To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Ja_good & CB5A

Ja_good - 15-03-2010, 18:49

kartomaniak gti napisał/a:
50X200 polecam wzmocniony peszlem

to teraz juz sam nie wiem :?
bylem dzis na najezdzie i pomimo tych wszystkich oslon na wydechu udalo mi cos tam mw suwmiarka zmierzyc i wyszlo mi ze 55x250 :| i co teraz zrobic :?:
chyba bede musial kupic dwa i potem jeden zwrocic :doubt:

kartomaniak gti - 16-03-2010, 15:59

50 w środku
Ja_good napisał/a:
chyba bede musial kupic dwa i potem jeden zwrocic
też tak można
Ja_good - 17-03-2010, 12:20

okazalo sie ze mialem 50x230-wiec oba by mi nie pasowaly :D
juz zamontowane-wrazenia? nareszcie dobrze ciagnie w calym zakresie obrotow i jest ciszej anizeli jak kupowalem auto :shock:
nawet nie wiedzialem ze misiek moze tak kulturalnie pracowac :P
jestem przeszczesliwy 8)

mkm - 17-03-2010, 13:25

Oslony termiczne ocalaly czy poszly w kosz?
Ja_good - 17-03-2010, 13:42

mkm napisał/a:
poszly w kosz

niestety

j-rules - 17-03-2010, 14:20

Cytat:
nawet nie wiedzialem ze misiek moze tak kulturalnie pracowac

Miałem to samo po zaspawaniu tłumika :D

idas - 17-03-2010, 14:42

Ile Cię kosztowała ta zabawa i czy demontowali CI wydech (bo wtedy uszczelki trzeba pokupować:P). U mnie nie widzę w sumie wydobywających się spalin ale zewnętrzna warstwa plecionki jest porozrywana gdzieniegdzie i mam wrażenie, że trochę za głośno sobie burczy (fakt mała dziurka przed wydechem końcowym jest, ale to raczej nie to...
Ja_good - 17-03-2010, 15:54

idas napisał/a:
Ile Cię kosztowała ta zabawa

160zl - niestet nie udalo mi sie znalesc nikogo tanszego a nie dalo juz rady jezdzic na tym co bylo(a raczej na tym czego nie bylo bo zarowno plecionka jak i peszel w srodku byly calkowicie przepalone wiec wydech darl jape praktycznie za kolektorem :?
idas napisał/a:
czy demontowali CI wydech

nie,nie damontowali.zdjeli tylko ta oslone termiczna przyspawali lacznik wpierw migomatem(z tego co zauwazylem) a potem przy pomocy palnika i drutu(nie wiem jak nazywa sie ta metoda :P )i na koniec zakonserwowali spawy.

kartomaniak gti - 17-03-2010, 19:28

Ja_good napisał/a:
a potem przy pomocy palnika i drutu
gazowo :)
mkm - 17-03-2010, 20:11

Jak z Twoja plecionka to drogo, jak bez to jeszcze ujdzie.
"Auto-wydech"?

Ja_good - 18-03-2010, 10:17

mkm napisał/a:
Jak z Twoja plecionka to drogo

nie,nie mialem swojej plecionki.
mkm napisał/a:
jak bez to jeszcze ujdzie.

generalnie jak jezdzilem po zakladach to krzyczeli mi srednio od200-250 za calosc albo za 100 za sama robote #-o
a tu robilem u kumpla-wiem ze od zawsze maja tam drogo,ale zbil mi z cenny i taka juz byla dla mnie akceptowalna a jak juz pisalem nie dalo sie juz jezdzic na poprzedniej :)
mkm napisał/a:
"Auto-wydech"?

tak,w czyzynach

wogole to coponiektorzy probowali mi wmowic ze do MITSUBISHI to bedzie droga bo to japonczyk.do reno i szmelcwagenow sa tansze :roll:

mkm - 18-03-2010, 13:00

W takim razie cena bardzo dobra.
Jak czytam o spawaniu gazowym i zabezpieczaniu spawow to mysle „Auto-Wydech”.
Co by o nich nie mowic, znaja sie na swojej robocie jak malo kto i sa dokladni, wiec sadze, ze temat „plecionka” jest u Ciebie zamkniety na lata :) .

Ja_good - 17-04-2010, 19:06

wykres z dzisiejszego hamowania.
Jak na serie to calkiem niezle.moment troche ma dziure-cos z tym trzeba bedzie zrobic ;)
Ale fajne jest to ze juz 150Nm mam przy 3k rpm :) i to ze moc praktycznie liniowo bez zachwian idzie w gore

i jeszcze takie spontan foto :) GTi vs GL

jaca71 - 17-04-2010, 19:26

Ja_good napisał/a:
moment troche ma dziure-cos z tym trzeba bedzie zrobic ;)

Taka dziura to nie dziura, Ale jak jest dziura to moc nie może iść liniowo w górę;)

A co do spontana to... jaki to Japończyk z Twojego GTi skoro wlew ma z prawej strony? :shock:

Ja_good - 17-04-2010, 19:33

jaca71 napisał/a:
jaki to Japończyk z Twojego GTi skoro wlew ma z prawej strony?

a co ma piernik do wiatraka :lol: 8)
a co do dziury w momencie to widac w tym samym miejscu lekkie ugiecie na mocy-ale w sumie to wykres robilem po to by miec podkladke pod mody i wiedziec na czym stoje ;)