Nasze Miśki - Czarna bestia by tomek84
Lechfan - 01-06-2010, 13:39
idas napisał/a: | jak ja nie lubię jak mi tak pod blokiem ludzie stają (koła maksymalnie skręcone:P) |
Toż to po kozacku idas!
tomek84 napisał/a: | Myślę też o jakiejś woskowinie, żeby nałożyć na lakier, jednak nie mogłem dziś znaleźć nic sensownego. |
Jeśli chcesz położyć porządny wosk to szczerze polecam TEN. Cenę ma bardzo nieprzystępną, ale dostałem ostatnio darmową próbkę od kumpla, który zainwestował jakiś czas temu parę stówek w kosmetyki TEJ FIRMY i naprawdę efekt po użyciu kilku specyfików na raz jest powalający!
A co wosku to tą darmową saszetką (wielkości takiej jak od np. szamponu do włosów czy pasty do zębów) wywoskowałem porządnie całe auto (maskę nawet dwa razy;) ) i teraz po każdym deszczu, których sporo ostatnio, mam czyściutką furę. Wszystko spływa jak po kaczce. Trzyma się jak na razie ponad 2 tygodnie. Powiem szczerze, że stosowałem już przeróżne chemikalia, ale te chyba wywarły na mnie największe wrażenie.
j-rules - 01-06-2010, 13:50
W tym zakresie cenowym to ten Meguiars lub Dodo Juice, Dodo widzialem po nalozeniu na furze i rewelka, opinie o Maguiars tez same pochwalne.
A z tanszych to ogranicz sie raczej do Turtle-wax, sonax, t-cut, ze wskazaniem na sonax ;P
Tomek - 01-06-2010, 19:37
Derpin napisał/a: | ma niski garb na masce ?:> ?? |
aż sprawdziłem na żywo i sam już nie wiem, niestety nie mam materiału porównawczego
jakoś wczesniej nie zwracałem na to uwagi
ale możliwe by to było, bo zdaje sie miał jakąś przygodę prawym przodem, wiec moze też maska poszła do wymiany i trafiło na prelift
costa brawa - 01-06-2010, 21:03
w sumie faktycznie jakby nizsza ta maska od mojej ... do kilku zdjec porownywalem - ale to na zywo trzeba zerknac bo z zdjec moze takie zludzenie byc .. choc sam jak sie dowiedzialem ze sa maski z malym i duzym garbem to latalem w ta i spowrotem zeby sprawdzic czy mam wlasciwa bo nie wiadomo kto tam co robil z autem ... .
jak cos sie mozemy zgadac w tarnowie kiedys i porownac
Tomek - 01-06-2010, 21:17
costa brawa napisał/a: | jak cos sie mozemy zgadac w tarnowie kiedys i porownac |
oka, a jak wyjdzie, że mam nie tą co trzeba, to sie zamienimy
kolor ten sam
robertdg - 01-06-2010, 22:44
Zrob zdjecie centralnie z przodu, aparat ustaw na wysokosci okolo metra, wtedy sie wyjasni, najlepiej w lini pionowej do grzbietu maski tuz przy wycieraczkach, oraz takie same zdjecie z boku
j-rules - 01-06-2010, 22:47
Cytat: | costa brawa napisał/a:
jak cos sie mozemy zgadac w tarnowie kiedys i porownac
oka, a jak wyjdzie, że mam nie tą co trzeba, to sie zamienimy
kolor ten sam |
Dajcie znac bo nie chce okazji do takich ogledzin przegapic
Rafal_Szczecin - 02-06-2010, 00:25
no i Dominik teraz dales Tomkowi zagadke,a sie chlopak cieszyl, ze maska nie ucierpiala
costa brawa - 04-06-2010, 15:26
no to kiedy porownujemy te maski ? bo mam jak narazie sobote niedziele wolna moge podjechac do tarnowa
Tomek - 04-06-2010, 19:39
costa brawa napisał/a: | no to kiedy porownujemy te maski ? bo mam jak narazie sobote niedziele wolna moge podjechac do tarnowa |
no to jak masz czas i ochote to moze niedziela po poludniu??
tyle, że nie bardzo jest co porównywać, bo jak się patrze na maskę, to jeśli to byłby duży garb, to mały by wogóle musiał nie istnieć, to tak po zastanowieniu
ale chetnie sie spotkamy, wymenimy poglądy nt. rekinów
costa brawa - 04-06-2010, 20:15
no to ok ... zaproponujcie jakas godzine i miejsce to podjade chetnie na chwilke
j-rules, tez wspominal ze chce ogladnac rekiny heh
Tomek - 04-06-2010, 22:21
Jeśli ci pasuje to 15.00, ew. później, ale nie później niż 18.00, bo potem żużel (chyba, że chcesz sie wybrać na mecz, to zapraszamy, bo j-rules pewnie będzie na meczu.
Napisze do j-rules na PW, czy mu pasuje.
costa brawa - 04-06-2010, 22:39
no ok .. moze byc 15 .. jesli j-rules, tez spasuje to wpozadku
j-rules - 05-06-2010, 15:30
proste, ja sie pisze na seans SZCZEKI 2
Chociaz 15 wydaje mi sie ciut za wczesnie. Ale po 16 moglbym do was dolaczyc jak cos.
costa, zapraszamy na zuzel
Tomek - 05-06-2010, 19:38
no to 16.15- 16.30 jesli costa brava odpowiada
co wy na to koledzy ??
miejsce dowolne
jesteśmy zmotoryzowani
|
|
|