Nasze Miśki - jOkerek i nowy rozdzial w zyciu pt. seria GALANT 2.5 V6 24V
jOkerek - 05-03-2010, 21:45
tak jak pisalem na pocztaku stawiam sobie wysoko poprzeczke i jak juz cos sobie wymysle to tez tak zrobie wybralem takie opony zapobiegawczo przed przycieraniem... nie wiem czy mcpersony z Avanca wystarczajaco usztywnia zawieszenie aby jezdzic na 215/40. ponizej 40 znowu nie zejde bo wiem jaki jest wtedy komfort jazdy...
a teraz ni z gruszki ni z pietruszki - spotkal sie ktos z rozporka na tylne kielichy ?
robertdg - 05-03-2010, 21:58
jOkerek do sedana nie dostaniesz rozpórki na tylne kielichy, ze względu na to że konstrukcja tylonej półki wraz ze wzmocnieniami bocznymi Tworzy usztywnienie kielichów, na upartego jutro mógłbym dorzucić jakąś fote jak to wygląda pod plastykami
Część 76056 stanowi belke wsporczą/usztywniająca dla kielichów i tylnej półki
Wspomniana wyżej część łaczy się z częściami 63606L&R (Lewa i prawa strona)
jOkerek - 05-03-2010, 22:04
nie ma co sie upierac juz wiem o czym piszesz gdyz takie samo rozwiazanie jest w nissanach a w tych mam troszke wiedzy ponadpodstawowej... czyli reasumujac po wstawieniu takiej rozporki (jesli nawet ktos cos gdzies by to wysmyslil) to duzej poprawy nie bedzie ? a moze zadnej ?
robertdg - 05-03-2010, 22:09
jOkerek, Problem jest w tym że tam za bardzo ie ma miejsca na to aby ją wstawić, poprawa napewno byłaby znacząca, bo sily naprężeń nie działały by bezpośrednio na pozostałe elementy zgrzewane karoserii.
Anonymous - 05-03-2010, 23:04
nie no wszystko fajnie tylko ten wzmacniacz 1600 wat he he
jOkerek - 06-03-2010, 07:09
czlowiek uczy sie na wlasnym bledach i teraz juz wiem ze musi zasilac tylko 4 glosniki a bagaznik musi miec cos wiekszego z dodatkowym kondestarorem mocy gdyz juz teraz przygasaja swiatla i wskazniki w kabinie zostal polecony monoblock http://allegro.pl/item935...ier_gratis.html ale wszystko czas pokaze i wyjdzie na odsluchu / na szczesci mam ta mozliwosc i sprawdzanie roznych marek docelowo w moim aucie...
jOkerek - 06-03-2010, 16:07
no i jest z tygodniowym opoznieniem ale piekny i bestia obok siebie
jak dojechal to cieszylem sie jakby malemu dziecku dac lizaka
zabralem odrazu sie do prac a mianowicie zegary HC zamontowane i kierownica MOMO rowniez... tempomat przelozony / wszystko dziala prawidlowo...
pozostalo jeszcze poskrecac ale najpierw oddam kierownice do odswiezenia skorki i jutro ze znajomym zabierzemy sie za ulotne lusterka czas pokaze czy gra warta swieczki
Anonymous - 06-03-2010, 19:28
dobry dawca to podstawa heh
jOkerek - 10-03-2010, 17:23
dawca dawca ale na skrzynie trzeba bylo wyadac troche grosza najwazniejwsze ze doprowadzona do stanu niemalze fabrycznego a mianowicie cale bebechy wymienione + nowe kompletne sprzeglo Exide - koszt 1700pln ale WART BYLO
mechanik pokazal mi zebatke piatego biegu calkowicie starta do zera / ani jeden zabek nie wystawal ani jednego milimetra... powidzial ze zostawi ja na wzor i bedzie pokazywal ku przestrodze klientom
mkm - 10-03-2010, 17:36
jOkerek napisał/a: |
mechanik pokazal mi zebatke piatego biegu calkowicie starta do zera / ani jeden zabek nie wystawal ani jednego milimetra... powidzial ze zostawi ja na wzor i bedzie pokazywal ku przestrodze klientom |
Wrzucaj zdjecia. Jestem ciekaw jak wyglada.
jOkerek - 10-03-2010, 17:47
zostawilem u niego ale bede jeszcze pod koniec wszystkich prac jechal na kasowanie bledow to wtedy zrobie foto.
jOkerek - 11-03-2010, 20:17
w dniu dzisiejszym misiek dostal nowe tylne oczka , skozana dzwignie hamulca recznego, czarna wykladzine podlogowa wraz ze slupkami i tylna polka od Avanca...
Psikus - 11-03-2010, 20:27
jOkerek napisał/a: | w dniu dzisiejszym misiek dostal nowe tylne oczka , skozana dzwignie hamulca recznego, czarna wykladzine podlogowa wraz ze slupkami i tylna polka od Avanca... | poka
jkrzysztof80 - 11-03-2010, 21:25
jOkerek napisał/a: | zabralem odrazu sie do prac a mianowicie zegary HC zamontowane |
Przydały by mi się takie zegary bo u mnie to tylko w milach a w Polsce km przydają się , bo ostatnio mi nie poszło
jOkerek - 12-03-2010, 07:11
wykladzinka w wersji RHD ale pauje jak ulal dzwignie oskubalem calkowicie i naciagnalem nowy wkladzic efekt jest naprawde duzo lepszy - zdjecia tego nie odzwierciedlaja... teraz tylko trzeba namierzyc ladne skorzane foteliki w kolorze czarnym i prawie gotowe... konsola srodkowa juz oddana do lakierowania.
jedynym napotkanym problemem przy montazu sa ponacinane otwory od stopki ktore trzeba podkleic od spodu kawalkiem wykladziny i nie bedzie po nich sladu oraz otwor po pedalem gazu po kickerze ale jak nabedzie sie dywan z wersji manualnej to bedzie naprawde super no i bez zadnej dziurki / tak czy inaczej dywaniki wszystko przykrywaja...
|
|
|