To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lancer Ogólne - Nowy Lancer LUTY 2007

michalp - 13-12-2006, 16:57

Cytat:
...ksztalt klina charakteryzujacy "sportowy" design

taa... tylko wyszedł im mieszek do dmuchania w kominek...

Było nie było - służbową fokę na nowego Lancera zamieniłbym od ręki :)

sla - 13-12-2006, 17:24

Robson86 napisał/a:

...dlaczego tak sadzisz??...jesli bedzie mial dobre wyposazenie, przystepna cene to mysle ze bez problemu sie bedzie sprzedawal :mrgreen:

Obecny też ma nawet b.dobre wyposażenie, ceną też nie odbiega od konkurentów a sprzedaje się dosyć mizernie. To, że jest ich mało nie świadczy o jakiejś wyjątkowości tego samochodu, tylko o rozminięciu się z oczekiwaniami potencjalnych nabywców.

Anonymous - 13-12-2006, 19:56

Bo u nas naród jakiś taki dziwny. Ponoć Rosjanie nie mają tego problemu a też Słowianie. Mnie się nowy Lancer średnio podoba ( a Focus już zdecydowanie opatrzył ).Po wcześniejszych zapowiedziach jestem lekko zawiedziony. Ale mnie to i tak nie dotyczy - zazwyczaj kupuję pojazdy schodzące z rynku jako już sprawdzone i bez większych wad. Swoją drogą chciałbym aby Mitsu wróciło do bardziej ostrych i agresywnych przodów - stary Gal do tej pory robi na mnie piorunujące wrażenie. :D
Robson86 - 13-12-2006, 20:31

sla napisał/a:
Obecny też ma nawet b.dobre wyposażenie, ceną też nie odbiega od konkurentów a sprzedaje się dosyć mizernie

...ale design jest nie na czasie. Ta konstrukcja ma juz dobrych kilka lat. heeh ciekawe ze na zapytanie dlaczego nie kupilbys/kupiles Lancera odpowiedz brzmi (w 90%) bo mi sie nie podoba wyglad i ma archaiczna deske rozdzielcza :wink: Jestem przekonany ze nowy Lancer bedzie wygladal duzo ladniej w realu niz na fotkach :wink: Tak samo bylo z Pajero (nowym), Civic'iem, Accordem i wieloma innymi autkami przed premierami:D
sla napisał/a:
To, że jest ich mało nie świadczy o jakiejś wyjątkowości tego samochodu

...oj swiadczy 8) Bo Polska to jest kraj zafascynowany niemiecka technologia (ofcorz nie wszyscy) Dlatego nowy np. Accord mimo ze jest piekny, dobrze wykonany, ma dobre wyposazenie, bezawaryjnosc, 3lata gwarancji itp. nie moze sie rownac (sprzedazowo) z np. passatem, vectra, mondeo ( w skrocie z niemieckimi autami). No jest jeden wyjatek -Avensis :D
Pozdroo

Anonymous - 13-12-2006, 20:50

Mi sie ten Lancer bardzo podoba - nie jest idealny, bo zawsze sie mozna czegos doczepic - jak w tym przypadku chromowanego grilla.

tak czy siak , chcialbym takiego miec :] najlepiej z silnikiem 2l turbo w wersji Ralliart :D

Chyba trzeba bedzie wbic zeby w sciane na pare lat :wink:

pamietajmy , ze detale moga sie ciagle zmienic , poza tym na kazdym zdjeciu pokazana jest wzbogacona wersja - podstawowa napewno nie wyjdzie z spojlerkiem i progami, mam nadzieje, ze ten grill zmienia bo sie blyszczy jak psu jaja i wogole jest taki - na sile , zeby jakis chromik dodac. Zupelnie niepotrzebnie.

