To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Alarm

Anonymous - 20-03-2010, 18:03

racer1972 napisał/a:
Przepraszają i mówią,że ten Pan już tam nie pracuje... Wniosek jednoznaczny... I jak w tym kraju komuś zaufać? Na każdym kroku chcą cię w...

masz jakieś kompleksy?

racer1972 - 20-03-2010, 18:41

nie... a Ty? sam tak robisz?
Luk - 20-03-2010, 19:47

racer1972, tylko że brak koła uniemożliwia jazdę, a alarm bez czujników (ultradźwiękowych) jest dalej alarmem, a co więcej, spełnia wymogi do ubezpieczenia. Idąc dalej mógłbyś wymagać żeby alarm miał GPS, antynapad i co tam jeszcze może mieć...
Jeżeli jednak w umowie masz napisany typ alarmu i wg specyfikacji ten typ ma czujniki, to sprawa jasna.
Chodzi mi o to, że dla mnie brak czujników nie jest niczym dziwnym. Ale Ty i tak miałeś je zamontowane, tylko pod tapicerką :D W tym wypadku dobrze, że się dopominałeś :D

racer1972 - 22-03-2010, 00:19

No właśnie bo to nie był przypadek czy gapiostwo a celowe działanie ;)
Anonymous - 23-03-2010, 19:24

racer1972 napisał/a:
No właśnie bo to nie był przypadek czy gapiostwo a celowe działanie ;)

dla takiego klienta też bym schował czujniki pod tapicerkę - a niech se poszuka jak będzie jemu się nudziło :P
:wink:
Ciesz się z nowego auta i rozkoszuj jazdą - mnie na taki luksus nie stać :) a lancery to naprawdę bardzo dobre samochody na naszym rynku.
Pozdrawiam

sla - 23-03-2010, 22:37

racer1972 napisał/a:
I jak w tym kraju komuś zaufać? Na każdym kroku chcą cię w... :axe:

Kolego, w polskich ASO pracują najuczciwsi z uczciwych, sam kwiat społeczeństwa, nikogo nigdy nie oszukują ani nie naciągają, wolą dołożyć z własnej kieszeni byle tylko klient był zadowolony. Jednak wszak są tylko ludźmi i im także może się zadażyć jakaś pomyłeczka lub nieporozumienie. Wierz mi ,że po takim, dla nich traumatycznym zdarzeniu nie śpią i nie mogą jeść a często nawet nie mogą pić. Dlatego nie osądzaj ich tak surowo, to są wspaniali ludzie, gotowi nieść pomoc nie oglądając się na nic.

racer1972 - 24-03-2010, 00:39

chłopaki,aż mi się głupio zrobiło... :oops: :badgrin:
brylekVFR - 15-11-2014, 19:17
Temat postu: Autoalarm
Witam, Wyczytałem na forum że każdy Lancer posiada wbudowany autoalarm, jak to ustrojstwo aktywować? Czy ASO to zrobi czy potrzebny jest inny program żeby alarm aktywować?
Uwex - 15-11-2014, 21:02

brylekVFR napisał/a:
że każdy Lancer posiada wbudowany autoalarm

jakoś nie wydaje mi się, że tak jest .

napisz gdzie to znalazłeś ?

brylekVFR - 15-11-2014, 22:26

Pierwszy z brzegu:
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
Na 2 stronie jest opisane prawie wszystko oprócz aktywacji

Uwex - 16-11-2014, 08:50

brylekVFR - zwracam honor- miałeś rację i przyznam szczerze, że teraz kojarzę ten temat :) Kolega tokyo na pewno zna odpowiedź na Twoje pytanie .
brylekVFR - 17-11-2014, 12:34

Informacje z ASO:
W pierwszym dowiedziałem się ze nie ma alarmu, jedynie Evo z 2010 r mają alarm,
W drugim serwisie ze 90procent ma alarm, a są jednostki ze nie maja tej opcji, czy jest czy nie ma można się dowiedzieć tylko podpisując komputer

tokyo - 18-11-2014, 09:42

Witam
Kazdy lancer asx outlander posiada alarm w trybie uspienia,ale aerwis nie ma sprzetu do uruchomienia tej opcji
Ma oczywidvieracje ze mialy to EVO,ale da sie to zrobic w kazdym z ww aut
Pozdrawiam

bugg - 18-11-2014, 23:20

Czyli, że w teorii wystarczy podpiąć się pod odpowiedni sprzęt i włączyć alarm??? A syrena?
Dlaczego więc w Auto Krak kiedy pytałem o alarm miły pan przyniósł, rozpakował i pokazał mi zestaw alarmu (centralka+syrena)?

brylekVFR - 19-11-2014, 08:10

Info z aso ze na rynek PL nie był aktywowany alarm i nawet nie wiedza ze takowy jest, jak jest z alarmem na innych rynkach nie wiedzą, pewnie na jakieś rynki wychodziły z alarmem dla tego jest wymontowanie tylko nie wszędzie aktywowany,ASO w Pl montuje alarmy jako urządzenie dodatkowe. Po romowie z Tokyo dowiedziałem się ze można go włączyć odblokowany programem a serwisy mają jego okrojona wersje i tej możliwości nie mają. Wstępnie umówiłem się z Tokyo na włączenie alarmu i zrobię z tego fotorelację.