Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] Drżący napinacz przy niskich obrotach
goblin_85 - 26-05-2010, 11:05
Hej,
Narysowałem na kole pasowym linię i niestety po skręcie kołami nie była "w jednym miejscu". Koło pasowe zakupiłem, więc w weekend czeka mnie wymiana:)
Mam pytanie, w którą stronę odkręcić śrubę? zgodnie z ruchem wskazówek zegara czy odwrotnie?
Czy po założeniu nowego koła przed dokręceniem trzeba nałożyć jakiś klej na śrubę?
Czy da się wymienić koło pasowe bez ściągania koła i nadkola?:)
Pozdrawiam!
robertdg - 26-05-2010, 13:57
goblin_85 napisał/a: | w którą stronę odkręcić śrubę? zgodnie z ruchem wskazówek zegara czy odwrotnie?
| w lewo, odwrotnie do wskazowek zegara
goblin_85 napisał/a: | Czy po założeniu nowego koła przed dokręceniem trzeba nałożyć jakiś klej na śrubę? | niekoniecznie, jednakze kropelka kleju do gwintow nie zaszkodzi, dokrecamy kluczem dynamometrycznym momentem 110NM
goblin_85 napisał/a: | Czy da się wymienić koło pasowe bez ściągania koła i nadkola?:) | da sie ale jest trudniej, szybciej i latwiej sciagajac kolo i nadkole
goblin_85 - 26-05-2010, 15:09
a czy istnieje możliwość dokręcenia "na oko" jeśli nie posiadam klucza dynamometrycznego?:)
robertdg - 26-05-2010, 15:20
goblin_85 napisał/a: | "na oko" | to chłop w szpitalu umarł
Jezeli masz dobry klucz i wyczucie to dasz rade.
goblin_85 - 26-05-2010, 15:28
Super!
Dzięki za pomoc;)
Pozdrawiam
Ppiotr - 26-05-2010, 17:59
dokręcaj ile masz sił nie urwiesz śruby tylko dobry klucz a co do natkola nie trzeba ściągać masz rewizję idzie dobrze
[ Dodano: 26-05-2010, 18:07 ]
a jeszcze jedno 110 NM to jest ok 11kg/1m tz kładziesz ma koniec przedłużki 1 metrowej 11kg
goblin_85 - 29-05-2010, 20:44
Wymieniłem koło pasowe, stare było w bardzo opłakanym stanie...Wszystko skręciłem, naciągnąłem pasek i odpaliłem motor.
Nie wiem czemu ale pasek na niskich obrotach wpada w straszne drgania, a napinacz szaleje (rolka i sprężyna napinacza były wymieniane).
Sprawdziłem rolki po poluzowaniu paska czy nie latają - tylko rolka od pompy wspomagania trochę lata na boki- minimalnie...czy to może być przyczyną drgań na niskich obrotach?
Werwolf - 31-05-2010, 08:14
Czy to luzy na rolce nie wiem. U mnie okazało się że z niewyjaśnionych przyczyn pasek przeskoczył o jeden rowek na zewnątrz na dwóch kołach. Trochę go na obrzerzu postrzępiło, więc postanowiłem wymienić. Ponieważ mój mechanik nie dostał zachwalanego na forum Dayco 6PK1640 kupił Continentala 6PK1642. No i drgania paska na wonych obrotach i przy dodawaniu gazu jakby zmalały, nawet mam wrażenie że zniknęłu całkiem. Na początku wydawało mi sie że coś gwiżdże, ale teraz chyba cisza (może jakieś łożysko, niby sprawdzane bez paska, no ale różnie to z łożyskami bywa).
Pozdrawiam
Werwolf
robertdg - 31-05-2010, 11:33
Werwolf napisał/a: | U mnie okazało się że z niewyjaśnionych przyczyn pasek przeskoczył o jeden rowek na zewnątrz na dwóch kołach | szukałeś tych przyczyn
Werwolf - 31-05-2010, 17:50
Do tej pory (czyli przez cztery lata) nie miałem z tym problemu. Pasek wymienialem raz, niedługo po zakupie samochodu.
Ostatnio zmieniałem napinacz, no i pewnie wtedy niedopatrzyłem i źle załorzyłem pasek. Za jakiś czas zerknę czy nie "przeskoczył" znowu. Jeżeli okaże się że tak - wtedy będę się martwił. Póki co jeżdżę.
Werwolf
Ppiotr - 01-06-2010, 09:37
wymień amortyzator najlepiej z rolką i po problemie
Werwolf - 01-06-2010, 10:24
Tak po problemie, tylko minimum 600zł mniej w kieszeni, a efekt niepewny.
Werwolf
goblin_85 - 01-06-2010, 12:46
Ja wymieniłem rolkę napinającą oraz sprężynę- Drgań nie było.
Wymieniłem koło pasowe wału i drgania wróciły, czasami są momenty że jest ok ale niestety bardzo bardzo rzadko:(
Carismaniak - 02-06-2010, 11:20
no i u mnie wystapilo to samo straszne drgania na napinaczu i na dodatek przeskakuje mi pasek o jedno oczko i czase wraca a wczesniej wymienilem to nieszczesne kolo pasowe na wale i po tej wymianie po jakims czasie slysze dziwne dzwieki od silnika bylem juz u wielu mechaniorow i nic zaden nie powiedzial nic nowego jeden ze to wina kola pasowego drugi ze nowy napinacz trzeba a po wymianie tych obu czesci nadal mam ten problem nie wymienilem jeszcze paska wielorowkowego ale zaraz jade go kupic i po wymianie napisze co i jak czy cos sie zmienilo byc moze pasek sie wyciagnol a ten pasek to mi wlasnie przeskakuje na pompie wspomagania :/
[ Dodano: 04-06-2010, 19:32 ]
a wiec po oddaniu samochodu do serwisu diesla okazalo sie iz przyczyna tego napinacza ze tak strasznie warxczal i mial takie drgania byla rolka na alternatorze wyglada ona po zmianie jak na zdjeciu nizej jest to nowa rolka z wysprzeglikiem o ile sie nie myle tak mi powiedzial mechanik laczny koszt naprawy wraz z wymiana i uszczelnieniem mojej pompy paliwa "lucas" zaplacilem 370 zl pompa uszczelniona byla tylko od gory maly wyciek przy ciegienku gazu chyba tyle nie proponuje wymianic i kombinowac jak ja ze napinacz wymieniony ecc tylko i wylacznie to kolko pozdrawiam
http://img99.imageshack.us/i/20100604181328.jpg/
goblin_85 - 07-06-2010, 08:33
Pojadę w najbliższym czasie wymienić to koło i dam znać czy drgania ustały.
Jeszcze pewnie czeka mnie wymiana pompy wspomagania, bo przycina i skrzeczy przy maksymalnym obciążeniu
Pozdrawiam!
|
|
|