Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
mitsu00 - 24-11-2009, 14:19
Krzysiek slask>> fajnie zu komus sie udalo obejsc oplaty celne. Mnie sie nie udalo nawet gdy Chińczyk napisał na fakturze wartosc 150 Usd i ze to odtwarzacz CD. Celnicy chcieli zobaczyc potwierdzenie przelewu a to bylo na 795 USD no i dowalili mi cło 1140 zł. Tak wiec cenowo oprócz cła to takiej strasznej róznicy nie ma. Ja kupilem lepsza kamere za ptrawie 100 Usd niz kolega i jestem mega zadowolony.
Pozdr.
[ Dodano: 24-11-2009, 14:24 ]
Seranum>>> zadzwon do mnie do oblukam wszystko. Moze byc na to rozwiazanie. nr tel. wyslalem ci wczesciej na priv.
Pozdr.
Krzysiek_slask - 24-11-2009, 14:56
mitsu00 napisał/a: | Tak wiec cenowo oprócz cła to takiej strasznej róznicy nie ma. |
Cena podana przez Ciebie to 785,49 $
Cena Slawka : 580,00 $
205,49 $ czyli niecale 600,00 PLN roznicy. Moze dla Ciebie to bez roznicy - ja mam lepsze pomysly na wydanie szesciu stow . I nie mowimy teraz o ominieciu oplat celnych tylko o znalezieniu tanszego dostawcy (w tym wypadku producenta).
Natomiast odnosnie oplat celnych, Chyba logicznie rzecz ujmujac - jesli kwota na fakturze (czy tez jak w tym przypadku na potwierdzeniu przelewu) jest nizsza to i clo jest nizsze
mitsu00 napisał/a: | Ja kupilem lepsza kamere za ptrawie 100 Usd niz kolega i jestem mega zadowolony. |
Zakladam, ze widziales w akcji kamerke Slawka skoro jestes przekonany o wyzszosci swojej nad jego.
Anonymous - 24-11-2009, 15:05
Ktoś przeciera szlaki i płaci więcej......potem następny pomyszkuje bardziej i cena spada.......Ogólnie rzecz biorąc brawa dla kolegów......Każdy chętny może skorzystać z ich doświadczeń..........
Anonymous - 24-11-2009, 15:15
Dlatego właśnie to podaję. Powiem więcej na mojej fakturze za 200 USD jest napisane wprost - Stacja multimedialna z 8 calowym monitoremz opcją bluetooth i TV oraz kamerą cofania . Ważne jest , że nie ma na tym nielubianego słowa GIFT a jest coś innego co pozwala całkowicie legalnie bez cła i Vat sprowadzić towar do warotści bodajże 350 USD bez płacenia dodatkowych opłat.
polecam strony : http://www.bigchina.pl/
[ Dodano: 24-11-2009, 15:18 ]
Co do kamery cofania - nie wiem jaki obraz dają inne ale moja działa bez zarzutu - linie prowadzące, kontrast, kolor (w dzień) oraz jasność w nocy są wręcz doskonałe - postaram się zrobić jakieś zdjęcie.
mitsu00 - 24-11-2009, 16:08
SlaweK napisał/a: | Dlatego właśnie to podaję. Powiem więcej na mojej fakturze za 200 USD jest napisane wprost - Stacja multimedialna z 8 calowym monitoremz opcją bluetooth i TV oraz kamerą cofania . Ważne jest , że nie ma na tym nielubianego słowa GIFT a jest coś innego co pozwala całkowicie legalnie bez cła i Vat sprowadzić towar do warotści bodajże 350 USD bez płacenia dodatkowych opłat.
