Outlander II GEN Techniczne - ogrzewanie
ZbigniewD - 12-04-2010, 10:44
bonito, no dokładnie w każdym aucie jakie mam z klimą automatyczną cykam na auto 22 stopnie i tak jeżdżę przez cały rok a tutaj trzeba ciągle kręcić tymi trzeszczącymi gałami i kratkami które wydają takie dźwięki jak w maluchu .
Jeżeli problem jest nam znany i tylko tutaj parę osób potwierdziło to jakim cudem ASo nic o tym nie wie ,czy jak zawsze że maja za bardzo zielonego pojęcia co z tym zrobić .
AndrzejekUć - 12-04-2010, 10:47
ZbigniewD napisał/a: | Panowie wiem że Steff już mi nie odpisze ale może ktoś w was walczył z tym problemem otóż w trasie jak na zewnątrz było 14 stopni w środku leciało lodowate powietrze przy ustawieniach na 22 stopnie jak przestawiłem na 23 było trochę lepiej ale też nie komfortowo .
Napisałem do obecnego tutaj szefa serwisu ,ale odpowiedz była na takim poziomie jaki prezentują polskie serwisy czyli żebym sobie wziął na testy drugiego Outka i pojechał nim 300 km w trasę i zobaczył
Samochód jest córki i wścieka sie na mnie , drąże temat bo chce jechać do ASO z konkretami bo moim zdaniem jest wadliwie sterownik zaprogramowany .
Oczywiście omijam polskie serwisy bo jak czytam na tym forum opinie to włos sie jeży na głowie. |
Steff niestety nie odpowie bo leży zakneblowany w kaftanie
A co do ogrzewania to musisz walczyć o to sam i najlepiej jak to będziesz robił w serwisach poza naszym krajem bo sam widzisz jaki kwiat naszej motoryzacji zajmuje się naszymi Outkami.Ogrzewanie jest tragiczne.Wracałem w sobotę i normalnie dopiero jak ustawiłem na 27 stopni to zaczęło coś grzać.Zawsze mnie uczono że jak ustawiasz klimę automatyczną na np.20 stopni to tyle powinno być ale tutaj widocznie jakieś inne normy występują.
Pzdr
ZbigniewD - 12-04-2010, 10:48
mitsu00 napisał/a: | ZbigniewD napisał/a: | Normverbrauchsabgabe |
Jest to podatek od emisji spalin pobierany jednorazowo od ceny auta netto. Jego wysokość nie jest jednolita i zależy od ekologiczności silnika. Stawka 16% jest zatem stawką maksymalną. W Szwecji płaci się toto co roku, dla moich okolo 2 tys. zł rocznie/auto. | no dokładnie i jest on naliczany według jakiegoś wzoru ,co nie zmienia faktu że w Austrii samochody są sporo droższe niż w sąsiadujących państwach
[ Dodano: 12-04-2010, 10:54 ]
AndrzejekUć napisał/a: | ZbigniewD napisał/a: | Panowie wiem że Steff już mi nie odpisze ale może ktoś w was walczył z tym problemem otóż w trasie jak na zewnątrz było 14 stopni w środku leciało lodowate powietrze przy ustawieniach na 22 stopnie jak przestawiłem na 23 było trochę lepiej ale też nie komfortowo .
Napisałem do obecnego tutaj szefa serwisu ,ale odpowiedz była na takim poziomie jaki prezentują polskie serwisy czyli żebym sobie wziął na testy drugiego Outka i pojechał nim 300 km w trasę i zobaczył
Samochód jest córki i wścieka sie na mnie , drąże temat bo chce jechać do ASO z konkretami bo moim zdaniem jest wadliwie sterownik zaprogramowany .
Oczywiście omijam polskie serwisy bo jak czytam na tym forum opinie to włos sie jeży na głowie. |
Steff niestety nie odpowie bo leży zakneblowany w kaftanie
A co do ogrzewania to musisz walczyć o to sam i najlepiej jak to będziesz robił w serwisach poza naszym krajem bo sam widzisz jaki kwiat naszej motoryzacji zajmuje się naszymi Outkami.Ogrzewanie jest tragiczne.Wracałem w sobotę i normalnie dopiero jak ustawiłem na 27 stopni to zaczęło coś grzać.Zawsze mnie uczono że jak ustawiasz klimę automatyczną na np.20 stopni to tyle powinno być ale tutaj widocznie jakieś inne normy występują.
Pzdr | muszę sie pokusić o pomiar temp a trakcie dzisiejszej trasy bo zaczynam mieć pewne obawy czy aby tego wozu nie oddać pod prasę
trzeba by może trochę nagłośnić sprawę ,nie mówię tutaj o Polsce bo to raczej nie ma sensu i nie będziemy wyrywać opasłych cielsk z foteli w warszawie ale może uderzyć do dowódców ,sam nie wiem
Nie wiem czy tylko ja odniosłem takie wrażenie ,ale wychodzi na to po przeczytaniu kilku tematów że ten samochód to kompletny bubel zaciekle broniony przez garstkę pracowników ,fanatyków i niedouczonych dilerów . Natomiast wszelkie próby zobrazowania sytuacji kończą się wyrzuceniem z forum lub jakimiś ostrzeżeniami.
bonito - 12-04-2010, 12:29
Moim zdaniem można się jedynie przyzwyczaić (albo cieplej ubierać). Na niemieckim forum Mitsubishi ten temat jest jednym z bardziej poruszanych, niektórzy gotują się do czerwoności ("Nie wieder Outlander..." i takie tam...). Krążą jednak słuchy, że rok modelowy 2020 ma zawierać dużo udoskonaleń.
bonito
ZbigniewD - 12-04-2010, 13:35
Bonito a możesz podać link ?
