Chcę Kupić Outlandera - MIVEC i LPG
Old JDM - 03-03-2014, 17:40
Fragu napisał/a: | Old JDM - 15tys km na zwykłych irydówkach właśnie mija - wszystko gra |
To tylko potwierdza moja teze - ze jedne autka do LPG sie absolutnie nadaja a inne nie.. Lepszych dowodow juz chyba nie ma
Komandor - 03-03-2014, 18:43
OK. Chyba już wszystko zostało powiedziane za i przeciw. Przejdźmy do konkretów - jakie warsztaty polecacie do montażu lpg do O2?
i9i - 03-03-2014, 19:57
Komandor napisał/a: | jakie warsztaty polecacie do montażu lpg do O2? |
Solidne. Pojeździj po okolicznych warsztatach, poprzyglądaj jak montują gaz do innych aut. Czy wiercą sobie na luzie bez ogródek, czy jednak demontują kolektory, jak łączą kable, czy izolacja i trytytka to jedyne materiały. To wszystko można zauważyć podvzas wizyty informacyjnej o instalacji. Zwracaj uwagę co tłumaczy szeryf (przeważnie szef rozmawia o kosztach i instalacjach) i na co naciska. Do wniosków dojdziesz sam.
qbota - 04-03-2014, 09:38
i9i napisał/a: | Pojeździj po okolicznych warsztatach, poprzyglądaj jak montują gaz do innych aut. |
...jeśli masz czas.
Ja gdy już zdecydowałem się na BRC, postanowiłem zakładać w Czakramie jako, że są importerem/dystrybutorem i mają największe doświadczenie. Zadzwoniłem do nich 3 razy rozmawiając z różnymi ludźmi na różnych stanowiskach za każdym razem trochę inaczej ściemniając. Każdy mówił, że akurat z Poznania nie ma sensu do nich jechać, bo na miejscu jest macher który robi lepiej od nich. Po uzyskaniu tej informacji poszukałem opinii w sieci, potem odwiedziłem warsztat. Gość jest pozytywnym maniakiem na punkcie instalacji gazowych - chcąc sprawdzić jego kompetencje zapytałem o jakiś szczegół techniczny i dostałem 20 minutowy wykład w temacie. Sam jeździ dieslem... nie no żartuję ma chyba Mazdę, na pewno V6. Na lpg rzecz jasna.
Firma Rodan z Poznania z ul. Tymienieckiego.
I jakby ktoś do niego trafił to proszę mówić, że polecał ten od czarnego rocznego OII to może mi da dychę rabatu na przegląd
Old JDM - 04-03-2014, 12:28
Z mojej strony moge polecic 2 miejsca montazu. Oba sprawdzone i chwalone. Tyle tylko, ze ja mieszkam na poludniu PL - wiec i fachowcy tez sa z poludnia
1. GCAUTOGAZ Czeladz (http://www.gcautogaz.pl/) - chlopaki dawniej pracowali dla ElpiGazu, ale poszli na swoje. Bardzo dokladni i bardzo krytyczni jak zobacza jakis "shit" zalozony w silniku. Mozna powiedziec - perfekcjonisci. Samochod nie wyjedzie dopoki nie bedzie jezdzil jak sie nalezy.
2. EKO-CAR Jastrzebie Zdroj (http://www.eko-car.com/) - czlowiek legenda polskiego LPG. Jezdzil na warsztaty do Reichu, dobrych ponad 20 lat temu w tym temacie. Przyjezdzaja do niego samochody wysokiej polki z Niemiec (np nowe S-Klasy). Posiada wlasna hamownie MAHA. Czesto samodzielnie dociaga mape - zeby osiagnac jak najlepsze rezultaty.
Z obiema firmami (ludzmi) mialem przyjemnosc i bardzo sobie chwale.
Artii - 30-05-2014, 13:51
Old JDM napisał/a: |
2. EKO-CAR Jastrzebie Zdroj (http://www.eko-car.com/) - czlowiek legenda polskiego LPG. Jezdzil na warsztaty do Reichu, dobrych ponad 20 lat temu w tym temacie. Przyjezdzaja do niego samochody wysokiej polki z Niemiec (np nowe S-Klasy). Posiada wlasna hamownie MAHA. Czesto samodzielnie dociaga mape - zeby osiagnac jak najlepsze rezultaty.
Z obiema firmami (ludzmi) mialem przyjemnosc i bardzo sobie chwale. |
Ja zakładałem w u nich w 4G63 - jednak pojawiało się CE z którym nie mogli sobie poradzić mimo hamowni. Dopiero podjechałem do Pana Sebastiana który mnie skasował 150zł ale CE się już nie pojawiło. Z plusów EKO-CAR mogę powiedzieć iż założyli mi wlew od gazu obok wlewu PB, no i zatankowali do pełna .
plecho1 - 30-05-2014, 14:08
A jaki pojawiał Ci się błąd bo paląca się kontrolka może informować o wielu problemach?
Artii - 20-06-2014, 14:33
Numeru błędu nie pamiętam bo było to kilka lat temu. Poszukaj na forum może o tym pisałem kiedyś?
Szulman - 20-06-2014, 16:33
Witam. Mam na liczniku 189000 km, cały czas na gazie BRC montowany fabrycznie we Włoszech. żadnych problemów z zaworami czy głowicą. Kiedyś zadałem pytanie o kontakt z osobami, które miały problem w swoich samochodach ale do dzisiaj nikt mi nie dał takich informacji. myślę że to jakiś mit wyssany z jakichś niepewnych informacji. Pozdrawiam
elmundialo - 08-11-2014, 14:26
Witam.
Mariusz 20 50 czy jeździsz jeszcze na lpg, minęło prawie 5 lat od montażu i jestem ciekawy jaki przebieg wykręciłeś na lpg oraz jak ci się sprawuje.A może sprzedałeś swoje auto.Panowie czy ktoś wykręcił ponad 100tys km na lpg,wysiadły wam głowice czy jeździcie dalej bezawaryjnie?Proszę o wasze doświadczenia z lpg w MIVEC W użytkowaniu.
pozdrawiam
tomeksek - 11-03-2015, 21:54
Witam
Odgrzewam temat.
Czy ktos kto ma LPG w mivec 2.0 mial jakies powazniejsze problemy po przejechaniu >100tys na LPG ?
dhadrys - 11-03-2015, 23:05
A gdzie dobrze montuja instalacje w lubuskim?gorzów , zielona?
RaVciO - 12-03-2015, 16:02
dhadrys napisał/a: | A gdzie dobrze montuja instalacje w lubuskim?gorzów , zielona? |
Zielona Góra - Eko Auto Gas - Lech Okorski na Chynowie (ul. Poznańska 32)
BRC
michal84 - 12-12-2015, 23:21
Jakie instalacje zakładacie do silników Mitsu (MIVEC)? Co się lepiej sprawdzi Stag czy włoskie BRC lub Lovato? Gazownik poleca mi sterownik StagQbox Plus, wtryskiwacze Barracuda i reduktor KME Tur, tak instalacja składak. Czy taki zestaw będzie dobry, zrobił ktoś na takim zestawie więcej niż 100 tys. km i nie miał z silnikiem problemów, doradźcie jako praktycy?
nytsug - 13-12-2015, 05:43
Moim zdaniem ten zestaw co napisałeś jest bardzo dobry. Śmiało możesz instalować. Ogólnie wg mnie zarówno reduktory jak i sterowniki STAG i KME to dobre rozwiązanie.
|
|
|