To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarny diabeł GTI - czyli colt CA5A

Anonymous - 24-01-2010, 21:20

sluzbisci editehhh...
Widze w takim razie ze wieksze bezprawie panuje w malopolsce/podkarpaciu/slasku hahah

Na Forum nie uzywamy wulgaryzmow!

idas - 24-01-2010, 22:00

Eeee ja też mam kiernie 30cm MOMO i ma wybite numery homologacyjne na spodniej części. Na przeglądzie kolo nawet o nią nie zapytał, jak mnie zatrzymali to też uwagi nie zwrócili... Co jeśli mam homologację? Też mogą dowód zabrać?
macieekg - 24-01-2010, 22:47

A jak szyby sprawdzili? Przecież tego się nie da zobaczyć "na oko"... :roll:
mkm - 24-01-2010, 22:48

macieekg, w tym przypadku sie dalo :mrgreen:
Byly ciemne nie ma sie co czarowac...

rosomak1983 - 25-01-2010, 00:49

Jesli masz wybita homologacje na tylnej czesci nie maja prawa nic zabierać!!!... Minimum to chyba 32 albo 30 napewno nie 35 z tego co wiem...
macia - 25-01-2010, 08:10

He he fajnie pogadać :lol: Powiesz mu, że nie może Ci zabrać? Powodzenia, ja wolałem dostać najmniejszy wymiar kary, to znaczy za wysokiego mandatu nie zapłacić przy okazji, skończyło się na upomnieniu dzięki mojemu ugodowemu podejściu do tematu. A wszelkie homologacje można sobie w...sadzić jeśli homologowany produkt jest niezgodny z przepisami o ruchu drogowym. Co z tego, że na szyby jest homologacja? Przepuszczalność 30%, więc do przepisowych trochę brakuje :P
Dajcie lepiej jakąś fajną kierownicę i wskazówki jak najłatwiej i najskuteczniej folię zedrzeć 8)

robertdg - 25-01-2010, 09:16

macia napisał/a:
wskazówki jak najłatwiej i najskuteczniej folię zedrzeć
było oklejać szybe kierowcy i pasażera :?: :mrgreen: folie z szyby normalnie rwiesz ręką, możesz ją delikatnie opalarką podgrzać, ale delikatnie, na początku folie możesz "podważyć" delikatnei szpachelką, no i musisz sie zaopatrzyć w duży kawałek szmaty i rozcieńczalnik do zmycia kleju po folii ;-)
macia - 26-01-2010, 21:29

No tak, zamiast zdzierać folię dźwigam akumulator :lol: Przy okazji zmieniłem sobie klemę plusika bo stara była... stara więc styku nie było :P
Chłopaki pomóżcie z tą kierą... Może ktoś ma fajną na sprzedaż, może podpowie mi co kupić i gdzie, jakieś propozycje? Póki co Serek w dzialę kupię odpowiedział na moje pytanie i dał link do swojej aukcji. Zastanawiam się, bo nie wiem, czy dokładnie to jest to... No ruszcie tyłki i wrzućcie swoje przemyślenia :)

macia - 29-01-2010, 16:57

No więc dziś pierwsza część zmian, to znaczy szyby z przodu już bez folii. Myślałem, że dużo uroku czarnuch straci po tej operacji, ale okazało się, że nie jest źle :lol: Jutro mam nadzieję kiera na pożyczkę i w końcu uda się odzyskać w poniedziałek dowodzik... A poszukiwania nowej docelowej kierownicy trwają...
Aha, po dolewce płynu chłodzącego prawie do max zbiorniczka w środku zrobiło się w końcu ciepło. Nie wiem ile w tym zasługi wyższej temperatury na zewnątrz, ale mam nadzieję, że już ręce marzły nie będą.

pawela - 29-01-2010, 18:51

macia napisał/a:
Aha, po dolewce płynu chłodzącego prawie do max zbiorniczka w środku zrobiło się w końcu ciepło. Nie wiem ile w tym zasługi wyższej temperatury na zewnątrz, ale mam nadzieję, że już ręce marzły nie będą.

nie zdziw się, jak jutro zastaniesz tam poziom minimalny ;) Urok Colta, wypluwa płyn z wyrównawczego, ja tam nigdy nie leje, temat wałkowany na forum ;)

kierownica leży ;)

mkm - 30-01-2010, 08:57

Komu wypluwa, temu wypluwa… :mrgreen:
macia jeszcze profilaktycznie go odpowietrz i będzie cacy.

macieekg - 30-01-2010, 13:31

A sprawdzacie poziom na pracującym i rozgrzanym silniku?
pawela - 30-01-2010, 14:29

Cytat:

dobra dobra, pamiętam jak się sam w tym temacie udzielałeś :D

mkm - 30-01-2010, 15:24

pawela napisał/a:
Cytat:

dobra dobra, pamiętam jak się sam w tym temacie udzielałeś :D

bo wypluwal :mrgreen:
Teraz juz nie wypluwa... nie wiem co pomoglo.
Najprawdopodobnie nowa chlodnica.

macia - 30-01-2010, 20:22

Ufff, dziś po mękach i znojach wymieniona kierownica. Paweł jeszcze raz dzięki za podwójną pomoc :) Ale jak to jest ori kierownik od colta, to ja czuję się jakbym pekaes prowadził :lol: Nie wiem, kto projektował taką pizzę gigant do takiego autka :x Jedyny plus to poprawa wspomagania.
Aha, póki co nie wypluwa mi płynu :wink: