To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - [CY8A 2.0DID] Lancer 2.0 DID

Lestat - 19-01-2010, 06:25

for fun ;-)
Radassss - 19-01-2010, 08:09

haha no i gitara gra ;)
Lestat - 19-01-2010, 09:19

Jakby byla dostepna benzyna z turbo to kto wie moze bym sie i skusil ;-)
Realista - 20-01-2010, 23:00

Mr.U napisał/a:
ulrik, Realista, czy my mamy ten sam silnik co tam http://vwszrot.pl/ ?? :lol:

Dużo już o tym słyszałem więc nadal mnie dziwi fakt, że znajomy ma ten sam silnik 2.0 w Skodzie nakręciłł już sporo ponad 100 tys i nic. Zadowolony jak trzeba, a nogę ma cieżką.

Trik - 20-01-2010, 23:54

Realista napisał/a:
w Skodzie nakręciłł już sporo ponad 100 tys i nic

No to jeszcze z 50kkm i może się zacząć. Jeszcze trochę pojeździ zanim to nastąpi, więc nie ma co się dziwić, że jest zadowolony. Jeszcze zadowolony. :biggrin:
Ale może będzie alternatywa dla tego 2,0 TDI. Ta od Mitsubishi w nowym ASX ma być 1,8L CR. Szybka zamiana w salonie na "funkiel nufkie" z małą dopłatą i znajomi sie niedowiedzą. :P

Lestat - 21-01-2010, 07:06

Realista napisał/a:
Dużo już o tym słyszałem więc nadal mnie dziwi fakt, że znajomy ma ten sam silnik 2.0 w Skodzie nakręciłł już sporo ponad 100 tys i nic. Zadowolony jak trzeba, a nogę ma cieżką.

Z tego co sie orientowalem to te problemy byly w pierwszych seriach silnikow i ponoc problem zostal rozwiazany takze byc moze nas to nie dotknie z racji daty produkcji ;-)

[ Dodano: 25-01-2010, 13:08 ]
No Panowie i Panie (jesli tu są)! Sroga zima nastala - jak wam odpalaja Lancerki?? ja powiem tak u mnie przeraża mnie odgłos wydobywający sie spod maski jakby ktos na garach tam grał tez tak macie? Najgorsze ze nie zawsze tak odpala i nie wiem czy cos jest nie tak czy po prostu ma takie widzi misie...chyba nagram ten dzwiek i podjade do ktoregos z ASO i jeszcze ich poprosze zeby mi odpalili jakiegos outlandera z silnikiem 2.0 ale takiego co stoi na dworze...zobaczymy...
Druga sprawa - dzisiaj musialem dluzej przytrzymac na rozruszniku - nie odpalil od razu tak jak zawsze - myslicie ze swiece zarowe nie byly w stanie dogrzac sie na tyle zeby od razu odpalic rope?? Wg wskazan bylo -15...

XPio - 30-01-2010, 23:58

Witam! W połowie grudnia stałem sie posiadaczem nowego SB DID. Po przeczytaniu wcześniejszych postów dla przyszłych nabywców mam podpowiedź: owszem-nie znajdziecie w salonach Lancera DID na jazdę testową. Ja zadzwoniłem do BOK MMC Car Poland i zaprosili mnie do siedziby firmy. Przejechałem się i decyzja zapadła-mam DID:) jeden z przedmówców miał problemy z mocą-mój przy ruszaniu traci przyczepność nawet na suchej jezdni - muszę więc rozsądnie przyciskać-krótko mówiąc: moc jest! kolega pracujący w salonie VW w Łodzi twierdzi, że problemy z głowicami to problem pierwszej partii tych silników. Za drogo kosztowała ich naprawa i utrata dobrego imienia wiec coś z tym zrobiono. Raczej nie stosował na mnie chwytów marketingowych bo wiedział, że na mnie nie zarobi-wiedział ze kupię Lancera a nie wiedział z jakim silnikiem, więc rozmowa była teoretyczna-zatem może mówił prawdę:)
Anonymous - 31-01-2010, 09:59

Lestat napisał/a:

No Panowie i Panie (jesli tu są)! Sroga zima nastala - jak wam odpalaja Lancerki?? ja powiem tak u mnie przeraża mnie odgłos wydobywający sie spod maski jakby ktos na garach tam grał tez tak macie? Najgorsze ze nie zawsze tak odpala i nie wiem czy cos jest nie tak czy po prostu ma takie widzi misie...chyba nagram ten dzwiek i podjade do ktoregos z ASO i jeszcze ich poprosze zeby mi odpalili jakiegos outlandera z silnikiem 2.0 ale takiego co stoi na dworze...zobaczymy...
Druga sprawa - dzisiaj musialem dluzej przytrzymac na rozruszniku - nie odpalil od razu tak jak zawsze - myslicie ze swiece zarowe nie byly w stanie dogrzac sie na tyle zeby od razu odpalic rope?? Wg wskazan bylo -15...

Gdy są takie temp. jak ostatnio panowały to jest to normalne.
Nawet JTD na CR daje jak perkusista na werblu.
Trwa to zapewne z 1-2 min ?
Nie ma się czym przejmować.

