Nasze Miśki - Ja_good & CB5A
Ja_good - 15-03-2010, 18:49
kartomaniak gti napisał/a: | 50X200 polecam wzmocniony peszlem |
to teraz juz sam nie wiem
bylem dzis na najezdzie i pomimo tych wszystkich oslon na wydechu udalo mi cos tam mw suwmiarka zmierzyc i wyszlo mi ze 55x250 i co teraz zrobic
chyba bede musial kupic dwa i potem jeden zwrocic
kartomaniak gti - 16-03-2010, 15:59
50 w środku Ja_good napisał/a: | chyba bede musial kupic dwa i potem jeden zwrocic | też tak można
Ja_good - 17-03-2010, 12:20
okazalo sie ze mialem 50x230-wiec oba by mi nie pasowaly
juz zamontowane-wrazenia? nareszcie dobrze ciagnie w calym zakresie obrotow i jest ciszej anizeli jak kupowalem auto
nawet nie wiedzialem ze misiek moze tak kulturalnie pracowac
jestem przeszczesliwy
mkm - 17-03-2010, 13:25
Oslony termiczne ocalaly czy poszly w kosz?
Ja_good - 17-03-2010, 13:42
mkm napisał/a: | poszly w kosz |
niestety
j-rules - 17-03-2010, 14:20
Cytat: | nawet nie wiedzialem ze misiek moze tak kulturalnie pracowac |
Miałem to samo po zaspawaniu tłumika
idas - 17-03-2010, 14:42
Ile Cię kosztowała ta zabawa i czy demontowali CI wydech (bo wtedy uszczelki trzeba pokupować:P). U mnie nie widzę w sumie wydobywających się spalin ale zewnętrzna warstwa plecionki jest porozrywana gdzieniegdzie i mam wrażenie, że trochę za głośno sobie burczy (fakt mała dziurka przed wydechem końcowym jest, ale to raczej nie to...
Ja_good - 17-03-2010, 15:54
idas napisał/a: | Ile Cię kosztowała ta zabawa |
160zl - niestet nie udalo mi sie znalesc nikogo tanszego a nie dalo juz rady jezdzic na tym co bylo(a raczej na tym czego nie bylo bo zarowno plecionka jak i peszel w srodku byly calkowicie przepalone wiec wydech darl jape praktycznie za kolektorem
idas napisał/a: | czy demontowali CI wydech |
nie,nie damontowali.zdjeli tylko ta oslone termiczna przyspawali lacznik wpierw migomatem(z tego co zauwazylem) a potem przy pomocy palnika i drutu(nie wiem jak nazywa sie ta metoda )i na koniec zakonserwowali spawy.
kartomaniak gti - 17-03-2010, 19:28
Ja_good napisał/a: | a potem przy pomocy palnika i drutu | gazowo
mkm - 17-03-2010, 20:11
Jak z Twoja plecionka to drogo, jak bez to jeszcze ujdzie.
"Auto-wydech"?
Ja_good - 18-03-2010, 10:17
mkm napisał/a: | Jak z Twoja plecionka to drogo |
nie,nie mialem swojej plecionki.
mkm napisał/a: | jak bez to jeszcze ujdzie. |
generalnie jak jezdzilem po zakladach to krzyczeli mi srednio od200-250 za calosc albo za 100 za sama robote
a tu robilem u kumpla-wiem ze od zawsze maja tam drogo,ale zbil mi z cenny i taka juz byla dla mnie akceptowalna a jak juz pisalem nie dalo sie juz jezdzic na poprzedniej
mkm napisał/a: | "Auto-wydech"? |
tak,w czyzynach
wogole to coponiektorzy probowali mi wmowic ze do MITSUBISHI to bedzie droga bo to japonczyk.do reno i szmelcwagenow sa tansze
mkm - 18-03-2010, 13:00
W takim razie cena bardzo dobra.
Jak czytam o spawaniu gazowym i zabezpieczaniu spawow to mysle „Auto-Wydech”.
Co by o nich nie mowic, znaja sie na swojej robocie jak malo kto i sa dokladni, wiec sadze, ze temat „plecionka” jest u Ciebie zamkniety na lata .
Ja_good - 17-04-2010, 19:06
wykres z dzisiejszego hamowania.
Jak na serie to calkiem niezle.moment troche ma dziure-cos z tym trzeba bedzie zrobic
Ale fajne jest to ze juz 150Nm mam przy 3k rpm i to ze moc praktycznie liniowo bez zachwian idzie w gore
i jeszcze takie spontan foto GTi vs GL
jaca71 - 17-04-2010, 19:26
Ja_good napisał/a: | moment troche ma dziure-cos z tym trzeba bedzie zrobic |
Taka dziura to nie dziura, Ale jak jest dziura to moc nie może iść liniowo w górę;)
A co do spontana to... jaki to Japończyk z Twojego GTi skoro wlew ma z prawej strony?
Ja_good - 17-04-2010, 19:33
jaca71 napisał/a: | jaki to Japończyk z Twojego GTi skoro wlew ma z prawej strony? |
a co ma piernik do wiatraka
a co do dziury w momencie to widac w tym samym miejscu lekkie ugiecie na mocy-ale w sumie to wykres robilem po to by miec podkladke pod mody i wiedziec na czym stoje
|
|
|