Co do tylu - ktory sie niektorym niepodoba ( badz razi fakt, ze jest podobny do alfy czy jakiegos tam seata ;P ) poczekajcie na hatchbacka - cus sie zmieni , nie ? :mrgreen:

Anonymous - 13-12-2006, 21:04

Nawet niezły :? , ale niestety widać brak konsekwencji, jakieś wahanie i wydaje się, że MMC brak wyraźnej koncepcji na przyszłość
sla - 13-12-2006, 21:28

Accord nie może się równać sprzedażowo z samochodami niemieckimi, nie dlatego, że Polacy wolą inne auta, ale dlatego, że fizycznie go nie ma, to znaczy limity dla Polski są zbyt małe. Nie dotyczy to Toyoty i dlatego jej sprzdaż jest o wiele wyższa.Jeśli chodzi o Lancera to swoim wyglądem zewnętrznym i wnetrzem nie odbiega zbytnio od Corolli a klapa kompletna. Dlatego uważam, że swoim wyglądem zewnętrznym daleko odbiegającym od zapowiedzi nie zyska sobie zbyt wielu zwolenników i nie ma szans na zrobienie zamętu w swojej klasie. Ot kolejny poprawny sedan bez jakichkolwiek fajerwerków. Dlatego zgadzam się z zulu, iż przy projektowaniu samochodów brak u Mitsu jest konsekwencji i nawet nie może się zdecydować na rozpoznawalną atrapę silnika z firmowym znaczkiem.A przecież już była fajna w Galu, Lancerze czy Cari.
Cezar - 14-12-2006, 02:22

Cytat:
...Najnowsza odsłona Lancera została zbudowana na płycie podłogowej nowej generacji, która została użyta także w modelu Outlander. Jej nowatorska konstrukcja charakteryzuje się wysokim poziomem bezpieczeństwa oraz dużą sztywnością. Pod maską zamontowano nisko-emisyjną jednostkę DOHC MIVEC o pojemności dwóch litrów. Maksimum jej mocy szacowane jest na poziomie 152 koni mechanicznych. Do dyspozycji amerykańskich użytkowników zostanie po raz pierwszy oddana skrzynia CVT2. W niektórych wersjach wyposażeniowych będzie można zamówić specjalne łopatki umożliwiające zmianę biegów.

Producent zapewnia, że udoskonalona wydajność samochodu połączona z ekonomicznością zadowoli niejednego użytkownika. Wraz z premierą pojawi się także kilka wersji wyposażeniowych, które zadowolą gusta nawet najbardziej wybrednego klienta. Cennik nowego samochodu nie został jeszcze udostępniony.

Na europejskim rynku nowy Lancer pojawi się pod koniec przyszłego roku. W Polsce zaś przyjdzie nam poczekać na to auto najprawdopodobniej nawet do 2008 r. Nie wiadomo na razie nic, czy Mitsubishi przewidziało inne wersje nadwoziowe dla nowego Lancera.

Cytat z TEGO artykulu.
To niby u nas za rok bedzie :?

Anonymous - 14-12-2006, 08:06

Dlaczego inne marki jakoś szybciej sobie radzą czasowo pomiędzy conceptem a wersja produkcyjną? A tu szumne zapowiedzi, Concept X potem fefnaście zmian i szczucie coraz to nowymi zdjęciami a na koniec dadzą ochłap w 2008r. co najmniej 2 lata po premierze, a w 2008r. to już nie zrobi na nikim wrażenia, dziś jeszcze by zrobił. Dużo szumu i jak zwykle marne efekty zapewne...
Robson86 - 14-12-2006, 09:11

sla napisał/a:
Accord nie może się równać sprzedażowo z samochodami niemieckimi, nie dlatego, że Polacy wolą inne auta, ale dlatego, że fizycznie go nie ma, to znaczy limity dla Polski są zbyt małe

no niby tak ale nie do konca...owszem na Civica sa limity ale jakos na Accorda o takich limitach nigdy nie slyszalem. A w Kielcach na taka Honde klasy sredniej czeka sie ok. 3-8 tygodni...czyli podobnie do inych marek
sla napisał/a:
Jeśli chodzi o Lancera to swoim wyglądem zewnętrznym i wnetrzem nie odbiega zbytnio od Corolli a klapa kompletna

