Forum ogólne - Luzna dyskusja o wyzszosci marki X nad Y.
Maretzky85 - 17-01-2010, 15:28 Jak dla mnie Alfy są obleśne I tyle Endrjus - 17-01-2010, 16:53 Benzynowe alfy podobno trzeba traktować w odpowiedni sposób - częstsze wymiany oleju i to koniecznie na dobry dobry jakościowo. Jak się kupuje nowe auto i o tym pamięta to jest szansa, że będzie ok. Ale w przypadku używek to już loteria.
Taka 156 z jtd - dla mnie miód.leon9995 - 17-01-2010, 21:37
Endrjus napisał/a:
Ale w przypadku używek to już loteria.
To jest fakt, ale nie planuje używki. misjonarz. - 18-01-2010, 19:40 to ja napiszę tak. byłem wczoraj w silesia city center w Katowicach i był tam wystawiony citroen C5. z ciekawości wsiadłem do niego i tu naprawdę się zdziwiłem, jakością materiałów i wykonania. naprawdę wszystko wyglądało bardzo dobrze. deska mięciutka i miła w dotyku a nie jak w naszych nowych miśkach te ohydne twarde plastiki. nawet w nowym outku miękki jest tylko daszek nad zegarami. normalnie żenada. j-rules - 18-01-2010, 21:10
Cytat:
a nie jak w naszych nowych miśkach te ohydne twarde plastiki. nawet w nowym outku miękki
Nie macać tylko jezdzic :)
Nie mialem jeszcze okazji posiedziec w ktoryms nowym miśku, wiec sie nie wypowiem, ale chyba jednak nalezy pamietac ze "cos za cos" Chcemy miec auto wyprodukowane w Japonii w bardzo dobrej cenie? Plastik bedzie bidny.. Na pewno rekompensuje to cos innegomisjonarz. - 18-01-2010, 21:17 pewnie tak, ale o ile przyjemniej w takim wnętrzu sie siedzi... jak porównam mojego gala do nowych produktów mitsu to mi sie scyzor w kieszeni otwiera Jogurt - 18-01-2010, 22:28 Rysiek zgadzam się w 100%. mój 18 letni colt ma lepsze materiały wykończenia wnętrza (niestety)Morfi - 18-01-2010, 23:06 Ale C5 kosztuje 88 tys a Lancer 50.
Ale i tak zgadzam się z Tobą. Az strach pomyslec jak te plastiki bedzie słychać po 200 tys km.Fragu - 21-01-2010, 10:01 Nie narzekajcie na wykonanie miśków, siedział ktoś w seacie ? Deska jak z kamienia.
ps. Co do Alfy, w rodzinie jest 166 2.4JTD, sprawuje się bardzo dobrze!sruba - 24-01-2010, 18:51 a ja sie napalam na PT Cruisera z dwulitrowa benzynka.
i wcale nie wiem, czy na wiosne nie zmienie Audi, na takie wlasnie autko Anonymous - 24-01-2010, 19:58
leon9995 napisał/a:
Ja choruję od zawsze na chorobę zwaną Alfaholizm
Morfi napisał/a:
będzie tak trwały jak Mercedes
Kaleid napisał/a:
Volvo S60 2.4 - zbyt krótko jeżdżę, ale póki co to zdecydowanie najlepszy samochód ze wszystkich jakie miałem.
misjonarz. napisał/a:
choć osobiście z waszych niemców to wolałbym beemkę
ktos moglby mi powiedziec jak wstawiac filmiki z YT na forum, moze byc na PW a wowczas zedytuje posta, dziekicosta brawa - 24-01-2010, 20:14 sruba,
PT cruserem jezdzilem dwa razy - jeden 1.6 ( pod gorke nie mogl sie wyskrobac ) katastrowa - drugi to byl chyba 2.0 albo 2.2 disel - szlo to jak glupie bardzo fajnie to jezdzilo i malutko palilo ( komputer pokazywal ok 6-7 l ) - mialem te auta tylko na dzien kazdego jako zastepcze
a znajomy ma z tym najwiekszym silnikiem - 2.4 o ile sie nie myle to mowil ze strasznie duzo mu pali ok 15-16 l w mieszanym cyklu
a i konstrukcja tego auta w testach zderzeniowych tez cos tam jakas kiepska podobno
Jezdzi moze ktos takim autkiem jak Scudo albo blizniacze Jumpy lub Expert ?
szukam jakiegos uzywanego autka wiekszego i sie zastaniawiam na takim czyms ewentualnie G.Voyagera/G.caravana - ale o tym to wiem dosc duzo
Jak ktos uzytkuje albo uzytkowal takiego to prosilbym o opinie - bo ponoc dobre niby te autka sa - w sensie malo awaryjne
w gre wchodza i te starsze modele jak i moze nawet nowka ( w tych nowych blachy podobno pekaja )leon9995 - 24-01-2010, 20:37
Reklama super pomyślana, ale wg. mnie Audi na tle Alfy to zwykłe szaraczki nie wzbudzające żadnych emocji.jaca71 - 25-01-2010, 23:46
sruba napisał/a:
a ja sie napalam na PT Cruisera z dwulitrowa benzynka.
i wcale nie wiem, czy na wiosne nie zmienie Audi, na takie wlasnie autko
Szwagierka dostała to jako samochód zastępczy - nie ma co długo pisać wystarczy jedno słowo: MASAKRA!!!krzychu - 26-01-2010, 11:32 Z news-a Skody:
Cytat:
Nowy silnik kontynuuje ponad 110-letnią tradycję Škody w tworzeniu doskonałych jednostek napędowych. Fabryka w Mladá Boleslav rozpoczęła produkcję tego silnika w 2009 roku. W roku bieżącym planuje się osiągnięcie produkcji na poziomie 1000 jednostek dziennie. Obecnie taśmy produkcyjne fabryki codziennie opuszcza 2800 różnych jednostek napędowych. Poza produkcją silnika 1.2 TSI, w fabryce wytwarzany jest silnik 1.2 HTP w dwóch wersjach oraz odbywa się montaż końcowy jednostki 1.4 MPI. Ponadto, produkuje się tutaj silniki wysokoprężne: 1.4 TDI PD, 2.0 TDI PD oraz 2.0 TDI CR.
1. Wprowadzają nowy silniczek 1,2 TSI z mocą 105KM
2. Dalej produkują pompowtryski?? Mieli to dawno zarzucić.
A znawcy tematu 2.0 TDI. W pierwszym poście jest ten artykuł gdzie na zdjęciu widać napęd pompy oleju przekazywany przez łańcuch... A z tego co wiem ten silnik posiada rozrząd napędzany paskiem. Ten pasek jest z drugiej strony czy współpracują jakoś obok siebie?