To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - A może urozmaicić miejsca spotów warszawskich?

czarnuch23 - 11-03-2010, 11:20

Rzecz nie w tym zeby "nowych" nie przybywalo, rzecz w tym zeby oni wchodzili w to co jest a nie przynosili swoje. Zmiany sa dobre jesli cos sie sypie, teraz niestety sporo sie zmienilo i osoby ktore wyladowaly w tym klubie bo maja bzika na punkcie auta wyparte zostaly przez osoby ktore tego auta nawet moga nie miec ale za to "marka" jedyna sluszna to mitsubishi....
Rozumiem ze tak dziala ten klub- jest otwarty ale nie mozna wszedzie probowac poprawiac tego co jest.
Jestem od 2006 roku mam "tylko" 780 postow bo udzielam sie tam gdzie uwazam ze moge pomoc albo mi ktos moze doradzic, A sa ludzie ktorzy w ciagu roku natluka tyle co ja chodz nie maja pojecia o samochodach i nie widac tematow z sensem....
o
Zloty byly dla nas momentem gdy gadalismy o miskach przy miskach i o pierdolach (chodz czesto z miskami zwiazanych) przy soczku... ale odstawialismy cole tylko poto zeby leciec zobaczyc auto ktorym ktos przyjechal albo na testy drogowe....

Bylem ostatni raz na zlocie dawno temu W GM i zeby nie Bartek to nie mial bym z kim i o czym gadac.... Dziwnie sie porobilo...
I tyle tego OFF'a ...

Manuela - 11-03-2010, 11:53

No to zamiast robić kącik kombatanta zaproponujesz coś, żeby wróciły dawne fajne tradycje?
czarnuch23 napisał/a:
rzecz w tym zeby oni wchodzili w to co jest a nie przynosili swoje.
- założenie o tyle słabe, ze gdyby nasi praojcowie tak myśleli, siedziałbyś w jaskini zamiast jeździć mitsubishi....

Ci co "tłuką" posty, (tak jak np ja) zauważ, że tłuką je głównie w działach off topowo- towarzyskich. Coś w tym złego? Widać że ludzie się całkiem fajnie przy tym integrują. W działach technicznych się nie wypowiadam, bo są tam mądrzejsi na ten temat ode mnie i ich wpisy czytam i się uczę.

czarnuch23 - 11-03-2010, 12:08

Ja proponowac nic niebede bo jak to robilem zostalem uziemiony ze albo aprkingu nie ma alb tylek przemarznie....
A z wieloma osobami spotykamy sie przy -15 zeby tylko miskami pojezdzic albo pogadac i nam nie przeszkadza.
A co do miejsc:

Gniazdo piratow: Klimat nieziemski. ALE PRZECIERZ NIE MA GDZIE MISIA ZPARKOWAC BO TRZEBA PRZESC Z 50 m Damy i Panowie o blekitnej krwi............ :D

CO do postepu Np w elektronice : sprawdz jakie wzmacniacze sa najdrozsze i najlepsze bo napewno nie te najnowoczesniejsze naszpkowane procesorami

Nie wszedzie "postepowosc" i zmany wychodza na dobre

Manuela - 11-03-2010, 12:22

czarnuch23 napisał/a:
Gniazdo piratow: Klimat nieziemski. ALE PRZECIERZ NIE MA GDZIE MISIA ZPARKOWAC BO TRZEBA PRZESC Z 50 m Damy i Panowie o blekitnej krwi............ :D
popieram.
Nic za to nie wiem o błekitnej krwi niczyjej, bo propozycja dotąd tu nie padła.

Świetny przykład ze wzmacniaczem . Postep jest fe. Sugeruję zamienić colta na osła- tanio i ekologicznie. Nie będzie się psuł (chyba że zdechnie). Nie widzę też dalszego sensu mnożenia tego off topa.
edit by cns80 - wycieczki personalne sobie podarujemy

czarnuch23 - 11-03-2010, 12:28

Hmm to juz przytyk osobisty... nie bawimy sie w prywate bo zalatwie redbary....
Po 1 auta dobre juz byly i chetnie zamienie Colta z 94 roku na mustanga z 64 (o zgrozo FORD JAK ON MOGL :> ) i bede sie cieszyl jak glupi.

Jestes chyba za "mloda" zeby pamietac to czy padaly takie propozycje czy nie ale moge sie mylic.
Pozatym Postep wszedzie jest wskazany w rmach zdrowego rozsadku, to co przeprowadzic chcecie nazywa sie rewolucja a te nie zawsze koncza sie tak jak chce "lud". Akcje wywrotowe sa fajne jak sie je planuje gorzej to wychodzi w zyciu.

Apropo : to juz sie nie udalo...
Nie wiesz ile osob zrezygnowalo z przyjazdu na te spotkania - kiedys urywali sie z pracy jechali 60 km a teraz majac wolne i 5m tylka nie rusza...

mlun - 11-03-2010, 12:35

Nie ma co panikować. Zą wzloty i upadki. Teraz jest gorzej ale być może niedługo szalka się przechyli i będzie lepiej. Gadaniem się nic nie zrobi, trza działać :)
Manuela - 11-03-2010, 12:37

czarnuch23 napisał/a:
Hmm to juz przytyk osobisty... nie bawimy sie w prywate bo zalatwie redbary....
I do tego przewrażliwiony. Załatw i się nie odgrażaj, jeżeli brak CI do siebie dystansu. Służę też wyjaśnić, że nie napisałam, że jesteś osłem, tylko że jesteś pesymistą. Przykład literacki :(

No jestem młoda :) miałam na myśli ten temat konkretnie i propozycje w nim zawarte.....

czarnuch23 - 11-03-2010, 12:45

Jestem zdystansowany do siebie bardzo mocno i tym ktorzy mnie znaja i ja ich znam wiele moge wybaczyc i zrozumiec. Twoich intencji odgadywac nie bede.
Temat miejsc byl poruszany kilka razy i niestety propozycje ciekawe odpadly na rzecz GM bo ma parking i jest cieplo....(Polecam archiwum)

CO do REDow tak bardzo chesz taki pasek? Podobno dziewczyny wola braz :)

Jesli mnie kiedys poznasz osobiscie zrozumiesz moja postawe. teraz mozesz mnie traktowac jak chcesz byle bys nie wyrazala sie o mnie w sposob krzywdzacy na forum bo wiele osob zamiast mnie poznac przyjmie twoja postawe.... Przemsl to w jakim spoleczenstwie zyjesz i ze nie wszyscy rozumieja aluzje i porownania literackie....

Manuela - 11-03-2010, 12:53

czarnuch23 napisał/a:
Podobno dziewczyny wola braz
ja wolę HOT PINK ;) dostane różowego bara? CNS, proszę ;)

Co do społeczeństwa, cóż, jako optymistka czasami się łudzę ...

Nie chciałam się wypowiadać w sposób krzywdzący, intencje miałam czyste :) Powalił mnie tylko Twój pesymizm. Nie oznacza to, że mam coś do Ciebie osobiście, bo niby jakim cudem?? Chętnie Cie poznam, jak tylko oboje wybierzemy się na spot, co mam nadzieję będzie miało miejsce :) Na pewno będzie nam się ciekawie dyskutowało, co widac po tym wątku :mrgreen:

czarnuch23 - 11-03-2010, 13:01

Mysle ze Patryk wrecza tylko czerwone....
CO do mojej postawy wrecz przeciwnie jestem niepoprawnym optymista bo inaczje bym juz dawo padl psychicznie (przejscia wypadkowe) zreszta obejzyj soebie zdjecia z lodzi ze zlotu gdzie pomimo ze rozbito mi miska bawilem sie dalej swietnie (ba pilem ze sprawca).

Co do spotkan... moze kiedys napewnie nie w najblizszym czasie - zniechecilo mnie to co sie dzieje i jak wyglada.. "stara gwardia to nie ludzie ze starzem to ludzie z innym podjesciem"

I miejmy nadzieje ze wkoncu spoty beda spotami a nie pogawedkami przy kawusi w centrum "zakupowym"

cns80 - 11-03-2010, 13:06

Manuela napisał/a:
ja wolę HOT PINK ;) dostane różowego bara? CNS, proszę ;)
czarnuch23 napisał/a:
Mysle ze Patryk wrecza tylko czerwone.
Jeszcze trochę wycieczek personalnych to dostaniecie po czerwony, a specjalnie dla Meli dołożę Bielinkę lub Wanisha. To powinno rozwiązać problem różowego koloru.
Waszych postów nie wywalam do śmietnika tylko dlatego że pomiędzy aluzjami jednak próbujecie przekazać o co Wam chodzi. Może ktoś będzie na tyle bystry że się połapie :)

Manuela - 11-03-2010, 13:13

Cytat:
Może ktoś będzie na tyle bystry że się połapie :)
To tak a propos optymizmu względem do społeczeństwa? ;)
Mi się całkiem podoba pomysł "utechnicznienia" spotów, choć ja znam tylko te z GM (póki co!) może to też wina pogody jaką mamy tej zimy?
A może Wy, Panowie (wycieczka personalna to nie jest!!) jako starsi, bardziej doświadczeni w tej społeczności, zasugerowalibyście w tym temacie jakieś mądre zmiany? Założyłam go miedzy innymi dlatego, że nie cieszy mnie szczególnie ta GM co miesiąc...

czarnuch23 - 11-03-2010, 13:20

moge zaproponowac jak to sie mowi zloty srodek:

Spotkanie o wyznacoznej godzinie na jakims placyu parkingu a pozniej wspolne przetransportowanie sie do fajnej lokalizacji (gdzie nie koniecznie bedzie parking na 100aut)
Spoznialscy poprstu dojada odrazu do knajpy.
Dzieki temu mamy wiekszy wybor knajp, ale mamy tez parking ktoreg tak ludziom brakuje....

Manuela - 11-03-2010, 13:22

I o takie konstruktywne propozycje mi chodziło od początku :) Ja jestem za. Ale zdaje się, Cafe 66 ma jedno i drugie?

Uuuups, dostałam info, że Cafe 66 jest 666 ;) :twisted:

harpagan - 11-03-2010, 13:27

czarnuch23 napisał/a:
I miejmy nadzieje ze wkoncu spoty beda spotami a nie pogawedkami przy kawusi w centrum "zakupowym"

Właśnie tutaj częściowo jest pies pogrzebany.
Nie udzielałem się tutaj od dłuższego czasu bo miejsca i styl spotów wybrany został demokratycznie i szanuję taki wybór. Jednak dla mnie spoty MM były zawsze spotami o charakterze motoryzacyjnym i nie zważając na śnieg deszcz czy mróz należe do tej ekipy, która woli zmarznąć oglądając nowości pod maską niż siedzieć na czterech literach przy ciastku i pizzy. Wymieniając się spostrzeżeniami, uwagami i komentując kwestie samochodowe nabieram dużo energii i chęci do dalszej zabawy w samochód jak i integracji. W ten sposób też buduję relację z resztą MM.
Kazdy ma inny punkt widzenia i kazdy inaczej chce spędzić te parę godzin, ale kombinując i zmieniając warto jednak wziąć pod uwagę główną tematykę tego forum.
Osobiście mam alergie na hipermarkety i spoty odbywające się tam omijam szerokim łukiem.
Punkty typu Cafe66 czy miejscówka nad Wisła położone są w miarę centralnie i pozwalają na dużą swobodę w organizowaniu własnego czasu na spocie jak i zapewniają względna ciszę i spokój.