polecam strony : http://www.bigchina.pl/
[ Dodano: 24-11-2009, 15:18 ]
Co do kamery cofania - nie wiem jaki obraz dają inne ale moja działa bez zarzutu - linie prowadzące, kontrast, kolor (w dzień) oraz jasność w nocy są wręcz doskonałe - postaram się zrobić jakieś zdjęcie. |
Tak dla uściślenia: towar nie podlega ocleniu, VAT i innym opłatom celnym z poza obszaru UE do wartości 22 EUR. Wszystko powyżej tak. na mojej przesyłce nie było slowa GIFT tylko odtwarzacz CD. trafiłem moze na upierdliwego celnika i chciał zobaczyć potw. przelewu. Co ja wiem? fakt faktem musiałem zaplacić clo i Vat od wartości przelewu bo wyszła nieścisłość z fakturą załączoną przez Chińczyka. A ze kolega znalazl taniej to gratulacje
Co do kamery cofania to śmiem twierdzić że moja jest lepsza dlatego że mam 3 tryby podglądu z liniami naprowadzającymi: przód szerokokątny, boki oraz split screen przód i boki równocześnie. Tego ani oryg. kamera Mitsu ani tani Chińczyk napewno nie ma.
To byłoby na tyle
Pozdr.
Anonymous - 24-11-2009, 16:50
Tak, masz rację. Ale towar nie podlega również ocleniu jeśli zawiera próbki towaru , bądź produkt do przeprowadzenia testów. W tym wypadku nie ma ograniczenia wartości jeśli chodzi o firmy, jest jeśli chodzi o osoby prywatne. W przypadku testów produktów również jest się zwolnionym z VAT.
Przynajmniej tak wynika na deklaracji SAD jaą otrzymałem z urzędu celnego i która kosztowała mnie tylko 122zł - 0 zł Cła i 0 zł Vat.
[ Dodano: 24-11-2009, 16:51 ]
ale nie o to przecież chodzi by się licytować. Ja podaję tylko ścieżkę jaką każdy może podążyć by coś uczknąć z ceny. Ta informacja ma służyć innym
zalesik - 24-11-2009, 18:06
Nie wiem czy zwróciliście uwagę, że w opisie tańszego urządzenia GPS i D-VBT są opcjonalne. Można wnioskować że za te moduły jest dopłata, stąd różnica w cenie (chyba).
Anonymous - 24-11-2009, 18:45
No stary... ja Cię proszę..... GPS śmiga mi jak nic na ośmiu calach wyświetlacza podobnie jak polska TV - z tym, że nie cyfrowo DVT_B, bo w Polsce jest presja by to wyłączyć ( partrz niestety Krakówek, gdzie zamknięto testową transmisję na początku chyba listopada) ale analogowo...
Wszystko jest to samo.
Zapraszam zobaczyć
mitsu00 - 24-11-2009, 19:17
Właśnie wróciłem z firmy Car Audio w Warszawie i zamówiłem nową antenę TV klejoną na szybę ala podgrzewanie szyby. Ta załączona z prętami doklejanymi do szyby mnie wnerwiała bo się odklejała i wyglądała nieestetycznie. Kamerkę cofania też zamontują mi w piątek za jednym razem.
Odnośnie cła to miałem pecha i trafiłem na upierdliwych celników. To samo miał kolega simon172. te 1100 zł mógłbym przeznaczyć np na Święta No cuż, siła wyższa.
Pozdr.
wronke - 24-11-2009, 20:24
hej MITSU i pozostali posiadacze nowego chinskiego cudenka:)
najnowszy pomysl MITSU00 na nawigacje czyli cena/jakosc bije wszystko na glowe wiec aby zadac pare pytan udalo mi sie nawet zarejestrowac na tym forum (nie bylo latwo).
ale do rzeczy. moze to banalne, ale
- jak wy instalujecie to cacko. mam rockforda, obmacalem go dzisiaj calego dookola, ale nie znalazlem punktu zaczepienia.. hmm. jakas podpowiedz, gdzie i co wcisnac zeby zmieniarka wyskoczyla..
- auto mapa.. skoro wszyscy uzywaja to znaczy ze cacko ma dysk twardy.. jak wgrac automape? podlaczyc z usb? tam musi byc jakis windows mobile zainstalowany?
- jesli jest dysk, chociaz to bez znaczenia, nie wymagajmy za duzo od ceny < 600 dolkow, to jak duzy?
