Nasze nieMiśki ;-) - Lexus IS 200 '01 - KRAKSA ;/
jarekrk - 26-04-2010, 11:19
a jeszcze 2 pytania
- Tam jest zawieszenie wielowahaczowe z przodu i tyłu?
- Jaka jest blacha w tych ISach? Ocynk, nie ma cię co martwić ?
Anonymous - 29-04-2010, 14:19
No w koncu dostalem Lexusa spowrotem ;> Smiga az milo xD
@jarekrk Nie mam zielonego pojecia na temat zawieszenia ... jeszcze
Co do blachy to jest podobno gwarancja na 12 lat na blache wiec chyba ocynk jest.
Hugo - 29-04-2010, 19:32
jarekrk napisał/a: | - Tam jest zawieszenie wielowahaczowe z przodu i tyłu? | Tak. A żeby było ciekawiej to prawie identyczne jak w Twoim Galu (szczególnie z przodu). jarekrk napisał/a: | - Jaka jest blacha w tych ISach? Ocynk, nie ma cię co martwić ? | Ocynk i w dodatku bardzo dobry (nie jak w Galantach). Nie ma się o co martwić.
Anonymous - 29-04-2010, 20:08
Dobrze wiedziec Hugo.
BTW bardzo podoba mi sie twoj podpis o dieslu Jezdzilem tydzien mondeo, niby 2L TDI a pocisniecia do gala a co dopiero do Lexusa nie mialo wogole ;P Nigdy w zyciu diesla jakiegokolwiek, chyba ze 3L tdi audi albo BMW ktore chodza cicho i preznie jak benzyniaki ;>
Anonymous - 29-04-2010, 22:27
miziek napisał/a: | Jezdzilem tydzien mondeo, niby 2L TDI |
bo co to za diesel... jakies kiepskie tdci
mlun - 30-04-2010, 13:39
Albo TDDI co gorsze:P
Artii - 01-05-2010, 16:42
Tez sie swojego cyasu yastanawialem nad leksusem IS. Piekne autko. W UK jezdzi ich sporo.
robertdg - 01-05-2010, 17:42
deenbe napisał/a: | jakies kiepskie tdci | mlun napisał/a: | Albo TDDI co gorsze | przyganiał kocioł garnkowi
miziek, ciesz sie fura i nie narzekaj na diesla dopoki sie nie przejedziesz takim nie wyeksploatowanym, bo 2.0TDCi (130 PS) ma parametry czasowe niemalze identyczne jak IS200 (155 PS), jedyny minus jest taki ze ford jest minimalnie wolniejszy, ponadto to turbodoladowany diesel, a nie wolnossacy benzyniak.
Anonymous - 01-05-2010, 18:37
robertdg napisał/a: | przyganiał kocioł garnkowi |
ale co to do mnie? porownaj tdci do diesla bmw
robertdg - 01-05-2010, 19:23
deenbe, no co Ty tak odrazu na powaznie, co tu porównywac, kazdy silnik jezeli zadbany i umiejetnie eksploatowany bedzie cieszyl bardzo dlugo bezawaryjnoscia.
Anonymous - 01-05-2010, 19:26
robertdg, tu nie chodzi o bezawaryjnosc tylko o to ze tdci nie grzeszy kultura pracy
mlun - 01-05-2010, 22:37
Każdy kto jeździł tez TDCI narzekał na ruszanie(bardzo łatwo można silnik zdusić). I to nie moja opinia a ludzi z forum focusa:P
Swoją drogą nie wiedziałem że ten silniczek daje porównywalne osiągi jak ten z leksa.
robertdg - 01-05-2010, 22:53
mlun, wsiadz do mondeo i sam spróbuj, ktos jakies brednie opisuje jezdzilem od najslabszej do najmocniejszej wersji TDDi i TDCi i jakos nie mialem powodow do narzekan, jak ktos nie umie plynnie operowac pedalami to nawet 3.0 by mu zgasło. A dynamika silnika tego "teoretycznie" gorszego 115PS TDDi jest w zupelnosci wystarczajaca, pozwala bez problemu bujnac auto do wysokich predkosci. Ja bylem zaskoczony i to mile dynamika tego silnika jak wsiadlem do niego po raz pierwszy, a mialem w tym czasie do porownania z dynamika Golfa MK4 110PS i powiem ze wrazenie zadowalajace jak na taka mase.
Anonymous - 02-05-2010, 11:13
To mondeo bylo niezle zajechane ale zgasic jak to diesla to ciezko ... Chodzi mi przy ruszaniu.
@robertdg Mi nie chodzi o max predkosci etc tylko to ... pierdzi niemilosiernie ;/ i brakuje mi tej elastycznosci w obrotach co jest w benzyniaku.
mlun - 02-05-2010, 11:32
No nie wiem ja co prawda jeździłem 1.8 TDDI i był problem żeby ruszyć normalnie i to nie tylko ja miałem takie wrażenie. Zresztą mówię, ludzie na forum focusa też na to narzekają że trzeba dać sporo gazu żeby nie zdechł jak się rusza szybciej.
|
|
|