Lestat - 31-01-2010, 12:37

kaeres napisał/a:
Trwa to zapewne z 1-2 min ?
nawet nie - rzeklbym ze trwa to w momencie odpalenia - czyli jakies 5 sec moze nawet krocej i potem jest juz powiedzmy dzwiek ktory jest owszem nieco glosniejszy niz przy normalnej temp silnika ale nie wzbudza on herzklekotów ;-)
Mr.U - 31-01-2010, 13:05

XPio napisał/a:
jeden z przedmówców miał problemy z mocą-mój przy ruszaniu traci przyczepność nawet na suchej jezdni

Witaj na forum :)
3 ludzi jadących moim autem stwierdziło, że rzeczywiście mocy "na dole" nie ma. 3 pracowników serwisu oczywiście stwierdziło, że moc jest (oczywiście).
Jechałem dla porównania sedanem DID jednego z kolegów na forum. U niego moc jest a różnica między moim a jego była dla obu nas wyczuwalna. Pięknie się sedanem jeździ.
Temat zarzuciłem do czasu wymiany oleju i zakończeniu docierania (tak myślę 3000km).
Kilku kolegów pisało, że auto po wymianie ożywa, po ostrzejszym gazie też zaczyna lepiej reagować.
Więc jeszcze trochę i zacznę butować mamuta.
Jak się nie obudzi to za 3 lata czip i wio.

mazin - 31-01-2010, 13:52

Mr.U napisał/a:
XPio napisał/a:
jeden z przedmówców miał problemy z mocą-mój przy ruszaniu traci przyczepność nawet na suchej jezdni

Witaj na forum :)
3 ludzi jadących moim autem stwierdziło, że rzeczywiście mocy "na dole" nie ma. 3 pracowników serwisu oczywiście stwierdziło, że moc jest (oczywiście).
Jechałem dla porównania sedanem DID jednego z kolegów na forum. U niego moc jest a różnica między moim a jego była dla obu nas wyczuwalna. Pięknie się sedanem jeździ.
Temat zarzuciłem do czasu wymiany oleju i zakończeniu docierania (tak myślę 3000km).
Kilku kolegów pisało, że auto po wymianie ożywa, po ostrzejszym gazie też zaczyna lepiej reagować.
Więc jeszcze trochę i zacznę butować mamuta.

Podjedź na hamownię, u mnie w mieście (właściwie na wsi pod miastem) kosztuje zmierzenie mocy na kołach ok. 50 zeta. Oczywiście fabryczna nie wyjdzie, ale jak będzie tylko 70% to masz podkładkę, żeby ich ścigać. Ja na moc nie mogę narzekać, to prawda że zbiera się wolno, ale jak już się rozbuja to potrafi pokazać pazurki ;-) - chociaż nie mierzyłem, a tylko porównuję do poprzednich aut.

Luk - 31-01-2010, 15:28

Mr.U napisał/a:

Moim zdaniem nie tędy droga. Jeżeli rzeczywiście Twój jest bardziej ospały niż inne Lancery z tym samym silnikiem, to znaczy że coś jest nie tak. Czyli - jednak serwis. Bo nie wiadomo co jest popsute, i może się okazać, że nie dojedzie do tych 3 lat :)

Mr.U - 01-02-2010, 11:15

mazin napisał/a:

Podjedź na hamownię,

Mam 2.500 km przebiegu a tam pewnie wsadzą na rolki i będą męczyć misia... nie wiem czy to zdrowo przy takim przebiegu ??

Cytat:
Ja na moc nie mogę narzekać, to prawda że zbiera się wolno, ale jak już się rozbuja to potrafi pokazać pazurki

Ten też, "jak się rozbuja" to na 4 i 5 ładnie jeszcze ciągnie. Jest problem właśnie z tym rozbujaniem. Ale jak pisałem, najpierw nowy olej, potem but i zobaczymy.

jaca71 - 01-02-2010, 11:24

Mr.U napisał/a:
Ten też, "jak się rozbuja" to na 4 i 5 ładnie jeszcze ciągnie. Jest problem właśnie z tym rozbujaniem. Ale jak pisałem, najpierw nowy olej, potem but i zobaczymy.

A robiłeś próbę z wyłączona kontrolą trakcji/ESP? Bo jeśli na 4 i 5 ciągnie a na dwójce nie to coś mu ogranicza moment na kołach.
Mr.U napisał/a:
Pięknie się sedanem jeździ.
No baaa.
krzychu - 01-02-2010, 11:26

Mr.U napisał/a:
Mam 2.500 km przebiegu a tam pewnie wsadzą na rolki i będą męczyć misia... nie wiem czy to zdrowo przy takim przebiegu ??

A tam męczyć raz przejazd do maxa i tyle a myslisz że jak ścigasz auto na 4-tym lub 5-tym biegu to nie dostaje tak samo? Przy remapie to na pewno męczą dłuższy czas a już nie jeden jechał świeżym autkiem. Hamownia i będziesz wszystko wiedział.