- brnac dalej,, to pojawilo sie pare pytan o anteny, i kamerke.. przeciez to trzeba rozebrac caly samochod zeby pociagnac kabel dla mnie to brzmi abstrakcyjnie, bo jak punkt 1 nawet nei umiem wyciagnac zmieniarki..
i tak mozna by dalej, ale nie chce sie kompromiotwac. 400 pln za montaz to rosadna cena. Mimo to na poczatku sprobowalbym sam sam. i prosba o kilka rad - jak wyciagnac moje radio:) najlepiej zdjecia jesli ktos bedzie jeszcze instalowal w niedalekiej przyszlosci!
pozdr.
w
mitsu00 - 24-11-2009, 21:10
Montaż nie jest trudny. Jeśli masz podstawowe mniemanie o elektronice to dasz radę. nie chcę się rozpisywać bo to długo by zajęło. W instrukcji masz rozpiskę które kable/wejscia z tyłu konsoli służą do podpięcia czego. Generalnie wypinasz kostki oryginalnej instalacji i załączone kostki wpinasz łącząc navi do elektryki auta. Co do instalacji anteny TV oraz kamery cofania to też mógłbym to samemu zrobić ale nie chce mi się rozbierać połowy auta więc zleciłem to firmie car audio. Koszt pociągnięcia kabli to okolo 200 zł. Odnośnie Automapy toinstalujesz ją na microSD i wkładasz do czytnika w jednostce. Potem w menu Navi/navi settings systemu wybierasz plik Automapy i tyle. Można zaznaczyć opcję Autorun, wtedy powłączeniu zaplonu automatycznie odpala sie Automapa. Skąd jesteś? Jeśli z okolic Warszawy tomógłbym ci pomóc wszystko zainstalować. Jeśli cuś todaj znać na pw.
Pozdr.
simon172 - 25-11-2009, 07:24
wronke napisał/a: | hej MITSU i pozostali posiadacze nowego chinskiego cudenka:)
najnowszy pomysl MITSU00 na nawigacje czyli cena/jakosc bije wszystko na glowe wiec aby zadac pare pytan udalo mi sie nawet zarejestrowac na tym forum (nie bylo latwo).
ale do rzeczy. moze to banalne, ale
- jak wy instalujecie to cacko. mam rockforda, obmacalem go dzisiaj calego dookola, ale nie znalazlem punktu zaczepienia.. hmm. jakas podpowiedz, gdzie i co wcisnac zeby zmieniarka wyskoczyla..
- auto mapa.. skoro wszyscy uzywaja to znaczy ze cacko ma dysk twardy.. jak wgrac automape? podlaczyc z usb? tam musi byc jakis windows mobile zainstalowany?
- jesli jest dysk, chociaz to bez znaczenia, nie wymagajmy za duzo od ceny < 600 dolkow, to jak duzy?
- brnac dalej,, to pojawilo sie pare pytan o anteny, i kamerke.. przeciez to trzeba rozebrac caly samochod zeby pociagnac kabel dla mnie to brzmi abstrakcyjnie, bo jak punkt 1 nawet nei umiem wyciagnac zmieniarki..
i tak mozna by dalej, ale nie chce sie kompromiotwac. 400 pln za montaz to rosadna cena. Mimo to na poczatku sprobowalbym sam sam. i prosba o kilka rad - jak wyciagnac moje radio:) najlepiej zdjecia jesli ktos bedzie jeszcze instalowal w niedalekiej przyszlosci!
pozdr.
w |
Proszę bardzo tu masz LINK do instrukcji wyciągania jednostki, co prawda MMCS, ale mocowanie jest takie samo.
Pozdrawiam.
Anonymous - 25-11-2009, 11:05
Ja mam pytanie: który model Kolega Sławek zakupił ROF-1701 czy ROF-1704?
Przy obydwu jest napisane Outlander.
mitsu00 - 25-11-2009, 11:39
Dziaders napisał/a: |
Ja mam pytanie: który model Kolega Sławek zakupił ROF-1701 czy ROF-1704?
Przy obydwu jest napisane Outlander. |
Obejżyj zdjęcie które zamieściłem w 1 poście tego wątku i porównaj ze zdjęciem ze strony
Pozdr.
Anonymous - 25-11-2009, 13:25
http://www.rofaudio.com/product_detail.asp?id=133
ROF-1701
|
|
|