jestem ciekawy o ktorym lancerze mowisz...?? Bo ten co bedzie jest o niebo ladniejszy od Corolli. Mi sie bardzo podoba-takie jest moje zdanie na ten temat- jesli mialbym 70 tys PLN to poszedlbym do salonu Mitsu.
Jeszcze co do designu to wydaje mi sie ze od nowego Lancera zmieni sie stylistyka aut Mitsubishi. I nie jest to nieudana proba designu ale krok zmiany/powrotu do wizerunku jaki Mitsu miala pare lat temu. Ja i kilka innych osob w linni bocznej dopatrujemy sie delikatnej lini z Galanta EA podkreslam delikatnej :mrgreen: . Jeszcze co do conceptu X- to jest zapowiedz wersji Evolution X a nie cywilnego lancera :wink:
Pozdroo

sla - 14-12-2006, 10:01

Robson86 napisał/a:

jestem ciekawy o ktorym lancerze mowisz...??

Mówię o obecnym Lancerze, bo tylko on jest teraz na rynku.Wirtualnych samochodów nie ma sensu porównywać. Jeżeli nowy będzie dostepny w Polsce na podobnych warunkach, to czeka go analogiczny los. W 2008 roku będą już nowe modele najpopularniejszych compaktów, tak więc Mitsu będzie jak zwykle o jedne model do tyłu.

Anonymous - 18-12-2006, 13:49

Jestem tu pierwszy raz, więc witam wszystkich!

Ponoć o gustach się nie dyskutuje, ale przyznam że nie rozumiem do końca wszystkich malkontentów którzy zawiedzeni są wyglądem nowego lancera. Moim zdaniem wygląda dużo lepiej niż obecny model i nie tylko na tle konkurencji japońskiej. Owszem nie jest to jakiś nowatorski projekt, ale ma dość agresywny i nowoczesny wygląd. Przód podobny nieco do volvo, tył do alfy - no cóż, dla mnie nie jest to akurat wada. Myślę, że obok mazdy 323 będzie to jeden z ładniejszych sedanów japońskich w tej klasie. Nowa toyota auris (w wersji sedan ponoć nadal corolla) wypada moim zdaniem słabo w porównaniu do lancera.
Nowa corolla - http://www.motofakty.pl/a...ylko_sedan.html
Ta dopiero wygląda jak samochód dla emeryta...
Lepiej już prezentuje się nowy civic sedan, choć też do końca nie przemawia do mnie.
Ciekawe co pokaże nissan, bo almera ponoć już nie produkowana, ale jak patrzę na micrę to nie obiecuję sobie wiele.
Generalnie uważam nowego lancera za najbardziej udany model ostatnich lat wypuszczony przez mitsubishi - to oczywiście opinia na podstawie zdjęć, ale nie przypuszczam żeby na żywo prezentował się dużo gorzej.

pozdr.

Robson86 - 18-12-2006, 14:55

A6M2 napisał/a:
Ta dopiero wygląda jak samochód dla emeryta...

...po prostu samochod nastawiony na komfort i elegancka bryle (zapoczatkowana przez Avensisa). Hehe moim zdaniem i tak jest o niebo ladniejsza od obecnej Corolli sedan :P :mrgreen:
A6M2 napisał/a:
Przód podobny nieco do volvo

Mi bardziej Gala EA przypomina :mrgreen: :mrgreen:
Jesli chodzi o wyglad to mi od samego poczatku ten Lancer bardzo sie podobal i podoba sie dalej. A mysle ze w realu bedzie sie jeszcze lepiej prezentowal :mrgreen: ...
Ale gusta sa rozne.....
Pozdroo

Anonymous - 18-12-2006, 18:15

http://auto.gazeta.pl/auto/1,48316,3800005.html

Pozdrawiam

Anonymous - 19-12-2006, 10:48

Znalazł ktoś może w necie zdjęcia deski rozdzielczej nowego lancera?