To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - WEJŚCIE AUX - PODŁĄCZANIE MP3 PLAYER

grzesiopol - 06-02-2017, 22:30

A może po prostu coś ci nie łączy i dlatego masz czarny ekran. Ostatnio podłączałem kamerę Sony i też nie miałem obrazu ale pomogło poruszanie przewodami.

Oczywiście rozmawiamy o obrazie podczas postoju :?: Bo skoro czytałeś różne poradniki to powinieneś wiedzieć, że podczas ruchu pojazdu nie będzie wyświetlany obraz z DVD i z AUXa.

To twoje urządzonko powinno działać bez problemowo, jeżeli samo działa i wysyła prawidłowy sygnał. Jak możesz to sprawdź czy działa ci gdy podłączysz pod telewizor zez złączami RCA.

A po co chcesz dostawać się do tyłu MMCSa :?:

jahrnecki - 06-02-2017, 22:38

Na telewizorze działa - jest i dźwięk i obraz.

Mi się marzy wyświetlenie na MMCSie GoogleMaps. Zwłaszcza odkąd odkryłem GoogleNow i możliwość całkowicie bezdotykowej nawigacji - tylko przez polecenia głosowe.

A gdzieś na tym forum przeczytalem już takie zdanie:
"Witam
Aby AUX pracowal w czasie jazdy trzeba przeciac kabel bialy z niebieski czujnik predkosci oraz zrobic przelacznik na antene gps - poniewaz stacja czyta zmiany polozenia auta",

więc nie są to chyba płonne nadzieje:)

Jakaś sugestia gdzie szukać usterki? :)

tokyo - 06-02-2017, 22:56

sprawdz ile masz kabelkow za gniazdem chinch
sprawdz rowniez jaka masz wiazke za navi poniewaz mozesz miec podstawe bez obslugi video

grzesiopol - 06-02-2017, 23:30

Podłącz urządzenie i sprawdź kabelkami czy coś się dzieje, poruszaj złączami. Raczej tutaj powinien być problem. Jak nie to tak jak pisał tokyo

Co do dalszego działanie to jak nie masz kamery cofania to możesz wykorzystać wejście ale musisz zrobić jakiś przełączniczek do aktywacji wejścia w czasie jak będziesz korzystał.

jahrnecki - 08-02-2017, 14:00

Ok, wybralem sie do samochodu ze spora gama kabli - niestety bezowocnie. Nie dziala nawet zwykly jack na cinche. Aux nie wydaje najmniejszego dzwieku. Wszystkie inne funkcje mmcs wykonuje spiewajaco. Wyswietla DVD, laczy bluetooth z telefonem, zgrywa cdaudio na dysk twardy.

Sam znajac swoje zdolnosci manualne nie podejmuje sie tego demontowac, a zanim gdzies z tym pojade, chcialbym wiedziec czy jest sens.

W menu serwisowym jest cos takiego:
http://promomix.pl/images...0208_135816.jpg

grzesiopol - 08-02-2017, 20:28

Czyli wejście video jest OK wg. tego co widać. Brak kamery cofania, i tylnego ekranu. No to chyba tak jak pisał tokyo trzeba zajrzeć z tyłu, może rzeczywiście masz brak wtyczki lub sie wypięła. A ty masz MMCSa fabrycznie czy był dokładany. Jeżeli nie wiesz to wyślij mi vin na PW to sprawdzę w ASA czy było na wyposażeniu.

[ Dodano: 09-02-2017, 15:24 ]
A czy czasem nie wgrywałeś czegoś. :?:

Dodek007 - 15-04-2017, 00:24
Temat postu: [CY3A 1.8] "Cykające" gniazdo AUX
Witam wszystkich! Ostatnimi czasy stałem się bąrdzo szczęśliwym posiadaczem pięknego Lancera 1.8 benzyna, rocznik 2009. Jest to najprostsza wersja, żadnych zbędnych bajerów. Posiada najprostsze radio CD MP3 z AUX. AUX jest obsługiwane przez złącze "czincze" (nie wiem jak to sie pisze). Niestety problem polega na tym, ze to złącze jak sie juz uruchomi to dziwnie cyka. Dźwięk po puszczeniu z komórki słychać gdzieś daleko i bardzo cicho. Czy ktoś z Was miał kiedyś taki problem? Jeśli tak to jak sie z tym uporać? Postaram sie jutro nagrać film i go wrzucić, żeby dokładniej pokazać na czym polega problem.
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i życzę wszystkim Wesolych Świąt!
Piotrek

hubus - 15-04-2017, 08:25

Jeżeli w ogóle coś słyszysz w samochodzie to stawiam na komórkę. Podłączasz przez gniazdo słuchawkowe? Jeżeli tak to sprawdź czy nie masz na komórcę jakiś systemów przestrzennych włączonych, którę dają taki efekt - na słuchawkach to dobrze brzmi. Druga sprawa to kabelek do komórki, czy to kupiony chinch-jack czy sam cos kombinowałeś?
Dodek007 - 15-04-2017, 08:31

Dzięki wielkie za szybką odpowiedź! Wczoraj dosc późno pisałem i zapomniałem kompletnie, żeby powiedzieć, ze bez podpięcia rownież to sie dzieje :/ także kable, Komorka są w porządku. Po prostu tak jest zawsze...
brylekVFR - 15-04-2017, 11:18

Ten typ tak ma, podobno wymiana kabla między gniazdem a radiem pomaga. Na taki ekranowany, żeby odseparowac zakłócenia. Ja już od roku zbieram się żeby to zrobić. Czy pomoże to się okaże, na pewno nie zaszkodzi bo problemy mam jak Ty
pablo diablo - 15-04-2017, 21:22

Dodek007 napisał/a:
Lancera 1.8 benzyna, rocznik 2009. Jest to najprostsza wersja, żadnych zbędnych bajerów

Kolego raczej tutaj sie dużo mylisz, może dlatego że nie miałeś okazji pokierować wyższą wersją w trasie. Sterownie kierownicy automat na autostradzie, klima, czy zestaw głośnomówiący itd to nie są zbędne bajery a mega wygoda, gdybyś miał wersje gdzie wygrywasz muzykę na dysk twardy nie musiał byś podpinać pod AUX . Tyle krytyki teraz porada wymień sobie na radio np, podstawowe tylko nowsze które posiada USB i tak podpinaj muzykę

lurek - 18-04-2017, 09:41

Zanim posłuchasz rad kolegów i rozwalisz pół auta to zrób tak:

1. uruchom samochód
2. podłącz player/komórkę itp. (włącz muzykę)
3. przełącz dźwięk w aucie na AUX

jak nadal cyka to patrz rady powyżej ;)

słaby dźwięk, aux już tak ma. Zarówno w lancerze jak i bmw :P Daj głośniej na urządzeniu, a dopiero potem głośniej w radiu Szału nie będzie ale do posłuchania.

brylekVFR - 18-04-2017, 10:25

Dodek007 napisał/a:
bez podpięcia również to sie dzieje

lurek czytamy wcześniejsze posty,Mam tą samą przypadłość i wiem że żadna z Twoich rad nie przynosi najmniejszego skutku, Nie wiem jakie masz zdolności ale w Lancerze można rozebrać deskę w 2 min bez najmniejszych uszkodzeń.

lurek - 18-04-2017, 11:55

Piszę ze swojego doświadczenia, jak nie wykonam "procedury" jak opisałem to też mi cyka w głośnikach.

Nie wdaję się w dyskusję ile czasu zajmuje to tamto, uważam, że zanim zaczniemy demontaż należy spróbować innych, nie inwazyjnych, rozwiązań. Może w twoim przypadku coś faktycznie padło.

brylekVFR - 18-04-2017, 12:47

Problem leży w nie odizolowanych przewodach, trzeba je wymienić na ekranowane ponieważ na zwykłych kabelkach łapie zakłócenia np. z telefonu. U siebie będe montował monitory zewnętrze to od razu podmienię te przewody, zobaczymy czy pomoże.