Anonymous - 12-04-2010, 14:07
13zbyszek13 napisał/a: | ja mam 2,0 i chodzi jak brzytwa |
a jeździłeś innymi samochodami z automatyczną klimą? ja wcześniej śmigałem accordem i podobnie jak inne osoby z tego forum - nie zmieniałem ustawionej temperatury praktycznie przez cały rok. a w outku muszę cały czas kręcić gałami.
ZbigniewD - 12-04-2010, 14:14
po mieście to ta klima jakoś daje radę ale w trasie jest dramat
bonito - 12-04-2010, 14:20 Temat postu: Link do niemieckiego forum Mitsubishi http://www.outlander-forum.de/
ZbigniewD - 12-04-2010, 14:30
Cytat: | Selbst bei einem Trabant (etwa 30-40 Jahre alt), kam die gleichmäßige Temperatur (wie man eingestellt hat - natürlich kein Klima sondern nur Heizung).
Ich habe wenigere Probleme mit der Marke "Mitsubishi Outlander" als mit dem Service von Mitsubishi Motors Deutschland. Vielleicht habe ich mich falsch ausgedrückt. Es ist nicht so frustrierend ein Auto mit Mängel zu fahren, als von ein geschulter Repräsentant von MMD 1,5 Jahre an der Nase herumgeführt zu werden. Und am Ende steht ... nix. Wie ich schon schrieb, das Problem wurde festgestellt von offizielle Mitarbeiter von MMD und MM Europe und Holland. Das sollen die zukünftige Mitsubishi Käufer wissen. Sie kaufen ein Auto und das ist alles. Nicht dass jemand auch Service erwartet.
|
ale oczywiście ASO nie widzi problemu
jak widać nie tylko obsługa w PL jest tragiczna
dab - 12-04-2010, 19:02
ZbigniewD napisał/a: | ale wychodzi na to po przeczytaniu kilku tematów że ten samochód to kompletny bubel zaciekle broniony przez garstkę pracowników ,fanatyków i niedouczonych dilerów . Natomiast wszelkie próby zobrazowania sytuacji kończą się wyrzuceniem z forum lub jakimiś ostrzeżeniami. |
hmmmmmmm nie bylo mnie z tydzien a tu taki kwach...
co sie konkretnie stalo?
[ Dodano: 12-04-2010, 19:04 ]
venglin napisał/a: | 13zbyszek13 napisał/a: | ja mam 2,0 i chodzi jak brzytwa |
a jeździłeś innymi samochodami z automatyczną klimą? ja wcześniej śmigałem accordem i podobnie jak inne osoby z tego forum - nie zmieniałem ustawionej temperatury praktycznie przez cały rok. a w outku muszę cały czas kręcić gałami. |
u mnie podobnie, klima auto polega na tym ze niesutannie dopasowuje recznie sile nadmuchu, kierunek i temperature...w ostatnich moich modelach, vectrze i lagunie klimatronic byl w zasadzie raz ustawiony i sobie chasal jak nalezy...w outku dobrze ze mam dlugie rece...
ZbigniewD - 12-04-2010, 20:01
no kurcze to nie ma sposobu na ta zakichaną firmę żeby poprawiła jeden sterownik ??
moim zdaniem trzeba to reklamować aż do skutku ,jeżeli mi tego nie naprawią będę żądał zwrotu gotówki za ten bubel bo nie mam zamiaru żeby mi córka z wnuczkiem zamarzali w aucie
AndrzejekUć - 12-04-2010, 20:32
Zbigniew ja ci życzę z całego serca dobrania sie do tyłka tej firmie ,albo chociaż zwrotu pieniędzy za ten bubel .Jeżeli każdy użytkownik tego samochody potwierdza że klima działa tragicznie to jakim cudem ASo o tym nie wie ,producent milczy i dalej sprzedają ten badziew z całkiem dobrym skutkiem .
Nie wiem gdzie kupowałeś auto ale jeżeli w Polsce to masz marne szanse ,MMC i wszyscy dilerzy to jedna wielka korporacyjna klika ,której nie sposób ruszyć i Oni generalnie mają po sprzedaży klienta w głębokiej d....
Tak ma być mówią i tyle .
Zobacz temat tutaj ile kolega walczył o opony i radio i bezczelnie dostał odpowiedz że w Warszawie to radio działa .
Jak widać tutaj większość z nas zachowuję się jak cielęta idące pod nóż ,pogodzilismy sie ze swoim losem i mamy fure za 130 tys z klimatyzacją manualną niedziałającym radiem i skrzypiącymi fotelami parującymi lampami itd. który nie jedzie bo nie można grwać mu programu od tunera tylko zapakować boks który jest zdrowszy dla silnika bo nie działa .
Napisz do turbo kamery ja mogę swoje złomy udostępnić na testy .
Powodzenia jestem z Toba .
ZbigniewD - 13-04-2010, 02:13
Dzięki AndrzejekUć, ale widzę że wolność słowa i ewantualna krytyka na tym forum nie jest tolerowana a właściciel ma zawsze rację
przykre to bo właśnie z powodu tych panów z Mysiej wyjechałem z polski a teraz widzę że na każdym kroku wraca stare
13zbyszek13 - 13-04-2010, 10:11
a co z tematem ogrzewania/klimatyzacji ?
ZbigniewD - 13-04-2010, 10:13
dalej nie grzeje jak nie grzało ,żaden cud się od wczoraj nie stał
|
|
|