
Apropos jak Wam się podoba taki biały „berecik” ??
A tu już fotka ze wczoraj, dodana na życzenie Deejay’a
Colcik czeka na malowanie lakierem, mam filmik z tego procesu ale na razie myślę, jakby go tu dodać bo jest dość spory.
robertdg - 06-10-2010, 19:27
2Fast4U napisał/a: | propos jak Wam się podoba taki biały „berecik” ? | Prawie jak Cooper "S"
kartomaniak gti - 06-10-2010, 19:32
Dorotko zostaw biały dach
londolut - 06-10-2010, 19:49
Ja bym wolał na odwrót: śnieżnobiały CA0 i czarny dach.
2Fast4U - 06-10-2010, 19:50
kartomaniak gti napisał/a: | Dorotko zostaw biały dach |
Hehe namawiali mnie na to, ale jednak co czarny to czarny Jak znam Deejay'a to właśnie poleruje czarny dach
KaWu - 07-10-2010, 10:01
robertdg napisał/a: | Prawie jak Cooper |
To samo mialem napisać
2Fast4U napisał/a: | A tak po nałożeniu ocynku: |
Oooo coś nowego. Może ktoś objaśnić z czym i jak sie to je Ma spełniać dodatkowe zabezpieczenie
Pracowałem XX lat temu w mieszalni lakierów ale ocynku nie sprzedawałem lakernikom.. co innego ołów w farbie
robertdg - 07-10-2010, 16:23
KaWu napisał/a: | 2Fast4U napisał/a: |
A tak po nałożeniu ocynku: |
Oooo coś nowego. Może ktoś objaśnić z czym i jak sie to je Ma spełniać dodatkowe zabezpieczenie
Pracowałem XX lat temu w mieszalni lakierów ale ocynku nie sprzedawałem lakernikom.. co innego ołów w farbie |
Szczerze, tez mnie to dziwi, bo te popularne ocynki w spreyach, nakłada się na goła blache, gdyż w innych przypadkach współpracować nie chcą
deejay - 07-10-2010, 22:42
tak dokładnie , ocynk został połozony tylko na gołą blachę i zapruszone zostały krawędzie aluminiowej szpachl to tyle
|
|
|