To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - 7g V6 :]

k@rol - 08-09-2011, 21:06

ładnie wygląda taka V-ka(chyba każda) tylko ta instalacja gazowa troszkę ją szpeci :wink:
areksz121 - 09-09-2011, 08:10

Karol ja też chcę taką gałkę :D
k@rol - 09-09-2011, 09:35

Na żywo wygląda gorzej ;/ galka oczywiście
k@rol - 09-09-2011, 20:19

dziś miałem chwilkę więc wrzucam obiecany silnik do wglądu, sorry za jakośc, zdjęcia z telefonu :|

szpala85 - 09-09-2011, 21:06

:mrgreen: czym czyściłeś plastiki od osłony rozrządu :mrgreen: .... kokpitem :mrgreen: ... bo świeci się te 6A12 jak nie powiem co :mrgreen: hehe ładny , taki jak mój , a ten LPG to go tak nie szpeci ..... ewentualnie wygląda jak by został zaatakowany przez ALIENA ( kto oglądał ALIEN 4 to wie o co chodzi ) :mrgreen:
k@rol - 09-09-2011, 21:15

szpala85 napisał/a:
kokpitem

no może troszkę :wink:

wojtas - 10-09-2011, 16:03

k@rol napisał/a:
ładnie wygląda taka V-ka(chyba każda) tylko ta instalacja gazowa troszkę ją szpeci

Dobra instalacja LPG nie jest zła. :wink: Fajny silniczek.

k@rol - 10-09-2011, 22:55

wojtas021180 napisał/a:
Dobra instalacja LPG nie jest zła.

święte słowa :wink:

k@rol - 29-09-2011, 21:07

dziś wymieniłem w końcu sondę bo autko troszkę kulawo chodziło na benzynie i korzystając z okazji że na kanał wjechałem obczajając zawieszenie okazało się że nie wiedziec czemu szczęki nie chciały odpuścic prawemu kołu, okładziny jeszcze w miarę wyglądają ale i tak niedługo zabieram się za wymianę...
k@rol - 13-10-2011, 20:07

Gal przygotowany do zimy :wink: próg nr 2 wskrzeszony plus wielki płat podłogi :evil: okazało się że podłoga została tak zaatakowana przez rudą(która ukryła się pod grubą warstwą konserwacji), że bez ingerencji blacharza po tej zimie mógłbym byc flinstonem :wink:
Wojciech Bogacz - 14-10-2011, 23:27

Ja tylko jestem ciekaw, czy mnie taki los nie będzie czekał ;) Na razie jednak nogi trzymam w środku samochodu ;) ))

Tak czy inaczej mechanik mi trochę się przychorował no i na razie prace stoją - na szczęście plus tego jest taki, że zdążę coś zarobić na te naprawy heh.

Biorę się jednak nieco za ogarnięcie silnika i wycieków oleju - płyn do mycia już kupiony i się wypicuje wszystko a potem od razu będzie widać skąd cieknie - wtedy będę mógł się zabrać za inne bzdury przy silniku.

k@rol - 15-10-2011, 15:07

nikomu tego nie życzę ale niestety ta podłoga w tych autach jest tragiczna, najgorsze że nie byłem świadomy takiej masakry, próg że był pognity to było widac a podłoga wyglądała na zdrową...

jeśli chodzi o silnik to też mam trochę "upocony" żeby nie powiedziec zarzygany i to wszystko z pod pokryw zaworów niestety pod "pierwszą" uszczelkę wymieniałem i ciągle puszcza na drugą póki co nie mam czasu (a trochę go trzeba :? kolektor plus zasieki od LPG)

Wszyc - 15-10-2011, 15:44

k@rol napisał/a:
nikomu tego nie życzę ale niestety ta podłoga w tych autach jest tragiczna, najgorsze że nie byłem świadomy takiej masakry, próg że był pognity to było widac a podłoga wyglądała na zdrową...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tiaa resztki blach trzymały się gumowych mat wygłuszeniowych w kabinie :P skąd ja to znam

- Nie zdejmuj dywanika w kabinie bo zawału dostaniesz mówię Ci :mrgreen:
- Nie zaglądaj pod tylny zderzak z lewej strony przy kole ani nie stukaj śrubokrętem
w bagażniku po lewej w tej wnęce na dole bo się wściekniesz :P
- Nie dotykaj uszczelki bagażnika na dolnej krawędzi bagażnika w miejscach zgrzewu blach :mrgreen:
- Nie dłub pod gumami na styku poszycia nadkoli przednich a podłużnic pod maską
- Nie patrz na pas przedni od dołu w rejonie dolnych mocowań chłodnicy :lol:

... Nie rób tych rzeczy żebyś mógł spokojnie spać po nocy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

szpala85 - 15-10-2011, 17:21

Wszyc, trafiłeś w same sedno :mrgreen: ... cały Gal E5x :mrgreen:

ps. takie krótkie info powinno być jak się wchodzi na dział Gali E5x :twisted: i od razu każdy czuł by się lepiej ...... i spał spokojniej :wink:

areksz121 - 15-10-2011, 18:13

Wszyc napisał/a:

- Nie zdejmuj dywanika w kabinie bo zawału dostaniesz mówię Ci :mrgreen:

HM ciekawe :P Musze całą tapicerkę wywalić i się przekonać :P
Wszyc napisał/a:

- Nie zaglądaj pod tylny zderzak z lewej strony przy kole ani nie stukaj śrubokrętem
w bagażniku po lewej w tej wnęce na dole bo się wściekniesz :P

Nie było źle ale spawanie było i po dwóch stronach :P
Wszyc napisał/a:

- Nie dotykaj uszczelki bagażnika na dolnej krawędzi bagażnika w miejscach zgrzewu blach :mrgreen:
- Nie dłub pod gumami na styku poszycia nadkoli przednich a podłużnic pod maską
- Nie patrz na pas przedni od dołu w rejonie dolnych mocowań chłodnicy :lol:

:D nic specjalnego nie znalazłem - samo zdrowie :D

Wszyc napisał/a:

... Nie rób tych rzeczy żebyś mógł spokojnie spać po nocy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Może i racja, ale co niektórzy wolą najpierw nie spać po nocach i zrobić, a potem odespać licząc na Gala, że się odwdzięczy :P :D :mrgreen: