Nasze Miśki - Lancer CBO 4G92 i CSO 4G63
Rafal_Szczecin - 28-12-2010, 15:29
brak slow
rosomak1983 - 28-12-2010, 15:30
puntspusy napisał/a: | na zimowce przy tej pogodzie to potrafi zamielic na trojce |
to GTi mieli na normalnym asfalcie na 3
mkm napisał/a: | Auto do jazdy codziennej czy budujesz zabawkę? |
do codziennej na wyłaczonym kompresorze i LPG, co jest moim zdaniem bardzo praktycznym rozwiazaniem.
pyjte - 28-12-2010, 15:55
No, a mówią że się nie da . Da się tylko ludzię się kryją na forum z takimi rzeczami
Wszyc - 28-12-2010, 16:38
pyjte napisał/a: | Da się tylko ludzię się kryją na forum z takimi rzeczami |
bo każdy kryje się ze swoimi pomysłami i chce by jego był jedyny jeszcze daje się lipne fotki by koledzy nie podpatrzyli zbyt dużo heh norma ja też nie dziele się nawet 50% info które mam taka cicha rywalizacja heheh
puntspusy - 28-12-2010, 17:15
mkm napisał/a: | Chyba pierwszy niskobudżetowy Misiek z wysokobudżetowym kompresorem |
no tak kompresor kosztowal najwiecej mkm napisał/a: | Chciałeś kompresor czy trafiła się okazja? |
chcialem kompresor turbo juz przeciez jest w lancerze sohc
mkm napisał/a: | No i najważniejsze, co się poprawiło, a co się „pogorszyło” w sensie – da się jeszcze poprawić. |
pogorszylo sie spalanie reszta sie poprawila auto idzie od 2,5 tys do odcinki
mkm napisał/a: | Auto do jazdy codziennej czy budujesz zabawkę? |
to DD car, normalnie jezdzi na LPG na blosie, do 4 tys ciagnie tez na gazie na kompresorze
kompresor z elektrosprzeglem ma to do siebie ze mozna go wlaczac i wylaczac podobnie jak sprezarke klimy, takze wlaczam lub wylaczam kiedy chce
rosomak1983 napisał/a: | to GTi mieli na normalnym asfalcie na 3 |
4G92 tylko na 1ce
Wszyc napisał/a: | taka cicha rywalizacja |
ta cichy wyscig zbrojen, a na powaznie to projekt jest na coltmani tu nie chcialem nic pisac ale mkm mnie namowil
robertdg - 28-12-2010, 18:20
puntspusy, czasami taniej kupić mercedesa niz sam kompresor
rosomak1983 - 28-12-2010, 19:06
puntspusy napisał/a: | mkm napisał/a:
Auto do jazdy codziennej czy budujesz zabawkę?
to DD car, normalnie jezdzi na LPG na blosie, do 4 tys ciagnie tez na gazie na kompresorze
kompresor z elektrosprzeglem ma to do siebie ze mozna go wlaczac i wylaczac podobnie jak sprezarke klimy, takze wlaczam lub wylaczam kiedy chce |
to mi sie własnie podoba najbardziej dobry pomysł na wiele zastosowań auta.
swinks_UK - 28-12-2010, 22:43
Podoba mi się projekt z kompresorem
Już kilka razy na forum pisałem, ze opcja elektrycznej sprężary jest lepsza jako modyfikacja niż rzeźba z turbinami w silnikach n/a. Może kosztowniejsza, ale moim zdaniem prostsza do ogarnięcia.
Jeszcze bym tylko ogarnął skrzynię biegów. Te Miśkowe mają mały zapas tolerancji zwiększonego momentu, dlatego np. masz w np. podobne skrzynie do ośki FxM42 i FxM51, pierwsze dla zwykłych aplikacji i drugie dla podniesionych mocy. Inaczej po prostyu skrzynka się zmieli.
BTW, jaką świnkę użyłeś do ogarnięcia ecu?
puntspusy - 29-12-2010, 10:44
swinks_UK napisał/a: | BTW, jaką świnkę użyłeś do ogarnięcia ecu |
Ecu Master DET3 + map sensor
odnosnie ceny kompresora to mysle ze nie jest on wcale drozszy od turbiny z baranem, jednym minusem jest czesto rezygnacja z klimatyzacji przy montazu kompresora, u mnie nie bylo tego dylematu ale moze sie pojawic jak sie ja ma
puntspusy - 04-04-2011, 08:07
w lancerze cso stuknelo 170 tys
zaczely tez stukac przednie amory zwlaszcza lewy
lewy amor byl mocno zmeczony zyciem, prawy calkiem dobry
wpadly nowe kayaby
pyjte - 20-04-2011, 11:19
Świat jest mały, jedzie człowiek kupić głośniki a tu patrzy lancer Fajna ta zabawka . Daj znać co i jak z tym dniem
puntspusy - 21-06-2011, 13:31
przed wyjazdem wakacyjnym Lancer CSO otrzymal
pelny serwis zawieszenia przod i tyl (tuleje, drazki wewnetrzne, zewnetrzne, koncowki) wszystko OEM
nowe Heble przod; tarcze brembo, klocki TRW, tyl; tarcze ATE, szczeki ATE, klocki ATE, plyn hamulcowy ATE
nowe opony yokohama advan A-460 4szt.
oleje filtry all
KaWu - 21-06-2011, 14:20
puntspusy, fajne te felgi - nawet mi sie widza.
Teraz to tarcze za male wygladaja do nich
puntspusy - 22-06-2011, 10:40
to tarcze tyl, przednie sa wieksze
pepi - 29-06-2011, 09:00
miałem okazje oglądać i widziałem jak jeździ
najbardziej gitarowy lancer - wszystko przemyślane i poskładane z głowa
kierowca tez wie co robi za kolkiem
robił mnie na 1/4 jak chciał w sumie to każdego kto stawał obok
gratulacje kris
|
|
|