Nasze Miśki - 7g V6 :]
k@rol - 08-09-2011, 21:06
ładnie wygląda taka V-ka(chyba każda) tylko ta instalacja gazowa troszkę ją szpeci
areksz121 - 09-09-2011, 08:10
Karol ja też chcę taką gałkę
k@rol - 09-09-2011, 09:35
Na żywo wygląda gorzej ;/ galka oczywiście
k@rol - 09-09-2011, 20:19
dziś miałem chwilkę więc wrzucam obiecany silnik do wglądu, sorry za jakośc, zdjęcia z telefonu
szpala85 - 09-09-2011, 21:06
czym czyściłeś plastiki od osłony rozrządu .... kokpitem ... bo świeci się te 6A12 jak nie powiem co hehe ładny , taki jak mój , a ten LPG to go tak nie szpeci ..... ewentualnie wygląda jak by został zaatakowany przez ALIENA ( kto oglądał ALIEN 4 to wie o co chodzi )
k@rol - 09-09-2011, 21:15
szpala85 napisał/a: | kokpitem |
no może troszkę
wojtas - 10-09-2011, 16:03
k@rol napisał/a: | ładnie wygląda taka V-ka(chyba każda) tylko ta instalacja gazowa troszkę ją szpeci |
Dobra instalacja LPG nie jest zła. Fajny silniczek.
k@rol - 10-09-2011, 22:55
wojtas021180 napisał/a: | Dobra instalacja LPG nie jest zła. |
święte słowa
k@rol - 29-09-2011, 21:07
dziś wymieniłem w końcu sondę bo autko troszkę kulawo chodziło na benzynie i korzystając z okazji że na kanał wjechałem obczajając zawieszenie okazało się że nie wiedziec czemu szczęki nie chciały odpuścic prawemu kołu, okładziny jeszcze w miarę wyglądają ale i tak niedługo zabieram się za wymianę...
k@rol - 13-10-2011, 20:07
Gal przygotowany do zimy próg nr 2 wskrzeszony plus wielki płat podłogi okazało się że podłoga została tak zaatakowana przez rudą(która ukryła się pod grubą warstwą konserwacji), że bez ingerencji blacharza po tej zimie mógłbym byc flinstonem
Wojciech Bogacz - 14-10-2011, 23:27
Ja tylko jestem ciekaw, czy mnie taki los nie będzie czekał Na razie jednak nogi trzymam w środku samochodu ))
Tak czy inaczej mechanik mi trochę się przychorował no i na razie prace stoją - na szczęście plus tego jest taki, że zdążę coś zarobić na te naprawy heh.
Biorę się jednak nieco za ogarnięcie silnika i wycieków oleju - płyn do mycia już kupiony i się wypicuje wszystko a potem od razu będzie widać skąd cieknie - wtedy będę mógł się zabrać za inne bzdury przy silniku.
k@rol - 15-10-2011, 15:07
nikomu tego nie życzę ale niestety ta podłoga w tych autach jest tragiczna, najgorsze że nie byłem świadomy takiej masakry, próg że był pognity to było widac a podłoga wyglądała na zdrową...
jeśli chodzi o silnik to też mam trochę "upocony" żeby nie powiedziec zarzygany i to wszystko z pod pokryw zaworów niestety pod "pierwszą" uszczelkę wymieniałem i ciągle puszcza na drugą póki co nie mam czasu (a trochę go trzeba kolektor plus zasieki od LPG)
Wszyc - 15-10-2011, 15:44
k@rol napisał/a: | nikomu tego nie życzę ale niestety ta podłoga w tych autach jest tragiczna, najgorsze że nie byłem świadomy takiej masakry, próg że był pognity to było widac a podłoga wyglądała na zdrową...
| tiaa resztki blach trzymały się gumowych mat wygłuszeniowych w kabinie skąd ja to znam
- Nie zdejmuj dywanika w kabinie bo zawału dostaniesz mówię Ci
- Nie zaglądaj pod tylny zderzak z lewej strony przy kole ani nie stukaj śrubokrętem
w bagażniku po lewej w tej wnęce na dole bo się wściekniesz
- Nie dotykaj uszczelki bagażnika na dolnej krawędzi bagażnika w miejscach zgrzewu blach
- Nie dłub pod gumami na styku poszycia nadkoli przednich a podłużnic pod maską
- Nie patrz na pas przedni od dołu w rejonie dolnych mocowań chłodnicy
... Nie rób tych rzeczy żebyś mógł spokojnie spać po nocy
szpala85 - 15-10-2011, 17:21
Wszyc, trafiłeś w same sedno ... cały Gal E5x
ps. takie krótkie info powinno być jak się wchodzi na dział Gali E5x i od razu każdy czuł by się lepiej ...... i spał spokojniej
areksz121 - 15-10-2011, 18:13
Wszyc napisał/a: |
- Nie zdejmuj dywanika w kabinie bo zawału dostaniesz mówię Ci |
HM ciekawe Musze całą tapicerkę wywalić i się przekonać
- Nie zaglądaj pod tylny zderzak z lewej strony przy kole ani nie stukaj śrubokrętem
w bagażniku po lewej w tej wnęce na dole bo się wściekniesz |
Nie było źle ale spawanie było i po dwóch stronach
- Nie dotykaj uszczelki bagażnika na dolnej krawędzi bagażnika w miejscach zgrzewu blach
- Nie dłub pod gumami na styku poszycia nadkoli przednich a podłużnic pod maską
- Nie patrz na pas przedni od dołu w rejonie dolnych mocowań chłodnicy |
nic specjalnego nie znalazłem - samo zdrowie
... Nie rób tych rzeczy żebyś mógł spokojnie spać po nocy |
Może i racja, ale co niektórzy wolą najpierw nie spać po nocach i zrobić, a potem odespać licząc na Gala, że się odwdzięczy
|
|
|